QUOTE (Leinarius @ Jul 15 2008, 14:28)

Deci anume de unde stii tu sau eu ca nu s-au cait cei doi?
Au poate ca nu au venit la TV sa spuna ca le pare rau... Poate le este rusine, poate se feresc, poate sunt "putini" in sporirea duhovniceasca (ceea ce e destul de deplans la un ierarh vechi ca IPS Nicolae)...
Eu asta zic: prea repede gasim prilej de a sari in sus cerand socoteala... Cercetarea s-o fi facut ea cumva. Nu am facut-o noi - au facut-o altii, mai vrednici. Ce vrei? sa fi fost prezentata public o caseta cu cei doi ierarhi cerand iertare?
Asumarea publica a unui pacat, chiar marturisirea greselii ratacirii, este la libera alegere.
Ar fi bine sa o faca, dar daca nu au facut-o nu inseamna ca avem noi dreptul sa ii banuim.
Ne delimitam de acele fapte, de sincretismul fatarnic, ne pastram dreapta credinta, care este un dar si o minune a lui Hristos, nu este virtutea noastra si gata!
Dumnezeu sa puna pace!
Amin!
cineva care a fost la Sf. Liturghie la catedrala Timisoara, a povestit ca slujea ps. Corneanu, care si-a cerut iertare in fat credinciosilor fiindca a gresit, si a zis ca Sinodul a luat masuri. Acuma noi nu suntem umbra lui ps. Corneanu ca sa vedem unde si ce zice, si nici Dumnezeu sa vedem ce are in inima, deci mi se pare total aiurea sa se sustina ca de fapt nu-i pare rau. I-o fi parand, nu i-o fi parand, Dumnezeu stie. Dar cel putin in fata Sinodului a zis ca-i pare rau, asa ca deja unele discutii de pe internet, unde am vazut deja ca se vorbeste de schisma, mi se par deplasate si exagerate.
Parca se cauta cu tot dinadinsul tulburarea in Biserica. Ma intreb de ce laicatul asta roman nu e asa vocal si cand vine vorba de lupta contra atator pacate care infloresc in societatea noastra.Sa fim realisti, majoritatea celor care isi zic ortodocsi habar n-au de randuieli elementare din Biserica, nici gand sa-i mai doara capul de altele.
Sunt de acord cu ceea ce ai zis mai sus, Leinarius.
Sa nu uitam ca nu tinem noi Biserica, ci Hristos.