sorin2007
9th July 2008, 21:22
Azi e 9 iulie, stie cineva vre-un verdict?
GeorgeM
10th July 2008, 15:44
Baieti, sunteti de nedescris.
Ce mentalitate de oameni buni la suflet si moderni , adevarati intelepti, aveti voi.
Sunteti in stare sa-l spanzurati pe unul care a incercat , dupa cum se vede, o apropiere intre doua biserci SURORI.
Si voi o dati inainte cu "erezii papistasi".
Mi-e rusine ca va numiti ortodocsi.
Ortodocsii au mai multa minte, intelegere, ingaduinta si intelepciune.
Cum sa ne unim noi cu catolicii sau macar sa avem acelasi calendar cu rusii daca voi toti cei implicati direct sunteti atat de NEinduratori?
Parca sunteti in evul mediu, imi amintiti de niste islamisti in devenire. Va purtati la fel. Aveti grija unde ajungeti si cum modelati sufletele tinere.
GeorgeM
10th July 2008, 18:03
"Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtășească euharistic în altă Biserică creștină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine și Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă și, în consecință, vor suporta sancțiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, și oprirea de la împărtășanie a credincioșilor mireni."
In loc sa fie mai aproape de credinciosi si sa le explice mai bine DE CE anume chestia asta este considerata greseala sau pacat, etc. primim o instiintare despre cat de grele sunt sanctiunile aplicabile. Mersi frumos, ce educatie!
Nu imi place deloc atitudinea bisericii ortodoxe care a fost luata pe nepregatite de "invazia" de dupa 90 a celorlalte religii, care nu stie cum, cat si cand sa se modernizeze, fara a afecta traditia, si care, apropo, e inca plina de preoti securisi si turnatori.
Nimeni nu a vorbit de securistii din BOR pentru ca Biserica are 90% credibilitate.
Aici este un forum si pot sa pun in discutie chestia asta fara sa mi fie teama ca o sa ma arate lumea cu degetul.
Vreau spalarea pacatelor preotilor pacatosi, si nu mai vreau ca preotii sa vina in satele mici muritori de foame si in doi trei ani sa-si ia tractoare, ferme si alte alea.
Ca sa nu mai vorbesc de ce se intampla la oras.
Cat mai costa un post de preot intr-o biserica buna?
Astia sunt cei care ne invata pe noi despre credinta?
Multi nu din dragoste de Dumnezeu fac ceea ce fac.
Vreau si eu o Biserica Ortodoxa care sa stie cum sa vina in intampinarea tinerilor, care sa intelega realitatile cu care se confrunta, nu un bloc sudat pe care fie il inghiti cu totul fie te respinge , te exclude si marginalizeaza daca ai tupeul sa critici sau sa propui ceva reformator.
Unde sunt preotii care sa vina prin scoli, sau prin alte locuri si sa intrebe oamenii ce simt in lumea de azi, care sunt angoasele? De ce trebuie sa vedem numai mormoni pe strada si la usa nostra sambata si duminica? Initiative de mentinere a credintei in credinciosi sau apropiere a acestora de Dumnezeu exista?
Exista programe / strategii pentru asa ceva?
Pai ce cred mentalitatile astea, ca lumea a inghetat la 1054 sta in loc si asculta numai de frica?