Cel mai bun vin
Pagini: 1, 2

radu6000

Chiar imi place ce scriu pe unele etichete===>Valabil 30 de zile de la data .....dupa aia expira........un "vin"excelent ........
Zazie
QUOTE(Dan @ Nov 15 2004, 17:06)
shit... am simtit-o pe pielea mea p'asta cu bioxidu' de sulf....
ai tinut tu repede sa-mi aduci aminte
da bre, se baga in vin tot felul de substante, dar in cantitati extrem de mici si inofensive. de exemplu eu am MIROSIT din greseala bioxidu' asta de sulf si... am facut spume la gura, dupa ce mi-au trecut spumele m-a luat durerea de cap, si nu am avut miros cateva luni bune.
(cred ca durerea de cap nu mi-a trecut nici acuma  naughty.gif )
*

Lasa ca si eu am fost curios cu bioxidul. N-am avut miros cateva zile. Apropo. Se pune 1ml la 1 l de vin. Cantitate infima. Dar toxic totusi.

toyomi
tocami acum au arata astia la tv,cel mai scump vin din lume ,este frantuzesc ,marca n-am retinut-o , dar dateaza din 1864 si costa 15000$ ( cinsprezece mii de dolari) si exsista doar 4 sticle in total
vektor12
nici nu conteaza... e un magazin langa mine, daca m-as duce in fiecare zi as vedea stcle de la 190(fara legatura cu rascoala) pe la 4000+ euro. si ce faci??? il bei si pe urma iese pe partea cealalta...
pirannia
feteasca neagra - dealu mare
sauvignon blanc - jidvei
winner
Vinurile albe semidulci si dulci sunt preferatele mele-asa,ca pentru doamne,nu? tongue.gif
Phileas
Frâncusa.

Cel mai bun vin alb demisec romanesc. Era si favoritul lui Ceausescu.

Din vinurile rosii imi plac mai mult Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon ca soiuri, dar nu am o marca favorita.

sonic_adi
Murtfatlar Chardonnay Demidulce ! coolspeak.gif

dar parca vinul ala HOME MADE ( fara sulf si alte arome si coloranti ) te unge mai bine la suflet cu niste bucati de cas de oaie si niste sare (MEGA MEGA )

p.s. : Nu conteaza ce vin bei ... conteaza cu cine !

( dedicatie pentru voi toti : Gica Petrescu - hai sa bem un paharel ) coolspeak.gif
CUSTOMERCUS
coolspeak.gif super dulce si misto : grasa de la vincon vrancea
axxa424

Grasa de Cotnari...face parte din patrimoniul national !
BorisFlokow
Murfatlar - Cabernet Sauvignon, Merlot
infotronica
QUOTE(LAurenZIO @ Nov 9 2004, 15:52)
Am vazut un topic cu "berea cea mai buna" asa ca e neaparat necesar si unul de spre vin.
Mie imi place "Rai de Murfatlar" - dulce, o sa ziceti ca e pentru femei dar mie nu-mi place vinul sec, il prefer pe cel demidulce-dulce. La vinuri albe "Cotnari" rulz ! tongue.gif

Aporpo a baut careva Lacrima lui Ovidiu ?
*

"Lacrima lui Ovidiu" excelent vin! In toate variantele.

C
mtest
Vad ca lumea pe-aici prefera in general dulcegariile... Parerea mea:
1) Fata in iarba de Jidvei
2) Cabernet Sauvignon de Beciul Domnesc
3) Cabernet-ul de Murfatlar din 2001.

De pe-afara mi-au placut un Chianti (nu mai stiu ce fel) si un Cabernet Sauvignon de Savoia.

Cel mai prost vin (de firma) pe care l-am baut vreodata a fost un Sec de Murfatlar (nu mai stiu exact ce si nu cred ca era fentat fiindca l-am luat la un festival al vinului). Cred ca seria aia intra la categoria "otet".
STV
Brr...m-ati facut sa ma inscriu in forum (primul din viata mea tongue.gif ). Dar am facut-o pt k eu am o vinarie si...as avea si eu cate ceva de spus!
Despre sulf...atentie la vinurile ambalate!!! Eu vand vin vrac si i-am cerut distribuitorului meu (din Panciu, Vrancea) sa puna cat mai putin sulf, k sa nu le dea la baieti dureri de cap! Stiti ce mi-a spus??? "Iti pun cat de putin, dar tii vinul la 15 grade C, altfel...otet se face!"
Acum va intreb si eu: Cum draq rezista vinul ambalat pe rafturi in unele magazine la temperaturi de 40 de grade??? console.gif Pai va spun eu, ala nu e vin. Aia e lucratura chimica 100% cu iz de vin si...vreti sa nici nu va faca rau? Si durerea de cap si stomac tot de la sulf se trage. Ia incercati voi un vin de tara, fara sulf sau alte prostii...Te trezesti dimineata k dupa un whisky bun! Si asta nu e tot...Inchipuitiva la o sticla de vin ambalat cat platiti reclama si ambalare...si apoi scadeti toate astea din pret, lund in calcul si faptul k ajunge la vanzare cel putin la mana a 3-a. Si atunci veti vedea de fapt cat de mica e valoarea licorii pe care o gasim in sticla! Sa fie oare acela un vin bun??? confusedsmiley.png
BlackMamba
QUOTE(Inginerul @ Nov 12 2004, 08:48)
Busuioaca de Bohotin, aia adevarata.
Eu sunt inginer chimist la baza si stiu ce inseamna cianurile metalelor alcaline. Sunt printre cele mai toxice substante. Vezi si aici ceva detalii.
*

Orice retardo îți va spune că cel care afirma astfel de vodoo cu cianura e un imbecil. Nu-ți mai bate capul. Saci de cianură... ce cretin.
On topic: pinot noir de muflatar.
Dan
QUOTE(sonic_adi @ Feb 12 2005, 23:41)
Murtfatlar Chardonnay Demidulce !  coolspeak.gif

dar parca vinul ala HOME MADE  ( fara sulf si alte arome si coloranti ) te unge mai bine la suflet cu niste bucati de cas de oaie si niste sare  (MEGA MEGA )
p.s. : Nu conteaza ce  vin bei ... conteaza cu cine !

( dedicatie pentru voi toti :  Gica Petrescu - hai sa bem un paharel )    coolspeak.gif
*

Pai o sa te surprinda faptul ca si in vinul home-made se pun substante.
bioxidul (sau dioxidul nu mai stiu cum se zice) de sulf se pune pentru limpezire, dar sa zicem ca la o sticla de 1l nu cred ca e o picatura, e mai putin. si mai sunt si altele. daca nu tratezi vinul nu are cum sa tina peste un an si sa isi pastreze claritatea si calitatile.
Dan
QUOTE(STV @ Jun 8 2005, 10:00)
Brr...m-ati facut sa ma inscriu in forum (primul din viata mea  tongue.gif ). Dar am facut-o pt k eu am o vinarie si...as avea si eu cate ceva de spus!
Despre sulf...atentie la vinurile ambalate!!! Eu vand vin vrac si i-am cerut distribuitorului meu (din Panciu, Vrancea) sa puna cat mai putin sulf, k sa nu le dea la baieti dureri de cap! Stiti ce mi-a spus??? "Iti pun cat de putin, dar tii vinul la 15 grade C, altfel...otet se face!"
Acum va intreb si eu: Cum draq rezista vinul ambalat pe rafturi in unele magazine la temperaturi de 40 de grade???  console.gif Pai va spun eu, ala nu e vin. Aia e lucratura chimica 100% cu iz de vin si...vreti sa nici nu va faca rau? Si durerea de cap si stomac tot de la sulf se trage. Ia incercati voi un vin de tara, fara sulf sau alte prostii...Te trezesti dimineata k dupa un whisky bun! Si asta nu e tot...Inchipuitiva la o sticla de vin ambalat cat platiti reclama si ambalare...si apoi scadeti toate astea din pret, lund in calcul si faptul k ajunge la vanzare cel putin la mana a 3-a. Si atunci veti vedea de fapt cat de mica e valoarea licorii pe care o gasim in sticla! Sa fie oare acela un vin bun???  confusedsmiley.png
*

Te cred ca ai vinarie, dar durerea de cap nu vine de la substantele acceptate si puse in cantitati normale. durerea de cap vine de la vinul ambalat la pet, alka cel mai ieftin. bea tu te rog vinul cavalerului vreo3 kile si zi-mi daca te doare capul. si sa va mai zic ceva: stiti cu ce se stropeste via? si ca substantele alea ajung in vin in cele din urma? nu toate, dar ajung.. si alea sunt mult mai periculoase . si vinul home-made contine mult mai mult din alea decat cele obtinute industrial. din cauza metodei, stie orice copil.
sonic_adi
QUOTE(STV @ Jun 8 2005, 10:00)
Brr...m-ati facut sa ma inscriu in forum (primul din viata mea  tongue.gif ). Dar am facut-o pt k eu am o vinarie si...as avea si eu cate ceva de spus!
Acum va intreb si eu: Cum draq rezista vinul ambalat pe rafturi in unele magazine la temperaturi de 40 de grade???  console.gif Pai va spun eu, ala nu e vin. Aia e lucratura chimica 100% cu iz de vin si...vreti sa nici nu va faca rau? Si durerea de cap si stomac tot de la sulf se trage. Ia incercati voi un vin de tara, fara sulf sau alte prostii...Te trezesti dimineata k dupa un whisky bun! Si asta nu e tot...Inchipuitiva la o sticla de vin ambalat cat platiti reclama si ambalare...si apoi scadeti toate astea din pret, lund in calcul si faptul k ajunge la vanzare cel putin la mana a 3-a. Si atunci veti vedea de fapt cat de mica e valoarea licorii pe care o gasim in sticla! Sa fie oare acela un vin bun???  confusedsmiley.png
*

Am niste intrebari daca esti expert:

1. si butelia aia pe care dau 150.000 tot facatura e ?
2. Am o damigeana de 50l cu vin vechi si vreau sa o desfac si evident ca nu o beau pe toata in ziua aia smile.gif cum pastrez restul de vin ? in ce unde la ce temperatura avand in vedere ca nu are sulf deloc.
3. dece nu imi sta vinul de casa in PET ? chiar daca e in frigider? am avut 2L de vin inchis foarte bine in sticla de plastic si dupa o luna s-a otetit.

Daca imi mai aduc ceva aminte o sa revin! peacefingers.gif
Lobre
Terminati cu prostiile. Ati auzit intr-adevar ceva despre o legatura intre cianura de potasiu si vin dar nu e cea pe care o banuiti voi. Daca sunteti interesati studiati "Regulamentul (CE) nr.761/1999 al Comisiei Europene din apr.1999 de modificare a Regulamentului (CEE) nr.2676/90 de stabilire a metodelor comunitare de analiza a vinurilor" - acolo se foloseste intr-adevar cianura de potasiu- LA ANALIZA!!!!!!!!!!! Ganditi putin, cianura de potasiu este extrem de toxica, se absoarbe si prin piele - pictograma ei de risc este capul de mort. Inca nu am auzit sa moara nimeni dintr-un pahar cu vin. Hai sa nu mai dam idei bietilor romani care si asa sunt stresati, sa-i lasam sa se bucure de un phar de vin bun sigur fara cianuri. smile.gif
joannes
eu zic ca baietii o fi crapat de mult si nu neaparat de la cianura.
ai ridicat o discutie despre posirci si otravuri de acu 3-4 ani...
_Alexia_
Sunt mare iubitoare a vinului rosu...dintre acestea cu siguranta cel mai bun a fost Santa Rita, produs in Chile...nu ziceti nu daca aveti ocazia
danielc
Off topic: Vodafone sucks!
On topic: Lacrima lui Ovidiu.
AMDG
Porto rolleyes.gif
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.