redresor +15 V & -15V

oanciufri

salut

Vreau sa obtin V+ si V- Vdc dintr-un transformator prin redresare si filtrare. Nu stiu exact cum sa fac redresarea; banuiesc ca-mi trebuie un transformator cu priza mediana... ???

Daca m-ati putea ajuta v-as fi recunoscator
naeTV
Vezi pe aici ,este un topic despre o statie de 50W.Sursa este de + si - 38V .In afara de un transformator adecvat ca tensiune si putere poti lua schema de redresare si filtrare -pentru 15V condensatorii pot fi la 25V.
Topic:"statie as2050"

ciuri2786
QUOTE (oanciufri @ May 27 2008, 18:59) *
salut

Vreau sa obtin V+ si V- Vdc dintr-un transformator prin redresare si filtrare. Nu stiu exact cum sa fac redresarea; banuiesc ca-mi trebuie un transformator cu priza mediana... ???

Daca m-ati putea ajuta v-as fi recunoscator

Cu LM317 pozitiv si LM337 negativ pot face un motaj destul de simplu ,acuma depinde la ce putere vrei sa ai smile.gif.

Mai jos ai niste linkuri,spor la teraba.

Documatatii LM317
Documentatii LM337
Mr_Devil83
Daca este vorba de aliemntarea unui amplificator operational sau un montaj cu un consum foarte redus poti construi si mici inversoare cu integrate specializate. Dar daca ai nevoie de alimentare simetrica de curenti mai mari cumpara un transformator cu priza mediana.

Cel mai simplu stabilizezi tensiunile cu stabilizatoare din seria 78xx respectiv 79xx pentru ramura negativa dar sunt limitate la un curent de 1A.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.