SG3525 imi scoate semnal ciudat

the_beast

am o problema cu sg3525, imi scoate semnal ciudat pe iesire(poze). Schema e acceasi numai ca folosesc o punte H cu mosfeti irfd120 si irfd9120 pentru atacarea unui mic traf care urmeaza sa comande mosfetii de putere. osciloscopul este pus pe iesirea din H, dar si la iesirea din integrat am cam aceleasi oscilatii la tranzitii.. are cineva idee cum scap de ele? inainte sa am osciloscopul mi-am busit 4 irfp460...
Mr_Devil83
Asta se intampla cu reactia pusa sau doar alimentand integratul si mosfetii si avand sonda osciloscopului legata la iesirea transformatorului sau la iesirile lui sg3525?

the_beast
se intmapla cu reactia lasata in gol, exact cum e pe schema dar neconectata
stefaann
Semnalul apare asa cand ai traful de ferita in gol.
Dupa cum se vede in poza, MOS-urile tale nu comuta suficient de abrupt, ai o multime de ciudatenii pe frontul semnalului. Este normal sa distruga tranzistoarele la un semnal cu forma aceea.
Nu lasa tensiunea autoindusa sa-si faca de cap...
the_beast
prieteni, problema e ca si la iesirea din sg am acele oscilatii, chiar daca pun o rezistenta in loc de tranzistori etc.. io nu-mi explic care sa fie faza
carageae
Nu ma pricep la surse in comutatie dar am dat peste o schema cu acelasi integrat - si cred ca in acelasi scop construita.
Domnul de aici spune ca a construit-o efectiv si merge.

http://www.nastase.go.ro/pgid15_site_RO.html
GeorgeGeo
Verifica filtrajele tensiunilor pe integrat si decuplarile .Un condensator nu-si face treaba.

Mr_Devil83
ia pune-i si reactia si vezi cum se comporta.
em2006
Sunt curios, pana la urma de veneau oscilatiile alea? Ai inlocuit SG-ul cu alt exemplar? Dar sonda osciloscopului?
daniel's

Problema nu cred ca sunt "tepele" ale.... asa am si eu (pe un TL494, difera etajul final. Circuitul merge bine, pe o sursa AT modificata).. problema ta cred ca e , cand comuta din 0 in 1( si invers). La mine nu apare oscilatia aia de la jumatate.
daniel's
poze
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.