Am vrut in Europa !?
Pagini: 1, 2, 3

C.F.S.

Mama dracului. Am vrut in Europa. Iata ca am ajuns avem preturi europene (mere la 4-9 lei/kg), pere la 10-12 lei/kg, rosii la 5-9 lei/ kg, benzina la 4 lei/l samd.

Institutiile noastre sunt europene. Vii, intri, spatiile sunt frumoase dar functionarii au ramas la fel de incompetenti si nesimtiti.

Serviciile sociale sunt perfecte. Invatamantul - de baza, militia (toate militiile) - mandria nationala, sistemul judiciar - perfect.

Spaga e si ea la loc de cinste, alaturi de licitatii aranjate la nivel inalt.

Eficienta utilizarii banului public este maxima. Rezultatele sunt uimitoare! Nivelul de trai se afla pe o panta ascendenta.
Toate astea sunt declaratiile electorale, lucrurile in realitate stau cu totul altfel.

Bine te-am gasit Europa, te iubim care cum putem!!!
nano_thrust
pai daca alimentele vin mai ieftin in tara cei care ditribuie au adaugats a nu se schimbe de loc pretul, sa mai si creasca.

ciureanuc
bai, chiar vroiam sa aflu niste preturi din Romania...
Eu locuiesc la Londra, daca vreti sa aflati vreun pret la "consumabile", la "cosul zilnic", dati un mesaj. :-)
Pana una/alta, mai spune ceva niste preturi din tara?

un cartof, o paine, un pachet de unt, un litru de lapte... cat cat costa?

edit: cand am plecat eu, erau mere in obor si Crangasi, cu 25.000 de lei vechi (in zilele bune sau la spartul pietei gaseai si cu 15-20.000)... a devenit istorie pretul asta la mere??
C.F.S.
Daca aduci 10 tone de mere la 2,5 lei ti le cumpara tuciurii si le baga imediat la taraba (obtinuta cu certificat de producator SI CU SPAGA LA PRIMARIE) CU 4,5 SAU 4,99 LEI, CU MENTIUNEA CA 99 este mic si ascuns (de multe ori apare 4 LEI 99 kg). Si pretul ajunge pan al 9 lei.

Lapte Milli 1 l - 4-5 lei
Muschi file (arata ciudat) - 28-33 lei/kg
Cartofi nu stiu
Paine ambalata: alba destul de firava de la 1,1 lei in sus; neagra de la 1,4 lei in sus; belforno ~4 lei

Sa mai zica si altii
nano_thrust
paine alba feliata mare de 650 grame, 2 lei 30
gtk
QUOTE (C.F.S. @ May 12 2008, 14:20) *
Lapte Milli 1 l - 4-5 lei

Lapte Muuna 1l - 2.05 lei

Muschi file (arata ciudat) - 28-33 lei/kg

20-50 ron

Cartofi nu stiu

~0.6-1 ron vechi-~2 ron noi

Paine ambalata: alba destul de firava de la 1,1 lei in sus; neagra de la 1,4 lei in sus; belforno ~4 lei

~2 ron alba 600 g, ~ 3 ron/kg
ciureanuc
Sa va dau si eu "echivalentele" din Londra - Tesco (este IDENTIC Carrefour - pana si rafturile sunt aranjate la fel)

* ulei: 1l = o lira
* paine: 800g feliata 0,4 - 0,8 lire (dupa ora 7 seara sunt reduceri - de foarte multe ori am luat bagheta 400g la 0,10lire = 5000de lei vechi )
* mere: "marca 1" (arata ca in piata) 0,65 lire. Sunt mere care ajung si la 2 lire (dar va spun, arata IDENTIC cu cele de 0,60)
* lapte proaspat (nu UHT): 4 pinte (2,2litri) = 1,10 lire
* banane: 0,77 lire
* fulgi de porumb (cereale) - eu imi iau numai "marca 1" pentru ca nu au atat zahar: 0,52 lire (kellogs ajung la 1,5 lire)
* Pepsi Max 2 litri = 0,7 lire. Eu nu prea cumpar, imi place sucul la cutie Tetra-Pak, "Orange-from concentrate" - 1 litru/0,58 lire
* apa de izvor: 5 litri: 0,75 lire (Scottish sau Ashbeck); Evian e cam 0,8 lire / 2 litri (am luat odata... e apa normala, nu inteleg fitzele de 2 lei din bukale "evian, evian!!")
* pui rotisat: 4 lire puiul (daca te duci seara inainte de inchidere, il iei cu doua lire)
* iaurt la pahar: "marca 1" - 0,40 lire/500g sau "mai da fitze" - o lira/450g. "Marca 1" arata ca smantana la noi, fin, usor acrutz, 2% grasime... uneori il folosesc in loc de smantana in ciorba. ;-)
* morcov: 0,60 lire kilu... de foarte multe ori sunt oferte: 2 kile = 0,60 lire.
* conserva de ton (tuna flakes): 0,30 lire
* porumb dulce congelat: 0,80 lire/ kg

si acum "greutatile":

chirie: approx 500 de lire pe luna o camera cu pat dublu (intretinerea e inclusa, tv, net)
transport: o lira biletul de autobuz (daily cap la autobuz e de 3 lire = oricat ai merge, se taxeaza maxim 3 lire... practic te sui in autobuz de 32 de ori intr-o zi, pretul final = 3 lire)
Metrou: distante scurte (15-20 de minute): o lira, distante lungi (40 de minute - o ora - e pe zone): 3,5 lire (daily cap e 7 lire)

bgd2006
ok, sunt de acord cu voi.
preturi mari, tarife ale serviciilor ridicate si de proasta calitate, bijnitarii din pietze achizitioneaza produse de la portile tzaranilor si a producatorilor la preturi de nimic dupa care baga adaos de peste 100%.

de ce baga populatia in stomac multe e-uri din categoria fructelor si legumelor? deaorece prefera sa cumpere legume si fructe (facute prin laboratoare) din hypermarket-uri unde plateste mai putin pe "kilu" de mere decat ar da la un bijnitar din piatza.

nu stiu daca ati observat, daca mergeti la cumparaturi, sigur cheltuiti cca 300 ron (3 mil Lei Vechi/ aprox 100 euro) pe cateva produse care nu iti ajung de pe o zi pe alta.

cheltuieli multe, preturi mari, daca mai esti si posesorul unu vehicul benzina te usuca. dar nu multi constientizeaza ce gaura isi fac in portofel mergand zilnic cu masina. am vazut mult snobism la multi dintre romani, care folosesc masina si pt 300m pana la servici, din cauza aceasta se ajunge la traficul din ziua de azi.

astea sunt doar cateva exemple, dar daca stai sa le pui cap-la-cap, in viata noastra cea de toate zilele se creeaza un lant al slabiciunilor in comportamentul nostru de consumator HAOTIC.

parerea mea este ca se poate scoate o za din acest lant al consumatorului haotic, lant creat din nevoile noastre, dat care zic yo nu toate sunt nevoi zilnice si necesare, dar snobismul ne impinge sa le facem.

cumparam, cumparam, si iar cumparam, bunuri utile sau inutile, doar asa sa zicem ca iesim la cumparaturi.

astfel, 'nea gigi din piatza care vinde "nush ce", vazand ca vinde acel ceva fara prea multe comentarii din partea celui din fata lui, sigur saptamana viitoare ridica pretul, chiar daca el il cumpara la acelasi pret de la maratul care-l produce.

preturi mari?
vinovat: omul din popor care consuma haotic, numai de dragul de a merge la cumparaturi.

ph34r.gif cam mult am scris...
amonra_71
un nea tataie de la giurgiu vindea frecvent rosii de gradina intr-o piata din bv; la un moment dat dispare, il revad peste cateva zile si imi zice ca vandut toata marfa la en-gros si a scapat de dormit pe te miri unde si mancat pe marginea tarabei; ma duc la bisnitarul cu pricina (vorba vine - adica nu la un producator ca ii cunosti dupa maini) si dau sa imi aleg marfa; cica nu se poate, ma serveste el cu ce vine la rand; normal ca nu-ti convine, si atunci te duci la hypermarket si iti alegi marfa care iti place; treaba e ca avem preturi mari si pentru ca nu e sustinut producatorul individual in nici un fel; mai ieri era scandal cu producatorii de lapte care primesc mai putin de 1 leu pe litru si in comert gasesti un litru de lapte de 3-4 ori mai scump; aste e.
gtk

QUOTE (bgd2006 @ May 12 2008, 14:55) *
nu stiu daca ati observat, daca mergeti la cumparaturi, sigur cheltuiti cca 300 ron (3 mil Lei Vechi/ aprox 100 euro) pe cateva produse care nu iti ajung de pe o zi pe alta.

astea-s aberatii cretine deja, de dragul de a va mari numarul de posturi... ce dracu sa mananci de 300 de ron pe zi? plus ca ar mai insemna ca lumea cheltuie de obicei 9000 ron (90 milione lei vechi pe luna cu mancarea)... laugh.gif
Mosotti
QUOTE (gtk @ May 12 2008, 14:40) *
Lapte Muuna 1l - 2.05 lei
wtf is muuna?

20-50 ron
cam pe la 25 e foarte bun

~0.6-1 ron vechi-~2 ron noi
ultima data acum vreo 3 saptamini, 29.000, mari cit china. s-au terminat si au adus niste ciurucuri, nu stiu pretul laugh.gif

~2 ron alba 600 g, ~ 3 ron/kg
masina de piina, maxim 2 roni pe kil

se exagereaza mult, oricum nimic din ce se zice aici nu are legatura cu intratu in eu laugh.gif
Bogdan R
QUOTE (ciureanuc @ May 12 2008, 14:52) *
Sa va dau si eu "echivalentele" din Londra - Tesco (este IDENTIC Carrefour - pana si rafturile sunt aranjate la fel)

* ulei: 1l = o lira
* paine: 800g feliata 0,4 - 0,8 lire (dupa ora 7 seara sunt reduceri - de foarte multe ori am luat bagheta 400g la 0,10lire = 5000de lei vechi )
* mere: "marca 1" (arata ca in piata) 0,65 lire. Sunt mere care ajung si la 2 lire (dar va spun, arata IDENTIC cu cele de 0,60)
* lapte proaspat (nu UHT): 4 pinte (2,2litri) = 1,10 lire
* banane: 0,77 lire
* fulgi de porumb (cereale) - eu imi iau numai "marca 1" pentru ca nu au atat zahar: 0,52 lire (kellogs ajung la 1,5 lire)
* Pepsi Max 2 litri = 0,7 lire. Eu nu prea cumpar, imi place sucul la cutie Tetra-Pak, "Orange-from concentrate" - 1 litru/0,58 lire
* apa de izvor: 5 litri: 0,75 lire (Scottish sau Ashbeck); Evian e cam 0,8 lire / 2 litri (am luat odata... e apa normala, nu inteleg fitzele de 2 lei din bukale "evian, evian!!")
* pui rotisat: 4 lire puiul (daca te duci seara inainte de inchidere, il iei cu doua lire)
* iaurt la pahar: "marca 1" - 0,40 lire/500g sau "mai da fitze" - o lira/450g. "Marca 1" arata ca smantana la noi, fin, usor acrutz, 2% grasime... uneori il folosesc in loc de smantana in ciorba. ;-)
* morcov: 0,60 lire kilu... de foarte multe ori sunt oferte: 2 kile = 0,60 lire.
* conserva de ton (tuna flakes): 0,30 lire
* porumb dulce congelat: 0,80 lire/ kg

si acum "greutatile":

chirie: approx 500 de lire pe luna o camera cu pat dublu (intretinerea e inclusa, tv, net)
transport: o lira biletul de autobuz (daily cap la autobuz e de 3 lire = oricat ai merge, se taxeaza maxim 3 lire... practic te sui in autobuz de 32 de ori intr-o zi, pretul final = 3 lire)
Metrou: distante scurte (15-20 de minute): o lira, distante lungi (40 de minute - o ora - e pe zone): 3,5 lire (daily cap e 7 lire)

Fain, e mai ieftin decat in Finlanda, cu exceptia chiriei.
Aici chiria pentru un apartament de 60 - 70 mp, semicentral, costa intre 500 si 700 euro pe luna.

Alimentele sunt cu 20-30% mai scumpe decat preturile date de tine pt UK.
Transportul e si el mai scump: 2 euro biletul de autobuz, valabil 1 ora.

Citeam acum vreo luna intr-un ziar (finlandez) clasamentul celor mai ridicate preturi la alimente in UE :

1.Danemarca - cea mai scumpa!!
2.Irlanda
3.Finlanda
4.Suedia

...mai departe nu mai retin cum arata clasamentul.

Noile membre est europene (cele aderate in 2004 si 2007) nu erau incluse...
Utanu
Au zis si la televizor.. motivul pentru care preturile sunt mari este ca din ce in ce mai multe produse sunt aduse din import. Iar producatorii autohtoni isi seteaza preturile la aproximativ acelasi nivel cu cele de import. Romania a ajuns o piata de desfacere. Producatori si oameni seriosi din ce in ce mai putini... si bisnitari + intermediari din ce in ce mai multi. Oricum.. este doar o faza critica prin care trece tara noastra. Sunt sigur ca, cu timpul preturile se vor mai indrepta. Insa da azi e legea consumatorului cum bine zicea cel de mai sus. Ca rezultat al multelor campanii publicitare.Lumea de azi e un exces si viata pe care multi o traiesc azi este una haotica.La capitolul asta Romania sta destul de bine fata de tarile dezvoltate.Cand ceva e dezvoltat nu inseamna ca e neaparat bun wink.gif. Mai multa tehnologie nu inseamna ca e neaparat un lucru bun. Orice produs si orice actiune are efect asupra mai multor arii insa omul are tendinta sa vada numai ce este bun in sensul acesta. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Lacomia si depasirea celorlalti concurenti poate duce , paradoxal , la risipa intr-o lupta unde toti se lupta sa cucereasca consumatorul.
ciureanuc
Ieri am fost in magazin sa cumpar mancare... din "lista' aia de mai sus...
Merele si morcovii erau produse in Olanda...

Olanda? FRATE, tara aia e NISIP! Nu au munti, nu au cernoziom brun sau negru, nu au nimic!!!
Nu au nimic si exporta morcov si mere???? Dati repede o fuga prin supermarketuri in bukale... bag mana in foc ca morcovul e produs in Turcia sau Olanda...
MORCOVUL frate, care la noi creste in orice rahat de gradina???

Ce dracu' face "producatorul autohton"?????
Nu mai spusn de "grau de import" sau "orez de import"... la cine? La romani? Care, in perioada interbelica, eram "granarul europei"?? Vreau sa ma duc prin sate sa-i iau de urechi pe... cine e vinovat de toate astea?

edit: mi-am adu aminte ce spunea mircea badea - cam agresiv in ultimul timp, ajunge iar la spagat, da zicea bine - Romania e tara in care pui o samanta in pamant, dai un scuipat pe ea si rasare planta... Romania importa morcov, grau si orez... vai de capul nostru!
gtk
QUOTE (Mosotti @ May 12 2008, 15:17) *
wtf is muuna?
cam pe la 25 e foarte bun
masina de piina, maxim 2 roni pe kil

1. muuna e o marca de lapte
2. pe acolo, nu mai stiu
3. pretul la cartofi variaza multisor din cauza ca au aparut aia noi si mai sunt si vechi, inclusiv din import

QUOTE (Mosotti @ May 12 2008, 15:17) *
se exagereaza mult, oricum nimic din ce se zice aici nu are legatura cu intratu in eu laugh.gif

asta asa e

QUOTE (Utanu @ May 12 2008, 15:22) *
Au zis si la televizor.. motivul pentru care preturile sunt mari este ca din ce in ce mai multe produse sunt aduse din import. I

io ma tem ca asta e motivul ieftinirii multor preturi wink.gif

Cand ceva e dezvoltat nu inseamna ca e neaparat bun wink.gif. Mai multa tehnologie nu inseamna ca e neaparat un lucru bun. Orice produs si orice actiune are efect asupra mai multor arii insa omul are tendinta sa vada numai ce este bun in sensul acesta.

ba in 99% dn cazuri inseamna ceva bun...

Lacomia si depasirea celorlalti concurenti poate duce , paradoxal , la risipa intr-o lupta unde toti se lupta sa cucereasca consumatorul.

care risipa? a consumatorilor, deoarece cumpara mai mult decat necesarul? care-i problema? asta inseamna dezvoltare, nimic altceva... altfel am manca cu totii paine cu apa(e suficient, poti trai din asta), ne-am imbraca cu itari chinezesti la 1 ron bucata si am trai in niste colibe fara electricitate si utilitati...
jihadu
QUOTE (ciureanuc @ May 12 2008, 16:30) *

Olanda? FRATE, tara aia e NISIP! Nu au munti, nu au cernoziom brun sau negru, nu au nimic!!!
Nu au nimic si exporta morcov si mere???? Dati repede o fuga prin supermarketuri in bukale... bag mana in foc ca morcovul e produs in Turcia sau Olanda...

Nu mai spusn de "grau de import" sau "orez de import"... la cine? La romani? Care, in perioada interbelica, eram "granarul europei"?? Vreau sa ma duc prin sate sa-i iau de urechi pe... cine e vinovat de toate astea?

edit: mi-am adu aminte ce spunea mircea badea - cam agresiv in ultimul timp, ajunge iar la spagat, da zicea bine - Romania e tara in care pui o samanta in pamant, dai un scuipat pe ea si rasare planta... Romania importa morcov, grau si orez... vai de capul nostru!

Politichie, fotbal, mai cultiva si pentru gradina proprie si cam atat.

Agricultura inca e medievala in Romania..printre multe altele rolleyes.gif
gtk
QUOTE (ciureanuc @ May 12 2008, 15:30) *

ce vorbesti nene? ce "granar al europei"? si ce cernoziom?biggrin.gif astea-s aberatii de doi bani...
olanda este al treilea exportator agricol din lume, dupa usa si franta...

A highly mechanised agricultural sector employs no more than 4% of the labour force but provides large surpluses for the food-processing industry and for exports. The Dutch rank third worldwide in value of agricultural exports, behind the United States and France, with exports earning $55 billion annually. A significant portion of Dutch agricultural exports are derived from fresh-cut plants, flowers, and bulbs, with the Netherlands exporting two-thirds of the world's total. The Netherlands also exports a quarter of all world tomatoes, and one-third of the world's exports of peppers and cucumbers.[29]
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Netherlan...nd_horticulture

romanica este o tara de cacat cu 30% din populatie implicata intr-o agricultura cu tehnologie din secolul 19 laugh.gif
proto
De curand am revenit dintr-o excursie scurta(3 zile) in Grecia. A fost prima oara cand am fost acolo. Preturi, cam ca la noi, chiar ceva mai scumpe. Nu stiu cat costa chiria acolo, insa am remarcat ca grecii, desi au salariul mediu cam la 800 euro, stau mult mai prost cu masinile ca romanii, in sensul ca nu vezi circuland pe strada atatea masini noi si scumpe ca la noi.
sarac.lipit
Nu noi am vrut în ioropa.
Ei au intrat, făcut varză și ieșit.
De-acu', putem discuta vorbe, răul a fost făcut.
Ne vom adapta junglei, ''încă-i bine''.
C.F.S.
QUOTE (proto @ May 12 2008, 16:43) *
De curand am revenit dintr-o excursie scurta(3 zile) in Grecia. A fost prima oara cand am fost acolo. Preturi, cam ca la noi, chiar ceva mai scumpe. Nu stiu cat costa chiria acolo, insa am remarcat ca grecii, desi au salariul mediu cam la 800 euro, stau mult mai prost cu masinile ca romanii, in sensul ca nu vezi circuland pe strada atatea masini noi si scumpe ca la noi.

Pai nu stii cum circula vorba, cu privire la saracia romanului?

- Ce face romanul cand ramane fara bani?
- Se duce si mai schimba 100 de Euro... happy.gif
kill_them_all1000
QUOTE (proto @ May 12 2008, 15:43) *

Trebuia sa sintetizezi. Nu sunt atat de prosti ca romanii sa dea bani pe o masina cu care sa faca o ora de'acasa pana la servici.
ciureanuc
QUOTE (gtk @ May 12 2008, 16:41) *
romanica este o tara de cacat cu 30% din populatie implicata intr-o agricultura cu tehnologie din secolul 19 laugh.gif

Eu spun asa: SA NE FIE RUSINE, ok?
Nu stiu ce varste au cititorii acestui forum, dar eu am prins povestile tiparite, unde se spunea: "fat frumos scotea apa si din piatra seaca". Observ ca fetii frumjosi sunt in olanda... La noi au mai ramas, zmeii, fratele ala mare a lui fat frumos (ala care nu a facut nimic niciodata), fata babei, baba cloanta... cam astia sa fie romanii???

Olandezii au scos morcovi si mere pentru o europa intreaga... ma aventurez si scriu o poveste: vara trecuta am stat in praga la camping, cu niste olandezi. Nu ne cunosteam, au pus cortul langa noi si am intrat in vorba. De varsta noastra, tineri, foarte de treaba. Au zis ca nu au ajuns in Romania dar vor ajunge pana la urma...

Cam cat de mare e Romania? Cam 12 ore de mers cu masina, de la Iasi la Arad... Olanda cat de mare e? Cam doua ore de mers cu masina... DOUA ORE???? Atat de mare e? Acum, banuiesc ca veti sari sa spuneti ca ei au sosele si ca se merge cu 300kmh... DOUA ORE?? "O tara de doua ore pe diagonala mare" exporta morcov si mere la o europa intreaga???
SA NE FIE RUSINE!! (mi-a fost, inca imi e)

--> ca fapt divers, olandezii aveau in spatele masinii, "la luneta" un ghiveci cu busuioc... luau din el si puneau in mancare. ;-)
jihadu

yeah right, de aia care stau cu parintii, fac foamea ca sa aiba bani de benzina, da' ce kuku lor, au A6 w00t.gif

QUOTE (ciureanuc @ May 12 2008, 15:50) *
Nu stiu ce varste au cititorii acestui forum, dar eu am prins povestile tiparite, unde se spunea: "fat frumos scotea apa si din piatra seaca". Observ ca fetii frumjosi sunt in olanda... La noi au mai ramas, zmeii, fratele ala mare a lui fat frumos (ala care nu a facut nimic niciodata), fata babei, baba cloanta... cam astia sa fie romanii???

Olandezii au scos morcovi si mere pentru o europa intreaga... ma aventurez si scriu o poveste: vara trecuta am stat in praga la camping, cu niste olandezi. Nu ne cunosteam, au pus cortul langa noi si am intrat in vorba. De varsta noastra, tineri, foarte de treaba. Au zis ca nu au ajuns in Romania dar vor ajunge pana la urma...

Cam cat de mare e Romania? Cam 12 ore de mers cu masina, de la Iasi la Arad... Olanda cat de mare e? Cam doua ore de mers cu masina... DOUA ORE???? Atat de mare e? Acum, banuiesc ca veti sari sa spuneti ca ei au sosele si ca se merge cu 300kmh... DOUA ORE?? "O tara de doua ore pe diagonala mare" exporta morcov si mere la o europa intreaga???

--> ca fapt divers, olandezii aveau in spatele masinii, "la luneta" un ghiveci cu busuioc... luau din el si puneau in mancare. ;-)

Tu vorbesti de lucruri sfinte..

nu are rost sa ne comparam cu olandezii.

vezi ce inundatii au avut si ce lucrari de indiguire au facut..noi ne luam de mult campii daca era sa ne luptam sa smulgem pamant arabil marii.

ciureanuc

Banuiesc ca grecii mor de foame... e clar, stam mult mai bine decat ei! Al dracului, sarantocii aia de greci...
Vino la Londra sa vezi ca lumea are Nokia 3310... ce de rahat sunt englezii, a?

Tu vorbesti de lucruri sfinte..
nu are rost sa ne comparam cu olandezii.
vezi ce inundatii au avut si ce lucrari de indiguire au facut..noi ne luam de mult campii daca era sa ne luptam sa smulgem pamant arabil marii.

Daca vom continua sa gandim asa, ar trebui sa nu ne plangem.
Vreau sa vad lume care spune: "Da' ce ma, sunt olandezii mai tari ca noi? Prapaditii aia care locuiesc pe nisip? Ia sa le aratam lor, au ajuns sa ne vanda lor morcovul ala de nisip (btw, morcovul creste mai bine pe nisip :-)). Am ajuns sa cumparam mere olandeze???" Mi-ar placea sa fie o ambitie din aia fanatica, sa fim cei mai tari... MAINE m-as intoarce acasa...
gtk

ok... avem de ce...

yep, cam astia sunt... smile.gif

pai da... productivitatea nu e neaparat proportionala cu suprafata cultivabila... daca nu stii cum sa produci eficient, degeaba ai terenuri intinse, mana de lucru ieftina si alte avantaje... si uite asa aungi sa-i vezi pe tarani lamentandu-se pe la tv, ca firmele le dau prea putin pe lapte, supermarketurile ii "abuzeaza" etc., in timp ce ei ara cu boii, mulg manual, jumatate din vaci le dau lapte de proasta calitate si jumatate nu dau deloc dar le hranesc pe toate, etc...
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.