Courage
May 11 2008, 22:52
Azi am avut o revelatie, cand Zapp-ul meu a clacat si am intrat in reteaua wireless unei vecine...
Am descoperit ca Orange 3G mergea cu 1.6 Mb/s unde Zapp mergea cu 330 Kb/s.
Candva era pe invers, dar e clar ca Orange evolueaza.
Pe scurt, am testat cu Huawei E220 + Router Asus WL500W si a mers perfect reteaua.
Intrebarea mea este:
Ce modem USB de la Orange imi recomandati ?
Trebuie sa suporte Windows si MacOS + sa fie suportat de routerul de la Asus 
Argumentati alegerea
E220:
- din cate stiu - suporta MacOS 10.2.6 or higher (conf. wikipedia)
- suporta Windows 2k / Xp / Vista (teoretic si 2k3 Srv)
- merge cu Asus - tu ai spus-o! 
- gurile rele zic ca are 2 antene
- merge cu alimentare simpla (nu e necesar un secondary USB port) pe majoritatea computerelor (pe toate pe care l-am testat, cel putin)
- e stabil, cu update de fw merge in HSDPA pana la 7.2 mbps (cu fw default mere in max. 3.6 mbps)
Si mai ai si optiunea asta:
http://www.orange.ro/support/routers/huawei-rt-e960-ro.html
jafpefata
May 12 2008, 07:33
Se poate decoda să meargă și pe Vodafone?
Ignition
May 12 2008, 09:58
@Courage
Printre cei mai vechi de pe piata sunt cei de la Option, care au reusit sa-si faca un nume pe piata operatorilor (nu end-useri), bineinteles ca si preturile sunt mai mari
In plus exista pana si pt. Linux si scot update-uri de firmware destul de des.
Incearca sa-ti iei unul care suporta HSUPA (include HSDPA) in felul asta o sa ai si UL mai mare.
http://www.option.com/products/globesurfer_icon_hsupa.shtml
Eu am cautat asa ceva la liber, acum 6 luni insa nu am gasit nici un importator, daca gasesti tu vreunul poate zici aici...
@jafpefata
In mod sigur. Acum 6 luni cand am cautat am gasit un software de decodare german (venea pe stick) care putea decoda toate modelele (de atunci) ale lui Huawai + alte marci. Nu ma intreba unde il gasesti ca nu l-am luat...eu vroiam un Option Icon... si nu figura in lista.
Oricum cauta decodare pt. marca respectiva, este destul de raspandita, ai sanse sa gasesti.
crysty2k5
May 12 2008, 21:42
http://www.orange.ro/support/modems/option-225-ro.html
Nu stiu daca se intelege bine cu ASUS-nu vad ce probleme ar avea de incompatibilitate-( dar in rest indeplineste cerintele cerute) ! 
+ ca e cel mai mic de pe acolo !
Courage
May 13 2008, 12:49
Interesant Option ICON III HSUPA

+ suporta HSUPA
+ suporta MacOS
- nu merge cu Asus (nu am gasit nimic)
jafpefata
May 13 2008, 13:05
Courage, sper că ești conștient că nu e de ajuns să ai semnal 3G ca să ai viteză 3G+. 3G+ "intră" doar dacă ai un anumit nivel de semnal. Deci ar fi bine să verifici treaba asta, preferabil cu un netmon că în 2100mhz nu poți trage un cablu de antenă din cauza pierderilor și plus că modemurile astea am impresia că nu-s prea inspirate, adică nu au conector pt. antenă.
EDIT: Da, deci ai testat deja acasă la tine, abia acuma văd. Multă baftă! Sorry de neatenție!
M0rtar0
May 13 2008, 16:56
ramai pe huawei 220, din cate am testat e cel mai stabil
AlexIP
May 14 2008, 13:32
Huawei E220, pentru ca in ultimele 5 luni mi-a functionat ireprosabil.
medley
May 14 2008, 21:19
cel mai bun si incerc sa nu fiu subiectiv cand spun asta este Icon III,cel albastru din poza dintr-un post anterior acestuia.momentan insa se comercializeaza doar la oferta cu laptop inclus,nu se da si la abon de date simplu.topul ar fi cam asa-Icon III pentru ca isi face treaba bine si in 3g+ si in Edge apoi Icon 225 insa acesta se recomenda doar in 3g+,in zone cu 3g sau edge cam da rateuri iar pe locul 3 sau macar la egalitate cu locul doi este Huaweiul 220 care se comporta acceptabil in in 3g+ si in edge insa in 3g+ in depaseste Icon 225.voi vorbiti din experientele voastre,fiecare cu modelul sau de modem,eu va zic din experientele clientilor si feedback primit la nivel mai larg,nu doar la cartier sau oras.
cheers!
vdragos
Aug 20 2008, 16:18
Salut
am o intrebare, ce modem mi-ati recomanda intre modemurile de la Orange "Option ICON III HSUPA / Huawei E270 HSUPA " ?
As dori sa-l fac sa mearga si pe linux (fedora, red hat)...nu stiu dc e posibil cu vreunul dintre ele...
Multumesc.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.