Cazile de fonta

marinareasa

Nu stiu daca am postat unde trebuie.

Eu caut de ceva vreme o cada de fonta, intrucat cele din acril sunt zgomotoase si sensibile la loviri, zgarieri etc., iar cada nu mi-o schimb o data la cativa ani. Pur si simplu nu imi inspira incredere. confusedsmiley.png
Cu acest prilej am observat ca se mai gaseste asa ceva doar intr-un singur loc, la Romstal, si de fapt este cada din otel acoperita cu un strat subtire din fonta. In plus, desi este extrem de simpla, este foarte scumpa, 14 milioane!!!! huh.gif

De ce se nu se mai fabrica??
Sunt mai avantajoase cazile din acril?
qwertyas
QUOTE (marinareasa @ May 11 2008, 16:10) *
Nu stiu daca am postat unde trebuie.

Eu caut de ceva vreme o cada de fonta, intrucat cele din acril sunt zgomotoase si sensibile la loviri, zgarieri etc., iar cada nu mi-o schimb o data la cativa ani. Pur si simplu nu imi inspira incredere. confusedsmiley.png
Cu acest prilej am observat ca se mai gaseste asa ceva doar intr-un singur loc, la Romstal, si de fapt este cada din otel acoperita cu un strat subtire din fonta. In plus, desi este extrem de simpla, este foarte scumpa, 14 milioane!!!! huh.gif

De ce se nu se mai fabrica??
Sunt mai avantajoase cazile din acril?

Cazile de acril instalate cum trebuie (ingropate in pat de nisip) nu sunt zgomotoase. Eu am avut cada de tabla (rezista mai bine la socuri decat cea de acril) - care sunt mult mai zgomotoase, iar instalata pe nisip suna exact ca una din fonta.
Din cate stiu, Romups Suceava facea cazi din fonta, cel putin anul trecut , daca nu or fi dat faliment intre timp.
Alta solutie ar fi sa reconditionezi una - multi sunt cei care le arunca, si nici nu stiu cum sa scape de ele.
Cand mi-am pus cada de tabla, am dat-o pe cea de fonta doar cu conditia sa vina sa o ia direct din casa, sa o coboare 9 etaje pe scari si sa faca ce vor cu ea. A luat-o un coleg de munca sa faca nu stiu ce cu ea la tara. Dupa aia mi-a cam parut rau ...

marinareasa
QUOTE (qwertyas @ May 11 2008, 15:32) *
Cazile de acril instalate cum trebuie (ingropate in pat de nisip) nu sunt zgomotoase. Eu am avut cada de tabla (rezista mai bine la socuri decat cea de acril) - care sunt mult mai zgomotoase, iar instalata pe nisip suna exact ca una din fonta.
Din cate stiu, Romups Suceava facea cazi din fonta, cel putin anul trecut , daca nu or fi dat faliment intre timp.
Alta solutie ar fi sa reconditionezi una - multi sunt cei care le arunca, si nici nu stiu cum sa scape de ele.
Cand mi-am pus cada de tabla, am dat-o pe cea de fonta doar cu conditia sa vina sa o ia direct din casa, sa o coboare 9 etaje pe scari si sa faca ce vor cu ea. A luat-o un coleg de munca sa faca nu stiu ce cu ea la tara. Dupa aia mi-a cam parut rau ...

Multumesc pentru sugestie.
A mea ar necesita resmaltuire, este alba, insa aspra si mata si pur si simplu arata veche. Numai ca nu am incredere ca va arata si va rezista la fel de bine ca una noua. De aceea m-am gandit ca ar fi mai indicat sa o schimb.

In orice caz, care o fi motivul pentru care cazile de fonta nu se mai fabrica? Ma tot roade intrebarea asta de la un timp, avand in vedere ca nu mai gasesc asa ceva.
Mig VWFan
Eu am inventat un sistem de prindere pt cada de acril si mai tare decat ala cu nisipul tongue.gif , si mai usor de realizat, mai putin zgomotoasa chiar decat cazile din fonta si mai rezistent montajul .
Daca sunteti interesati vi-l spun, daca nu, nu biggrin.gif
adi_master
Spune tot................ce sti!! ninja.gif
Mig VWFan
Nu dati bani degeaba la meseriasi biggrin.gif , dureaza 15 minute si o poate face oricine :
1. pui cada pe cateva caramizi (5-6) cu spatii intre ele, in pozitia corecta
2. se da cada laoparte si se toarna un tub de spuma poliuretanica printre caramizi
3. se repune cada si se umple cu apa , obligatoriu
4. dupa o zi se taie spuma care iese dintre caramizi si eventual se finiseaza (oricum nu e zona vizibila)

Nu mai e nevoie de nimic, prinderi in perete sau altceva, dupa 6 ani sta la fel de bine si e f silentioasa, pot sa ma urc in picioare pe marginea ei ca nu se misca.

Avantaje : cost redus, stabilitate, silentiozitate, si in plus poti oricand sa scoti cada veche si sa repeti figura cu una noua.
Daca vreti pun si poza.
conu71
poza pls cu cada

ps: si eu breau cada de fonta. am vazut si eu pe alea de otel de care spune marinareasa. numai ca era 7 milioane o cada. locatia: pe valea cascadelor

amzro
QUOTE (qwertyas @ May 11 2008, 16:32) *

Chiar azi am ajutat pe cineva sa care una din asta. Sa nu iti para rau! wink.gif
romaximusro
probabil nu se mai fabrica din cauza greutatatii. E mai usor de transportat..
marinareasa

QUOTE (conu71 @ May 11 2008, 19:13) *
poza pls cu cada

ps: si eu breau cada de fonta. am vazut si eu pe alea de otel de care spune marinareasa. numai ca era 7 milioane o cada. locatia: pe valea cascadelor

Unde pe Valea Cascadelor? mellow.gif Ca am batut-o in lung si-n lat si uite ca mi-a scapat.

Cea dp care vorbesc e asta: http://www.romstalshop.ro/cazi-de-baie-din...ra-suport-p5517
Pana la urma, daca nu gasesc o solutie alternativa viabila, o sa imi cumpar......

@Mig VWFan: poza, please tongue.gif
Si tot pentru tine, intrebare: cum se comporta la curatare cada din acril? Am auzit ca e mai sensibila la inalbitori chimici si la produse de curatat, isi pierde luciul, se pateaza etc. Si am auzit ca se poate crapa usor dc scapi ceva greu peste ea.

@everybody: chiar nu stie nimeni de ce nu se mai fabrica aproape deloc cazi de fonta?

QUOTE (romaximusro @ May 11 2008, 19:23) *
probabil nu se mai fabrica din cauza greutatatii. E mai usor de transportat..

Pai asta e motiv serios? tongue.gif

Daca as avea bani si s-ar fabrica, mi-as lua si din marmura smile.gif)
Cipsu
Eu am cumparat cada de otel de la Praktiker, pretul a fost de aprox 100 euro, pana in 400 ron(acum 3 luni)
Am inlocuit tot o cada de fonta, imi pare rau dupa ea, dar avea 40 de ani si ii arata sad.gif
marinareasa
QUOTE (Cipsu @ May 11 2008, 20:29) *
Eu am cumparat cada de otel de la Praktiker, pretul a fost de aprox 100 euro, pana in 400 ron(acum 3 luni)
Am inlocuit tot o cada de fonta, imi pare rau dupa ea, dar avea 40 de ani si ii arata sad.gif

Am vazut si eu cazile de otel la Praktiker, insa nu m-ar prea tenta nici acelea....sad.gif
Imi poti spune cum se comporta?

Ce parere aveti dp cada de la Romstal din linkul postat de mine?
Sincer, nu am cunostinta precis ca ar fi de otel acoperit cu fonta, insa asa sustine zugravul meu.
Maine sau poimaine o sa trec din nou pe la Romstal si o sa ma interesez din ce este facuta exact.
Mig VWFan
Poza trebuie sa fac, maine dimineata smile.gif
De ce nu se mai fabrica din fonta ? Greutate mare, material foarte scump... inainte toate erau din fonta, cazile, chiuvetele de bucatarie death.gif , rezervoarele de WC death.gif , sifoanele de pardoseala, niste porcarii.
Cum se comporta cada de acril ? Destul de bine, am reusit sa nu o stric pana acum, cu solutii foarte acide nu am incercat, gen detartrant sau de genul asta.
Pana la urma... cada se spala usor dupa fiecare dus si se mentine, daca o lasi pana cureti murdaria cu dalta e normal ca se strica...
Cipsu
QUOTE (marinareasa @ May 11 2008, 20:35) *
Am vazut si eu cazile de otel la Praktiker, insa nu m-ar prea tenta nici acelea....sad.gif
Imi poti spune cum se comporta?

e ok cat timp asiguri un montaj corespunzator.
e solida si nu flambeaza.
mie mi se pare o varianta buna, nu e nici atat de grea ca cea de fonta, si oricum s-a dus vremea amenajarilor care sa dureze 5 decenii smile.gif
mutulica_41
[quote name='Mig VWFan' date='May 11 2008, 18:29' post='4556997']
Nu dati bani degeaba la meseriasi biggrin.gif , dureaza 15 minute si o poate face oricine :
2. se da cada laoparte si se toarna un tub de spuma poliuretanica printre caramizi
4. dupa o zi se taie spuma care iese dintre caramizi si eventual se finiseaza (oricum nu e zona vizibila)

Nu mai e nevoie de nimic, prinderi in perete sau altceva, dupa 6 ani sta la fel de bine si e f silentioasa, pot sa ma urc in picioare pe marginea ei ca nu se misca.

Avantaje : cost redus, stabilitate, silentiozitate, si in plus poti oricand sa scoti cada veche si sa repeti figura cu una noua.
Daca vreti pun si poza.
[/quote
Ft interesant si ft simplu, felicitari!

Clovis
Eu am montata o cada de acril dar cada aste de firma. Nu spun firma ca nu am voie. wink.gif Am dat vreo 10 milioane (sau mai mult nu mai stiu) anul trecut pe ea si pe masca ei. Cazile de acril de firma nu se monteaza pe tot felul de improvizatii gen pat de nisip sau caramizi cum am vazut aici. Aceste cazi vin cu picioare speciale pe care se aseaza. Cada cumparata de mine e groasa (nu se indoaie cind intru in ea desi am 100 kg) si nu face zgomot cand curge apa. Singura problema e ca trebuie spalata numai cu sapun lichid. Dar e cada de firma repet nu ce se gaseste prin Practiker, Brico si alte magazine de acest gen.
adi_master
Poti sa-i dai linistit numele la cada!!!Dar nu si locatia de unde ai cumparat-o.
marinareasa
@ Clovis: suna interesant; da niste detalii, Adi_master zice ca se poate biggrin.gif

Am o intrebare pentru cine se pricepe: cazile din acril nu sunt cumva mai sensibile decat cele din alte materiale la loviri? Am auzit ca se crapa destul de repede la impactul cu un corp greu.
crys64
As vrea sa stiu si eu cum se fixeaza o cada pe suportul metalic?
Am cumparat o cabina de dus cu cadita inalta. Suportul metalic l-am primit separat si nu inteleg cum se fixeaza de cadita. Am discutat cu un instalator pentru montare, dar cand mi-a explicat ca acest suport se prinde cu holsuruburi de cadita, chiar in partea de jos-sub cada, parca nu sunt prea convinsa ca stie ce face. Are dreptate sau ma trezesc cu apa curgand sub cada? Cum se monteaza de fapt acest suport primit separat (din poza din instructiuni nu se observa cum se fixeaza)?
Clovis
QUOTE (crys64 @ May 26 2008, 22:17) *
As vrea sa stiu si eu cum se fixeaza o cada pe suportul metalic?
Am cumparat o cabina de dus cu cadita inalta. Suportul metalic l-am primit separat si nu inteleg cum se fixeaza de cadita. Am discutat cu un instalator pentru montare, dar cand mi-a explicat ca acest suport se prinde cu holsuruburi de cadita, chiar in partea de jos-sub cada, parca nu sunt prea convinsa ca stie ce face. Are dreptate sau ma trezesc cu apa curgand sub cada? Cum se monteaza de fapt acest suport primit separat (din poza din instructiuni nu se observa cum se fixeaza)?

Da asa se face. Partea de jos a cazii este mai groasa. Trebuie sa ai grija la lungimea holsuruburilor ca sa nu gauresti cada. In mod normal trebuia sa primesti impreuna cu cada si holsuruburi. Eu zic sa apelezi la cineva care a mai montat asa ceva.

QUOTE (marinareasa @ May 26 2008, 19:14) *
@ Clovis: suna interesant; da niste detalii, Adi_master zice ca se poate biggrin.gif

Am o intrebare pentru cine se pricepe: cazile din acril nu sunt cumva mai sensibile decat cele din alte materiale la loviri? Am auzit ca se crapa destul de repede la impactul cu un corp greu.

OK. Cada e de productie spaniola de la firma Gala si vine impreuna cu o pereche de picioare care se prind de cada (fundul ei ca sa zic asa) cu niste holsuruburi. Mai are un cadru metalic lateral pe care se sprjina si de care se prinde masca. Atat piciorele cazii cat si cadrul metalic sunt reglabile pe inaltime pentru o mai buna fixare (la boloboc cum se spune) a cazii. Daca cada se monteaza in mijlocul baii adica nu de lipeste cu nici o latura de vreun perete atunci se pun cadre si masti pe toate laturile cazii. Atasez o poza dar nu stiu daca se intelege ceva.

Ceva mai clar.
crys64
QUOTE (Clovis @ May 26 2008, 23:42) *
Da asa se face. Partea de jos a cazii este mai groasa. Trebuie sa ai grija la lungimea holsuruburilor ca sa nu gauresti cada. In mod normal trebuia sa primesti impreuna cu cada si holsuruburi. Eu zic sa apelezi la cineva care a mai montat asa ceva.

Da. este o punga cu multe holsuruburi de diverse dimensiuni (probabil si pentru montarea cabinei).
Sigur ca apelez la altcineva, dar cand l-am auzit ca prinde suportul cu holsuruburi de "fundul" caditei m-am cam speriat si l-am amanat putin, sperand sa ma lamuresc cu ajutorul dvs. ca nu greseste. (sunt un fel de Toma necredinciosul... smile.gif )
Multumesc mult pentru ajutor.
m_cristi
Am o cada de fonta de cand blocu ('64). Ti-era sila sa te mai uiti la ea de galbena ce era din cauza calcarului depus. Am chemat un meserias cu un polidisc si a curatat-o complet. Nu va spun prin ce a trecut bietu de el in norul de praf, dar a meritat. Am vopsit-o apoi cu un email alb italian (ceva cu Magic in denumire) si acum la 3 ani de la acea operatiune e ca noua. Vroiam si eu s-o schimb dar din cauza greutatii am renuntat si cred ca am facut bine. Oricum scoicile din comert nu-mi inspira incredere happy.gif
kamikz
QUOTE (m_cristi @ May 27 2008, 11:33) *
Am o cada de fonta de cand blocu ('64). Ti-era sila sa te mai uiti la ea de galbena ce era din cauza calcarului depus. Am chemat un meserias cu un polidisc si a curatat-o complet. Nu va spun prin ce a trecut bietu de el in norul de praf, dar a meritat. Am vopsit-o apoi cu un email alb italian (ceva cu Magic in denumire) si acum la 3 ani de la acea operatiune e ca noua. Vroiam si eu s-o schimb dar din cauza greutatii am renuntat si cred ca am facut bine. Oricum scoicile din comert nu-mi inspira incredere happy.gif

Am o vana de fonta de vanzare langa Baia-Mare. Pretul este discutabil. Este veche ca si an de fabricatie, dar nu a fost montata niciodata. In caz ca este cineva interesat, pot sa trimit niste poze aprox peste 2 saptamani (ajung pe acolo).
Din pacate nu pot asigura transport.
Lordwar145
QUOTE (Mig VWFan @ May 11 2008, 19:29) *

Daca vreti pun si poza.

pune te rog o poza daca ai . eu am cumparat de la cineva demontata si nu stiu cum se fixeaza picioarele
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.