Orange Romania, liderul pietei de telefonie mobila, va extinde aria de acoperire a serviciului de acces la internet cu viteze de pana la 7,2 Mbps in toate orasele mari ale tarii, in prezent fiind disponibil doar in Capitala, a declarat, ieri, Julien Ducarroz, directorul de strategie al operatorului. El a spus ca serviciul de acces la internet cu viteze de pana la 3,6 Mbps acopera peste 300 de localitati ale Romaniei si va fi disponibil, pana in decembrie 2008, in 400 de localitati. Ducarroz a mentionat ca, in cursul anului trecut, numarul de abonati 3G a crescut de 3,4 ori, volumul de trafic de date a sarit de 16 ori, iar veniturile s-au marit de 3,2 ori. Orange va investi anul acesta 200 milioane de euro in dezvoltarea retelei. Orange Romania este cel mai mare operator de telecomunicatii mobile, cu peste zece milioane de clienti. In primul trimestru al anului, operatorul a inregistrat o cifra de afaceri de 307 milioane de euro.
Mai intai sa reuseasca sa o faca pe asta existenta functionala!...ca e praf. Reclama mincinoasa si atat! Cica 7.2 Mb/s si el abia se taraie cu 200 kb/s...in Bucuresti se intampla treaba asta!
Deva, maximul din seara asta 1,5 Mbps, pe testate. Merge prost reteaua intr-adevar, dar acceptabil.
In Bucuresti e jale...1.5 M...ai viteza acolo!
ekumax
May 10 2008, 08:05
QUOTE (Petru @ May 9 2008, 22:59)

In Bucuresti e jale...1.5 M...ai viteza acolo!
am testat si eu in Brasov si ar fi trebuit sa prin 3,6 dar asta era maximul si as fi vrut macar un 2 mb acolo dar nici ala...in conditiile date imi place mai mult cel de la vodafone care chiar am prins viteza cu el...asta e...nu cred ca e garantata viteza...
romeomanciu
May 11 2008, 02:31
Oricum pentru cei interesat de net doar in cazuri de urgenta le dau un sfat e cel mai bun pachetul start activat ca optiune pe un abonament de voce adica se poate tine mini o luna iar ca viteza edge de la orange e peste gprs de la vodafone atasez mai jos un test de viteza edge in urmatoarele conditii un telefon spv c 100 care nu stie decat edge in bucuresti 4 linii la semnal conectat la laptop prin bluetooth
jafpefata
May 11 2008, 02:55
Pingul ăla în schimb este criminal
romeomanciu
May 16 2008, 12:27
Am mai facut niste teste si va pot spune ca la viteza edge prin spv c100 pot juca fara probleme world of warcraft si ceva mai inedit ieri ma dadeam cu autobuzu 300 prin oras si stateam in trafic si de plictiseala am scos laptopu si m-am conectat la messenger si ma si vedeam cu cineva prin webcam si se misca webcamu undeva la 15 -20 fps deci e ok sa il vedem in week-endul asta cum se comporta la un drum cu trenul pe ruta bucuresti constanta tur retur
romeomanciu
May 18 2008, 12:16
Pentru toti cei interesati de internet mobil am sa va comunic urmatorul lucru am facut teste cu internet atat de la orange cat si de la vodafone da in orasele mari vodafone e ok am modemul acela pebble iar la orange ma conectez prin telefon la viteza edge dar cum ai iesit din acoperirea 3g la vodafone abia se misca iar cand am incercat sa imi faca un test de viteza pe speedtest.net am asteptat vreo 2 ore sa ajunga cu testul de download pe la 50% si arata uimitoarea viteza de 12 kbps si l-am intrerupt totusi aveam nevoie de net in schimb la orange la speedtest.net valoarea testelor are o medie de 200 kbps oricum la amnadoua pingul este criminal in medie 800 ms Testele le-am efectuat in localitatea stefan cel mare jud calarasi unde nu exista decat acoperire gprs la vodafone si edge la orange. La impresii de calatorie mergand cu trenul pe ruta bucuresti ciulnita (aici am mers cu rapidul si aveam calatori mai civilizati si priza de 220v ) orange a mers ok s-a deconectat doar in padurea de la branesti unde nu are semnal orange de loc in rest a mers super ok dar la vodafone pe tronsoanele unde trenul mergea cu peste 90 km ora (viteza masurata cu GPS ) imi cadea in draci. Nu vreau sa se spuna ca fac reclama la orange sau anti reclama la vodafone dar astea sunt faptele. Aparatura de testare a fost un Dell 1720 intel core 2 duo la 2 ghz 3GB ram pl video gf 8600 gt 256 mb ram 2x hdd 120 GB Win XP profesional sp2 iar ca modemuri la vodafone modemul pebble care stie 7,2 Mbs si la orang un telefon SPV c 100 care nu stie decat edge. Concluziile le trageti voi
catalinman
May 18 2008, 12:36
e normal ca in zonele in care Vodafone nu are 3G , ci doar GPRS sa iti mearga mult mai slab decat la Orange ; Orange au acoperire nationala EDGE , unde ai semnal orange ai si EDGE
AlexIP
May 27 2008, 14:48
La ora asta in centrul Timisoarei (intre Unirii si Mall, pe langa penitenciar
) pe testmy.net am fix 1111 Kbps sau 1.1 Mbps (136 kB/s).
maryuso
May 27 2008, 18:19
adica de 3x mai putin decat viteza maxima teoretica. se putea mai bine
ORANGE
RaymondDenis
May 27 2008, 20:41
Azi am luat si eu un modem E220 de la orange sa testez, in Timisoara in complex-ul studentesc am prins uimitoarea viteza de 3,9 Mbps, pingul e intre 80-200 ms deci nu e chiar asa de mare cum credeam, acuma postez de pe edge si se misca destul de bine , mess-ul sta bine nu se deconecteaza in plus ascult si radio deci pana acuma multumit. Saptamana viitoare am sa plec din Timisoara in clisura dunarii si am sa testez si acolo si pe drum sa vad cum se comporta. Revin cu informatii.
Mih_teo
May 28 2008, 17:04
QUOTE (maryuso @ May 27 2008, 19:19)

adica de 3x mai putin decat viteza maxima teoretica. se putea mai bine

ORANGE
1/3 din viteza maxima? eu nu reusesc nici conetare, decat la stupizenia lor de home page
romeomanciu
May 29 2008, 17:46
si acum o ciudatenie tot la plimbare cu orange fara modem doar cu tel spv c100 deci pe edge in maneciu am reusit sa fac voice call prin yahoo messenger si merge chiar bine
dumy1dumy
May 30 2008, 12:23
de mers merge... nimeni nu contesta asta...
ping-ul "bestial" e problema... de ai latente cateodata de 2-3 secunde.. poate si mai mult
P.S.: cel putin la mine... poate la ceilalti useri e diferit...
crustaceu
May 30 2008, 13:30
QUOTE (dumy1dumy @ May 30 2008, 13:23)

de mers merge... nimeni nu contesta asta...
ping-ul "bestial" e problema... de ai latente cateodata de 2-3 secunde.. poate si mai mult
P.S.: cel putin la mine... poate la ceilalti useri e diferit...
latenta este data de tehnologie ... si din pacate nu prea poti sa faci foarte multe ...
cateva exemple ...
GPRS - 600 - 700 ms si de multe ori 1 s
EDGE - poate ajunge in zilele bune si pe la 400 ms
UMTS (HSDPA) - 150 - 200
Ev-DO - din ce am citit si eu ... ar fi tot pe la un 300 - 400
RaymondDenis
May 30 2008, 14:08
Ma aflu pe drum intre Timisoara si Moldova Noua de 3 ore de cand stau pe net doar o singura data s`a deconectat din cauza ca am pierdut semnalul orange..in rest sta numai pe edge....
AlexIP
May 30 2008, 23:22
QUOTE (RaymondDenis @ May 30 2008, 15:08)

Ma aflu pe drum intre Timisoara si Moldova Noua de 3 ore de cand stau pe net doar o singura data s`a deconectat din cauza ca am pierdut semnalul orange..in rest sta numai pe edge....
La fel aici, Timisoara - Deva, momentan ies din Arad, semnal 3G maxim dar in miscare, 1366 Kbps sau 1.4 Mbps (167 kB/s). Cateva minute mai tarziu, dupa ce am iesit deja din oras, 556 Kbps sau 0.6 Mbps (68 kB/s). O sa trec pe EDGE si in vreo ora si ceva o sa raman fara semnal, trec printr-o zona fara acoperire.
RaymondDenis
May 31 2008, 10:59
Sunt pe o terasa pe malul dunarii si postez de acolo, ma aflu in aria de acoperire edge si se misca destul de bine.
jedialex1985
May 31 2008, 13:24
Am net de la Orange cu un modem ICON225 in satul Holt de langa Bacau, 7 km pe sosea, aproximativ 3 in linie dreapta fata de centru. Am semnal 3G+(e drept, slab, 1-2 linii maxim) in casa. Pe speedtest am obtinut si 2600kB prima data cand l-am instalat dar de atunci e cam la jumate. Download efectiv, in general atasamente de la mailuri pe yahoo se face cu 160-180KB. Am folosit si skype vreo 10 minute si nu au fost intreruperi. In conditiile astea sunt destul de multumit, pacat de ping-ul enorm, peste 500ms. Deci cred ca voi luat HomePack, poate daca montez routerul intr-o locatie cu expunere maxima mai castig 1-2 linii
khristian78
Jun 1 2008, 17:50
QUOTE (RaymondDenis @ May 31 2008, 11:59)

Sunt pe o terasa pe malul dunarii si postez de acolo, ma aflu in aria de acoperire edge si se misca destul de bine.
nu stiu cum se misca bine, dar eu cand am fost in moldova noua, de pasti , nu am putut sa ma conectez...pe vodafone mergea bine pe gprs...
apropo, daca esti acolo spune-mi si mie pe ce terasa esti... si daca gasesti semnal rds acolo...merci... poti sa-mi confirmi de la ce operatori sunt cei 2 stalpi din apropierea orasului nou??
merci...si sedere placuta...
RaymondDenis
Jun 3 2008, 23:02
QUOTE (khristian78 @ Jun 1 2008, 18:50)

nu stiu cum se misca bine, dar eu cand am fost in moldova noua, de pasti , nu am putut sa ma conectez...pe vodafone mergea bine pe gprs...
apropo, daca esti acolo spune-mi si mie pe ce terasa esti... si daca gasesti semnal rds acolo...merci... poti sa-mi confirmi de la ce operatori sunt cei 2 stalpi din apropierea orasului nou??
merci...si sedere placuta...

la el gringo am fost si merge destul de bine, nu am avut nici o intrerupere cat am stat si acei doi stalpi sunt de orange cel de la capela si cel de langa oras e de vodafone. Din cate am vazut mai se construieste unu langa liceu acela nustiu de ce e. RDS nu are semnal ca eu am un telefon digimobil si ioc semnal. gprs de la vodafone merge incredibil de prost are un prieten si azi am testat cu el si abia incarca paginile in timp ce la mine le deschidea aproape instantaneu.
khristian78
Jun 3 2008, 23:42
QUOTE (RaymondDenis @ Jun 4 2008, 00:02)

la el gringo am fost si merge destul de bine, nu am avut nici o intrerupere cat am stat si acei doi stalpi sunt de orange cel de la capela si cel de langa oras e de vodafone. Din cate am vazut mai se construieste unu langa liceu acela nustiu de ce e. RDS nu are semnal ca eu am un telefon digimobil si ioc semnal. gprs de la vodafone merge incredibil de prost are un prieten si azi am testat cu el si abia incarca paginile in timp ce la mine le deschidea aproape instantaneu.
aha...posibilsa mearga bine...eu am incercat in moldova noua, nu in orasul nou unde ai fost tu si nu merge asa de bine, de acolo ma conectez la site-ul din varful dealului, cel pe care-l vezi in departare, era singurul site din zona, acolo are si vodafone si cosmote site...am inteles ca o sa fie si rds...acesta cumpara o retea de internet din zona si este si cu acoperirea gsm la poarta orasului, siteul de la moldovita este aproape construit, iar cel dde la liceu posibil sa fie de rds...
RaymondDenis
Jun 4 2008, 10:23
QUOTE (khristian78 @ Jun 4 2008, 00:42)

aha...posibilsa mearga bine...eu am incercat in moldova noua, nu in orasul nou unde ai fost tu si nu merge asa de bine, de acolo ma conectez la site-ul din varful dealului, cel pe care-l vezi in departare, era singurul site din zona, acolo are si vodafone si cosmote site...am inteles ca o sa fie si rds...acesta cumpara o retea de internet din zona si este si cu acoperirea gsm la poarta orasului, siteul de la moldovita este aproape construit, iar cel dde la liceu posibil sa fie de rds...
rds vrea sa puna numai telefonie sau si internet?
Costel_Cicireaga
Jun 4 2008, 11:16
Caut un abonament de date la Orange pe care sa-l folosesc in afara ariei de acoperire UMTS.Exista ceva convenabil si mai ales nelimitat (ma refer la EDGE) ? Eu am la Zapp care merge,dar vreau sa vad si ce se mai ofera pe piata in zonele mai "la tara" .Ma intereseaza doar date,ca voce am de la Orange.
rich1974
Jun 4 2008, 12:06
singura posibilitate sa ai date NELIMITATE de la orange e wap unlimited pe prepay. orange internet au traficul limitat . avantajul lor e ca au edge full coverage fata de vodafone care au numai gprs.
ce modem sa aleg : option sau huawei?
Costel_Cicireaga
Jun 20 2008, 07:31
Foloseste careva pe date telefon cu HSDPA ?Nokia 6650 ?
Sau tot un modem e mai indicat pentru date ?
Ignition
Jun 20 2008, 11:55
QUOTE (Alex86 @ Jun 4 2008, 17:57)

ce modem sa aleg : option sau huawei?
Option
- au vechime, sunt un brand, au preturi mari
Huawei
- sunt chinezii care copie (mai slab sau mai bine), preturi mai mici
maryuso
Jun 20 2008, 16:34
QUOTE (Ignition @ Jun 20 2008, 12:55)

Option
- au vechime, sunt un brand, au preturi mari
Huawei
- sunt chinezii care copie (mai slab sau mai bine), preturi mai mici
dar de amoi ce parere aveti? E mai slab ca icon?
ma intereseaza in mod special receptia pentru ca stau intr-o zona cu semnal 3g slab
medley
Jun 21 2008, 09:47
daca ati fi facut teste de net cu toate cele 3 tipuri de modemuri huawei,amoi si icon si apoi ati fi ajuns la acesta concluzie intelegeam,dar tind sa cred ca asta nu s-a intamplat sau daca s-a intamplat nu a fost ceva organizat in asa fel incat rezultatele sa fie relevante.
icon e foarte bun daca stai in zona 3g/3g+ daca nu stai intr=o astfel de zona atunci doar sa il iei pt design caci pt semnal nu l-as recomanda,iconul avand doar o antena de receptie integrata in el
huawei si amoi au 2 si se descurca mai onorabil in zone slabe pe parte de 3g
desi in trecut as fi zis huawei(si personal folosesc icon 3) in ultima vreme feedbackul recomanda amoiul.
insa fiecare cu experientele sale,intreaba in magazinul de unde il vei achizitiona ce au luat clientii ce urmau a il folosi intr-o zona similara celei in care il vei utiliza si tu .poate te ajuta in a lua o decizie.bafta
mattbaker
Jun 25 2008, 09:42
Sal.Am internet de la orange unlimited start(pe site vad ca nu mai este oferta aceea de prin mai)si sunt destul de multumit,dar nu sunt in aria de acoperire 3g.Locuiesc la vreo 20 km de un oras,ar trebui sa am semnal 3g?E bine si asa dar am viteze infime,de 220 kbps.Vad ca la oras,unde este semnal 3g,merge la viteze de 3.6 Mbps si as vrea sa am si eu o viteza de asta,dar nu sunt sigur daca am semnal 3g.Va intreb deoarece am un pc,si nu un laptop,deci nu pot cauta in toata casa semnal 3g.Am sperante deoarece,intr-o zi,am avut la modemul meu amoi lumina albastra,ce reprezinta semnal 3g,dar numai un minut.
anonimulno01
Jun 25 2008, 09:49
QUOTE (mattbaker @ Jun 25 2008, 10:42)

dar nu sunt in aria de acoperire 3g.Locuiesc la vreo 20 km de un oras,ar trebui sa am semnal 3g?E bine si asa dar am viteze infime,de 220 kbps.Vad ca la oras,unde este semnal 3g,merge la viteze de 3.6 Mbps si as vrea sa am si eu o viteza de asta,dar nu sunt sigur daca am semnal 3g.
http://www.orange.ro/acoperire/index.html
cauti orasul, maresti zona aceea si te uiti in zona in care stai tu... desi la 20 de Km de oras slabe sanse sa fie 3G...
Ignition
Jun 25 2008, 12:29
QUOTE (maryuso @ Jun 20 2008, 17:34)

dar de amoi ce parere aveti? E mai slab ca icon?
ma intereseaza in mod special receptia pentru ca stau intr-o zona cu semnal 3g slab
Daca ai semnal slab este mai indicat sa-ti cumeri un router cu modem 3G+ incorporat cu mufa de antena.
Montezi pe casa sau intr-un pct. cat mai inalt o antena de castig cat mai mare, pozitionata corecta catre BTS-ul cu cel mai mare semnal receptionat.
Cablul intre antena si router trebuie sa fie cat mai mic pt. a micsora pierderite, este indicat sa folosesti un surge protector intre antena exterioara si modem-ul 3G.
De la router pana la PC mergi pe cablu FTP (nu uita sa impamantezi FTP-ul) sau folosesti si aici un surge protector.
Solutia de mai sus asigura un semnal mai mare insa pierzi mobilitatea.... tu alegi
jafpefata
Aug 26 2008, 12:43
În sfârșit au 3G la Lugoj!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.