Power source intr-un monior tft

esdv

Am un monitor tft care cam la o secunda "clipeste" se intrerupe alimentarea din sursa. am pus o sarcina externa, face la fel..am verificat cele 2 diode Schottky (de pe radiator) sunt bune, faza este ca daca deconestez toti consumatorii am tensiune constanta la iesire...adica nu se intrerupe la fiecare secunda.
care ar fi parerea dumneavostra? poate sa se strapunga in tranformator, sau poate fi defect oscilatorul? sau poate tiristorul de la intrarea in transformator...nu pot sa-mi dau seama ..piesele masurate la rece par bune....
multumesc
bit 61
Pe partea de primar a sursei ai 1 sau 2 condensatori (in afara de cel care filtreaza tensiunea de retea
redresata ;150micro/400V).
Cei 2 sunt la tensiuni mai mici ,50V sau 63V.
Schimba acesti condensatori.

hvoicu
Daca decuplezi alimentarea invertoarelor tot asa face ?
esdv
te referi la alimentarea pt invertoarele de la neoane?
daca scot toate alimentariile (in gol) nu mai intrerupe....face acest lucru dar cand ii pun un consumator....am incercat si cu un consumator extern si "intrerupe"
Mersi
theMisuser
QUOTE (esdv @ May 7 2008, 21:25) *
te referi la alimentarea pt invertoarele de la neoane?
daca scot toate alimentariile (in gol) nu mai intrerupe....face acest lucru dar cand ii pun un consumator....am incercat si cu un consumator extern si "intrerupe"
Mersi

Poate ca intrerupe si fara consumator, doar ca nu observi din cauza condensatoarelor de filtraj. Ai putea sa le scoti si sa masori cu un aparat analogic daca asta e situatia. sau, punand un consumator mic de tot, de pilda un led (cu rezistenta de limitare curent - sa zicem cate 1k/volt ) si vezi daca sta aprins sau daca clipeste si ala.
esdv
QUOTE (theMisuser @ May 8 2008, 01:07) *
Poate ca intrerupe si fara consumator, doar ca nu observi din cauza condensatoarelor de filtraj. Ai putea sa le scoti si sa masori cu un aparat analogic daca asta e situatia. sau, punand un consumator mic de tot, de pilda un led (cu rezistenta de limitare curent - sa zicem cate 1k/volt ) si vezi daca sta aprins sau daca clipeste si ala.

ai avut dreptate la faza cu ledul (intrerupea), in cele din urma am gasit defectul, defact mai multe, in secundar un zener ars, in primar o rezistenta intrerupta.

multumesc pt ajutor
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.