Credeti ca ar trebui introdus permisul de... pieton?
Pagini: 1, 2

penny_s

ieri am lovit un pieton care trecea aiurea (un copil de 8 ani). mai bine zis, el a intrat in mine!
spital, politie 1, politie 2 si politie 3. adica am fost "interogat" de vreo trei ori in locuri diferite...
concluzia a fost ca pietonul a fost de vina si mi s-au restituit actele+dovada de reparatie.
la Udriste un caz asemanator cu o batrana care se antrena pentru ANEFS pe mijlocul strazii...
dog_tractoras
eeeee pai dupa aia o sa se bage dupa aia si permis sa ies afara din caza,permis sa mananc,permis sa ma duc la femei si tot asaa.Bine ca nu a patit prea multe copilu si cu asta basta.

zavalita2002
Bine ca ai scapat ieftin. S-ar putea sa ma si eu nevoie de noroc asemanator.
penny_s
m-am chinuit sa-l duc pe copil la ma-sa si apoi pe amandoi la spital. ca n-are nimic, ca nu vine... i-am amenintat cu politia si au mers.
din fericire, copilul are doar cateva zgarieturi si un picior invinetit.
oglinda am s-o fac pe casco, dar se pare ca pare ca se va face prin regresie... mi-e putin mila de familia copilului (pareau amarati).
melcu79
Vai steaua lor!
Te trezesti cu ei pe unde nu-ti tuna mintea (copii, batrani, femei cu carucioare pe mijlocul drumului printre gardurle de la 41 etc.).
Politia doarme pe drum nu ii vede nici pe pietoni dar nici pe soferi, ii loc sa isi faca treaba inghit noxe ca prostii.
Mananca banii degeaba.

PS. Mai intai de toate sunt pieton, dar incerc sa tin de viata asta.
tchoara
Eh, nu chiar "permis" dar n-ar strica sa introduca cursuri de legislatie obligatorii. In loc sa aiba copiii ore la scoala pentru "cultura civica" sau "dirigentie", sa aiba un curs de un semestru de educatie rutiera. Sa-i puna sa invete regulile de baza, sa nu mai dea cu capetele de masini sau sa fuga pe trecerea de pietoni.
AlexIP
QUOTE (penny_s @ May 6 2008, 11:08) *
Credeti ca ar trebui introdus permisul de... pieton?

Da, cu conditia sa platesti tu toate cheltuielile legate de administrarea treburilor: examene, re-examinari si tarcuri cu hotel pentru cei ce nu trec testul in care sa nu ai acces auto. Tu iti dai seama ce propui? Si eu m-am urcat cu masina pe bordura recent ca sa nu lovesc un betivopieton, dar nu sunt asa de marcat ca sa propun tampenii.

Chestia cu cursurile rutiere la scoala e buna, in schimb.

penny_s
QUOTE (AlexIP @ May 6 2008, 10:01) *
Da, cu conditia sa platesti tu toate cheltuielile legate de administrarea treburilor: examene, re-examinari si tarcuri cu hotel pentru cei ce nu trec testul in care sa nu ai acces auto. Tu iti dai seama ce propui? Si eu m-am urcat cu masina pe bordura recent ca sa nu lovesc un betivopieton, dar nu sunt asa de marcat ca sa propun tampenii.

Chestia cu cursurile rutiere la scoala e buna, in schimb.

pai daca nu l-ai lovit, cum sa te simti "marcat"???
Cristisp
Eu m-am lovit la cap astazi cand mergeam cu tramvaiul. Deh, am uitat sa ma tin de bara.
N-ar trebui si un permis de calator cu RATB?

Intreb si eu...
penny_s

QUOTE (Cristisp @ May 6 2008, 11:16) *
Eu m-am lovit la cap astazi cand mergeam cu tramvaiul. Deh, am uitat sa ma tin de bara.
N-ar trebui si un permis de calator cu RATB?

Intreb si eu...

presupun ca bara a fost dusa la politie si anchetata ore intregi...

si intrebarea era retorica...
sper ca nu faceti parte din categoria ceor care cred ca functia "cool door" la un cuptor electric inseamna "usa misto"...
Cristisp
Nu, ca eu eram de vina. Am cazut la intelegere.

Aropo ce inseamna "cool door"? unsure.gif
AlexIP
QUOTE (penny_s @ May 6 2008, 14:08) *
pai daca nu l-ai lovit, cum sa te simti "marcat"???

Nu eu, tu te simti marcat si propui chestii inutile. smile.gif
penny_s
QUOTE (Cristisp @ May 6 2008, 10:31) *
Aropo ce inseamna "cool door"? unsure.gif

"usa misto" dupa mintea ta...

chestia este ca in urmatoarele 60 zile voi avea ceva emotii...
marce
...la noi, mai ales in scoli, se fac prea putine ore de educatie rutiera pe la diregentie (acolo unde se fac)...iar acolo unde nu se fac, parintii ignora total aceasta parte a educatiei copiilor lor
copiii cred ca ar trebui sa aiba inca din clasa intai (sau poate chiar gradinita), ore in care sa li se explice regulile rutiere elementare...pt ca la varsta asta sunt destul de predispusi unor accidente si reprezinta un pericol atat pt ei cat si pt soferi...
pe de alta parte, nu vreau sa acuz de absolut nimic initiatorul topicului, dar si unii soferi nu au ce cauta pe strada, soferi care desi vad ca sunt copii pe marginea drumului, jucanduse, nu incetinesc, nu iau nici o masura preventiva...avand in vedere ca un copil, in joaca, oricand ar putea sari in drum...
_Smiley_
ar trebui ca legislatia rutiera (macar partea privitoare la pietoni si circulatia in oras) sa fie o materie ca oricare alta la scoala, in clasele mici. sa dai lucrare de control,teza, sa primesti note etc.
penny_s
QUOTE (marce @ May 7 2008, 05:09) *
...la noi, mai ales in scoli, se fac prea putine ore de educatie rutiera pe la diregentie (acolo unde se fac)...iar acolo unde nu se fac, parintii ignora total aceasta parte a educatiei copiilor lor
copiii cred ca ar trebui sa aiba inca din clasa intai (sau poate chiar gradinita), ore in care sa li se explice regulile rutiere elementare...pt ca la varsta asta sunt destul de predispusi unor accidente si reprezinta un pericol atat pt ei cat si pt soferi...
pe de alta parte, nu vreau sa acuz de absolut nimic initiatorul topicului, dar si unii soferi nu au ce cauta pe strada, soferi care desi vad ca sunt copii pe marginea drumului, jucanduse, nu incetinesc, nu iau nici o masura preventiva...avand in vedere ca un copil, in joaca, oricand ar putea sari in drum...

sunt de acord cu tine 100%, inclusiv la partea cu soferii inconstienti. lucrez intr-o zona unde cel putin o data pe luna este un pieton lovit pe trecerea de pietoni!
eu nu am avuti absolut nici o vina (copilul a tasnit printre masinile de pe contrasens ce asteptau la semafor). nu mi-a dat nici o sansa! plus ca el a intrat in mine,nu eu in el... declartia a fost sutinuta de la gunoierii din zona pana la soferii aflati in trafic).
pustiul avea trecere de pietoni semaforizata) cu 50-60m mai departe. n-a folosit-o... este clar ca ii lipsea educatia rutiera pe care trebuie sa i-o dea si parintii. dar nu ma ir, pentru ca vad o multime de parinti tarandu-si copiii aiurea printre masini.
oricum,senzatia este foarte ciudata cand aduni victima de pe jos...
aeon
ceva asemanator am patit, numai ca eu eram deja pe trecerea pietoni, cu viteza ff mica, si un copil a venit in fuga de pe contrasens, printre masini si s-a izbit in mijlocul masinii, de portiera sofer
apoi a aparut un mosulet cu urletele de rigoare
penny_s
QUOTE (aeon @ May 7 2008, 05:47) *
ceva asemanator am patit, numai ca eu eram deja pe trecerea pietoni, cu viteza ff mica, si un copil a venit in fuga de pe contrasens, printre masini si s-a izbit in mijlocul masinii, de portiera sofer
apoi a aparut un mosulet cu urletele de rigoare

si ce s-a intamplat mai departe?
reactia martorilor este foarte ciudata... astia s-au repezit toti la copil (aprox. 10 persoane) si au inceput sa-l suceasca pe toate fetele. noroc cu o doamna in varsta dintr-o masina care l-a scos din mainile disperatilor...
aeon
eu eram pe banda 1; copilul a cazut in fata unei dube care mergea pe banda 2, la fel, cu viteza ff mica, de fapt deja franase (abia se daduse verde la semafor si coloana se punea in miscare; trecerea de pietoni nu era cea de la intersectie, ci undeva in mijlocul strazii - Dorobanti- , dar era coloana de masini lunga)

cel cu duba probabil ca l-a vazut mai repede decat mine din cauza inaltimii, a anticipat ce va face, a franat din timp, ca altfel probabil il atingea un pic
eu ma deplasasem deja 2m, suficient ca sa se propteasca in mijlocul masinii

nu a patit absolut nimic, s-a ridicat in secunda urmatoare si a luat-o la fuga iar printre masini
apoi a aparut mosuletul, verde la fata, a inceput sa tipe si sa care pumni in geamul meu

l-am luat la suturi verbale sa-si invete puradelul cum se traverseaza ca daca era un camion in locul meu lua doar o placinta de pe jos
au sarit babele de pe trotuar sa ma ameninte dar au sarit si soferii din jurul meu tinandu-mi partea, in special cel cu duba

mosul s-a carat apoi cu copilul de mana bombanind
poate a invatat ceva
copilul avea 6-7 ani, era o fata

o fi fost trecere de pietoni, dar daca ai pretentia ca vii in pas alergator, printre masini parcate, si te arunci in fluxul de pe strada avand pretentia sa inghete instant ca ai prioritate, ai nevoie de ceva educatie rutiera ori esti cam dus
in momentul cand m-am pus in miscare, nu era nimeni pe trecere, in secunda urmatoare gonea printre masini
undercoverbrother
pai ce cauta copil de 8 ani nesupravegheat pe strada?
vina nu nici a copilului si nici a ta.
penny_s
QUOTE (undercoverbrother @ May 7 2008, 06:14) *
pai ce cauta copil de 8 ani nesupravegheat pe strada?
vina nu nici a copilului si nici a ta.

ma-sa stia ca trebuia sa-l ia la ora 15 de la scoala,numai ca "bagabondu' " de 8 ani chiulea! nu stiam eu de ce plangea asta sa nu-l duc la ma-sa... tot spunea "mama nu stie"!
marce
ce tareeee...pai daca la 8 deja chiuleste nu ma mira ca traverseaza total aiurea, fara sa se asigure...
si tu...om hain, dai copilu' in gat lu' ma-sa ca trage chiulu de la scoala
richelieu
QUOTE (dog_tractoras @ May 6 2008, 11:29) *
eeeee pai dupa aia o sa se bage dupa aia si permis sa ies afara din caza,permis sa mananc,permis sa ma duc la femei si tot asaa.Bine ca nu a patit prea multe copilu si cu asta basta.

Tocmai aici e ideea pe care incerca omul s-o sublinieze. Nu e nicidecum "si cu asta basta". Nu putem ramane la infinit idiferenti la tampenia majoritatii (din pacate) pietonilor.... Pe Rahova mai nou trebuie sa merg cu claxonul in blana ca sa ii fac atenti pe toti idiotii care traverseaza pe oriunde, oricum, oricand , cu orice viteza, fara sa se uite daca vin sau nu masini, tragand de mana un copil de 4-5 ani sau un carucior de cumparaturi. Azi dimineata a avut noroc o idioata de vreo 20 de ani, ca n-am ras-o de pe trecerea de pietoni, la 13 septembrie cu Drumul Sarii. Ma uitam la semaforul de pe stanga...s-a pus verde, am plecat (eram primul la semafor). Noroc cu nevasta-mea, care m-a facut atent la idioata care tocmai a iesit in fuga din fata dubei de pe banda 1. La mustata am ratat-o. Altadata, acum vreo 2 saptamani, chiar am atins-o pe-o pustoaica la fel de idioata, la Mosilor cu Eminescu....in conditii similare...si a inceput sa ma faca in toate felurile. Era si tiganca...mai spalata dar tot tiganca era....si doar faptul ca au inceput soferii din spatele meu sa se agite ca-i blochez a salvat-o de la niste palme peste gura aia spurcata. Nu mai spun de tonele de mosi si babe care habar nu au ca, pe la coltul intersectiei ai voie sa traversezi dar nu ai prioritate...daca nu e trecere de pietoni acolo. Pietonii ar trebui educati. Copiii ar trebui educati de parinti sa aiba grija cum traverseaza...nicidecum trasi de mana "hai repede ca vine masina" Oare cati ar trebui Doamne fereste sa moara, pentru a incepe pietonii sa aiba totusi grija cand, cum si pe unde traverseaza?
penny_s
ai prefecta dreptate! calvarul va dura inca 60 de zile.

apropo de piata rahova: distanta dintre cele doua treceri de pietoni este de apox. 50m (una in fata pietii si una la intersectie, amandoua semaforizate). sar pietonii printre cele doua "zebre" ca disperatii!!! pentru 20m de mers in plus...
spare-me
si eu am ratat o idioata pe magheru in situatia :
incepe traversarea pe verde (abia facuse 1 pas)
se da rosu la pietoni si verde la masini - are o ezitare (zic taci ca se opreste)
calc acceleratia si proasta o ia la fuga ! w00t.gif

frana, tras de volan...s-a oprit, a tipat si se uita ca proasta si-a luat-o inapoi death.gif
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.