Piorel
Oct 27 2004, 14:10
Nu stiu daca s-a mai discutat, sincer nu am dat search ptr ca ma grabesc tare. Poate imi spune si mie cineva cum trebuie configurat hubul pentru a perminte accesul cu limta de share. Totodata as vrea sa folosesc doi clienti dc++. Unul exclusiv ptr lan si unul ptr net. Se poate? Am facut un hub si nu reuseam sa ne conectam unul la celalalt. Exclusa probleam firewalurilor. Cred ca mai trebuie setat ceva. Sincer nu prea imi dau seama ce. Va multumesc.
Zsia!
laurentiu907
Oct 27 2004, 14:19
Pai e simplu...
In setarile programului de hub, ai Limit share size.... Asta spune limita minima, dar vezi ca e in Bytes daca nu ma insel...
Vis-a-vis de conectare, celalalt trebuie sa se conecteze la IP-ul tau si portul pe care este hub-ul...
Nu este foarte complicat.... e mai greu de explicat pas cu pas.
Piorel
Oct 27 2004, 15:05
faza cu conectarea e alta: se putea conecta la hub, dar nu si la userul meu. O sa incerc sa ma mai documentez.
laurentiu907
Oct 27 2004, 17:10
Pai ca sa se conecteze la tine trebuia sa incerce pe pasiv....
stii regula cu activii si pasivii, da?
Piorel
Oct 27 2004, 20:26
o stiu, dar nu stiu daca mai e valabila si la hub de lan, in sensul ca fiecare are ipul lui prin care face tot in LAN. O sa ii dam noi de cap intr-un fel sau altul.
atat de simplu e pur si simplu se conecteaza cu dc la mine in calc??? dati mai multe detaliii eu ar trebui sa fiu activ nu??? si ceilaltii pasivi sau cum???
sigxcpu
Oct 27 2004, 20:40
e nasoala problema... pentru LAN trebuie sa fie activi, pentru afara trebuie sa fie pasivi (sau le faci port forwarding la fiecare in parte).
aceeasi problema este si la noi in retea, de-asta nu am reusit niciodata sa implementez DC++
Piorel
Oct 28 2004, 04:00
Hum.. dar doi client dc++ merg? Adica de exp u oDC sau dc++ si un alt script gen.. zdc sau nu stiu ce naiba am mai vazut... oare merge asa?
laurentiu907
Oct 28 2004, 07:07
Din cate stiu eu nu poti folosi 2 clienti DC in acelasi timp, pe acelasi sistem....
sigxcpu se pricepe ceva mai bine decat mine la DC... Asteapta si parerea lui.
Ai mai putea incerca sa faceti ambii servere ftp si acolo la unele sa nu dai drepturi de copiere.
AndreiTk
Oct 28 2004, 09:04
poti folosi 2 clienti dc in acelasi timp
personal folosesc dc ++ pt hubul de lan unde stau pasiv , deoarece ceilalti membri ai retelelei au net prin retea si sant setati pasive ca sa poata iesi si pe pe huburile de pe net.
si mai am si strongdc in care stau activ, deoarece eu am modem RDS conectat pe a 2 placa de retea
mai pe scurt am o placa de retea pt lan si am setat dc++ sa stea pasiv
si o placa de retea cu modem rDS si am strongDC setat activ
Piorel
Oct 28 2004, 14:10
Hum ... Andrei probabil ca la tine merge pentru ca ai 2 placi de retea. Cat despre ftp...nu prea merge. DC++ e cea mai buna faza, numai sa mearga.... O sa incercam.
Piorel
Oct 29 2004, 23:38
Am facut hubul. Ne conectam cu strngDC. Deocamdat suntem 4 pe hub.
Si am vazut ca poate rual si Odc in paralel. :cool:
laurentiu907
Oct 30 2004, 09:12
Bravo!
Piorel
Oct 30 2004, 15:16
ceva comenzi de operatori/superoperatori? Dadusem aseara kcik si luase ala si ban automat...
Si nu am reusit cu /unban...
Aveti idee?
laurentiu907
Oct 30 2004, 16:31
Pai lucrurile stau cam asa...
comenzile le ai in fisierul de help si readme (asta daca folosesti YoshiHUB).....
Vezi de altfel, ca kick-ul (daca nu ai umblat in setari), aduce dupa el si un ban de 15 mins parca mi-aduc aminte, care nu poate fi scos cu unban.
Iar comenzi sunt destul de multe.... Zi la ce soft te-ai oprit ca sa-ti dam comenzile..
Spor!
Piorel
Oct 30 2004, 17:29
hubul e facut cu yoshi.
clientul e strongDC.
Suntem doi superoperatori... cam atat.
laurentiu907
Oct 30 2004, 17:52
Bun...
Off-topic: Daca sunteti doar 2 superoperatori, ce va trebuie kick, ban, ipinfo si altele?
On-topic: Uite aici ce sa faci ca sa ai toate comenzile in click dreapta de mouse, fara sa fii nevoit sa le tastezi sau sa le memorezi...
Cum sa faci comenzi din mouse pentru kvips si operators si super operators in hub-ul tau: Daca hub-ul functioneaza pe Yohi Hub, fa un fisier text in directorul yhubs in texts. numeste fisierul respectiv, "op.txt" si copie codul de mai jos in fisier:
[adv][hide][hidebot]<<botname>> Sending you this hubs OP usercommands as requested. (v2.0.1 written by Todi:
http://todi.kicks-ass.net/yhub)|$UserCommand 255 7|$UserCommand 0 7|$UserCommand 1 2 *** <hubname> ***$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !help||$UserCommand 1 2 Kick User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !kick %[nick] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Ban User by IP$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !banip %[nick] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Kick n' Ban User by IP$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !ban %[nick] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Kick n' Ban User by Nick$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !bannick %[nick] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Timeban User by IP$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !tban %[line:hours] %[nick] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Timeban User by IP (no kick)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !tbanip %[line:hours] %[nick] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Timeban User by Nick$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !tbannick %[line:hours] %[nick] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Disconnect User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !drop %[nick]||$UserCommand 1 2 Userinfo of User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !userinfo %[nick]||$UserCommand 1 2 Trafficinfo of User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !trafficinfo %[nick]||$UserCommand 1 2 Show bans$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !showbans %[line:type (All, Nick, IP, Client, Time)]||$UserCommand 0 3|$UserCommand 1 2 Warn User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !warn %[nick]||$UserCommand 1 2 Mute User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !mute %[nick]||$UserCommand 1 2 Un-Mute User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !unmute %[nick]||$UserCommand 1 2 Kennylize User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !kennylize %[nick]||$UserCommand 1 2 Un-Kennylize User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !unkennylize %[nick]||$UserCommand 1 2 Register User$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !addreg %[nick] %[line:password] %[line:profile]||$UserCommand 1 2 Invite User to OPchat$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !invite %[nick]||$UserCommand 1 2 Un-Invite User to OPchat$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !uninvite %[nick]||$UserCommand 1 1 Make the bot talk$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !mc %[line:message]||$UserCommand 1 1 OPs massmessage$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !opm %[line:message]||$UserCommand 1 1 Everyone massmessage$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !pm %[line:message]||$UserCommand 1 1 Set Topic$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !topic %[line:topic]||$UserCommand 1 4 Kick User (filename included)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !kick %[nick] %[line:reason] (%[file])||$UserCommand 1 4 Ban User by IP (filename included)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !banip %[nick] %[line:reason] (%[file])||$UserCommand 1 4 Kick n' Ban User by IP (filename included)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !ban %[nick] %[line:reason] (%[file])||$UserCommand 1 4 Kick n' Ban User by Nick (filename included)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !bannick %[nick] %[line:reason] (%[file])||$UserCommand 1 4 Timeban User by IP (filename included)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !tban %[line:hours] %[nick] %[line:reason] (%[file])||$UserCommand 1 4 Timeban User by IP (no kick) (filename included)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !tbanip %[line:hours] %[nick] %[line:reason] (%[file])||$UserCommand 1 4 Timeban User by Nick (filename included)$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> !tbannick %[line:hours] %[nick] %[line:reason] (%[file])||
Inchide si salveaza fisierul, si apoi reincarca fisierele text din YoshiHub. Daca vrei sa folosesti comenzile din mouse, scrie in mainchat string-ul "+op".
Analog se face pentru cei care sunt roots, doar ca se va numi "ad.txt", ceea ce e mai jos...
[adv][hide][hidebot]<<botname>> Sending you this hubs Administrator usercommands as requested. (v3.0.0 written by Todi:
http://todi.kicks-ass.net/yhub)|$UserCommand 255 7|$UserCommand 0 7|$UserCommand 1 2 * <hubname> *$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @hubinfo||$UserCommand 1 2 * Admin Commands *$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @help||$UserCommand 1 2 Ban Client$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @banclient %[line:client] %[line:reason]||$UserCommand 1 2 Unban Client$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @unbanclient %[line:client]||$UserCommand 1 2 Clear Clientbans$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @clearclientbans||$UserCommand 0 2|$UserCommand 1 2 Add Account$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @addreg %[nick] %[line:password] %[line:profile (OP, VIP etc, depending on your profilenames)]||$UserCommand 1 2 Set ip-pattern for account$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @setip %[nick] %[line:ip/range]||$UserCommand 1 2 Show ip-pattern for account$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @showaccountip %[nick]||$UserCommand 1 2 Set expiredate for account$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @expiredate %[nick] %[line:expiredate (Ex. "1981-09-30". "0" for permanent)]||$UserCommand 1 2 Set Owner for account$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @owner %[nick] %[line:owner (if missing you set yourself)]||$UserCommand 1 2 Set Comment for account$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @setcomment %[nick] %[line:comment]||$UserCommand 1 2 Delete account$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @delreg %[nick]||$UserCommand 1 2 Show all accounts$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @showregs %[line:profile ("OP", "VIP" etc or "all"]||$UserCommand 1 1 Lock hub$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @lock %[line:turn lock (on/off)]||$UserCommand 1 1 Set Redirect$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @setredirect %[line:type (All, Full, Share, Hubs, Slots, ISP, Passive)] %[line:adress (no adress=disabled)]||$UserCommand 1 1 Set Userlimit$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @userlimit %[line:userlimit]||$UserCommand 1 1 Set Sharelimit$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @sharelimit %[line:sharelimit (in GB)]||$UserCommand 1 1 Save Settings$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @savesettings||$UserCommand 1 1 Reload Textfiles$$To: <botname> From: %[mynick] $<%[mynick]> @reloadtextfiles||
La fel, pentru a activa, tastezi in mainchat string-ul "+ad".
Spor!
P.S. Daca nu te descurci, da o vorba....
Piorel
Oct 30 2004, 21:11
Mersi. O sa vedem cum implementam toate alea. O sa citesc tot.
Ciao!
dispecer
Nov 4 2004, 08:15
Daca ai reusit, bine, daca mai cauti, vezi si aici! My Webpage
ip-urile alea sunt exemple, tu le adaptezi la tine. Acolo serverul e cu 1 si userii de la 2 in sus.
Pentru lan poti folosi CZDC care e simplutz, pt net altul (dc++) instalat in alt director decat primul.
Functioneaza fara probleme in paralel.
Pt lan e gata.
Pt inet, personal recomand sa forwardezi porturi din server pt userii tai. Cati pot fi?
ghigacristian
Nov 4 2004, 09:46
la Y - hub daca fac yo un hub useri care vor sa intre pe acel hub ce adresa trebuie sa scrie ?? Ce alte progame de facut huburi mai sunt ?? Progame la care se poate seta si adresa ????
laurentiu907
Nov 4 2004, 11:10
Pai pentru hub-uri sunt in mare 2 posibilitati mai "placute" si stabile....
1. Y-HUB-ul (Yoshi Hub)
2. Verlihub-ul...
Cu toate astea, cel din urma necesita si MySQL, cunostinte legate de asta. etc....
@@@ghigacristian: Normal ca vor scrie adresa ta IP.... sau adresa IP publica (daca nu ai, si esti intr-un LAN routat, asta daca vrei sa fie vizibil si in extern)
Daca doresti accst doar din LAN, e de ajuns sa scrie adresa ta IP privata.
Spor!
ghigacristian
Nov 4 2004, 23:34
Va rog explicatimi si mie cum e cu IP-urile de intern si extern ce tre sa fac ca sa fac si hub de extern ?? Multumesc anticipat si multumesc pentru ajutoru de pana acu 10x
laurentiu907
Nov 5 2004, 05:24
IP-urile externe sau publice sunt IP-urile vizibile pe Internet, sau routabile, gen 194.x.x.x sau 82.x.x.x sau 83.x.x.x si lista ar putea continua....
IP-urile interne sunt IP-uri care nu pot exista pe Internet pentru ca ele se aloca in LAN-uri si ar exista confilecte. Ele sunt gen: 192.168.x.x sau 10.x.x.x...
Daca ai o adresa publica, routabila simpla rulare a unui soft pentru hub, iti face hub-ul accesibil si pentru cei din LAN, si pentru cei din extern, la adresa ta IP.
Daca esti intr-un LAN si treci printr-un "server", router software, hardware, etc... nu conteaza, si ai IP privat, pentru a putea fi accesibil din extern, de pe "server-ul" cu IP routabil, sau router, tre' facut port forwarding pentru portul soft-ului de hub.
Astfel orice cerere din extern pe adresa rutabila (publica), va fi redirectionata catre adresa IP nerutabila (privata), si astfel vei putea gazdui un hub si daca esti in LAN.
SPOR!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.