Cielo GPL vs. Logan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

romaximusro

pacat ca nu mai am statisticile complete apia. vanzarile de logan se stiu citisem intr-un articol ca s-au vandut anul trecut ~5000 de cielouri. Poate imi explica cineva cum mai poate vinde daewoo cielo-uri cand nu sunt euro4?

aaa... si inca ceva... cheloo & gasca: fie ca place fie ca nu motorul vanzarilor daewoo nu il reprezinta cielo-ul ci.. matizul, pt ca e o masina de oras care ca pret nu are concurenta. si pentru ca e mult mai modern ca cielo-ul
cheloo2005
QUOTE(romaximusro @ Jan 31 2007, 14:03) *
oare de ce anul trecut in romania nr de cielo-uri vandute a reprezentat cam 5% din vanzarile loganului? de bune ce sunt? smile.gif si in plus .. masina e euro 3 smile.gif la dacie acu toate motorizarile sunt euro4. vrei diesel?cum cumpar asa ceva de la daewoo? si vb bine cine zicea de piesele de oltcit , vedeti ca situatia nu e asa de roza cum vreti voi sa para, zice poate legea ca trebuie sa asigure piese, dar nu zice si cate trebuie sa asigure laugh.gif

Hmm, la Oltict acuma problema nu e ca nu ai de unde sa iei, ci doar ca sunt cam scumpe, pe bune. Insa sunt scumpe de vreo 3-4 ani incoa.Eu per total sunt ok in ceea ce priveste achizitionarea de piese, insa sunt de acord ca cu timpul se vor gasi din ce in ce mai greu , aproape deloc si .. mi se pare normal.La Daewoo, cred ca 10 se va duce de acum incolo, inca mai se merita sa iei.Acu depinde de alegerea fiecaruia, de ce vrea de la masina, dar ... si eu daca vreau un logan cu gpl din fabrica ... de unde iau? E adevarat ca astia de la DAEWOO nu au diesel-uri , sper ca nu ma insel, dar .. asta e.

tibitu
avantaje cielo:- design exterior mai elegant
- probabil costuri de intretinere mai mici dupa iesirea din garantie
- stabilitate

avantaje logan: -design interior mai modern si mai bine finisat decat in cielo
-spatiu interior mai mare
-calitate a fabricatiei mai buna,cielo fiind execrabil
-dotari moderne fata de cielo,care este total depasit

Parerile mi le-am format conducand si mergand cu ambele masini,mai ales cu cielo(executive 2003 GPL).In cazul de fata asi alege logan,insa cu siguranta mi-asi lua un kalos sau un 2nd daca asi avea cu adevarat dilema asta.
sanddy1964
Cielo si Logan pacatuiesc AMANDOUA la stabilitate la viteze mai maricele.Ca de viteze mari nu se poate vorbi.In rest:
Logan rulleeezz!

PS Cielo e o masina care a murit demult!Logan abia s-a nascut.
WildChild
In urma stergerii posturilor complet OFF-TOPIC, va rog eu, mai reduceti consumul de carne rosie, pe bune! Ca se transforma orice topic legat de Logan sau masini concurente intr-un versus e una, dar cand se ajunge la injurii, mancat tastaturi si mai stiu ce face lumea cand se enerveaza in fata calculatorului e nasol. Goosfrabaaaa! peacefingers.gif
suli
Am avut si una si cealalta. Cand aparuse Cielo toata lumea-l hulea..... acum cand dispare toata lumea-l plange. De ce? Pentru ca a fost probabil cea mai adaptabila masina pentru Romania. Lasand laoparte consumurile eu in anul 2007 merg pe mana Loganului. Spatiu imens, portbagaj mare, dotari mai bune, design mai actual. Am iubit Cielo dar acum trebuie sa-i oferim o pensionare frumoasa si demna de aceasta masina.
ionel_danciulescu
Pai fabrica de la Craiova se desfiinteaza de cel putin 2 ani man.... in fiecare saptamina se tot desfiinteaza daca ar fi sa ne luam dupa stirile prezentate in prime time la tv sau in cotidienele de mare tiraj... spilul este desigur altul - de vreme ce contra-candidata Renault profita din plin ( probabil ca mai deconteaza mass mediei sume de bani pentru anti-reclama si in felul asta lumea se reorienteaza catre Logan...) . Plus ca acum o pandeste nenea prim - ministru pentru o preluare a uzinei de catre PSA - care are tot interesul sa produca aici...
Oricum pina acum parerile sint impartite, pare-se ca aici posteaza numai posesori de Logan , care au facut up-grade de masina de la Dacia tatalui... Oameni buni - degeaba are Loganul ABS PCT...QEV sau ABC - devreme ce atunci cand sint implicate in evenimente rutiere acestea nu functioneaza sau functioneaza defectuos... Daca mai cititi si pe la jurnal de Logan - va apuca si rasul : posesori de Logan carora dupa maxim 10,000 le ploua in masina , diverse repere care cedeaza imediat dupa achizitionarea masinii, consumuri ciudate , materialul de pe plafoniera este materialul din care este mocheta de pe jos a Cielo etc...
Ce e drept - la grupul Dacia functioneaza marketingul - cu reclame tv si publicitate din plin - si cred eu asta este motivul pentru care vand atatea masini, in timp ce la Cielo - sincer sa fiu nu am vazut nici o reclama sau mai rau - nici macar site de net nu iti arata cine stie ce ... masina este insa ok ...
Cat despre acele bari de cielo - mult hulite vad din punct de vedere al designului- multumesc proiectantilor ca s-au gandit sa le faca ranforsate - si sa le monteze pe masina ...sint mai mult decat scuturi de nadejde -si la viteze mici 20 km / h poti lovi cam orice fara multe griji din punct de vedere al integritatii masinii - cei care conduc Logan ar trebui sa lase comentariile si sa isi vada de treaba in privinta asta ... eu unul nu am nici o grija la un impact din spate la viteze mici ( zone de semafor de ex...) bara este atat de ranforsata incat primeste lovituri puternice fara probleme... la fel si cea fata - e si mai solida ...
Consumul este neutru 7 l gpl in afara - 13-14 l gpl in bucuresti cu mers de melc ... ce e drept ca instalatia gpl reduce din capacitatea port-bagajului - dar acest lucru mi-a fost explicat si aratat din start de dealer , asa incat am fost multumit de rap. pret/ portbagaj micsorat cu 30%.
Cam atat pentru inceput... rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Cu stima

romaximusro
Pai fabrica de la Craiova se desfiinteaza de cel putin 2 ani man.... in fiecare saptamina se tot desfiinteaza daca ar fi sa ne luam dupa stirile prezentate in prime time la tv sau in cotidienele de mare tiraj...

stirile erau despre faptul ca tot vine cineva la craiova si nu venea nimeni laugh.gif si fabrica are datorii mari, daca nu o ia cineva din pacate cred ca va da faliment (asta daca nu e tinuta artificial in viata de statul roman, acum proprietarul fabricii)

spilul este desigur altul - de vreme ce contra-candidata Renault profita din plin ( probabil ca mai deconteaza mass mediei sume de bani pentru anti-reclama si in felul asta lumea se reorienteaza catre Logan...) .

spilul de fapt e ca se reorienteaza pentru ca dacia ofera o masina mai buna, mai sigura, de genereatie mai noua, cu mai multe dotari, cu un interior mai bun, cu perspective ca nu se inchide fabrica , produse mai bune de creditare etc

Oameni buni - degeaba are Loganul ABS PCT...QEV sau ABC - devreme ce atunci cand sint implicate in evenimente rutiere acestea nu functioneaza sau functioneaza defectuos... Daca mai cititi si pe la jurnal de Logan - va apuca si rasul : posesori de Logan carora dupa maxim 10,000 le ploua in masina , diverse repere care cedeaza imediat dupa achizitionarea masinii, consumuri ciudate , materialul de pe plafoniera este materialul din care este mocheta de pe jos a Cielo etc...

banui ca ai cazuri documentate laugh.gif oricum se ofera si asta e cel mai important si functioneaza.

Ce e drept - la grupul Dacia functioneaza marketingul - cu reclame tv si publicitate din plin - si cred eu asta este motivul pentru care vand atatea masini, in timp ce la Cielo - sincer sa fiu nu am vazut nici o reclama sau mai rau - nici macar site de net nu iti arata cine stie ce ... masina este insa ok ...

si e vina daciei? ar trebui sa se simta rusinati? laugh.gif daca cei de la daewoo sunt amatori in privinta marketingului e numai vina lor

Cat despre acele bari de cielo - mult hulite vad din punct de vedere al designului- multumesc proiectantilor ca s-au gandit sa le faca ranforsate - si sa le monteze pe masina ...sint mai mult decat scuturi de nadejde -si la viteze mici 20 km / h poti lovi cam orice fara multe griji din punct de vedere al integritatii masinii - cei care conduc Logan ar trebui sa lase comentariile si sa isi vada de treaba in privinta asta ... eu unul nu am nici o grija la un impact din spate la viteze mici ( zone de semafor de ex...) bara este atat de ranforsata incat primeste lovituri puternice fara probleme... la fel si cea fata - e si mai solida ...

bara ca bara, dar eu consider ca mai importanta e siguranta la viteze ceva mai mari. Important e sa scapi cu viata nu sa ai masina cat mai putin atinsa smile.gif)
drakku_incepator
QUOTE(romaximusro @ Mar 2 2007, 15:44) *
stirile erau despre faptul ca tot vine cineva la craiova si nu venea nimeni laugh.gif si fabrica are datorii mari, daca nu o ia cineva din pacate cred ca va da faliment (asta daca nu e tinuta artificial in viata de statul roman, acum proprietarul fabricii)
spilul de fapt e ca se reorienteaza pentru ca dacia ofera o masina mai buna, mai sigura, de genereatie mai noua, cu mai multe dotari, cu un interior mai bun, cu perspective ca nu se inchide fabrica , produse mai bune de creditare etc
banui ca ai cazuri documentate laugh.gif oricum se ofera si asta e cel mai important si functioneaza.
si e vina daciei? ar trebui sa se simta rusinati? laugh.gif daca cei de la daewoo sunt amatori in privinta marketingului e numai vina lor
bara ca bara, dar eu consider ca mai importanta e siguranta la viteze ceva mai mari. Important e sa scapi cu viata nu sa ai masina cat mai putin atinsa smile.gif)

cielo man!better than logan biggrin.gif
romaximusro

la ce e mai bun?
$eb
QUOTE(drakku_incepator @ Mar 5 2007, 10:37) *
cielo man!better than logan biggrin.gif

Ei acum ca ai si argumentat raspunsul,... m-ai convins. Chiar stateam in dubii, si cand colo hop si dracu incepator cu un sfat.

Ia mai dute'n .... colo dry.gif
tkd29
QUOTE(romaximusro @ Mar 5 2007, 12:18) *
la ce e mai bun?

La tot.
romaximusro
lol smile.gif te credem
kelu84
QUOTE(romaximusro @ Mar 2 2007, 15:44) *

dacia logan....masina are vanzare in primul rand pentru ca romanula fost obisnuit atatea decenii cu marca"dacia".clar.si in plus,ceea ce face dacia logan atat de atragatoare este faptul ca achizitionarea unui astfel de model nu presupune un efort financiar mare si nici batai de cap.am inteles ca se poate achizitona fara avans,cu o rata pana in 5 mil.de aceea romanul prefera loganul.si ce mari optiuni are?am mres de curiozitate intr-un showroom logan,si am intrbat cat ajunge logan 1.6 16v,full.mi-a zis ca 10200 plus nush cat vopseaua.totusi nu cred ca logan este o masina care sa valoreze atat.cel putin ala de 16v e praf.elemente interior sport.adik grilele de aerisire vopsite efectiv cu spary-ul in gri,si la fel si celelalte elemente cu aspect sport.ceasurile de bord gri.mare smecherie.dar nu asta este important.cunosc caz concret.un coleg si-a cumparat logan 1.6mpi full.cel mai mandru era de airbag-uri.si exact de alea nu a avut parte.a derapat,s-a infipt intr-un pom intre drajna si fetesti.a scapat fara nici o zgarietura,dar air-bag-urile ioc!!!!!si in plus,vorbea cineva mai sus de stabilitate...logan este o masina stabila asa cum sunt eu stabil pe o franghie beat mort.de sarbatori am mers la munte.pe drum inapoi,respectiv e85,nici mai mult nici mai putin de 3 logan-uri erau cu rotile in sus.si nu aveau avarii majore.se vede cu ochiul liber ca masina este foarte inalta pentru configuratia trenului de rulare.si in plus ce mare suspensie are loganul????dotari....un logan full are 2 air bag-uri,are a/c,servo,mp3 ,abs,servo si computer de bord.accept ca cielo nu are computer,abs si air bag-uri,dar nu plang dupa ele.la ce sunt bune daca abs-ul nu functioneaza corespunzator iar air bag-urile alea sunt mai mult pungi de-un leu indesate in volan.....in plus la cielo consumul dat pt unul nou corespunde la toate.dar la logan,in functie de cat de norocos esti e si consumul masinii.uzina de la craiova se inchide nu stiu cand.s-a spus ca le-a expirat licenta pentru cielo,si pana la urma licenta s-a prelungit si se fabrica si acum bine merci cielo.iar la iguranta,tabla de la logan e d-aia de pus pe casa.cu ce ma incanta ca are garantie la rugina nush cat???exact asta vroia sa auda romanul satul de antifonat si facut tinichigerie in parcare.un logan daca dau cu el intr-un stalp cu 30 la ora fac praf cel putin spoilerul fata.dar la cielo nu ai sa vezi asa ceva vreodata.nu spun ca este masina minune,dar este net superioara la siguranta si aspect.eu am avut ghinionul sa o lovesc pe a mea.am taiat o curba in cartier si am dat cu bara fata coltul dreapta in roata din fata dreapta a unei auto utilitare.in afar de faptul ca mi-am julit spoilerul si mi-am spart semnalizarea,masina nu a avut nimik nimik.si impactul a fost cat de cat puternik pt ca batranu era in dreapta si a spart oglinda de la parasolar.nu stiu dac scapam la fel de ieftin si cu un logan.referitor la stabilitate....am mmania vitezei si nu circul sub 160 in afara cu cielo.am spus si pe un alt topic ca merg uneori si cu 180(am pus si poza).e foarte stabila masina,mult mai stabila decat loganul.se aseaza mult mai bine pe sosea
thunder_ovidiu
mai baieti, eu am doar 4000 de euro si nu vreau sa dau mai mult pe o masina, asa ca m-am gandit sa iau un cielo de prin 97 cu GPL, se merita mai mult o dacia solenza?... ca logan la banii astia nu se gaseste...
romaximusro
dacia logan....masina are vanzare in primul rand pentru ca romanula fost obisnuit atatea decenii cu marca"dacia".

si de ce e un lucru rau? (desi e o explicatie foarte simplista)

si in plus,ceea ce face dacia logan atat de atragatoare este faptul ca achizitionarea unui astfel de model nu presupune un efort financiar mare si nici batai de cap.am inteles ca se poate achizitona fara avans,cu o rata pana in 5 mil.de aceea romanul prefera loganul.

bravo celor de la dacia nu? laugh.gif

am mres de curiozitate intr-un showroom logan,si am intrbat cat ajunge logan 1.6 16v,full.mi-a zis ca 10200 plus nush cat vopseaua.totusi nu cred ca logan este o masina care sa valoreze atat.cel putin ala de 16v e praf.elemente interior sport.adik grilele de aerisire vopsite efectiv cu spary-ul in gri,si la fel si celelalte elemente cu aspect sport.ceasurile de bord gri.mare smecherie.dar nu asta este important.

nene, in cazul acestui model important e motorul. e drept ca nu face din logan o masina supersportiva insa totusi sunt 105 cp pe o caroserie relativ usoara.

.cunosc caz concret.un coleg si-a cumparat logan 1.6mpi full.cel mai mandru era de airbag-uri.si exact de alea nu a avut parte.a derapat,s-a infipt intr-un pom intre drajna si fetesti.a scapat fara nici o zgarietura,dar air-bag-urile ioc!!!!!

ceva dovezi? ca mi s-a acrit cum vin tot felul de oameni care zic vrute si nevrute, ascunsi in spatele unui pseudonim..

.de sarbatori am mers la munte.pe drum inapoi,respectiv e85,nici mai mult nici mai putin de 3 logan-uri erau cu rotile in sus.si nu aveau avarii majore.se vede cu ochiul liber ca masina este foarte inalta pentru configuratia trenului de rulare.

pai cred si eu ca ai vazut, tara e practic intesata cu loganuri, conduse de soferi mai buni sau mai prosti. nu cred ca are de a face cu masina mai ales ca nu cred ca ai fost tu acolo sa vezi cum s-au intamplat accidentele

?dotari....un logan full are 2 air bag-uri,are a/c,servo,mp3 ,abs,servo si computer de bord.accept ca cielo nu are computer,abs si air bag-uri,dar nu plang dupa ele.la ce sunt bune daca abs-ul nu functioneaza corespunzator iar air bag-urile alea sunt mai mult pungi de-un leu indesate in volan....

intr-adevar.. structura de rezistenta mult mai buna, airbaguri laterale, airbaguri frontale nu inseamna nimic. Eu zic sa ne intoarcem acum 30 de ani in timp si sa luam numai masini fara nimic pe ele, ca oricum nu ne folosesc. progresul e rau rolleyes.gif

in plus la cielo consumul dat pt unul nou corespunde la toate.dar la logan,in functie de cat de norocos esti e si consumul masinii.

banui ca consumul loganului il stii din experienta. eu iti recomand sa intrii pe daciaclub sa vezi ca sunt topice de consum pt logan si s-a ajuns la concluzia ca consumurile obtinute in realitate sunt f apropiate de ce dau cei de la dacia.Ca sa nu mai zic ca ai lasat sa se inteleagaacolo,ceva de genul : cielo consuma putin indiferent daca ma dau la ea, cand de fapt cielo-ul e cunoscut pt consumul relativ mare (si nu eu o spun ci proprietarii)

iar la iguranta,tabla de la logan e d-aia de pus pe casa.cu ce ma incanta ca are garantie la rugina nush cat???exact asta vroia sa auda romanul satul de antifonat si facut tinichigerie in parcare.un logan daca dau cu el intr-un stalp cu 30 la ora fac praf cel putin spoilerul fata.dar la cielo nu ai sa vezi asa ceva vreodata.nu spun ca este masina minune,dar este net superioara la siguranta si aspect.eu am avut ghinionul sa o lovesc pe a mea.am taiat o curba in cartier si am dat cu bara fata coltul dreapta in roata din fata dreapta a unei auto utilitare.in afar de faptul ca mi-am julit spoilerul si mi-am spart semnalizarea,masina nu a avut nimik nimik.si impactul a fost cat de cat puternik pt ca batranu era in dreapta si a spart oglinda de la parasolar.nu stiu dac scapam la fel de ieftin si cu un logan.referitor la stabilitate....am mmania vitezei si nu circul sub 160 in afara cu cielo.am spus si pe un alt topic ca merg uneori si cu 180(am pus si poza).e foarte stabila masina,mult mai stabila decat loganul.se aseaza mult mai bine pe

vad ca pt tine e mai important ca in caz de impact sa ai masina cat mai putin afectata smile.gif optiunea ta , eu prefer sa fiu in viata, iar testele desfasurate stiiintific au aratat ca loganul e mult mult mai sigur
$eb
Lasa-l bre ca are si el si Cielo amarat si se amageste cu gandul ca de ce ar avea el AirBag, ABS, structura ranforsata, bord tip fagure, masina testata la EuroNcup, cand a auzit el de la tatza Floarea ca nu merg airbagurile.
Mai bine un cielo chel, in care stii sigur ca nu ai nimic folositor si se face praf la o coliziune mai serioaza.

Cel putin mori fara dureri , nu ? death.gif

Astia sunt din categoria, vrem bere si cartofi la servici,.. si treaba numai 2 ore pe zi...

Dute mai omule la concurenta si ia-ti bolizi la 14.000 euro minim, daca aia 10.000 ti se par prea multi. deadtongue.gif
romaximusro
eu ii recomand un trabant laugh.gif ca ce conteaza siguranta , nu are nici airbaguri deci scapa sigur daca intra in pom cu el laugh.gif
turbo trabannt
QUOTE(romaximusro @ Mar 7 2007, 02:50) *
eu ii recomand un trabant laugh.gif ca ce conteaza siguranta , nu are nici airbaguri deci scapa sigur daca intra in pom cu el laugh.gif

maximuse, iar ai inceput cu loganul rolleyes.gif
romaximusro
am inceput un drac tongue.gif omu facea misto ca vezi doamne siguranta nu e importanta, ce conteaza un airbag acolo, un abs etc. daca lui ii plac asemenea masini, sa cumpere trabant macar stie o treaba, tot acelasi drac e
kelu84
QUOTE($eb @ Mar 6 2007, 15:34) *
Lasa-l bre ca are si el si Cielo amarat si se amageste cu gandul ca de ce ar avea el AirBag, ABS, structura ranforsata, bord tip fagure, masina testata la EuroNcup, cand a auzit el de la tatza Floarea ca nu merg airbagurile.
Mai bine un cielo chel, in care stii sigur ca nu ai nimic folositor si se face praf la o coliziune mai serioaza.

Cel putin mori fara dureri , nu ? death.gif

Astia sunt din categoria, vrem bere si cartofi la servici,.. si treaba numai 2 ore pe zi...

Dute mai omule la concurenta si ia-ti bolizi la 14.000 euro minim, daca aia 10.000 ti se par prea multi. deadtongue.gif

eu mi-am spus parearea si nimic mai mult.fiecare are dreptul sa isi spuna opinia.prietene...nu cred k un cielo e chel cu a/c,geamuri electrice fata/spate,servo,inchidere,etc etc.daca nu am abs si air bag-uri insemna ca e chel???acum ce ar fi trebuit sa fac?sa fac eu ancheta la drajna sa vad ce si cum s-a intamplat?loganurile rasturnate nush cum sa iti spun.dar cat de mare ar fi probabilitatea ca circumstantele acelor accidente sa duca la rasturnare?????ia-o logic.colegul meu nu e tzatza floarea.bord tip fagure...cu ce ma ajuta ca are bord fagure si structura ranforsata cand ea la un impact cat de cat violent se face armonica????care sunteti posesori de logan sa le stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ele.eu mi-am spus doar parerea si nimic mai mult.de asta e topicul asta nu?masina x vs masina y.nu spun ca cielo e masina perfecta...are problemele ei..sistemul de franare am spus si p alt topic ca lasa de dorit,iar garnitura de la capacul motorului se roade la fiecare 2000/3000km.dar asta este parerea mea,k este mai buna decat logan.sa ne rezumam la discutiile despre masini si problemele lor,ca nu cred k stai tu la coada mea sa vezi unde lucrez,cat lucrez si ce mananc la servici.si nah k nu m-ai convins ca logan e o masina buna,si pe langa cei 10mii cat face un logan,am mai pus inca 1500 si in cateva zile imi achizitonez un passat.asta asa ca sa iti dai sema ca nu lucrez 2 ore pe zi si nici nu fac rate in banci sa imi iau logan.ca nu cred k sunt multi care au banul in mana si se duc sageata la dacia.sa fim seriosi totusi.
kelu84
QUOTE(romaximusro @ Mar 6 2007, 15:29) *
dacia logan....masina are vanzare in primul rand pentru ca romanula fost obisnuit atatea decenii cu marca"dacia".

si de ce e un lucru rau? (desi e o explicatie foarte simplista)

si in plus,ceea ce face dacia logan atat de atragatoare este faptul ca achizitionarea unui astfel de model nu presupune un efort financiar mare si nici batai de cap.am inteles ca se poate achizitona fara avans,cu o rata pana in 5 mil.de aceea romanul prefera loganul.

bravo celor de la dacia nu? laugh.gif

am mres de curiozitate intr-un showroom logan,si am intrbat cat ajunge logan 1.6 16v,full.mi-a zis ca 10200 plus nush cat vopseaua.totusi nu cred ca logan este o masina care sa valoreze atat.cel putin ala de 16v e praf.elemente interior sport.adik grilele de aerisire vopsite efectiv cu spary-ul in gri,si la fel si celelalte elemente cu aspect sport.ceasurile de bord gri.mare smecherie.dar nu asta este important.

nene, in cazul acestui model important e motorul. e drept ca nu face din logan o masina supersportiva insa totusi sunt 105 cp pe o caroserie relativ usoara.

.cunosc caz concret.un coleg si-a cumparat logan 1.6mpi full.cel mai mandru era de airbag-uri.si exact de alea nu a avut parte.a derapat,s-a infipt intr-un pom intre drajna si fetesti.a scapat fara nici o zgarietura,dar air-bag-urile ioc!!!!!

ceva dovezi? ca mi s-a acrit cum vin tot felul de oameni care zic vrute si nevrute, ascunsi in spatele unui pseudonim..

.de sarbatori am mers la munte.pe drum inapoi,respectiv e85,nici mai mult nici mai putin de 3 logan-uri erau cu rotile in sus.si nu aveau avarii majore.se vede cu ochiul liber ca masina este foarte inalta pentru configuratia trenului de rulare.

pai cred si eu ca ai vazut, tara e practic intesata cu loganuri, conduse de soferi mai buni sau mai prosti. nu cred ca are de a face cu masina mai ales ca nu cred ca ai fost tu acolo sa vezi cum s-au intamplat accidentele
?dotari....un logan full are 2 air bag-uri,are a/c,servo,mp3 ,abs,servo si computer de bord.accept ca cielo nu are computer,abs si air bag-uri,dar nu plang dupa ele.la ce sunt bune daca abs-ul nu functioneaza corespunzator iar air bag-urile alea sunt mai mult pungi de-un leu indesate in volan....

intr-adevar.. structura de rezistenta mult mai buna, airbaguri laterale, airbaguri frontale nu inseamna nimic. Eu zic sa ne intoarcem acum 30 de ani in timp si sa luam numai masini fara nimic pe ele, ca oricum nu ne folosesc. progresul e rau rolleyes.gif
in plus la cielo consumul dat pt unul nou corespunde la toate.dar la logan,in functie de cat de norocos esti e si consumul masinii.

banui ca consumul loganului il stii din experienta. eu iti recomand sa intrii pe daciaclub sa vezi ca sunt topice de consum pt logan si s-a ajuns la concluzia ca consumurile obtinute in realitate sunt f apropiate de ce dau cei de la dacia.Ca sa nu mai zic ca ai lasat sa se inteleagaacolo,ceva de genul : cielo consuma putin indiferent daca ma dau la ea, cand de fapt cielo-ul e cunoscut pt consumul relativ mare (si nu eu o spun ci proprietarii)
iar la iguranta,tabla de la logan e d-aia de pus pe casa.cu ce ma incanta ca are garantie la rugina nush cat???exact asta vroia sa auda romanul satul de antifonat si facut tinichigerie in parcare.un logan daca dau cu el intr-un stalp cu 30 la ora fac praf cel putin spoilerul fata.dar la cielo nu ai sa vezi asa ceva vreodata.nu spun ca este masina minune,dar este net superioara la siguranta si aspect.eu am avut ghinionul sa o lovesc pe a mea.am taiat o curba in cartier si am dat cu bara fata coltul dreapta in roata din fata dreapta a unei auto utilitare.in afar de faptul ca mi-am julit spoilerul si mi-am spart semnalizarea,masina nu a avut nimik nimik.si impactul a fost cat de cat puternik pt ca batranu era in dreapta si a spart oglinda de la parasolar.nu stiu dac scapam la fel de ieftin si cu un logan.referitor la stabilitate....am mmania vitezei si nu circul sub 160 in afara cu cielo.am spus si pe un alt topic ca merg uneori si cu 180(am pus si poza).e foarte stabila masina,mult mai stabila decat loganul.se aseaza mult mai bine pe

vad ca pt tine e mai important ca in caz de impact sa ai masina cat mai putin afectata smile.gif optiunea ta , eu prefer sa fiu in viata, iar testele desfasurate stiiintific au aratat ca loganul e mult mult mai sigur

tu la un impact ce urmaresti????iti spun eu ca daca masina e afectata major slabe sanse sa nu patesti nimic.toti preferam sa fim in viata,dar cat de lovita e masina e in legatura stransa cu integritatea corporala.e la mintea cococosului ca daca te mulezi pe pom,sansele sa scapi navatamat sunt minime.daca tu imi spui mie ca in caz de impact major air bag-ul de la logan te scapa.....nu te scapa ala de bmw sau mercedes.sa iti spun ceva.daca e sa te curetzi,te curetzi si cu si fara air bag-uri.nu spun ca nu sunt folositoare.sunt utile,la fel ca toate celelalte sisteme de siguranta.toti vrem ca la un impact sa avem daune cat mai mici.normal k pe primul loc e viata mea,ca tabla se indreapta.
romaximusro
tu vrei sa spui ca ai sanse mai mari sa scapi daca caroseria e rigida, daca iese cat mai putin afectata in caz de accident, in loc sa fie deformabila si sa transmita energia impactului in puncte dinainte stabilite, facand in asa fel incat socul sa nu ajunga in celula habitaclului? si daca mergi pe fatalism, e dreptul tau, eu daca am bani prefer sa fiu prevazator si sa incerc sa-mi maximizez sansele de a scapa cu viata (sau cu cat mai putine rani) in caz de impact
Alex_82
QUOTE(romaximusro @ Mar 8 2007, 11:28) *
tu vrei sa spui ca ai sanse mai mari sa scapi daca caroseria e rigida, daca iese cat mai putin afectata in caz de accident, in loc sa fie deformabila si sa transmita energia impactului in puncte dinainte stabilite, facand in asa fel incat socul sa nu ajunga in celula habitaclului? si daca mergi pe fatalism, e dreptul tau, eu daca am bani prefer sa fiu prevazator si sa incerc sa-mi maximizez sansele de a scapa cu viata (sau cu cat mai putine rani) in caz de impact

Adica daca ai logan ai si bani huh.gif ?
Sau e invers?
Sau nu ai nici bani si nici logan huh.gif ?
Sau iti maximizezi sansele.......... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
romaximusro
adica orice suma as avea incerc sa iau masina cea mai sigur dpdv al sigurantei pasive , apoi a sigurantei active, lasand la urme dotari ca vopsea metalizata, jante aliaj si alte asemenea.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.