dacia logan....masina are vanzare in primul rand pentru ca romanula fost obisnuit atatea decenii cu marca"dacia".si de ce e un lucru rau? (desi e o explicatie foarte simplista)
si in plus,ceea ce face dacia logan atat de atragatoare este faptul ca achizitionarea unui astfel de model nu presupune un efort financiar mare si nici batai de cap.am inteles ca se poate achizitona fara avans,cu o rata pana in 5 mil.de aceea romanul prefera loganul.bravo celor de la dacia nu?
am mres de curiozitate intr-un showroom logan,si am intrbat cat ajunge logan 1.6 16v,full.mi-a zis ca 10200 plus nush cat vopseaua.totusi nu cred ca logan este o masina care sa valoreze atat.cel putin ala de 16v e praf.elemente interior sport.adik grilele de aerisire vopsite efectiv cu spary-ul in gri,si la fel si celelalte elemente cu aspect sport.ceasurile de bord gri.mare smecherie.dar nu asta este important.nene, in cazul acestui model important e motorul. e drept ca nu face din logan o masina supersportiva insa totusi sunt 105 cp pe o caroserie relativ usoara.
.cunosc caz concret.un coleg si-a cumparat logan 1.6mpi full.cel mai mandru era de airbag-uri.si exact de alea nu a avut parte.a derapat,s-a infipt intr-un pom intre drajna si fetesti.a scapat fara nici o zgarietura,dar air-bag-urile ioc!!!!!ceva dovezi? ca mi s-a acrit cum vin tot felul de oameni care zic vrute si nevrute, ascunsi in spatele unui pseudonim..
.de sarbatori am mers la munte.pe drum inapoi,respectiv e85,nici mai mult nici mai putin de 3 logan-uri erau cu rotile in sus.si nu aveau avarii majore.se vede cu ochiul liber ca masina este foarte inalta pentru configuratia trenului de rulare.pai cred si eu ca ai vazut, tara e practic intesata cu loganuri, conduse de soferi mai buni sau mai prosti. nu cred ca are de a face cu masina mai ales ca nu cred ca ai fost tu acolo sa vezi cum s-au intamplat accidentele
?dotari....un logan full are 2 air bag-uri,are a/c,servo,mp3 ,abs,servo si computer de bord.accept ca cielo nu are computer,abs si air bag-uri,dar nu plang dupa ele.la ce sunt bune daca abs-ul nu functioneaza corespunzator iar air bag-urile alea sunt mai mult pungi de-un leu indesate in volan....intr-adevar.. structura de rezistenta mult mai buna, airbaguri laterale, airbaguri frontale nu inseamna nimic. Eu zic sa ne intoarcem acum 30 de ani in timp si sa luam numai masini fara nimic pe ele, ca oricum nu ne folosesc. progresul e rau
in plus la cielo consumul dat pt unul nou corespunde la toate.dar la logan,in functie de cat de norocos esti e si consumul masinii.banui ca consumul loganului il stii din experienta. eu iti recomand sa intrii pe daciaclub sa vezi ca sunt topice de consum pt logan si s-a ajuns la concluzia ca consumurile obtinute in realitate sunt f apropiate de ce dau cei de la dacia.Ca sa nu mai zic ca ai lasat sa se inteleagaacolo,ceva de genul : cielo consuma putin indiferent daca ma dau la ea, cand de fapt cielo-ul e cunoscut pt consumul relativ mare (si nu eu o spun ci proprietarii)
iar la iguranta,tabla de la logan e d-aia de pus pe casa.cu ce ma incanta ca are garantie la rugina nush cat???exact asta vroia sa auda romanul satul de antifonat si facut tinichigerie in parcare.un logan daca dau cu el intr-un stalp cu 30 la ora fac praf cel putin spoilerul fata.dar la cielo nu ai sa vezi asa ceva vreodata.nu spun ca este masina minune,dar este net superioara la siguranta si aspect.eu am avut ghinionul sa o lovesc pe a mea.am taiat o curba in cartier si am dat cu bara fata coltul dreapta in roata din fata dreapta a unei auto utilitare.in afar de faptul ca mi-am julit spoilerul si mi-am spart semnalizarea,masina nu a avut nimik nimik.si impactul a fost cat de cat puternik pt ca batranu era in dreapta si a spart oglinda de la parasolar.nu stiu dac scapam la fel de ieftin si cu un logan.referitor la stabilitate....am mmania vitezei si nu circul sub 160 in afara cu cielo.am spus si pe un alt topic ca merg uneori si cu 180(am pus si poza).e foarte stabila masina,mult mai stabila decat loganul.se aseaza mult mai bine pevad ca pt tine e mai important ca in caz de impact sa ai masina cat mai putin afectata

optiunea ta , eu prefer sa fiu in viata, iar testele desfasurate stiiintific au aratat ca loganul e mult mult mai sigur