Cielo GPL vs. Logan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

romaximusro

si totusi comparativ cu cielo bordul loganului e mai modern .. s-a mai zis si eu zic ca e adevarat: bordul cieloului aduce mult a masini a anilor 80-90 , in timp ce al loganului aduce mai mult a masina a anilor 90-2000. trebuie sa fii rauintentionat sa nu admiti asta
NetFlow
Si mie mi se pare consola si bordul la logan mult mai aerisita, mai la locul ei. E mult mai functionala si arata relativ ok.
Singurul lucru care nu imi place deloc la logan e amplasarea comenzilor pt geamurile electrice intre scaune. Eu am inteles ca vor sa faca economie.. da parca e prea de tot.

romaximusro
da.. asta pt cei ce au smile.gif eu tot la manivela am pe spate smile.gif in rest eu nu vad nimic deranjant la comenzile masinii, chiar m-am obisnuit foarte tare cu geamurile pe bord, ajung la ele fara sa ma uit deci se poate. Chiar si "cotiera de sprijin" de pe portiera la dimensiunile mele mi se pare k mana sta intr-o pozitie destul de comoda asa.. oricum tampita rau asezarea butoanelor pe spate intradevar
cheloo2005
Fapt :
Discutie cu soferii de pe o firma de taxiuri, circa 8 cielo cu GPL, STD, smile.gif si rezultatul a fost urmatorul:

1. Masinile au facut 70.000-90.000 de km
2. Consum 9-10 mediu
3. Nici o defectiune in toti km astia
4. Service de cacao
5. Intretinere ieftina, piese ieftine

Acuma dupa discutia asta ... stau si ma intreb...... cine are dreptate si cine nu? Voi de pe forum care criticati performantele acelei masini sau .... patronul ala si taximetristii cu care am si vb de altfel, ca fac regulat curse cu ei.

In ceea ce ma priveste:
1. Confort relativ scazut la cielo.. insa .. am putea sa zicem ca ar fi ok, trecand cu vederea orice asteptari
2. Design total invechit.

Care are dreptate si care nu ... e o chestie care de pe un forum nu se poate afla niciodata, pentru ca multi sunt , ori orbi, ori refuza sa accepte ce masina conduc, ce defecte are si asa mai departe, sau poate pur si simplu fiecare are standardul lui de a evalua o masina, in functie de nevoile lui.
romaximusro
si daca e asa de rentabil cum de in marile orase sunt mai multe loganuri ca taxi decat cielo-uri?
tkd29
QUOTE(romaximusro @ Jan 9 2007, 11:39) *
si daca e asa de rentabil cum de in marile orase sunt mai multe loganuri ca taxi decat cielo-uri?

Ti-am mai explicat o data cum este in marile orase de sunt mai multe Loganuri si iti mai explic o data.

In Buc, Cobalcescu si Meridian sunt dealerii Logan si au firme de taxi deci sper ca acuma ai inteles. Ar fi culmea fiind dealeri Dacia sa isi bage la taxi Cielouri...
romaximusro
si in iasi unde caremil nu se ocupa cu taximetrie cum e? biggrin.gif

tkd29
Nu cunosc Iasul si nu ma bag, dar tu ai de unde sa sti patronii ce invarteli au? crezi ca nu sunt interese mari la mijloc? trebuie sa fi naiv sa crezi ca nu este nici o combinatie la mijloc. Daca as fi dealer Dacia iti dai seama ca prima data m-as duce la o firma de taxi sa le vand masinilie....
romaximusro
pai normal smile.gif de ce nu fac si cei de la daewoo la fel? biggrin.gif oamenii stiu sa isi vanda marfa daca e asa cum zici tu, alearga dupa clienti etc. Si sa stii ca sunt si o gramada de particulari cu loganuri, am un vecin de scara care si-a luat anul trecut un logan pt taximetrie , dupa ce inainte a avut un tico
olteanul

QUOTE(romaximusro @ Jan 10 2007, 21:20) *
pai normal smile.gif de ce nu fac si cei de la daewoo la fel? biggrin.gif oamenii stiu sa isi vanda marfa daca e asa cum zici tu, alearga dupa clienti etc. Si sa stii ca sunt si o gramada de particulari cu loganuri, am un vecin de scara care si-a luat anul trecut un logan pt taximetrie , dupa ce inainte a avut un tico

Bietul de el!
Cred că se pierde prin mașina aia. Mă gândesc numai la saltul care l-a făcut de la tico...
eb2e2
Cielo...e masina fara ncic un viitor...nu mai are cine sa o produca..e invechita...a fost foarte buna la vremea ei
...asta nu inseamna ca Logan e supermasina
sa vedem ce se va face la craiova.....
sa speram ca se va mai face ceva...ca atunci cind se infiinteaza cite o comisie.....treaba merge ca melcu smile.gif
nikky84
salut, am gasit din intamplare topicul asta..shi m-am gandit ca sunt in masura sa-mi spuna shi eu parerea .. avand in vedere detin ambele tipuri de masini..
logan 1.4 mpi, cielo executive GPl (a tatalui meu)
Dupa parerea mea ambele masini au shi plusuri shi minusuri :
Cielo Gpl fata de logan
- plasa de bord e demodata ( logan dispune de o plasa de bord mult mai moderna shi mai ergonomica iar la noile modele este foarte bine restilizata)
- finisajul interior a lasat de dorit cu toate ca am luat-o de noua..a avut destule imperfectiuni (la logan finisajul interior e cat de cat acceptabil )
- motorul are doar euro3 (loganul respecta euro4)
- nu are computer de bord, AIRBAG sau ABS !!! (loganul poate dispune optional de acestea)
- inchiderea ushilor se face mai bine(mai silentios, mai ushor la Logan )
- la logan spatiu interior pt pasageri este mai mare atat in fata cat shi in spate!
- Butelia Gpl reduce considerabil capacitatea portbagajului
+ Coef de aerodinamicitate e mai mic decat la logan
+ in curbe cielo e mult mai stabil decat logan
+ costurile la primele revizii mult mai mici decat la logan (la cielo am dat pa prima revizie 120 ron la logan 210 ron )
+ design exerior din punctul meu de vedere e mai fluid la cielo..aduce mai mult cu o masina.. logan mult prea patratzos , prea drepte finisajele exterioare
+ viteza maxima
Consumul de combustibil e aprox la fel..cu un mic plus pt cielo gpl (consum gpl in afara in jur de 7% dar numai la viteze mai mici de 100 KM/h
in oras in jur de 11 %) pana acum nu am avut nici un fel de probleme cu instalatia GPL
Cu nici una din masini nu am avut pana acum nici un fel problema cielo 21 500km , logan 33.800 km

Din punctul meu de vedere daca ar fi sa aleg intre logan shi cielo..nu as alege niciuna..dar asta cand o sa dispun de banii mei .. momentan recomand logan..daca este posibil DCi
romaximusro
uite un punct de vedere echilibrat peacefingers.gif
bufu
singurul logan care isi merita banii e versiune dieselul ...am fost la o tura cu el azi si am ramas surprins de performantele motorului de cuplu consum si de cat de silentios ......atat pe loc cat si in mers....dar ca si materiale si componente bineinteles lasa de dorit de fapt nici pretentiile nu pot fi prea mari la banii aia.....un pas mare inainte e motorul coolspeak.gif ...tot asa si in 10 ani dacia o sa fie un competitor serios pe piata auto internationala:naughty:
bogdanel26
Sa fim seriosi...Cielo de de domeniul trecutului. Logan RULES!
plictys
QUOTE(bufu @ Jan 28 2007, 23:19) *
singurul logan care isi merita banii e versiune dieselul ...am fost la o tura cu el azi si am ramas surprins de performantele motorului de cuplu consum si de cat de silentios ......atat pe loc cat si in mers....dar ca si materiale si componente bineinteles lasa de dorit de fapt nici pretentiile nu pot fi prea mari la banii aia.....un pas mare inainte e motorul coolspeak.gif ...tot asa si in 10 ani dacia o sa fie un competitor serios pe piata auto internationala:naughty:

am făcut şi eu drive test cu dci, motorul de 65. nu mi-a plăcut. se plafonează repede, de la 2500 în sus, devine zgomotos şi vibrează. eu mă gandem la varianta cu de 70cp, pe care nu o aveau la drive test, dar mi se pare mult 10000E.
au mai fost câteva aspecte neplăcute: - tipul de la drive test m-a scos din sărite că-mi trăgea frâna de mână. am rămas cu gura căscată, nu mă aşteptam, primul meu drive. m-am certat cu el.
- maşina din salonul de prezentare mirosea a nou într-un mod otrăvitor iar inelele de plastic de la gurile de ventilaţie erau vizibil mai mici decât găurile şi se mişcau în voie.
mie loganul mi se pare ok, insă prea scump şi prea mare. Aş fi preferat un strop în plus de calitate şi dimensiuni o ţâră mai mici.
bufu
cum sa iti traga frana de mana ???/? laugh.gif ala nu i normal??? smile.gif) da poate e prea grea caroseria si sasiu pt motoru asta de 1.5 dci dar tot se comporta mai bine decat ala pe benzina dci are 160Nm la 2000 rpm are cel mai mare cuplu dintre motorizariile loganului...poate era mai indicat un diesel de 1.8 sau 1.9 pt greutatea masinii (1065 kg) dar deja asta ar fi prea mult pt uzinele dacia tongue.gif
romaximusro
nu trebuie un motor mai mare ci cp mai multi. probabil se va pune si un dci cu 80 cp , pe renault exista inclusiv 1.5 dci de 10x cp
bufu
iaciprian
eu as alege logan 1.5 dci 70 cp pt ca se pare uzinele cielo intra in faliment si nu o sa mai gasesti piese de schimb pt cielo...in schimb la logan si reviziile si intretinerea piese etc sunt mult mai ieftine si in plus trebuie sa recunosc loganul arata ca design mult mai bine decat cielo(e prea urata si veche bara fata. antena radio etc) .....varianta diesel de la logan se doveste a fi foarte economicoasa si performante f bune (eventual ai putea sa i pui un filtru de aer mai mare pt cativa extra cp peacefingers.gif
tkd29
QUOTE(bufu @ Jan 30 2007, 21:31) *
iaciprian
eu as alege logan 1.5 dci 70 cp pt ca se pare uzinele cielo intra in faliment si nu o sa mai gasesti piese de schimb pt cielo...in schimb la logan si reviziile si intretinerea piese etc sunt mult mai ieftine si in plus trebuie sa recunosc loganul arata ca design mult mai bine decat cielo(e prea urata si veche bara fata. antena radio etc) .....varianta diesel de la logan se doveste a fi foarte economicoasa si performante f bune (eventual ai putea sa i pui un filtru de aer mai mare pt cativa extra cp peacefingers.gif

Te bagi si tu in seama aiurea....

Piesele sunt asigurate de fabricand cam 10 ani de la scoaterea din fabricatie a modelului..si Cielo inca se fabrica.

Intretinere mai ieftina la Logan? documentaza-te amice si nu mai abera , Piesele la Cielo sunt mai ieftine ca la Solenta.

Ca design tine de gust, iar pt multi Loganul e urat cu spume, ca aerodinamica Cielo bate loganul.

Bara din fata de la Cielo te poate scoate din multe belele, pe cand la Logan iti faci praf radiatorul instant.
cheloo2005
QUOTE(bufu @ Jan 30 2007, 21:31) *
iaciprian

Alt habarnist.
Ba frate, vorbeste in cunostiinta de cauza?
Du-te si documenteaza-te ca esti pe dinafara.Cred ca nici macar nu stii cum arata un Cielo.
$eb
Tabara Woo a iesit la rampa. deadtongue.gif

Daewoo , de masini bune ce fac , de fiabile ce sunt , de design ul modern pe care il au a intrat tocmai in faliment.
Asa cum Dacia a vandut 200.000 de bucati, putea si Daewoo sa vanda jumatate, nu 5000 de bucati de Cielo.

Iar bara aia care salveaza ce,.. Daca intri in ceva, crezi ca bara aia unde se duce, ce impinge mai departe, se topeste ca nu cumva sa atinga radiatorul. Iar Cielo care te scoate din ce belele. La testele de securitate de la Nexia, fratiorul mai modern cu airbag uri(ca asta al nostru nu a aflat de airbag si ABS) s-a facut praf la testele de siguranta.

Aoi piesele care se asigura 10 ani. Asta sa i-o spuneti lui Mutu. La fel si la Oltcit. Tot 10 ani erau asigurate si deja dupa 4 ani, nu mai gaseai mai nimic prin magazine.

Cielo e mort. RIP. Obisnuiti-va cu gandul. Poate urmatorul model...
bufu
laugh.gif asta e cea mai tare faza cu piesele ...10 ani...cine si-o batut joc de voi ma baieti? death.gif ...oricum in alta ordine de idei e clar cielo e o masina moarta .....poti face asta doar uitandu-te la numarul de unitati vandute comparativ cu alta firma...chiar dacia...cat despre design da ai dreptate e o chestie ce tine de fiecare om in parte dar sa nu imi spui ca faza aia cu antena de la radio ce se ridica pana la cer arata bine worthy.gif .......in concluzie daca m-ai pune sa aleg si de 100 de ori tot loganul l-as lua......destia ca voi apar destui cum zici ceva de rau de-o masina hopa si ei sa arunce cu kkt
cheloo2005
QUOTE($eb @ Jan 31 2007, 08:04) *
Tabara Woo a iesit la rampa. deadtongue.gif

Daewoo , de masini bune ce fac , de fiabile ce sunt , de design ul modern pe care il au a intrat tocmai in faliment.
Asa cum Dacia a vandut 200.000 de bucati, putea si Daewoo sa vanda jumatate, nu 5000 de bucati de Cielo.

Iar bara aia care salveaza ce,.. Daca intri in ceva, crezi ca bara aia unde se duce, ce impinge mai departe, se topeste ca nu cumva sa atinga radiatorul. Iar Cielo care te scoate din ce belele. La testele de securitate de la Nexia, fratiorul mai modern cu airbag uri(ca asta al nostru nu a aflat de airbag si ABS) s-a facut praf la testele de siguranta.

Aoi piesele care se asigura 10 ani. Asta sa i-o spuneti lui Mutu. La fel si la Oltcit. Tot 10 ani erau asigurate si deja dupa 4 ani, nu mai gaseai mai nimic prin magazine.

Cielo e mort. RIP. Obisnuiti-va cu gandul. Poate urmatorul model...

Frate, si tu esti tot habarnist , pe bune. Imi pare rau ca ti-o spun. De ce? Pai hai sa te lamuresc

1. Am Oltcit, si gasesti si ACUM piese pentru el ... oare cati ani or fi trecut
2. DAEWOO or fi intrat ei in faliment insa deja la Craiova s-a inaugurat primul centru de piese de schimb pentru toate modelele DAEWOO si vor face astfel de centre in toate orasele mari din tara.Piesele sunt facute direct de producator.

Sursa o gasesti pe site-ul lor central.E ceva la modu :

"Daewoo Automobile Romania a deschis primul magazin propriu de piese de schimb

Daewoo Automobile Romania S.A. a deschis azi, 15 ianuarie 2007, în Craiova primul său magazin propriu de piese de schimb. Magazinul este situat vizavi de magazinul de prezentare a autoturismelor Daewoo, în str. Calea București, la parterul blocului B29A (la intrarea în Piața Centrală) și oferă spre vânzare piese de schimb și accesorii pentru toate modelele de autoturisme Daewoo.

Acesta este primul magazin de piese de schimb propriu al companiei, până în prezent vânzarea de piese de schimb efectuându-se exclusiv prin intermediul dealerilor Daewoo. Aceștia vor continua, însă, să vândă în continuare piese de schimb. Compania intenționează să deschidă în viitorul apropiat magazine proprii de piese de schimb și în alte orașe mari ale țării, acolo unde se găsesc multe vehicule Daewoo în circulație, în cadrul unui plan de creare a unei rețele naționale proprii de desfacere a pieselor de schimb. "Încercăm, prin această inițiativă, să creăm un acces mai rapid al clienților la piesele de schimb Daewoo, în condiții de maximă siguranță în ce privește calitatea acestora. Avem în vedere extinderea acestui mod de lucru în toate marile orașe din România.", a afirmat dl. Ion Ion, președintele Daewoo Automobile România.

Noul magazin din Craiova este deschis zilnic între orele 9 și 17, iar sâmbăta între orele 9 și 13. Cei interesați pot contacta personalul magazinului la tel. 0251-418212 sau la adresa de e-mail magazin_piese@daewoo.ro."

Or fi ele masini urate, dar dupa cum spuneam hai sa nu mai facem remarci asupra unor masini, fara sa avem habar ... OK?
Si hai sa lasam si porcariile astea cu testele de siguranta, sunt chestii relative si daca mergi ca idiotul nici o masina nu va putea sa iti satisfaca nevoile de siguranta.

Inca ceva, da-mi si mie sursa aia unde se spune ca CIELO a vandut 5000 de bucati?

P.S. Nu sunt fan CIELO, nu am Cielo, nu am de gand sa imi iau Cielo.Am doar un Oltcit. Asa ca nu sa nu zici ca sunt alt "fanatic" Cielo
romaximusro
oare de ce anul trecut in romania nr de cielo-uri vandute a reprezentat cam 5% din vanzarile loganului? de bune ce sunt? smile.gif si in plus .. masina e euro 3 smile.gif la dacie acu toate motorizarile sunt euro4. vrei diesel?cum cumpar asa ceva de la daewoo? si vb bine cine zicea de piesele de oltcit , vedeti ca situatia nu e asa de roza cum vreti voi sa para, zice poate legea ca trebuie sa asigure piese, dar nu zice si cate trebuie sa asigure laugh.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.