Cielo GPL vs. Logan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

romaximusro

QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 19 2007, 22:51) [snapback]2723066[/snapback]
exact asta incercam si eu sa ii spun lui maximus...gadgeturile astea puse la misto pe dacia si numite pompos elemente de securitate - pot sa nu functioneze 1 data - si atunci sa nu mai ai ocazia sa ii injuri pe fabricanti...tu ca client dai o palarie de bani pe ele si stai relaxat ca gata - ai masina sigura...si poti constata apoi contrariul... uite maximus - asta e unul din motivele pentru care nu am luat logan si am luat cielo, chiar daca stiam ca nu are nimik la cap . securitate... nu avea rost sa platesc mistocariile adaptate de dacia la repezeala...
daca tu ai impresia ca tatalui tau nu i s-au deschis pernele din greseala, dar data viitoare cu siguranta i se vor deschide - zi mersi ca a apucat data viitoare..
inca o data iti spun - condu si tu o masina - ford sau audi sau ce ai ocazia- in jur de 100 km , si apoi condu-ti loganul... s-ar putea sa ai o mare surpriza...

argumente puerile. tot o dai cu nefunctionarea elementelor de siguranta de parca ai fost tu acol si ai studiile sa decizi intr-un fel sau altul. stai linistit nene, nu-ti da cu parerea pana nu cunosti toata situatia. tu acum incerci sa te autoiluzionezi singur ca ai facut bine ca ai luat cielo, incercand sa te minti ca orice chestie ce tine de siguranta personala fie e prost, fie nu va functiona.. rolleyes.gif doar cielo e cel mai bun, ca.. nu le are. ceva de genul: da' de ce sa-mi iau porc ca sa pot manca din el la iarna si sa nu mor de foame? daca moare porcu intre timp? nu mai bine cumpar o vrabie si sper sa ma sature o iarna? rolleyes.gif
undercoverbrother
doamna bine dar cam trecuta versus o țarancuța uratica,proasta si cam scumpa plimbata juma de am pe la paris?
cred ca doar fetișiștii ar prefera vreuna din ele. biggrin.gif

dar cand te gandesti ca sunt oameni cu preferinte pentru capre, gaini si alte vegetale, se gasesc care sa le prefere si pe cele de mai sus dar macar sa nu se mai ascunda si sa spuna clar: "Da frate, sunt kinky, imi place durerea...." sau mai stiu ce le place dar sa ne lase "echipa" noastra in pace ca raman din ce in ce mai putini oameni normali.

WuR
QUOTE(undercoverbrother @ Apr 20 2007, 01:50) [snapback]2723638[/snapback]
doamna bine dar cam trecuta versus o țarancuța uratica,proasta si cam scumpa plimbata juma de am pe la paris?
cred ca doar fetișiștii ar prefera vreuna din ele. biggrin.gif

dar cand te gandesti ca sunt oameni cu preferinte pentru capre, gaini si alte vegetale, se gasesc care sa le prefere si pe cele de mai sus dar macar sa nu se mai ascunda si sa spuna clar: "Da frate, sunt kinky, imi place durerea...." sau mai stiu ce le place dar sa ne lase "echipa" noastra in pace ca raman din ce in ce mai putini oameni normali.

romaximus, esti kinky ? naughty.gif Glumesc man, no offence...mai radem si noi ca prea a luat`o lumea`n serios laugh.gif

super tare postul lui undercover, m`a facut sa incep ziua cu zambetul pe buze biggrin.gif

..... preferinte pt capre laugh.gif
ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 20 2007, 01:13) [snapback]2723545[/snapback]
argumente puerile. tot o dai cu nefunctionarea elementelor de siguranta de parca ai fost tu acol si ai studiile sa decizi intr-un fel sau altul. stai linistit nene, nu-ti da cu parerea pana nu cunosti toata situatia. tu acum incerci sa te autoiluzionezi singur ca ai facut bine ca ai luat cielo, incercand sa te minti ca orice chestie ce tine de siguranta personala fie e prost, fie nu va functiona.. rolleyes.gif doar cielo e cel mai bun, ca.. nu le are. ceva de genul: da' de ce sa-mi iau porc ca sa pot manca din el la iarna si sa nu mor de foame? daca moare porcu intre timp? nu mai bine cumpar o vrabie si sper sa ma sature o iarna? rolleyes.gif

friend - eu nu ma iluzionez in nici un fel... eu sint absolut convins ca cielo este superioara Logan... nici nu imi fac iluzii ca as putea sa concurez in vreun fel cu masinile nemtesti aparute dupa 2000... dar nici nu imi fac singur curaj ca am masina - asa cum faci tu... dupa cum scriam mai inainte - hai sa ne vedem peste 1 an si sa postam ce se mai intimpla cu masinile noastre ... eu iti spun ca pina acum singura problema a masinii a fost aceea ca mi-a crapat vasul de expansiune din plastic - si l-am schimbat in garantie... in rest, nu ma ploua , nu ma ninge , nu scartaie nimik...
sa te vad pe tine...
ah - sa nu uit fac 50 de km zilnic cu el prin oras...adica 1500/luna numai prin bucuresti...

alexshelby427
QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 20 2007, 09:50) [snapback]2724152[/snapback]
eu sint absolut convins ca cielo este superioara Logan

Asta a fost cea mai tare afirmatie pe care am vazut-o in ultimele saptamani. coolspeak.gif Si cea mai lipsita de adevar. wink.gif

Sa o porti sanatos, cati mai multi km fara probleme !

ionel_danciulescu
QUOTE(alexshelby427 @ Apr 20 2007, 09:55) [snapback]2724169[/snapback]
Asta a fost cea mai tare afirmatie pe care am vazut-o in ultimele saptamani. coolspeak.gif Si cea mai lipsita de adevar. wink.gif

Sa o porti sanatos, cati mai multi km fara probleme !

ce sa facem alex... sti cum e povestea cu in gusturile omului....
merci de urare....
hm uite ca am exagerat - vorbeam din punctul meu de vedere, si m-ai taxat pe drept ....
eu le conduc pe amindoua - dar loganul de firma evit sa il conduc pentru ca nu imi place... de aia spuneam ce ai citat tu...
alexshelby427
QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 20 2007, 11:22) [snapback]2724536[/snapback]
ce sa facem alex... sti cum e povestea cu in gusturile omului....
merci de urare....
hm uite ca am exagerat - vorbeam din punctul meu de vedere, si m-ai taxat pe drept ....
eu le conduc pe amindoua - dar loganul de firma evit sa il conduc pentru ca nu imi place... de aia spuneam ce ai citat tu...

Asa e. Cel mai important e sa ne bucuram de orice avem. wink.gif

richelieu
Logan! Punct!.
narcisoi
avut cielo .. nu placut = vandut
am logan.. placut so so ..= spre vanzare in curand

Intre cele 2.... mai bun loganu.. ( schestie subiectiva de gust bazata pe propria experienta )

romaximusro

friend - eu nu ma iluzionez in nici un fel... eu sint absolut convins ca cielo este superioara Logan... nici nu imi fac iluzii ca as putea sa concurez in vreun fel cu masinile nemtesti aparute dupa 2000... dar nici nu imi fac singur curaj ca am masina - asa cum faci tu... dupa cum scriam mai inainte - hai sa ne vedem peste 1 an si sa postam ce se mai intimpla cu masinile noastre ... eu iti spun ca pina acum singura problema a masinii a fost aceea ca mi-a crapat vasul de expansiune din plastic - si l-am schimbat in garantie... in rest, nu ma ploua , nu ma ninge , nu scartaie nimik...
sa te vad pe tine...
ah - sa nu uit fac 50 de km zilnic cu el prin oras...adica 1500/luna numai prin bucuresti...

e dreptul tau sa fii multumit de cielo. insa pana una alta, loganul ca masina, ca si conceptie, ca si posibilitati de customizare (adica optiuni & shit), ca si siguranta pasiva, ca si nr de motoare etc wink.gif
eb2e2
friend - eu nu ma iluzionez in nici un fel... eu sint absolut convins ca cielo este superioara Logan...

...eu zic ca sa incerci sadevii mai obiectiv si realist... cool.gif
e normal sa iti placa Cielo...ca doar e masina ta cere te seveste bine.....si in principiu e o masina bune
....totusi Cielo e o masina care NU are airbag ...si nici optiune pentru asa ceva...Nu are ABS si nici optiune pentru asa ceva...iar conceptia ei...proiectarea e de cam 15 -16 ani ( sa nu uitam ca gurile rele spun ca provine din Opel Kadett smile.gif )
narcisoi
QUOTE(eb2e2 @ Apr 20 2007, 19:56) [snapback]2727552[/snapback]
e normal sa iti placa Cielo...ca doar e masina ta cere te seveste bine.....si in principiu e o masina bune
....totusi Cielo e o masina care NU are airbag ...si nici optiune pentru asa ceva...Nu are ABS si nici optiune pentru asa ceva...iar conceptia ei...proiectarea e de cam 15 -16 ani ( sa nu uitam ca gurile rele spun ca provine din Opel Kadett smile.gif )

nu spune nici o gura rea.. e chiar adevarul gol golut cielo este restilizarea opelului KADETT ( sau a lui daewoo RACER ) cum a fost cunoscut o mica perioada de timp copia fidela a kadettului produs de coreeni .

A fost o masina excelenta la timpul ei dar e un pic cam depasita .
WuR
QUOTE(eb2e2 @ Apr 20 2007, 19:56) [snapback]2727552[/snapback]

Gurile rele ? Adica e un lucru rau ca provine din Kadett ? Si dude, o spune chiar producatorul, care are licenta pt producerea de motoare similare celor de pe kadett.
Anyway...ca fapt divers, gurile alea rele nu ti`au zis ca la vremea lui opelu` kadett a fost masina anului ? Si daca ne uitam pe strazi si inca vedem kadett`uri intr`o stare de aperciat, oare ce sa insemne ? Ca au fost niste gunoaie ?
Uite, un ajutor pt cineva (nu spun cine) care n`a auzit de google and shit. HERE it is my little innocent fellow.
romaximusro
opel kadett a fost masina anului nu cielo. Si asta a fost acum vre-o n-spe ani, pe vremea bunicului. vremea cielo-ului a trecut , poate reprezenta ceva acum 10 ani sau mai mult. insa de atunci lumea auto a evoluat nu a stat pe loc ca si cielo.. fara suparare
eb2e2
QUOTE(WuR @ Apr 21 2007, 00:11) [snapback]2729159[/snapback]
Gurile rele ? Adica e un lucru rau ca provine din Kadett ? Si dude, o spune chiar producatorul, care are licenta pt producerea de motoare similare celor de pe kadett.
Anyway...ca fapt divers, gurile alea rele nu ti`au zis ca la vremea lui opelu` kadett a fost masina anului ? Si daca ne uitam pe strazi si inca vedem kadett`uri intr`o stare de aperciat, oare ce sa insemne ? Ca au fost niste gunoaie ?
Uite, un ajutor pt cineva (nu spun cine) care n`a auzit de google and shit. HERE it is my little innocent fellow.

offf....dar copii.... mai sunt unii laugh.gif
WuR
QUOTE(romaximusro @ Apr 21 2007, 07:50) [snapback]2729594[/snapback]
opel kadett a fost masina anului nu cielo. Si asta a fost acum vre-o n-spe ani, pe vremea bunicului. vremea cielo-ului a trecut , poate reprezenta ceva acum 10 ani sau mai mult. insa de atunci lumea auto a evoluat nu a stat pe loc ca si cielo.. fara suparare

Deci...sufleca`ti retina la ce am scris, ca de kadett vorbeam si eu. Apoi...ideea era ca cielo provine dintr`un campion. Loganu`ul din orgoliu` ravasit al unui inginer frustrat de la craiova. Care a gasit solutia ca s`o ieftineasca. A scos cateva zeci de puncte de sudura. Adica, dupa calculele mele, daca la un logan sa zicem de 7000 euro mai puneau astia vreo 50 puncte de sudura pot sa jur ca ajungea masina vreo 9500-10000 euro.
Ti`am mai zis, eu am fost incantat la vremea cand am cumparat cielo, pt ca nu prea se mai vazuse asa ceva pe atunci. Adica toate masinile noi inclusiv de la alti producatori veneau cu dotari similare (un plus fiind airbag`urile). Acum o tin masina din respect, ca m`a carat 11 ani in carca si a facut sub curu` meu aproape 300.000 km.
Si da, acum e uzata inclusiv moral. Insa problema e alta. De ce mama drek defilezi tu cu 2 amarate de airbag`uri puse pe o conserva hibrid ? Care din bun simtz n`ar trebui sa depaseasca pragu` de 6000 euro ? Incerci sa demo la toata lumea ce super masina ti`ai luat. Mosule, daca vrei sa vb de masini vb de altele. Nu de cielo, nu de logan. Astea`s in momentul de fata doar niste obiecte care te poarta din pct A in pct B.
romaximusro
tu tot o tii cu mandria , ca a fost ceva la vremea ei, vrei sa spui ca loganul e supraapreciat dpdv al pretului. Si tot te-am intrebat: da-mi niste exemple de masini mai bune, noi, din aceeasi clasa cu loganul, care sa ofere mai multe decat el. Sigur nu e cielo,oricum. Si ce ca provine dintr-un campion? Si un amd 486 provenea dintr-un campion, insa nu cred ca vine acum sa ii ridice statuie ca e mai bun ca un barton. cat despre punctele de sudura, omul meu testele la euroncap au iesit ca lumea cu toate punctele alea de sudura. ceea ce nu e cazul cielo-ului. Deci.. lasa cielo acolo unde e, dupa standardele anului 2007, e o masina slaba, nesigura si tot asa
WuR
Mda, iar frigiderul pe care`l conduci tu e mai presus. Un hibrid auto. zi`ci ca`i facuta la atelierele jilava. Frate, ma provoci aiurea. Zi mersi ca nu au sarit airbag`urile, ca te trezeai cu vreo punga de la cora`n ochi. Lauzi masina asta de parca dom`le ai conduce vreun Phaeton. Mai lasa`l drek de lighean, ca sincer n`ai ce sa ridici in slavi. Putin mai pena daca era masina si se vindea precum chibriturile, la duzina. Las`o frate asa cum e, ca e mai bine. E un autovehicul si cred ca asta e cel mai mare compliment pe care`l poate primi.
PS: Macar cielo are o scuza ca e depasita ca masina. Logan`ul ce scuza are?
romaximusro
mane, degeaba te enervezi ca te enervezi degeaba. pur si simplu dpdv al optiunilor de securitate nu ai cum sa compari un cielo cu un logan, oricat ai incerca. Chiar si dpdv al interiorului, mie unuia mi se pare mai bine lucrat cel de logan (dar nu ma refer la dispunerea unor comenzi).In concluzie exista diferente, in unele chestii destul de mari, insa per total nu e ca de la un rolls la un trabant.
ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 23 2007, 00:36) [snapback]2738310[/snapback]
Chiar si dpdv al interiorului, mie unuia mi se pare mai bine lucrat cel de logan (dar nu ma refer la dispunerea unor comenzi).In concluzie exista diferente, in unele chestii destul de mari, insa per total nu e ca de la un rolls la un trabant.

maximus - oricat ai comenta - te invit sa comparam interioarele masinilor pentru a realiza ca cielo este ceva mai bine lucrat decat LOGANUL obisnuit ... nu stiu alea scumpe cum or fi dar atat materialele folosite la int Cielo + plasticele sint peste Logan...Pe de alta parte aerul conditionat de pe cielo il bate binisor pe cel de la logan....
pe de alta parte nu stiu daca concluzia ca LOGAN e rolls si Cielo ar fi pozitionat ceva sub Logan pe baza supozitiei ca securitatea ar fi ok - de vreme Loganul pe care il au marea majoritate ( adica ala mai ieftin) dispune in standard numai de airbag sofer...
vroiam sa te intreb - fara a pune la indoiala ca esti superfan Logan - daca ai condus vreodata cielo mai mult de 50 km ???? prea esti centrat pe supermasina de la Dacia... ai mai condus de fapt vreun alt tip de masina??
WuR
deja suntem total offtopic. lucrurile ar trebui sa stea mult mai simplu, in conformitate cu titlul thread`ului. cine doreste una din cele 2 masini sa se duca la drive test. si cu asta basta.
Niklos11
posesor de cielo exe 2002.

1. nu as vinde cieloul sa imi i-au logan.
2. daca ar fi fost logan cand mi-am luat cieloul as fi optat pt logan.

o comparatie nu are sens, pt ca sunt pana la urma sunt din doua epoci putin diferite, cu toate ca as fi sperat putin mult mai mult :-) de la logan, acesta neridicandu-se dpdv al motorizarii si caroseriei peste cielo, doar abs-ul si airbagurile fiind un plus.
romaximusro
QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 23 2007, 15:14) [snapback]2740269[/snapback]
maximus - oricat ai comenta - te invit sa comparam interioarele masinilor pentru a realiza ca cielo este ceva mai bine lucrat decat LOGANUL obisnuit ... nu stiu alea scumpe cum or fi dar atat materialele folosite la int Cielo + plasticele sint peste Logan...Pe de alta parte aerul conditionat de pe cielo il bate binisor pe cel de la logan....
pe de alta parte nu stiu daca concluzia ca LOGAN e rolls si Cielo ar fi pozitionat ceva sub Logan pe baza supozitiei ca securitatea ar fi ok - de vreme Loganul pe care il au marea majoritate ( adica ala mai ieftin) dispune in standard numai de airbag sofer...
vroiam sa te intreb - fara a pune la indoiala ca esti superfan Logan - daca ai condus vreodata cielo mai mult de 50 km ???? prea esti centrat pe supermasina de la Dacia... ai mai condus de fapt vreun alt tip de masina??

interiorul mi se pare mult mai bine lucrat la logan. parerea mea. si nu, nu am spus ca loganul e rolls fata de cielo, citeste mai bine cool.gif
Harlan
QUOTE(romaximusro @ Apr 14 2007, 11:33) [snapback]2697022[/snapback]
pentru ca a intrat cu coltul masinii cred. nu a fost deloc impact frontal insa la viteza aia i-a facut varza portiera si cica si aripa + roata fata dreapta. Nu am fost acolo deci nu stiu exact cum s-a intamplat, insa nu cred ca avea de ce sa se declanseze airbagurile am inteles ca partea din fata nu e foarte afectata ci mai mult partea laterala a compartimentului motor.

Daca nu te superi, as avea doua intrebari ca nu prea m-am lamurit citind topicul asta :
1- Ce avarii a suferit Loganul ?
2- Cat a costat reparatia ? ( piese si manopera)
romaximusro
@harlan. Din ce stiu pana acum (eu unu nu am vazut masina)

- parte laterala distrusa: cred ca faruri, bara,aripa, usi etc. nu cred ca structura de rezistenta a fost afectata.
- cost inca nu stiu, am inteles ca masina este inca in service, voi scana cand voi ajunge acasa factura.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.