Cielo GPL vs. Logan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

WuR

eu am mers cu loganul, am zis si mai devreme; nu agreez masina. Ca pasager in dreapta pozitia este infecta. Ai impresia ca in caz de accident, ca tot veni vb, nu`ti mai ramane de ales decat modelul de coparceu. Probabil ca cielo sta mai rau la capitolul siguranta. Insa man, cand masina asta care se bazeaza pe o masina de 20ani cum zici tu, era noua...cum sa zic...lumea se uita pe strada dupa mine. Aveam niste optionale de stateai in coada. Era ceva diferit....alta mancare de peste. Acum suntem in sec XXI. Mi se pare de bun simt ca cielo sa nu mai fie o masina cu care sa defilezi. Acum, personal, folosesc cielo pt munca de zi cu zi, mers pe santier, etc.
Cand vreodata ai sa poti vb tu, posesor de logan, la fel ca mine, dupa 11 ani de folosinta ? Fii serios. Niciodata. Because, my friend, atunci cand a aparut loganul nu putine au fost opiniile de genu` "another romanian bull shit". Ai sa`mi argumentezi cu nr mare de masini logan de pe piata din ro. Nu vreau sa te jignesc...insa a fost deajuns un tampit sa trambitzeze ca dom`le, ce masina au scos romanii cu francezii, ca restu` oitzelor sa puna botu`. Caci prietene, una din trasaturile noastre de baza, ca natzie, o reprezinta spiritul de turma. BEEHEHEHHEHE. Si hop cu totzii cu capu`n zid.
Vrei sa`ti zic care e de fapt frustrarea mea legata de logan ? Are pret de zici ca`s doua`n una. Daca costa cat au zis ei initial...5000 sau hai...6000 poate ca devenea o alternativa interesanta. Dar sa ceri 8-9.000 euro pana la 12.000 euro ?!? E nesimtzire si prostie in acelasi timp.
ionel_danciulescu
maximus - tu ii tragi inainte cu siguranta ta activa , pasiva si mai stiu eu care... sint de acord cu tine ca Cielo din punctul asta de vedere da - este invechit - de vreme ce nu prezinta ceea ce descrii tu ca fiind de serie pe Logan... Dar esti tu absolut convins ca in caz de doamne fereste te vor ajuta la ceva??? tu insuti spuneai ca la masina lui taica-tu nu s-au deschis airbagurile... crezi ca e nevoie sa te proptesti in stilp frontal ca sa se umfle pernele??? Eu am stiut de la bun inceput ca masina pe care o aconduc nu are in dotare elemente de securitate - dar asta a fost optiunea mea sa o cumpar - caci mi s-a parut a excela la altele...tu ai dat banii printre altele pe ele - si pina la urma in afara de abs iti doresc sa nu umfli niciodata pernele...
oricum la viteze mari e clar ca iti trebuie mult noroc sa scapi cu viata - din aproximativ orice tip de masina , cu exceptia poate la volvo... cum nici tu nici eu nu conducem inca asa ceva - nu avem decat sa tacem din gura....
Daca ai gandi putin si ai cunoaste masina Cielo, stiind ca marea majoritate a accidentelor au loc la viteze mici, ti-ai da seama ca barile mele ranforsate fac mai mult decat orice...dar ma rog tu poti sa o tii inainte cu securitatea ta de la logan, ca si cum daca te-ar pocni cineva din spate cu 30 la ora ti-ar fi de folos abs ...ma rog - tu vb doar din teorie - de vreme ce nu ai avut inca vreun accident ( nici nu iti doresc )...
te rog mult nu mai insista cu acele foto sau filme cu cielo - ti-am spus daca as avea ceva bani as realiza si eu un test de genul ala dar cu Logan - si ti l-as pune tie ca link....esti subiectiv imi pare rau , dar e treaba ta sa te imbeti cu apa rece... nu am auzit nicaieri de vreo revista serioasa care sa fi facut ub crash test omologat cu cielo ... cat despre logan ... in paranteza fie spus cred ca au platit renoistii la coco pentru ca vezi doamne testul ala sa iasa cum trebuie, de au trebuit baietii sa mai puna 500-1000 de euro / cap logan cumparat de fiecare din voi.

exorcistul
Cine stie Dacia Solenza (Insolenza), avea un zgomot in spate destul de urat.
Ehh, la Logan am auzit acelasi zgomot la portiere wub.gif Si masina nu avea decat 16.000km laugh.gif
Ca sa nu mai spun de cheder desfacut la parbriz laugh.gif
eb2e2
...opriti-va.....
parca sunteti fundamentalisti afgani smile.gif
romaximusro
QUOTE(WuR @ Apr 17 2007, 21:30) [snapback]2712617[/snapback]
1)eu am mers cu loganul, am zis si mai devreme; nu agreez masina. Ca pasager in dreapta pozitia este infecta.
2)Ai impresia ca in caz de accident, ca tot veni vb, nu`ti mai ramane de ales decat modelul de coparceu. Probabil ca cielo sta mai rau la capitolul siguranta.
3_Insa man, cand masina asta care se bazeaza pe o masina de 20ani cum zici tu, era noua...cum sa zic...lumea se uita pe strada dupa mine. Aveam niste optionale de stateai in coada. Era ceva diferit....alta mancare de peste. Acum suntem in sec XXI. Mi se pare de bun simt ca cielo sa nu mai fie o masina cu care sa defilezi. Acum, personal, folosesc cielo pt munca de zi cu zi, mers pe santier, etc.
4)Cand vreodata ai sa poti vb tu, posesor de logan, la fel ca mine, dupa 11 ani de folosinta ? Fii serios. Niciodata. Because, my friend, atunci cand a aparut loganul nu putine au fost opiniile de genu` "another romanian bull shit". Ai sa`mi argumentezi cu nr mare de masini logan de pe piata din ro.
5)Nu vreau sa te jignesc...insa a fost deajuns un tampit sa trambitzeze ca dom`le, ce masina au scos romanii cu francezii, ca restu` oitzelor sa puna botu`. Caci prietene, una din trasaturile noastre de baza, ca natzie, o reprezinta spiritul de turma. BEEHEHEHHEHE. Si hop cu totzii cu capu`n zid.
6)Vrei sa`ti zic care e de fapt frustrarea mea legata de logan ? Are pret de zici ca`s doua`n una. Daca costa cat au zis ei initial...5000 sau hai...6000 poate ca devenea o alternativa interesanta. Dar sa ceri 8-9.000 euro pana la 12.000 euro ?!? E nesimtzire si prostie in acelasi timp.

1) te contrazic.. bine din punctul meu de vedere, eu stau bine in logan. 1.78 si 100 de kg mai nou
2) impresie proasta, tot din punctul meu de vedere
3) acum 20 de ani laugh.gif cu ce te incalzeste acest lucru? sau esti genul pentru care lucrurile stau in loc , chiar daca tehnica avanseaza,aducandu-ti aminte de trecut?
4) presupunere falsa laugh.gif nu ai de unde sa stii tu cu siguranta ce se va intampla peste 11 ani? daca e asa, spune-mi si mie numerele la loto, si daca le ghicesti, te voi crede pe cuvant cu loganul.cat despre "another romanian bull shit", asa e.. romanul ca romanul, nu vazuse masina in realitate, nu aparuse pe strada si deja stia ca e bullshit smile.gif pentru ca nu avea probabil sigla mercedes sau vw pe ea
5) eterna lamentare a celor care nu prea vand.. ca sa vezi si sa dregi, ca aia sunt de vina ca au marketing bun, mijloace de creditare bune, dotari mai bune, masina mai buna etc. Nu-s niciodata vinovati cei ce pierd smile.gif ci aia care vand mai bine, ca stiu si au cu ce sa aiba succes
6) esti culmea.. daca un logan e scump cu multiplele dotari peste cielo, inseamna ca un cielo de nou ar trebui sa valoreze cat? 2000-3000 de euro? rolleyes.gif
exorcistul
QUOTE(romaximusro @ Apr 17 2007, 21:04) [snapback]2713450[/snapback]
1) te contrazic.. bine din punctul meu de vedere, eu stau bine in logan. 1.78 si 100 de kg mai nou
2) impresie proasta, tot din punctul meu de vedere
3) acum 20 de ani laugh.gif cu ce te incalzeste acest lucru? sau esti genul pentru care lucrurile stau in loc , chiar daca tehnica avanseaza,aducandu-ti aminte de trecut?
4) presupunere falsa laugh.gif nu ai de unde sa stii tu cu siguranta ce se va intampla peste 11 ani? daca e asa, spune-mi si mie numerele la loto, si daca le ghicesti, te voi crede pe cuvant cu loganul.cat despre "another romanian bull shit", asa e.. romanul ca romanul, nu vazuse masina in realitate, nu aparuse pe strada si deja stia ca e bullshit smile.gif pentru ca nu avea probabil sigla mercedes sau vw pe ea
5) eterna lamentare a celor care nu prea vand.. ca sa vezi si sa dregi, ca aia sunt de vina ca au marketing bun, mijloace de creditare bune, dotari mai bune, masina mai buna etc. Nu-s niciodata vinovati cei ce pierd smile.gif ci aia care vand mai bine, ca stiu si au cu ce sa aiba succes
6) esti culmea.. daca un logan e scump cu multiplele dotari peste cielo, inseamna ca un cielo de nou ar trebui sa valoreze cat? 2000-3000 de euro? rolleyes.gif

Am forjat una! E faina suspensia dar la drum lung iti omoara coloana.
Spune tu altceva tongue.gif
romaximusro
QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 17 2007, 23:18) [snapback]2713240[/snapback]
1)maximus - tu ii tragi inainte cu siguranta ta activa , pasiva si mai stiu eu care... sint de acord cu tine ca Cielo din punctul asta de vedere da - este invechit - de vreme ce nu prezinta ceea ce descrii tu ca fiind de serie pe Logan... Dar esti tu absolut convins ca in caz de doamne fereste te vor ajuta la ceva??? tu insuti spuneai ca la masina lui taica-tu nu s-au deschis airbagurile... crezi ca e nevoie sa te proptesti in stilp frontal ca sa se umfle pernele??? Eu am stiut de la bun inceput ca masina pe care o aconduc nu are in dotare elemente de securitate - dar asta a fost optiunea mea sa o cumpar - caci mi s-a parut a excela la altele...tu ai dat banii printre altele pe ele - si pina la urma in afara de abs iti doresc sa nu umfli niciodata pernele...
2)oricum la viteze mari e clar ca iti trebuie mult noroc sa scapi cu viata - din aproximativ orice tip de masina , cu exceptia poate la volvo... cum nici tu nici eu nu conducem inca asa ceva - nu avem decat sa tacem din gura....
3)Daca ai gandi putin si ai cunoaste masina Cielo, stiind ca marea majoritate a accidentelor au loc la viteze mici, ti-ai da seama ca barile mele ranforsate fac mai mult decat orice...dar ma rog tu poti sa o tii inainte cu securitatea ta de la logan, ca si cum daca te-ar pocni cineva din spate cu 30 la ora ti-ar fi de folos abs ...ma rog - tu vb doar din teorie - de vreme ce nu ai avut inca vreun accident ( nici nu iti doresc )...
4)te rog mult nu mai insista cu acele foto sau filme cu cielo - ti-am spus daca as avea ceva bani as realiza si eu un test de genul ala dar cu Logan - si ti l-as pune tie ca link....esti subiectiv imi pare rau , dar e treaba ta sa te imbeti cu apa rece... nu am auzit nicaieri de vreo revista serioasa care sa fi facut ub crash test omologat cu cielo ...
5)cat despre logan ... in paranteza fie spus cred ca au platit renoistii la coco pentru ca vezi doamne testul ala sa iasa cum trebuie, de au trebuit baietii sa mai puna 500-1000 de euro / cap logan cumparat de fiecare din voi.

1) da sunt convins ca voi avea o sansa in plus de a scapa cu viata, in viteze rezonabile de impact. Si sunt convins ca nu sunt asa de prost incat sa-mi scad eu sansele de a supravietui luandu-mi o masina nesigura la impact. smile.gif poate doar daca e musai cu masina de la serviciu :lol:cat despre deschiderea airbagurile lovitura fiind mai mult pe laterala (insa destul de dura) nu prea avea de ce sa se declanseze airbagul.. cred (ca nu am fost acolo si nu am vazut accidentul)
2) nici nu am sustinut ca la viteze supermari ti se garanteaza ca scapi.. vezi si ce am spus la punctul 1
3) poate alea care se soldeaza fara victime au loc la viteze mici. da alea petrecute la viteze mari (chiar si cele petrecute la 60 km/h de exemplu pot fi considerate ca fiind viteze mari) is convins ca dau majoritatea deceselor + ranirilor grave.deci e mai bine sa ai o masina sigura decat o masina nesigura
4) de ce sa nu insist? pana una alta exista si spun multe, spre deosebire de unii care aduc argumentul suprem: "eu nu cred", neavand insa si date verificabile cu care sa contrazica
5) lol, probabil si cei de la toyota au dat spaga, si cei de la mazda au dat spaga etc. Adica.. acuzatii puerile fara nici o urma de dovada.. dovedeste si tu stiintific ca loganul e nesigur, reia tu testele euroncap ca la carte si te voi crede. pana atunci, literatura sf..

ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 18 2007, 00:14) [snapback]2713483[/snapback]
1) da sunt convins ca voi avea o sansa in plus de a scapa cu viata, in viteze rezonabile de impact. Si sunt convins ca nu sunt asa de prost incat sa-mi scad eu sansele de a supravietui luandu-mi o masina nesigura la impact. smile.gif poate doar daca e musai cu masina de la serviciu :lol:cat despre deschiderea airbagurile lovitura fiind mai mult pe laterala (insa destul de dura) nu prea avea de ce sa se declanseze airbagul.. cred (ca nu am fost acolo si nu am vazut accidentul)
5) lol, probabil si cei de la toyota au dat spaga, si cei de la mazda au dat spaga etc. Adica.. acuzatii puerile fara nici o urma de dovada.. dovedeste si tu stiintific ca loganul e nesigur, reia tu testele euroncap ca la carte si te voi crede. pana atunci, literatura sf..

maximuse - vad ca nu te lasi convins de nimik... pentru tine Loganul pare a fi supermasina deceniului... sa fii sanatos atunci cu toate sistemele tale de siguranta - si poate reusesti sa iti instalezi si airbaguri laterale + restul care lipseste pina la a avea o masina 100 la 100 sigura... dar nu uita de mosulica ala de la inceputul Loganului care s-a rasturnat cu el pe autostrada A1 din cauza ruperii unei piese in timpul rularii...
pe de alta parte asta nu inseamna ca trebuie sa te aventurezi in afirmatii de genul Cielo e varza si Loganul il face oriunde... De vreme ce eu la firma am Logan - dar evit sa il conduc pentru ca nu imi place, deci am termeni de comparatie , iar tu pari ca ai facut de curand upgrade de la dacia 1310 a lui tata ( de fapt am senzatia ca masina pe care o conduci nici nu iti apartine), las-o mai incet cu osanalele...nu am fost acolo, nu am vazut , nu am auzit, nu am stiut etc contrasteaza destul de serios cu posturile in care sti, vezi , cunosti, iti dai cu parerea...
- ai senzatia ca Cielo e o masina proasta si invechita ca elem de siguranta : da ai dreptate - aici nu te contrazic - tembelii aia de la Craiova nu au avut nici un suport in a dezvolta masina ... in schimb motorul, fiabilitatea si costurile extrem de scazute in exploatare si la revizii ti-o ridica in top rapid...
fiindca numai noi intretinem topicul asta - te invit daca vrei - sa ne intilnim in curand si sa facem un drum in afara - sau in oras , cu tine la volan sa vezi despre ce e vorba, pentru a fi in cunostiinta de cauza atunci cand postezi...

romaximusro
hai sa o dau si eu ca tine. ai vazut accidentul de azi cand a ars un copil intr-un cielo pentru ca apasa pe claxon? asa-i ca cielo e o masina proasta din cauza asta? smile.gif asta e tipul de gandire specific tie pe care il aplic si eu. oricum loganul e superior cielo-ului: la interior (cel putin la calitatea materialelor), la optiuni disponibile , la siguranta pasiva, la posibilitatea de alegere a motorizarilor, la perspectiva pe care o are modelul in viitor (cred ca cielo nu o va mai duce mult). nu discutam de alte masini, unde logan are plusuri si minusuri fata de ele.
Dromichete

[quote name='romaximusro' date='Apr 18 2007, 00:04' post='2713450']
1) bine din punctul meu de vedere, eu stau bine in logan. 1.78 si 100 de kg mai nou

Off-topic
a)Consumul de calculator, Logan si Renault dauneaza grav sanatatii.
cool.gif Calculatorul produce obezitate.
c) Desi nu merge cu masina, se pare ca nu merge nici pe jos. biggrin.gif
romaximusro
ce umor, ce inteligenta, ce post deosebit! ma plec in fata ta dromichete, cu atat mai mult ca postul tau e offtopic si plin de gingasie
WuR
esti funny man...tu chiar vrei sa intretzii thread`ul asta. Uite, eu peste max 2 luni o sa`mi achizitionez la firma 2 masini de alergatura. Guess what that would be. Spark sau Aveo nene. Spark`ul costa mai putin ca Logan`ul si imi place de 100 ori mai mult...iar Aveo, no comment. Pt ca banii pe care`i voi da se justifica din punctul meu de vedere. Nu Cielo, nu logan. Asta apropo de afirmatia ta cum ca eu as trai in trecut, pe vremea cand cielo era o super masina. Insa pt 9000 - 10000 euro am alternative mult mai interesante decat logan`ul. Care, daca ar fi costat cat au promis astia la inceput, 5000 sau 6000, probabil ca m`ar fi tentat. Dar 9000 ? 10000 ? ...12000 ?!?!?! C`mon...no way.
ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 18 2007, 20:02) [snapback]2716965[/snapback]
hai sa o dau si eu ca tine. ai vazut accidentul de azi cand a ars un copil intr-un cielo pentru ca apasa pe claxon? asa-i ca cielo e o masina proasta din cauza asta? smile.gif asta e tipul de gandire specific tie pe care il aplic si eu. oricum loganul e superior cielo-ului: la interior (cel putin la calitatea materialelor), la optiuni disponibile , la siguranta pasiva, la posibilitatea de alegere a motorizarilor, la perspectiva pe care o are modelul in viitor (cred ca cielo nu o va mai duce mult). nu discutam de alte masini, unde logan are plusuri si minusuri fata de ele.

stii tu cati copii mor din cauza inconstientei parintilor care ii inchid in masina si apoi pleaca sa isi rezolve diverse lasand masinile parcate la soare...
nu am auzit de cazul de care zici tu - cu claxonul, ai ceva detalii concrete sau doar ai auzit /vazut ??
pe de alta parte o masina, oricare ar fi ea, trebuie sa fie in orice moment in stare tehnica buna - iar pentru siguranta fiecaruia aceasta stare buna trebuie certificata periodic de unii abilitati in a stabili daca este apta sau nu de circulatie... daca te risti aiurea si mergi cu o zdreanta de masina care a trecut pe la verificari doar in acte, pe spaga - asta e treaba proprietarului - se expune la riscuri - care in general se platesc mai devreme sau mai tarziu...
romaximusro
QUOTE(WuR @ Apr 18 2007, 22:18) [snapback]2717548[/snapback]
esti funny man...tu chiar vrei sa intretzii thread`ul asta. Uite, eu peste max 2 luni o sa`mi achizitionez la firma 2 masini de alergatura. Guess what that would be. Spark sau Aveo nene. Spark`ul costa mai putin ca Logan`ul si imi place de 100 ori mai mult...iar Aveo, no comment. Pt ca banii pe care`i voi da se justifica din punctul meu de vedere. Nu Cielo, nu logan. Asta apropo de afirmatia ta cum ca eu as trai in trecut, pe vremea cand cielo era o super masina. Insa pt 9000 - 10000 euro am alternative mult mai interesante decat logan`ul. Care, daca ar fi costat cat au promis astia la inceput, 5000 sau 6000, probabil ca m`ar fi tentat. Dar 9000 ? 10000 ? ...12000 ?!?!?! C`mon...no way.

problema ta ca iti place spark-ul si aveo. Oricum ma distreaza ca poti considera spark-ul mai bun ca loganul, mai ales cu supermotoarele de racheta pe care le are spark-ul. vad ca tot masini nesigure alegi.. ce alternative mai bune ai in 10000 de euro? sau in 7100 de euro cu care iei un logan 1.4 abs? si tot o dai ca masina e scumpa, da un cielo nu e scump?

QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 19 2007, 09:55) [snapback]2718795[/snapback]
stii tu cati copii mor din cauza inconstientei parintilor care ii inchid in masina si apoi pleaca sa isi rezolve diverse lasand masinile parcate la soare...
nu am auzit de cazul de care zici tu - cu claxonul, ai ceva detalii concrete sau doar ai auzit /vazut ??
pe de alta parte o masina, oricare ar fi ea, trebuie sa fie in orice moment in stare tehnica buna - iar pentru siguranta fiecaruia aceasta stare buna trebuie certificata periodic de unii abilitati in a stabili daca este apta sau nu de circulatie... daca te risti aiurea si mergi cu o zdreanta de masina care a trecut pe la verificari doar in acte, pe spaga - asta e treaba proprietarului - se expune la riscuri - care in general se platesc mai devreme sau mai tarziu...

a dat la tembelizor. se vedea ca e un cielo, zicea ca a luat foc masina pentru ca a apasat copilul pe claxon. eu nu zic ca cielo e prost pentru chestia asta, insa iti aratam ca pot aplica si eu modul tau de gandire (prost) prin care generalizezi aiurea..
ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 19 2007, 10:10) [snapback]2718853[/snapback]
iti aratam ca pot aplica si eu modul tau de gandire (prost) prin care generalizezi aiurea..

mda ... ce sa zic ... modul meu de gandire e prost - iar al tau bun... laugh.gif laugh.gif laugh.gif mie mi se pare ca lucrurile stau exact pe dos - dar evident - depinde din ce parte vezi lucrurile...
nu am vazut reportajul ca ma sictiresc stirile de orice fel de cand se pimpongesc alde Base cu ceata lui Pitigoi Tariceanu + Motanul Miau sau cum naiba il cheama pe mosulica ala de la Antena...
zi-mi si mie te rog pe bune cati km ai de sofat??
ionel_danciulescu
S..t - sper sa nu ma ia la ochi Admin pentru posturi consecutive - am uitat sa spun ceea ce era mai important ...
Dupa parerea mea - ambele masini ar trebui sa se vanda in jur de 6500 euroi de noi... La cat se vand acuma mi se par scumpe si tocmai asta comentam aici - daca una isi merita banii mai mult decat cealalta ... Din punctul meu de vedere - Dacia sare calul rau de tot cerand un purcoi de bani pe Logan... Am postat chiar eu link din care se vad preturile - si par ametitoare pentru valoarea masinii...
romaximusro
de ce sa se vanda in aceeasi bani? ce ofera cielo la fel ca loganul ca sa se vanda in aceeasi bani? sau ce ofera in plus?
ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 19 2007, 10:49) [snapback]2718988[/snapback]
de ce sa se vanda in aceeasi bani? ce ofera cielo la fel ca loganul ca sa se vanda in aceeasi bani? sau ce ofera in plus?

pai exact asta te intreb si eu pe tine... ce ofera Dacia in plus???
nu ma lua cu securitatea - ca pe cea pe care o ofera Dacia nu dau 2 bani din moment ce exista posibilitatea sa nu functioneze atunci cand ai nevoie de ele ... in plus eu am motor, frane, cutie de viteze facuta pentru Cielo, instalatie gpl....Cu toate astea sint constient ca masina nu face atata - dar din moment ce nu mi-o pot fabrica de unul singur in curte - am platit banii ceruti de fabricanti pe ea.
tu ce ai la Logan de esti sigur ca isi face banii pe care i-ai dat ??? Zici tu ca ai frane ?? Esti convins ca tinuta de drum e ok?? Ti se pare ok sa iti balangane masina in curba la viteze mari?? Sau sa iti ploua in ea?? Sau daca iei o minge in tablarie - sa se deformeze tabla ?? Sa ti se rupa scaunul ??? Mie nu mi se pare a fi ok - dar nu eu merg cu Loganul ci tu. Eu cum spuneam - il evit si nu il conduc decat atunci cand nu am de ales....
romaximusro
ce am in plus? abs, airbag-uri (frontale-laterale), structura de rezistenta decenta (care costa sa o faci), motoare diesel, mai multe modalitati de configurare.., motoare ce consuma mai putin, etc chestii in plus fata de cielo. Chestii tangibile adica. Tu deocamdata sustii ca nu functioneaza sistemele de siguranta, insa nu cred ca ai date stiintifice ca sa demonstrezi asta
WuR
mosule, tu nu intelegi ca noi vorbim acum de niste ascutzitori (ca e cielo, logan) si nu de masini ? sunt niste chestii din tabla, cu roti, care te ajuta sa te deplasezi. ATAT.
AAAA...si apropo...cu aprox 11.000 euro eu mi`am luat anul trecut masina pe care o am acum. Alfa Romeo. 1.9 jtd. E din 2002 si avea 86.000 km. N-are rost sa`ti zic ca e genul de masina pe care o compari cu passat, seria 3, A4 and so on. Iar ca optiuni, daca ma apuc sa ti le zic, te ia cu lesin. Incepand de la piele Momo pana la dublu climatronic. Si daca e sa vb de confort...de suspensii sport venite din fabrica, de reglaj lombar electric pe perna de aer si de alte 1000 chestii ...o sa intelegi de ce o masina SH merita banii astia, iar un logan nu. Dar in fine, intram pe un teren minat si n`are rost, mai ales ca tind sa fiu offtopic.
Insa, mie personal si stiu ca nu sunt singurul, mi se pare mai normal sa dau o poala de bani pe o masina care este SH dar care imi ofera numai satisfactii si confort la maxim decat sa ii dau pe o masina care mai are putin si ne este bagata pe gat de Tariceanu & Co.
Dromichete
QUOTE(romaximusro @ Apr 19 2007, 14:53) [snapback]2720085[/snapback]
ce am in plus? abs, airbag-uri (frontale-laterale), structura de rezistenta decenta (care costa sa o faci), motoare diesel, mai multe modalitati de configurare.., motoare ce consuma mai putin, etc chestii in plus fata de cielo. Chestii tangibile adica. Tu deocamdata sustii ca nu functioneaza sistemele de siguranta, insa nu cred ca ai date stiintifice ca sa demonstrezi asta

Reformuleaza: unele Logan au abs. Al tau nu are. Si Logan fara abs=Cielo. Airbaguri? Nici de alea nu ai (cel putin laterale sigur nu). In rest ai dreptate.
P.S. In cazul accidentului tatalui tau parca nu s-au deschis airbagurile (la cca. 100 km/h!?) deci cum functioneaza sistemele de siguranta?
ionel_danciulescu
QUOTE(Dromichete @ Apr 19 2007, 18:21) [snapback]2721508[/snapback]
Reformuleaza: unele Logan au abs. Al tau nu are. Si Logan fara abs=Cielo. Airbaguri? Nici de alea nu ai (cel putin laterale sigur nu). In rest ai dreptate.
P.S. In cazul accidentului tatalui tau parca nu s-au deschis airbagurile (la cca. 100 km/h!?) deci cum functioneaza sistemele de siguranta?

exact asta incercam si eu sa ii spun lui maximus...gadgeturile astea puse la misto pe dacia si numite pompos elemente de securitate - pot sa nu functioneze 1 data - si atunci sa nu mai ai ocazia sa ii injuri pe fabricanti...tu ca client dai o palarie de bani pe ele si stai relaxat ca gata - ai masina sigura...si poti constata apoi contrariul... uite maximus - asta e unul din motivele pentru care nu am luat logan si am luat cielo, chiar daca stiam ca nu are nimik la cap . securitate... nu avea rost sa platesc mistocariile adaptate de dacia la repezeala...
daca tu ai impresia ca tatalui tau nu i s-au deschis pernele din greseala, dar data viitoare cu siguranta i se vor deschide - zi mersi ca a apucat data viitoare..
inca o data iti spun - condu si tu o masina - ford sau audi sau ce ai ocazia- in jur de 100 km , si apoi condu-ti loganul... s-ar putea sa ai o mare surpriza...
filipxxx
Nu-mi vine sa cred cat caz se face de siguranta Loganului care oricum e cam praf in acest domeniu. Ce structura proiectata sa ofere siguranta, cand e ditamai frigiderul si are la siguranta acelasi punctaj cu o Corsa din 1998 toamna, ca sa nu mai zic ca masina facuta de nea Ion dimineata la fabrica, dupa ce a ras cu o seara inainte vre-o juma' de kil de tuica cu vecinul de la colt, e fix la standarul ncap "doamne ajuta".Are Loganul puncte bune (da si de rugina tongue.gif ) dar nu cred ca pe siguranta ar trebui pus accentul.
romaximusro
QUOTE(filipxxx @ Apr 20 2007, 00:51) [snapback]2723479[/snapback]
Nu-mi vine sa cred cat caz se face de siguranta Loganului care oricum e cam praf in acest domeniu. Ce structura proiectata sa ofere siguranta, cand e ditamai frigiderul si are la siguranta acelasi punctaj cu o Corsa din 1998 toamna, ca sa nu mai zic ca masina facuta de nea Ion dimineata la fabrica, dupa ce a ras cu o seara inainte vre-o juma' de kil de tuica cu vecinul de la colt, e fix la standarul ncap "doamne ajuta".Are Loganul puncte bune (da si de rugina tongue.gif ) dar nu cred ca pe siguranta ar trebui pus accentul.

ce usor e sa demontezi posturi puse la oha, poate crede unu:

siguranta logan : 3 stele euroncap: http://www.euroncap.com/content/safety_rat...1=2&id2=221

corsa: http://www.euroncap.com/content/safety_rat...d1=1&id2=12, abia modelul din 1999 a suferit ceva imbunatatiri.

Noroc ca pe aici isi dau seama tot felul de ingineri structuristi, care stiu mai bine ca tantalaii aia de la euroncap ce inseamna o structura de rezistenta ca lumea rolleyes.gif
romaximusro
QUOTE(Dromichete @ Apr 19 2007, 18:21) [snapback]2721508[/snapback]

eu ma refeream la loganul meu cand comparam la nivel general? pune-ti nene ochelari si citeste mai bine. si nu s-au deschis pentru ca nu trebuiau sa se deschida. rezultatul conteaza: ai mei sunt nevatamati. si din cate stiu eu asta conteaza. Adica masina si-a facut cu brio datoria, si-a scapat ocupantii din impactul ala. da nah.. trebuie si tu sa te dai in stamba aiurea..
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.