Cielo GPL vs. Logan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

romaximusro

cel mai scump dci (euro4 70cp)ambition cu garantie extinsa, airbaguri laterale si culoare metalizata costa 10.920 de euro cu tva inclus. Insa in banii astia ai motor diesel, dotari generoase ,siguranta pasiva decenta. Ceea ce nu cred ca e cazul cielo-ului.
turbo trabannt
QUOTE(romaximusro @ Apr 12 2007, 20:35) [snapback]2687362[/snapback]
cel mai scump dci (euro4 70cp)ambition cu garantie extinsa, airbaguri laterale si culoare metalizata costa 10.920 de euro cu tva inclus.

ma scuzi dar parca acum vreo 2-3 luni cand ne certam de logan pretul la diesel era de vreo 10.400 euro cu toate incluse. s-a mai marit pretul intre timp? huh.gif

la 11.000 sunt alternative pe piata destule nu neaparat cielo. cielo ajunge la max 9200 . la 11.000 daca vrei daewoo desi nu vad de ce ai vrea acuma asta, poti lua nubira cu dotari identice exceptand airbaguri laterale. nu diesel dar oricum.

ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 12 2007, 10:35) [snapback]2687362[/snapback]
cel mai scump dci (euro4 70cp)ambition cu garantie extinsa, airbaguri laterale si culoare metalizata costa 10.920 de euro cu tva inclus. Insa in banii astia ai motor diesel, dotari generoase ,siguranta pasiva decenta. Ceea ce nu cred ca e cazul cielo-ului.

lasa mai romaximus - hai sa fim seriosi... la bani care se cer pe el - ma refer la cele peste 8000 - mai pui ceva si iti iei alta marca... nu cred ca e cazul sa ne umflam in pene ca avem Logan de 11000 si apoi sa vezi picaturile de ploaie cum iti joaca vesel pe interiorul plafonierei desi te afli la volan...
uite ceva preturi aici:
http://www.dacia.ro/cum-cumpar/preturi
romaximusro
QUOTE(turbo trabannt @ Apr 12 2007, 10:39) [snapback]2687383[/snapback]
ma scuzi dar parca acum vreo 2-3 luni cand ne certam de logan pretul la diesel era de vreo 10.400 euro cu toate incluse. s-a mai marit pretul intre timp? huh.gif

la 11.000 sunt alternative pe piata destule nu neaparat cielo. cielo ajunge la max 9200 . la 11.000 daca vrei daewoo desi nu vad de ce ai vrea acuma asta, poti lua nubira cu dotari identice exceptand airbaguri laterale. nu diesel dar oricum.

nu cred ca atunci pusesem airbagurile laterale (ca nu cred ca existau ca optiune atunci) si in plus parca atunci garantia extinsa era gratis la oferta. cat despre nubira laugh.gif noi comparam aici diesel, gaseste-mi diesel pe nubira si mai discutam.

QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 12 2007, 10:49) [snapback]2687432[/snapback]
lasa mai romaximus - hai sa fim seriosi... la bani care se cer pe el - ma refer la cele peste 8000 - mai pui ceva si iti iei alta marca... nu cred ca e cazul sa ne umflam in pene ca avem Logan de 11000 si apoi sa vezi picaturile de ploaie cum iti joaca vesel pe interiorul plafonierei desi te afli la volan...
uite ceva preturi aici:
http://www.dacia.ro/cum-cumpar/preturi

totdeauna poti sa mai pui ceva peste o anumita suma sa iei ceva mai bun. pana una alta eu nu ma umflam deloc si in plus nu am mai auzit faza cu picaturile de ploaie. imi poti da un link ceva? laugh.gif si eu zic ca loganul nu e scump pt ca ofera mai mult decat concurenta, vezi cat costa un cielo, un albeea etc
WuR
QUOTE(romaximusro @ Apr 9 2007, 22:39) [snapback]2676903[/snapback]
1) coreean banui
2)hmm.. nu cred ca e asa. uita-te mai atent cand te urci in golan sa vezi unde sunt genunchii si unde e lacasul airbagului. la mine cel putin (1.78) genunchii nu trec de nivelul superior al torpedoului. cat despre plastice cred ca glumesti, sa nu-mi spui ca ti se pare ca la cielo iti par superioare.. rolleyes.gif

dar ai da pe un cielo nou 9050 de euro fara airbaguri, fara abs, f nesigur in caz de impact?

Auzi...la 60 km/h ai toate sansele sa nu patesti nimic in caz de impact daca ai centura pusa. La 100km/h esti mort cu sau fara airbag`uri. Eu cred ca problema airbag`urilor trebuie legata si de masina ca structura...
Anyway, as da cu ochii inchisi 9000 euro pe un cielo (cu conditia sa fie motorizarea veche, cea pe care o am eu ...sau poate si cea noua, dar am unele semne de intrebare) decat sa dau 9000 (si nu 10.000 sau 11.000) pe un logan...cu airbag`uri, cum zici tu. Pt ca prietene, altfel ma simt in cielo la volan smile.gif
Oricum, parerea este pur personala si nu trebuie luata ca o ofensa la adresa celor care au sau vor avea logan.
romaximusro
hai sa-ti zic ceva. o cunostinta a facut recent un accident la ~100 km/h intr-un logan. Nu stiu detalii stiu doar ca a reusit sa rada destul de tare partea laterala a unei dacii antice. Si avea centura pusa si a scapat. Cred ca a avut si masina ceva de spus la acest lucru, is curios ce s-ar fi intamplat daca era un cielo. Ideea e ca la fel ca abs-ul si esp-ul, pana nu folosesti airbagurile + structura de rezistenta proiectata ca lumea, nu vei fi constient cat de importante sunt. Vorba aia.. e de ajuns sa te ajute odata ca sa zici bodaproste ca le-ai avut. Nu neg ca poate stai mai bine intr-un cielo (ca nu am condus unul intr-un mod in care sa-mi dau seama de acest lucru) insa pentru mine cel putin siguranta oferita de masina a devenit unul din chestiile prioritare pe care trebuie sa o ofere..
turbo trabannt
QUOTE(romaximusro @ Apr 13 2007, 03:59) [snapback]2689706[/snapback]
hai sa-ti zic ceva. o cunostinta a facut recent un accident la ~100 km/h intr-un logan. Nu stiu detalii stiu doar ca a reusit sa rada destul de tare partea laterala a unei dacii antice. .

maxi hai sa n-o dam in povesti. la 100 km/h in orice masina de nspe stele eurocrap te faci muci . cel putin ceva fracturi daca nu o lumanare pe piept.

romaximusro
crede-ma ca e adevarat. e o persoana foarte apropiata mie care nu avea de ce sa ma minta. Nu am apucat inca sa vb ca lumea cu ea, ca era ocupata cu dusul masinii in service si chestii din astea, da azi sau maine aflu detalii. cert e ca erau 2 oameni in logan si ca au scapat.
eb2e2
QUOTE(ionel_danciulescu @ Apr 12 2007, 09:19) [snapback]2687077[/snapback]
dar tu ai da 11200 pentru un Logan 1.5 Dci????
daca da cred ca postul tau nu isi mai are sens...
sa fim seriosi - Loganul cred ca e o masina de cel mult 8000 cu toate dotarile... diferenta pina la 11200 - cred ca trebuie intrebat renault..

nu am Logan...si nici nu imi place...dar Cielo...e o masina de conceptie VECHE ( No airbag, no abs....) ...buna pentru 1995 -2000 ...dar suntem in 2007
...ca masina second-hand..e buna...ca masina noua NO WAY. nono.gif
In momentul de fata Cielo e invechit ca si conceptie, ca si look caroserie...ca si orice naughty.gif
...makar logan are dotari mai apropae de zilele noastre abs, airbag ( acum si laterale rolleyes.gif )...iar motorul 1.5 dci ala Euro4 ( subliniez euro4 si nu ala euro 3) e Ok ( nu e sportiv...dar e foarte economic ... de la "mama lui" fara adaosuri gen gpl ).
...nu trebuie sa absolutizezi calitatile Cielo ( care repet ca masina sh e OK )...chiar daca nu iti place Logan.....mai exista si alte masini smile.gif
WuR

Max ma provoci cu astfel de fabulatii. Atunci trebuie sa`ti spun si eu de o cunostinta de`a mea care s`a rasturnat cu logan`ul pt ca a facut stanga dreapta brusc si care, in ciuda centurii si a airbagului a stat mult timp in spital...una din chestiile nasoale fiind pielea care i`a fost luata de pe piept ca sa i se faca grefa pt pielea lipsa de pe mana. Stii ce a facut imediat dupa ? Si`a luat banii de pe asigurare si si`a facut leasing la o skoda fabia.
Iar accidentul de care`mi povestesti tu a fost usor, chiar daca la viteza aia. Caci daca era frontal, la 100 km/h. acum canta la harpa pe un norisor.
Inca odata...repet...nu tin partea la Cielo...insa nu poti sa spui ca logan`ul e as in fata modestei masini coreene. Nu ai cum. Eu am si un cielo, dupa cum am spus deja, si la 11 ani cat are si la cei 270.000 km nu am ce sa`i reprosez, la banii si pretentiile lui. Cand eu acum 11 ani mergeam cu AC cei de la dacia faceau tentativele alea de solenza sau cum spanac ii zice.
Personal, consider loganul o masina utila, insa la o suma cu macar 2000 euro mai putin. In momentul de fata are un pret aberant de mare....
eb2e2
QUOTE(WuR @ Apr 12 2007, 22:18) [snapback]2690795[/snapback]
Ma provoci cu astfel de fabulatii. Atunci trebuie sa`ti spun si eu de o cunostinta de`a mea care s`a rasturnat cu logan`ul pt ca a facut stanga dreapta brusc si

......e cam ca in "testul elanului " ?
spdude
QUOTE(romaximusro @ Apr 12 2007, 17:32) [snapback]2689559[/snapback]
totdeauna poti sa mai pui ceva peste o anumita suma sa iei ceva mai bun. pana una alta eu nu ma umflam deloc si in plus nu am mai auzit faza cu picaturile de ploaie. imi poti da un link ceva? laugh.gif si eu zic ca loganul nu e scump pt ca ofera mai mult decat concurenta, vezi cat costa un cielo, un albeea etc

maximus tata, e ALBEA ptr numele lui dumnezeu,ti`am mai zis de 10 ori.
Despre topic am mai postat odata,insa tind sa sustin Logan ca si conceptie,Cielo`ul lui taica`meu imi lasa un gust amar cand il conduc. Dar AC ala are intr-adevar o placuta prezenta,si consumul e decent,ca si pret,nu ca si cantitate. 1 l de GPL e 1.59 RON deci ultra ieftin. Se merita GPL deci. Ptr consum si cheltuieli reduse. Piesele se gasesc la tot pasul,sunt ieftine , etc. Dar e o masina naspa,si eu desi o conduc o urasc la propriu,nu straluceste cu nimic. As prefer Logan cu dotari similare(AC,sservo,GPL) ca sa raman in linia ei.
Logan e deja masina mai serioasa,Cielo e babalaca,si ca motorizare si ca si conceptie. Sa raman in trecut,sa nu se mai vanda noi asa ceva.Huoo smile.gif
romaximusro
QUOTE(WuR @ Apr 12 2007, 22:18) [snapback]2690795[/snapback]
Max ma provoci cu astfel de fabulatii. Atunci trebuie sa`ti spun si eu de o cunostinta de`a mea care s`a rasturnat cu logan`ul pt ca a facut stanga dreapta brusc si care, in ciuda centurii si a airbagului a stat mult timp in spital...una din chestiile nasoale fiind pielea care i`a fost luata de pe piept ca sa i se faca grefa pt pielea lipsa de pe mana. Stii ce a facut imediat dupa ? Si`a luat banii de pe asigurare si si`a facut leasing la o skoda fabia.
Iar accidentul de care`mi povestesti tu a fost usor, chiar daca la viteza aia. Caci daca era frontal, la 100 km/h. acum canta la harpa pe un norisor.
Inca odata...repet...nu tin partea la Cielo...insa nu poti sa spui ca logan`ul e as in fata modestei masini coreene. Nu ai cum. Eu am si un cielo, dupa cum am spus deja, si la 11 ani cat are si la cei 270.000 km nu am ce sa`i reprosez, la banii si pretentiile lui. Cand eu acum 11 ani mergeam cu AC cei de la dacia faceau tentativele alea de solenza sau cum spanac ii zice.
Personal, consider loganul o masina utila, insa la o suma cu macar 2000 euro mai putin. In momentul de fata are un pret aberant de mare....

mai tata daca te tot freaca grija era vorba de taica-meu. Si nu l-am intrebat mai multe ca nu am avut chef sa rascolesc in rahat. A vorbit frate-miu cu cu maica-mea si zicea cum ca ar fi avut cam 100 de km/h. stai linistit ca nu sustin aberatii cum vad ca unii fac pe aici. Stiu doar ca au scapat, ca masina e in service la reparatii si ca se pare (din ce mi-a zis frate-mi-o ) ca a avut cam 100 km/h. cursing.gif asa ca lasa-ma nene, ca nu inventez nimica, ba dimpotriva is bucuros ca ai mei au scapat. poate se datoreaza masinii, poate se datoreaza norocului, nu stiu ca nu am foarte multe detalii, insa ma intreb ce s-ar fi intamplat daca erau intr-un cielo dry.gif
crz
QUOTE(romaximusro @ Apr 12 2007, 17:59) [snapback]2689706[/snapback]
hai sa-ti zic ceva. o cunostinta a facut recent un accident la ~100 km/h intr-un logan. Nu stiu detalii stiu doar ca a reusit sa rada destul de tare partea laterala a unei dacii antice. Si avea centura pusa si a scapat. Cred ca a avut si masina ceva de spus la acest lucru, is curios ce s-ar fi intamplat daca era un cielo. Ideea e ca la fel ca abs-ul si esp-ul, pana nu folosesti airbagurile + structura de rezistenta proiectata ca lumea, nu vei fi constient cat de importante sunt. Vorba aia.. e de ajuns sa te ajute odata ca sa zici bodaproste ca le-ai avut. Nu neg ca poate stai mai bine intr-un cielo (ca nu am condus unul intr-un mod in care sa-mi dau seama de acest lucru) insa pentru mine cel putin siguranta oferita de masina a devenit unul din chestiile prioritare pe care trebuie sa o ofere..

Am subliniat ce mi s-a parut relevant.

Faci afirmatii aberante, amice. Si sunt convins ca te duce mintea mai mult de atat, doar ca tii neaparat sa scoti in evidenta superioritatea Loganului. Tot respectul daca iti iei comisionul cuvenit pentru toata campania desfasurata pe forumurile auto din Romania...eu altfel nu pot sa imi explic cum de reusesti sa fii prezent pe 1000 de pagini in acelasi timp. La fel cum nu mi-as putea explica de ce ai sustine cretinatati pe care nici tu nu le crezi. sleep.gif
romaximusro
amice, atunci cand esti sigur de un lucru ai si ceva chestii care sa demonstreze acest lucru. nu esti sigur , stai in banca ta si taci. Nu am obiceiul sa inventez povesti, asa ca mai taie din macaroana ca poate te-ai trezit sa vorbesti aiurea-n tramvai.
crz
QUOTE(romaximusro @ Apr 13 2007, 00:13) [snapback]2691345[/snapback]
amice, atunci cand esti sigur de un lucru ai si ceva chestii care sa demonstreze acest lucru. nu esti sigur , stai in banca ta si taci. Nu am obiceiul sa inventez povesti, asa ca mai taie din macaroana ca poate te-ai trezit sa vorbesti aiurea-n tramvai.

QUOTE(crz @ Apr 13 2007, 00:07)
Am subliniat ce mi s-a parut relevant.

Faci afirmatii aberante, amice. Si sunt convins ca te duce mintea mai mult de atat, doar ca tii neaparat sa scoti in evidenta superioritatea Loganului. Tot respectul daca iti iei comisionul cuvenit pentru toata campania desfasurata pe forumurile auto din Romania...eu altfel nu pot sa imi explic cum de reusesti sa fii prezent pe 1000 de pagini in acelasi timp. La fel cum nu mi-as putea explica de ce ai sustine cretinatati pe care nici tu nu le crezi.

1. Nu am inteles la care parte te refereai cand ziceai de dovezi. Dar eu am facut o singura afirmatie in ceea ce am spus mai sus, deci banuiesc ca la aia ai facut trimitere...rolleyes.gif
2. Tu ce dovezi ai adus despre accidentul ala? Sau la tine nu se pune? smile.gif
3. Mi-am exprimat o opinie, rezultat al unei deductii logice bazate pe raspunsul tau anterior precum si pe altele asemanatoare de pe aceasta arie. Nu am pretentia ca detin adevarul absolut si nici nu tin neaparat sa ma crezi smile.gif.

End of my off-topic.
WuR
Ce e trist e ca omu` e in spital pt ca a ras partea laterala a unei dacii....si nu ca a avut un accident frontal. Eu asa inteleg din post. Adica....sa fiu mai concis...ce e de laudat la logan, cand intr`un accident "razi" o dacie pe lateral fara sa ai impact frontal sau lateral puternic, dar sa ajungi in spital ? wtf...eu nu mai inteleg nimic.
In fine...fie ca tine...daca era intr`un cielo probabil se intampla o tragedie....mai bine ca a fost intr`un logan.
romaximusro
oameni buni cititi draqului ce scriu. am zis eu ceva de spital? am zis dimpotriva ca amandoi sunt teferi bine mersi. doar ca nu am multe detalii despre imprejurari stiu doar ca a avut viteza. Dovezi , buhahaha, cred ca atunci cand o sa fie gata masina si o sa ajung si eu acasa, o sa pun macar un scan la nota de plata sau al actelor de la militie . Eu oricum in urma acestui lucru stiu ce voi urmari cand voi cumpara masina: siguranta inainte de toate.burdusita cu airbaguri, cu scor mare la euroncap
WuR
poate vrei sa vezi masini pilaf, de 5 stele la crash test, cu carne de mici inside...doar pt ca au avut impact peste 100 km/h. Nu vreau s`o dau in alte polemici, insa de multe ori NCAP nu e decat o problema de marketing. Eu am pe a mea 8 airbag`uri...dar nu ma bazez pe ele....fieru`i fier...trece prin tine si aia e....poti sa ai si mama airbag`ului.
Si apropo, in cazul in care accidentul prezentat de tine s`a intamplat in conditiile respective....e total irelevant...e ca si cum ai zice ca ai calcat o matza si esti mandru de masina ta pt ca te`a scapat cu viata.
romaximusro
parerea ta. am vazut destule filmulete euroncap, am vazut destule imagini de pe site-ul euroncap,sunt multumit ca cei dragi au scapat dupa o asemenea grozavie si in plus sunt constient ca nu e bine sa te bazezi numai pe asta. Insa ma bazez ca o masina sigura euroncap imi maximizeaza sansele ca sa supravietuiesc in caz de impact, pana la o anumita limita. Adica airbaguri cat cuprinde, structura de rezistenta buna, gadgeturi ce te ajuta (cum sunt tetierele active).Adica eu aleg maximum de siguranta pe care il poti cumpara cu o suma x cand vrei o masina noua
romaximusro
QUOTE(crz @ Apr 13 2007, 00:18) [snapback]2691376[/snapback]
1. Nu am inteles la care parte te refereai cand ziceai de dovezi. Dar eu am facut o singura afirmatie in ceea ce am spus mai sus, deci banuiesc ca la aia ai facut trimitere...rolleyes.gif
2. Tu ce dovezi ai adus despre accidentul ala? Sau la tine nu se pune? smile.gif
3. Mi-am exprimat o opinie, rezultat al unei deductii logice bazate pe raspunsul tau anterior precum si pe altele asemanatoare de pe aceasta arie. Nu am pretentia ca detin adevarul absolut si nici nu tin neaparat sa ma crezi smile.gif.
End of my off-topic.

si atunci de ce te bagi in seama aiurea? ce nu ti-e clar si ce te face sa crezi ca inventez? cursing.gif si nu inteleg ce deductii logice te-au facut pe tine sa-ti dai seama ca inventez laugh.gif banui ca stii mai bine ca mine si banui ca stii ca masina nu e in service, si tot asa. eu zic sa te abtii din a face aprecieri de astea spuse numai ca sa fie spuse, nu de alta, dar risti sa cazi de berbec aiurea
crz
Bai frate, tu te auzi ce prostii debitezi?!

Zici ca treaba asta te-a convins ca trebuie sa iti iei masina cu 20 de stele NCAP si 1000 de airbaguri. Acesta NU a fost un accident elocvent!!!!!!!!!!!

DACA te lovesti serios la 100Kmph NU SCAPI fara nimic.

Dupa cum ai spus si tu, NU a fost IMPACT ci doar "a ras destul de tare" o berlina veche. Explica-mi si mie care sistem de siguranta de pe logan te ajuta in cazul unei zgarieri laterale, ca nu inteleg! Are ESP care sa iti corecteze traiectoria si nu stiu eu sau cum? huh.gif

Eu eram intr-o masina lovita din spate la 10Kmph intr-o parcare si tot s-a simtit ca naiba. Apropo...tu ai facut vreodata un accident? Sau macar te-ai dat in masinute electrice (d'alea de merg cu 10-15 la ora). Pana si in alea daca te lovesti resimti puternic impactul, ce vorbesti tu de 100 la ora si logan care i-a scapat pe amicii tai?!?!?!?!?!?!?!

Problema este ca LASI SA SE INTELEAGA FAPTUL CA UN LOGAN REZISTA UNUI ACCIDENT LA 100KMPH!
romaximusro
nene scuza-ma ca iti zic insa nu stii sa citesti. unde am zis ca loganul scapa? loganul e in service sunt ceva chestii de reparat la el. Nu ma pronunt cu mai multe (ca nu stiu toate detaliile), da stiu ca viteza o fost mare si ca impactul o fost destul de serios incat sa se bucure ca nu o fost pasager in dreapta soferului de berlina.. confusedsmiley.png O tot dai cu accidentul elocvent laugh.gif poate-mi explici si mie ce e ala, pana una alta e un accident petrecut la o viteza destul de mare din care s-a scapat usor (adica nu tu spital), iar sistemul care te poate ajuta e structura de rezistenta. vorbesti despre felul cum se simte un accident, ciudat lucru insa nene eu nu vorbeam de asta . am spus doar rezultatul: cei doi pasageri din logan nu au nimic.
crz
QUOTE(romaximusro @ Apr 12 2007, 17:59) [snapback]2689706[/snapback]
hai sa-ti zic ceva. o cunostinta a facut recent un accident la ~100 km/h intr-un logan. Nu stiu detalii stiu doar ca a reusit sa rada destul de tare partea laterala a unei dacii antice. Si avea centura pusa si a scapat. Cred ca a avut si masina ceva de spus la acest lucru, is curios ce s-ar fi intamplat daca era un cielo.

Referitor la structura de rezistenta:

Daca ajungi sa dai in ceva astfel incat sa afectezi structura de rezistenta, masina aia nu se mai repara (in mod normal).

Accident elocvent= accident in care sunt puse la incercare dotarile de siguranta ale masinii. Repet, o "radere" nu e tot una cu un IMPACT la aceasi viteza.

Nu au nimic pentru ca ACCIDENTUL NU A FOST GRAV! Nu pentru ca ar fi Logan o masina super-mega-sigura. Dumnezeule!!!!! ohmy.gif
romaximusro
sper sa pot face rost de poze cu masinile implicate. amandoua de altfel au plecat pe platforma smile.gif nu mai zic nimic, am mai zis nu am prea multe date si eu, da cand lovesti o masina cu 100 km/h (chiar si razand-o ,adica i-a facut praf laterala daciei aleia) si scapi fara prea multe complicatii , nu poti sa zici decat bodaproste masinii. Si structura de rezistenta inseamna si partea din fata deformabila controlat. nu inseamna neaparat "cusca" pasagerilor cum poate ai inteles tu.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.