Cielo GPL vs. Logan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Mar

eu am logan... am fost in aceeasi situatie ca si tine, am ales logan pt. ca tehnologia este net superioara la ei fata de daewoo (cielo e copiat dupa opel kadett - 20 ani), apoi mai e si incertitudinea cu fabrica de la craiova ( stiu ca sunt obligati sa asigura piese 10 ani daca scot masina din productie.. dar la fel a fost si la oltcit, nu prea sa gaseau si ajunsesera piesele sa concureze la pret pe cele ale masinilor de afara)
poate daca aveam timp imi luam o masina sh dar am avut experiente nasoale cu un polo sh si urasc sa stau la service paznic sa nu-mi fure mecanicii din piese si sa puna ceva sh sau sa-mi schimbe piese de dragul schimbatului...
masina noua e masina noua ce sa mai.. cu 3 ani garantie rezolvi problema

sunt multumit de masina.. nu sunt fan logan dar sunt multumit , cred ca raportul pret calitate este bun - cat dai atata face.
tkd29
QUOTE(Delano @ Mar 24 2007, 14:13) [snapback]2612976[/snapback]
A fost o masina foarte buna... acum e varza, din pacate. down.gif

Detaliza ce inseamna varza...

Delano
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 14:15) [snapback]2612983[/snapback]
Detaliza ce inseamna varza...

Cand spun varza ma refer la masinile fabricate dupa 2005 - prost finisate, probleme tehnice , prost reglate si tablarie slab tratata contra ruginii. Am condus ocazional un Cielo din 2006 si am fost "socat" de finisarea bordului si de troncanelile puntii spate. La putin timp, proprietarului masinii i s-a intamplat sa-i crape pur si simplu parbrizul, din cauza montajului defectuos. Masina avea 12.000 km, iar proprietarul a vandut-o in scurt timp.Deja avea urme de rugina la aripile spate, acolo unde e punctul lor sensibil, dar masina era aproape noua.
Crede-ma ca stiu ce spun, e o mare diferenta intre modelele mai vechi si astea noi.
Daca Cielo era facut la standardele coreenilor si i s-ar fi adaugat ABS/ airbag- uri ar fi fost extraordinar.
tkd29
Au ABS si Airbag modelele cu numele de Nexia..dar cred ca erau prea scumpe pt Romania.
Dromichete
QUOTE(romaximusro @ Mar 24 2007, 10:47) [snapback]2612194[/snapback]
smile.gif iarasi stiu pe cineva care stie pe cineva date ca exemplu? ceva chestii prin care sa demonstrezi asta? laugh.gif cat despre un logan vs cielo dupa 5-6 ani si eu sunt curios sa vedem cum vor arata cele 2 ,da sa ne referim la cielo-uri facute in ultimii 2 ani

Si ce vrei, sa inregistrez convorbirea ca sa te conving? Omul mi-a zis din experienta lui cu Logan, nu ca auzise de la altcineva. Esti prea patimas si deloc echidistant. Aperi cu indarjire Loganul by Renault (tu si cu onanistul de Basarab) dar nu zici nimic de bine de fabrica de la Craiova. Nu e tot in Romania? Nu tot la romani da locuri de munca? Dar se pare ca au ceva astia de la Renault de va pacalesc. Nu uita ca pana la Logan si celelalte masini erau slabute, ca si Cielo post Corea. Din pacate si la Logan se regasesc unele hibe prezente la masinile anterioare din Pitesti.
romaximusro
e o diferenta intre faptul ca imi place ca industria auto din romania sa mearga bine si a face comparatii intre cele 2 modele romanesti tongue.gif
Dromichete
QUOTE(romaximusro @ Mar 24 2007, 18:58) [snapback]2614123[/snapback]
e o diferenta intre faptul ca imi place ca industria auto din romania sa mearga bine si a face comparatii intre cele 2 modele romanesti tongue.gif

Diferenta e ca iti place numai Dacia din Pitesti.
Off topic - Nu vrei sa bagi un link cu preturile la faruri Megane, Symbol samd, nu? biggrin.gif

romaximusro
pai in aceasta clasa imi place mai mult loganul pentru ca cielo-ul nu prea iti mai ofera argumente sa il cumperi. ceea ce se vede in numarul de unitati vandute.
carman
QUOTE(romaximusro @ Mar 23 2007, 22:32) [snapback]2610691[/snapback]
te referi la lotul ala (singular) cu problema la scaune?

exista asa ceva?
chestia cu ruptul scaunelor a patit-o un coleg pe Buc-Constanta: oprire la o trecere la calea ferata;in fata lui un VW,el in Renault si in spatele lui un Logan. Din spate a venit un Polo care nu s-a prins ca astia erau opriti si le-a f... una buna. Toate cele 4 masini au fost lovite. Loganul era si normal sa fie cel mai afectat, dar a suferit un lucru putin anormal: ambele scaune 9ocupate) din fata s-au rupt ...
un incident asemanator l-am mai auzit de la cineva,dar era la 15 "versiune"...

oricum,Cielo are un pret prea mare pentru o masina "noua" care are 20 ani... Opel Kadett-Daewoo Racer-Daewoo Cielo, adica generatia anilor '80 de design,ergonomie etc.
pretul corect ar fi de 5000 si ceva Euro!
ionel_danciulescu

QUOTE(romaximusro @ Mar 25 2007, 11:43) [snapback]2616424[/snapback]
pai in aceasta clasa imi place mai mult loganul pentru ca cielo-ul nu prea iti mai ofera argumente sa il cumperi. ceea ce se vede in numarul de unitati vandute.

Mda , ce sa zic chiar ai argumentat asta ... pe mine nu m-a convins deloc acest argument al vanzarilor Logan, pe de alta parte nici nu am vrut sa dau o fuga in germanica dupa vreun SH, si de aia am dat 8.400 de euroi pe cielo... mult, putin nu comentez - singura certitudine este ca imi convine ceea ce am cumparat...
Dupa cum spuneam si mai devreme - marketingul celor de la Craiova se bazeaza exclusiv pe clientii multumiti care recomanda masina altora, ceea ce este destul de penibil in comparatie cu Renault care isi promoveaza trotineta pe la toate colturile... Sa nu il uitam pe nenea acela care s-a rasturnat cu Loganul in mers la scurta vreme dupa ce a devenit mindru proprietar de Logan powered by Renault, fapt datorat calitatii otelului din care erau facute piesele...
Oricum multa sanatate Loganisti - si bafta in condusul masinilor... se pare ca una e buna , alta cu ceva hibe s.a.m.d....
bur_lee
una e sa fi multumit ca ai luat cielo acum 10 ani si alta sa iti iei acum pt ca vecinul care si-a luat acum 10 ani e multumit . oricum e alegerea si parerea ta si sa o stapanesti sanatos fara incidente , insa este sub logan .

ps : N&D incearca sa raspunzi civilizat daca o faci
ionel_danciulescu
nu nu am fost clar - vecinul nu si-a luat masina acum 10 ani atunci cand m-a convins si pe mine sa imi iau Cielo...
Pe de alta parte as vrea sa ne auzim peste vreo 2-3 pe acelasi forum , discutand despre problemele masinii fiecaruia, atunci am putea vorbi si despre fiabilitate...
Ai dreptate - e o tara libera fiecare cumpara ceea ce crede de cuviinta - eu consider ca in momentul de fata Cielo ma satisface mai mult decat Logan si o spun dupa 20.000 de km cu Cielo - comparativ cu vreo 3-4 mii cu Loganul...
Crezi ca am raspuns necivilizat??? Detaliaza te rog ce inseamna asta , sint extrem de curios sa vad unde gasesti ceva necivilizat in postul meu.
bur_lee
QUOTE(ionel_danciulescu @ Mar 23 2007, 16:06) [snapback]2609065[/snapback]
raspunsul este exact acesta PARTZZZZZZZZZZZZ.... laugh.gif

la asta ma refeream, am zis ca sa nu mai ma trezesc iar cu un raspuns de genu smile.gif

pana la urma sa te simti bine ca proprietar e cel mai important . cielo daca ar fi 2-3000 E mai putin m-as gandi serios la el, si in cazul acela ar fi peste logan pe scara mea de gradatie smile.gif la calitate/pret .
ionel_danciulescu
QUOTE(bur_lee @ Mar 22 2007, 16:57) [snapback]2604823[/snapback]
parerea mea : loganul este o masina ok pe langa cielo , mi se pare jenant sa dai atatea mii de Euro pe un Cielo.

pai ma gandeam ca esti mult prea dur spunind asta - eu m-am ferit sa spun in posturile mele ca mi se pare ridicol sa dai 8 mii pe un Logan...nici mie nu imi place sa citesc prostii de exemplu...
afirmatia ca ti se pare jenant sa dai atatia bani insa pe o masina xxxx este insa valabila din pc de vedere al tuturor soferilor, cred ca toti ne dorim sa dam cat mai putini bani pe o masina cat mai performanta...
romaximusro
si prin ce e mai performant cielo astfel incat sa merite bani aia? ofera un motor mai bun? ofera consum mai bun? ofera dotari in plus? ofera siguranta pasiva mai buna?
bur_lee
mie mi se pare loganul cam cu 300-400 euro mai mult decat merita . pe cand la cielo se pare ca e distanta de mii de euro (pana in 2500 biggrin.gif) . scuze dar plusuri fata de logan nu prea are cielo ... si crede-ma , gandesc din punct de vedere neutru .

asta este parerea si impresia mea , nu inteleg de ce te-ar deranja . nu am zis ca cielo e praf , doar ca loganu este un pic mai bun biggrin.gif

anyway , initiatorul topicului ce si-o fi luat ? biggrin.gif
ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Mar 26 2007, 11:24) [snapback]2620224[/snapback]
si prin ce e mai performant cielo astfel incat sa merite bani aia? ofera un motor mai bun? ofera consum mai bun? ofera dotari in plus? ofera siguranta pasiva mai buna?

iar incepem circul??? sint destule posturi pro/ contra ...
fiecare face ce vrea - eu am spus ca nu vreau sa ma pice apa in cap din cauza infiltratiilor, sa mi se rupa scaunul sau cum a fost cazul atunci cand de fapt mi-am luat masina - sa vad ca Renault musamalizeaza defecte grave de fabricatie cauzate de acea politica de reducere a costurilor de care era foarte mindru Dl Carlos Ghosn acum nu multa vreme...
Ca am dat mai multi bani decat o merita Cielo - pina la urma si asta tine de cumparator - asta fiindca nu am vrut nici sh nemtesc... Oricum ar fi - sint extrem de multumit de fiabilitatea de pina acum a masinii - zero cheltuieli pina la 20.000 km ...
romaximusro
tot ce ai zis tu sunt chestii punctuale. adica nu chestii generalizate, s-au rezolvat problemele si nu prea mai au cum sa apara. Chestii care se intampla si la case mai mari (audi q7 de exemplu) in urma carora nimeni nu zice ca q7 e prost, e lucru omenesc deci se poate strica.

IeD3vil
QUOTE(iaciprian @ Oct 25 2004, 20:48) [snapback]401100[/snapback]
OK, insa nici ABS-ul de pe Logan nu pare in regula. Intimplator cunosc destul de bine un sef de la Daewoo Craiova si el m-a incintat cu Cielo, iar basmele ca masinile facute in ultimul timp n-ar fi atit de bune se pare ca sunt scoase de concurenta, avind in vedere marirea exportului de Cielo (inclusiv GPL). Oricum multumesc de interesul aratat.

Nu stiu ce sa zic dar... Loganul a avut destule defecte (sa nu uitam marele defect de fabricatie), si multi se plang deja... iar cielo... daca iei, ia koreea, fab 98-2000... am un amic care a luat un executive nou, si ii consuma enorm, si a fost de 3 ori la service in primele 2 luni. Cat despre export... tocmai au incheiat productia, de ce sa mareasca exportul cand le scade stocul mereu ? Si export unde, in africa ? :-)
Nu sunt anti cielo, chiar by far prefer cielo in locul logan... arata mult mai bine decat cutia de conserve, si va recomand sa conduceti (nu de multe ori, totusi)... de la 100km/h incepe distractia :| nu vantu din par face atmostfera... tremuriciu` volanului e sufletul petrecerii
romaximusro
q.e.d. vad ca lumea recomanda cielo-urile facute in coreea, nu astea noi..
kallu39
Eu am condus si cielo si logan. Prefer cielo. Mult mai manevrabila si mai placut de condus
WuR
eu am si un cielo, din iarna lui `96. Are 270.000 km. Tocmai i`am facut motorul....de la a la z.are 11 ani....si mi`am facut treaba cu el mai mult decat extraordinar. Parerea mea este ca cielo este o masina foarte buna....reusita. Cred ca mai degraba putem spune de cielo ca este o masina dedicata poporului roman, decat loganul....care personal nu m`a incantat deloc...ba din contra. Pozitia de la volan este infecta, ca sa nu mai zic de cea a pasagerului din dreapta...caruia airbag`ul are toate sansele sa`i reteze genunchii. Plastice de 2 lei.....etc...etc. In fine....nu as da banii aia pe un logan never ever decat daca ar fi la pretul promis odata de 5000 euro smile.gif
eb2e2
Cielo...e totusi o masina cu 2 generatii in urma fata de cele de azi....
a FOST o masina buna....dar acum , ca masina noua, NU mai este competitiva...
ca masina SH ...in functie de pret, stare tehnica, necesitati, buget ...poate fi o optiune smile.gif
romaximusro
QUOTE(WuR @ Apr 9 2007, 22:07) [snapback]2676773[/snapback]
1)eu am si un cielo, din iarna lui `96. Are 270.000 km. Tocmai i`am facut motorul....de la a la z.are 11 ani....si mi`am facut treaba cu el mai mult decat extraordinar. Parerea mea este ca cielo este o masina foarte buna....reusita. Cred ca mai degraba putem spune de cielo ca este o masina dedicata poporului roman, decat loganul....care personal nu m`a incantat deloc...ba din contra.
2) Pozitia de la volan este infecta, ca sa nu mai zic de cea a pasagerului din dreapta...caruia airbag`ul are toate sansele sa`i reteze genunchii. Plastice de 2 lei.....etc...etc. In fine....nu as da banii aia pe un logan never ever decat daca ar fi la pretul promis odata de 5000 euro smile.gif

1) coreean banui
2)hmm.. nu cred ca e asa. uita-te mai atent cand te urci in golan sa vezi unde sunt genunchii si unde e lacasul airbagului. la mine cel putin (1.78) genunchii nu trec de nivelul superior al torpedoului. cat despre plastice cred ca glumesti, sa nu-mi spui ca ti se pare ca la cielo iti par superioare.. rolleyes.gif

dar ai da pe un cielo nou 9050 de euro fara airbaguri, fara abs, f nesigur in caz de impact?
ionel_danciulescu
QUOTE(romaximusro @ Apr 9 2007, 22:39) [snapback]2676903[/snapback]
dar ai da pe un cielo nou 9050 de euro fara airbaguri, fara abs, f nesigur in caz de impact?

dar tu ai da 11200 pentru un Logan 1.5 Dci????
daca da cred ca postul tau nu isi mai are sens...
sa fim seriosi - Loganul cred ca e o masina de cel mult 8000 cu toate dotarile... diferenta pina la 11200 - cred ca trebuie intrebat renault..
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.