Cielo GPL vs. Logan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

romaximusro

te referi la lotul ala (singular) cu problema la scaune?
bur_lee
chiar sunt curios cati dintre cei pro cielo in comparatia asta ar da 8500 E + pe un cielo . daca nu ar da 8000 E pe un logan asta nu inseamna ca cielo > logan . simplu ?

tkd29
QUOTE(bur_lee @ Mar 23 2007, 23:35) [snapback]2611198[/snapback]
chiar sunt curios cati dintre cei pro cielo in comparatia asta ar da 8500 E + pe un cielo . daca nu ar da 8000 E pe un logan asta nu inseamna ca cielo > logan . simplu ?

Nu este vorba aici de pro Cielo sau anti Logan.

La 8000 euro as lua un SH din Germania care este peste Cielo si Logan.

pai cielo are destule plusuri fata de logan, plusuri de lipsuri:lol:

-lipsa airbag sofer
-lipsa airbag pasager
-lipsa airbag lateral
- lipsa abs
- lipsa siguranta pasiva
- lipsa motor diesel
- lipsa motor cu consum mic etc

plusuri care pana acuma in accidente cu masini dintr-o clasa inferioara sau dovedit inutile. Chair nu pot sa cred ca tu chiar te increzi in dotarile alea de pe Logan.... iti spun pt ultima data alea sunt doar marketing si atat, in real life nu au nici o valoare...pacat ca sunteti atat de creduli in cat sa puneti botu la vrajeala de 2 lei cu siguranta la Logan.
romaximusro
zise tdk superexpert fata de incepatorii aia de la euroncap si paralelii din industria sigurantei pasive (indiferent de producator)
tkd29
QUOTE(romaximusro @ Mar 24 2007, 01:19) [snapback]2611527[/snapback]
zise tdk superexpert fata de incepatorii aia de la euroncap si paralelii din industria sigurantei pasive (indiferent de producator)

Nu ma intereaza testele facute de Euroncap...ma intereseaza in general accidentele reale si din ce am vazut pana acuma cum se comporta Loganul in in astfel de situatii ma face sa cred ca totul este o farsa ordinara cu siguranta Loganului.
Ma refer strict la Logan ca despre asta este vorba aici.
Materium
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 01:17) [snapback]2611523[/snapback]

plusuri care pana acuma in accidente cu masini dintr-o clasa inferioara sau dovedit inutile. Chair nu pot sa cred ca tu chiar te increzi in dotarile alea de pe Logan.... iti spun pt ultima data alea sunt doar marketing si atat, in real life nu au nici o valoare...pacat ca sunteti atat de creduli in cat sa puneti botu la vrajeala de 2 lei cu siguranta la Logan.

QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 01:57) [snapback]2611593[/snapback]
Nu ma intereaza testele facute de Euroncap...ma intereseaza in general accidentele reale si din ce am vazut pana acuma cum se comporta Loganul in in astfel de situatii ma face sa cred ca totul este o farsa ordinara cu siguranta Loganului.

Am un prieten care are un Omega din Germania si care se mira de ce ii pisa injectoarele la mai putin de un an de cand a cumparat-o. Ca doar masina e noua. Are doar 5 ani!

Urasti Loganul dar il combati exct cu armele celor mai fanatici loganisti. Vorbe aruncate fara o acoperire. E stupid sa vii sa zici ca testele Euroncap nu conteaza, dar ca in schimb ai vazut tu pe strada si te pricepi!
romaximusro
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 01:57) [snapback]2611593[/snapback]

intr-adevar, ce euroncap tkd stie mai bine smile.gif nu stiai acest lucru materium? intotdeauna romanul se va pricepe mai bine decat orice chestie masurata stiintific

tkd29
QUOTE(Materium @ Mar 24 2007, 03:11) [snapback]2611695[/snapback]
Urasti Loganul dar il combati exct cu armele celor mai fanatici loganisti. Vorbe aruncate fara o acoperire. E stupid sa vii sa zici ca testele Euroncap nu conteaza, dar ca in schimb ai vazut tu pe strada si te pricepi!

In testele de la Euroncap totul e roz ,frumos, canta pasarelele etc, in realitate totul e negru si iti canta popa la cap.

Pana acuma pe sosele in accidente in care era implicat Loganul a fost facut varza si cu victime cu masini pe care trebuia sa le spulbere , asta inseamna realitatea , dupa ce vezi asemenea faze nu cred ca iti mai arde sa crezi in cele 3 stele a Loganului...

Am mai zis de mai multe ori avantajul Loganului fata de Cielo este : ABS-ul(daca ar functiona corect si ar fi util) si Airbag-ul (daca s-ar deschide cand trebuie).ATAT. in rest este sub Cielo la orice capitol, are tabla mai proasta (rugineste dupa un an de la fabricatie), fiabilitate(prea multe probleme intr-un timp asa de scurt de cand a iesit din uzina), vopseaua vai de mama ei (atentie la ciori), bordul neergonomic(butoanele la geamuri intre scaune, cele de pe consola situate prea jos).

designul este discutabil , dupa mine este sub Cielo si la aerodinamica la fel.

intr-adevar, ce euroncap tkd stie mai bine nu stiai acest lucru materium? intotdeauna romanul se va pricepe mai bine decat orice chestie masurata stiintific

O tot dai in sus si in jos cu Euroncap...daca nu ma insel tu te plimbi cu masina pe sosea ..nu in laboratorul de la Euroncap...
romaximusro
In testele de la Euroncap totul e roz ,frumos, canta pasarelele etc, in realitate totul e negru si iti canta popa la cap.

clar, mai ales daca circuli cu peste 200 km/h la ora si te astepti sa iesi bine mersi in caz de accident la acea viteza rolleyes.gif dar la viteze ceva mai normale iti maresti sansele sa supravietuiesti sau sa scapi cu rani mai putine cu o masina mai sigura. asta ti-am repetat-o de vre-o suta de ori pana acum si e un lucru de bun simt, da nu vrei sa pricepi

Pana acuma pe sosele in accidente in care era implicat Loganul a fost facut varza si cu victime cu masini pe care trebuia sa le spulbere , asta inseamna realitatea , dupa ce vezi asemenea faze nu cred ca iti mai arde sa crezi in cele 3 stele a Loganului...

ai date statistice complete, stii la fiecare accident , dinamica fiecaruia, viteza de impact? si in plus sa nu-mi servesti si tu ideea aia tampita ca vezi loganul face mai multe accidente, deci e o masina proasta, uitand cate dacii logan s-au vandut pana acum. Si nu ai vazut masini mai sigure decat loganul facute praf, cu morti? sau masini si mai nesigure implicate tot in accidente ce s-au lasat cu morti? elementar zic eu daca se intampla la viteze mari

Am mai zis de mai multe ori avantajul Loganului fata de Cielo este : ABS-ul(daca ar functiona corect si ar fi util) si Airbag-ul (daca s-ar deschide cand trebuie)

intr-adevar. nu are masina ta asa ceva, inseamna ca la celelalte fie nu functioneaza. Mai ales cand ai date concrete , statistice care sa arate ca e asa cum zici tu laugh.gif

O tot dai in sus si in jos cu Euroncap...daca nu ma insel tu te plimbi cu masina pe sosea ..nu in laboratorul de la Euroncap...

da, dar cu o masina nesigura in caz de accident e ca si cum m-as plimba intr-o zona de razboi fara vesta de protectie, fara casca etc. Adica macar vesta aia te ajuta sa scapi pana la un anumit calibru al glontului
Dromichete

Ce e sigur e ca Cielo nu mai este o masina moderna. Dar e interesant cate Loganuri vor arata ca Cielo dupa 7-10 ani de mers cu ele.
Acum ce am aflat de la un fost student posesor de Logan.
La 1200 km i s-a schimbat partea cu ceasurile din bord (tacaneau), in garantie.
La 7000 km au inceput sa-i scartaie placutele de frana (tot asa am patit si eu cu Spernova).
La 12000 km scaunul soferului incepe sa se miste (tipul are cam 70 de kg deci nu e foarte greu). Probleme cu sina (din cele spuse in service Adras, dupa textul cu "la pretul asta ce va asteptati"). La DSN probleme de acest tip pe la 50000 km.
Dar in rest omul e multumit (venind de pe 1300).

PS. RoGladiatoruleRo, pune si preturile la faruri Renault (unde desi pare, nu lucrezi) ca tot dai cu Renault ori de cate ori vrea cineva o parere despre o masina noua.
bur_lee
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 01:17) [snapback]2611523[/snapback]

ok , dar nu toata lumea vrea sa isi ia masina din germania cu 300k km pe bord . aici era vorba strict intre cielo si logan , care merita mai mult , si daca nu ma insel era vorba sa fie si NOI.
deci intrebarea se pune astfel : merita un cielo NOU mai mult decat un logan NOU ? nu te-a intrebat nimeni ce ai face tu cu 8000 de euro rolleyes.gif
romaximusro
smile.gif iarasi stiu pe cineva care stie pe cineva date ca exemplu? ceva chestii prin care sa demonstrezi asta? laugh.gif cat despre un logan vs cielo dupa 5-6 ani si eu sunt curios sa vedem cum vor arata cele 2 ,da sa ne referim la cielo-uri facute in ultimii 2 ani
Cutzu
Cielo pierde la spatiu interior si la consum chiar daca este pe gpl . Fiabilitatea este recunoscuta si daca trebuie totusi sa schimbi ceva piesele sunt mult mai ieftine decat la logan smile.gif, poate chiar la nivelul unei dacii berline.
Maximus o dai de gard smile.gif, vrei sa spui ca un logan iesit acum de pe linie este mai bun decat unu din 2004 care mi se pare mai bine facut. Same sht.
smythe
Cata pasiune. Nu ma dau in vant dupa Logan, principalul motiv fiind design-ul (mai bine spus lipsa lui), dar este o masina moderna, adaptata drumurilor (ha, ha) din Romania. Fiind proiectata de Renault, beneficiaza de structurile de rezistenta proiectate pentru mai multe stelute. Cand materialele folosite vor fi mai bune, va trece si ea spre 5 stele (probabil Logan 2) smile.gif ). Pana atunci, siguranta este la nivelul clasei si pretului ei. Si ne place ori nu, se vinde si afara, chiar si in tari cu apa calda. Cat despre Cielo... a fost o masina grozava la vremea ei.
romaximusro
QUOTE(Cutzu @ Mar 24 2007, 10:56) [snapback]2612220[/snapback]
Cielo pierde la spatiu interior si la consum chiar daca este pe gpl . Fiabilitatea este recunoscuta si daca trebuie totusi sa schimbi ceva piesele sunt mult mai ieftine decat la logan smile.gif, poate chiar la nivelul unei dacii berline.
Maximus o dai de gard smile.gif, vrei sa spui ca un logan iesit acum de pe linie este mai bun decat unu din 2004 care mi se pare mai bine facut. Same sht.

nu , vreau sa spun ca se pare ca cielo-urile facute in ultimii ani sunt mai proaste.Si se pare ca loganul e ceva mai bun, cel putin nu mai sunt problemele alea cu vopseaua si ce probleme punctuale au mai fost
c_alecs
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 07:23) [snapback]2611809[/snapback]
...............
Am mai zis de mai multe ori avantajul Loganului fata de Cielo este : ABS-ul(daca ar functiona corect si ar fi util) si Airbag-ul (daca s-ar deschide cand trebuie).

Cum poti sa spui ca un ABS BOSCH nu functioneaza la Logan. Si-ar permite Bosch lucrul asta? death.gif
tkd29
QUOTE(c_alecs @ Mar 24 2007, 13:01) [snapback]2612697[/snapback]
Cum poti sa spui ca un ABS BOSCH nu functioneaza la Logan. Si-ar permite Bosch lucrul asta? death.gif

Intra pe www.daciaclub.ro si vezi acolo cum e treaba cu ABS-ul la Logan si dupaia mai vorbim.
romaximusro
da si tu un link smile.gif e o problema generalizata sau una punctuala? cate masini au fost afectate?cum se manifesta? laugh.gif
tkd29
QUOTE(romaximusro @ Mar 24 2007, 13:10) [snapback]2612740[/snapback]
da si tu un link smile.gif e o problema generalizata sau una punctuala? cate masini au fost afectate?cum se manifesta? laugh.gif

Ca eu alta treaba nu am numai sa va caut voua problemele la Logan..intrati si cautati-va singuri..ca este spre binele vostru.

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=12686

ia de aici unul la o simpla cautare.

Logan, probleme la ABS? - sursa: Evenimentul Zilei 2004.10.03

Saptamina trecuta au fost semnalate citeva probleme in distributia modelui Dacia Logan, cea mai rivnita masina in acest moment pe piata romaneasca. In ciuda unor dezmintiri vehemente ale conducerii uzinei argesene, citiva directori ai unor importante centre de comercializare a produselor Dacia au dezvaluit ca intimpina greutati in onorarea comenzilor pentru Logan.

Printre dealerii nemultumiti s-a aflat si Constantin Olteanu, directorul general de la Group Renault Constanta, care a declarat pentru “Evenimentul zilei” ca “vinzarile modelului Logan au fost sistate in toata tara din cauza unor blocaje ale sistemului informatic al concernului francez, care este coordonat de la Paris”. Intre timp, comenzile au inceput sa fie onorate conform graficelor. Surse sigure sustin insa ca nu sistemul informatic a fost de vina pentru problemele aparute in livrari, ci o defectiune tehnica descoperita la unele masini care au depasit deja 30.000 de kilometri. Afectat de “boala” ar fi importantul ABS, dispozitiv care are rolul de a impiedica blocarea rotilor in timpul frinarii. In momentul descoperirii defectiunii, cei de la uzina din Colibasi ar fi oprit productia la versiunea Ambition, cea mai scumpa (8.000 de euro) si care dispune de ABS. De remarcat ca mai multi dintre marii producatori de autovehicule au intimpinat probleme la modele noi care dispuneau de ABS si au fost nevoiti sa retraga un numar insemnat de masini de pe piata, pentru remedierea defectiunilor.

http://dacialogan.traficdublu.ro/stiri-dacialogan.htm

Delano
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 13:24) [snapback]2612799[/snapback]
Ca eu alta treaba nu am numai sa va caut voua problemele la Logan..intrati si cautati-va singuri..ca este spre binele vostru.

Saptamina trecuta au fost semnalate citeva probleme in distributia modelui Dacia Logan, cea mai rivnita masina in acest moment pe piata romaneasca. In ciuda unor dezmintiri vehemente ale conducerii uzinei argesene, citiva directori ai unor importante centre de comercializare a produselor Dacia au dezvaluit ca intimpina greutati in onorarea comenzilor pentru Logan.

Printre dealerii nemultumiti s-a aflat si Constantin Olteanu, directorul general de la Group Renault Constanta, care a declarat pentru “Evenimentul zilei” ca “vinzarile modelului Logan au fost sistate in toata tara din cauza unor blocaje ale sistemului informatic al concernului francez, care este coordonat de la Paris”. Intre timp, comenzile au inceput sa fie onorate conform graficelor. Surse sigure sustin insa ca nu sistemul informatic a fost de vina pentru problemele aparute in livrari, ci o defectiune tehnica descoperita la unele masini care au depasit deja 30.000 de kilometri. Afectat de “boala” ar fi importantul ABS, dispozitiv care are rolul de a impiedica blocarea rotilor in timpul frinarii. In momentul descoperirii defectiunii, cei de la uzina din Colibasi ar fi oprit productia la versiunea Ambition, cea mai scumpa (8.000 de euro) si care dispune de ABS. De remarcat ca mai multi dintre marii producatori de autovehicule au intimpinat probleme la modele noi care dispuneau de ABS si au fost nevoiti sa retraga un numar insemnat de masini de pe piata, pentru remedierea defectiunilor.

Te-ai uitat si tu ca e o stire de aproape 3 ani??? Daca era o adevarata problema, s-ar mai fi scris de ea si in zilele noastre biggrin.gif
Apropo, ce fel de Cielo ai tu ?Corean sau romanesc? - cred ca stii la ce ma refer.
Am avut Cielo in 1997, a fost o masina buna, dar de cand au plecat coreenii , calitatea si fiabilitatea au scazut mult.
tkd29
Este din 97 si confirm ce zici si tu..e o masina foarte buna smile.gif
romaximusro
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 13:24) [snapback]2612799[/snapback]

Printre dealerii nemultumiti s-a aflat si Constantin Olteanu, directorul general de la Group Renault Constanta, care a declarat pentru �Evenimentul zilei� ca �vinzarile modelului Logan au fost sistate in toata tara din cauza unor blocaje ale sistemului informatic al concernului francez, care este coordonat de la Paris�. Intre timp, comenzile au inceput sa fie onorate conform graficelor. Surse sigure sustin insa ca nu sistemul informatic a fost de vina pentru problemele aparute in livrari, ci o defectiune tehnica descoperita la unele masini care au depasit deja 30.000 de kilometri. Afectat de �boala� ar fi importantul ABS, dispozitiv care are rolul de a impiedica blocarea rotilor in timpul frinarii. In momentul descoperirii defectiunii, cei de la uzina din Colibasi ar fi oprit productia la versiunea Ambition, cea mai scumpa (8.000 de euro) si care dispune de ABS. De remarcat ca mai multi dintre marii producatori de autovehicule au intimpinat probleme la modele noi care dispuneau de ABS si au fost nevoiti sa retraga un numar insemnat de masini de pe piata, pentru remedierea defectiunilor.

barfa.. nu e nimic confirmat
alexshelby427
Ce treaba are articolul asta din 2004 cu obiectul discutiei noastre ?
Cielo a fost intr-adevar o masina buna insa noile modele au o calitate a fabricatiei execrabila.
Apoi este o masina invechita si mai putin sigura in cazul unui accident ca Logan, care este mai moderna.
Singurul avantaj al Cielo-ului este sistemul de alimentare GPL, care s-a dovedit robust si fiabil.
Si eu ma tot gandesc la o Nubira II GPL tocmai din aceasta cauza.
Insa d.p.d.v al sigurantei si calitatii un Logan nou este superior unui Cielo nou. Nu cred ca cineva ar putea nega asta.
Cutzu
Nu neg ca dupa o anumita viteza tot conserva de carne iese cu orice masina vrei tu, doar cu tancul sa mai ai o sansa smile.gif.
Da si la mine tot din 97 este cielo biggrin.gif.
Delano
QUOTE(tkd29 @ Mar 24 2007, 13:45) [snapback]2612867[/snapback]
Este din 97 si confirm ce zici si tu..e o masina foarte buna smile.gif

A fost o masina foarte buna... acum e varza, din pacate. down.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.