Pomi cu crestere rapida?

vladone56

Inainte de orice, tuturor, Cristos a inviat!

Si acum, la obiect:
Ma chinui de ani de zile sa plantez cativa copaci care sa-mi odihneasca privirea vara.
Am incercat cu mesteceni, cumparati de la "pepinierele mobile" de pe DN1 si, dupa cateva luni, s-au uscat. Dupa aia am pus tei si din 10 s-au prins 4. Acum visez la salcam, artar rosu sau lemn cainesc. De ce? Pentru ca vreau sa-i plantez pe langa gard.
Si intrebare, tot la obiect:
STIE CINEVA DE UNDE SE POT CUMPARA PUIETI DE SALCAM sau DE ARTAR mai marisori? SI CU CAT?

LA FEL SI PT. LEMNUL CAINESC.

Nu ma trimiteti in padurile Bucurestiului ca nu ma duc. Prefer sa platesc si sa-mi vad mai departe de plantat

O seara buna tuturor si sariti cu pareri
Multumiri anticipate pentru sfaturile pe care de abia le astept
Valentina30
Cum am raspuns si mai inainte referitor la eucalipt, incearca la serele de profil. Pentru Bucuresti - Decoflora, RomstalGarden...

gomez99
daca nu vrei un anume salcim (japonez, african, etc), eu zic sa te duci in orice comuna de pe linga bucuresti, intrebi unu doi cetateni, si cu 20roni nu o sa ai loc in masina de citi puieti ti se vor oferi. e o treaba de jumatate de simbata. lemn ciinesc la otopeni, la cris garden, da am vazut si la praktiker (cred) acu vreo 2 saptamini. asta se foloseste la gard viu, de regula vine butasi.
vladone56
Valentina si Gomez, Multumesc pentru proptitudinea raspunsului
Probabil ca nu am fost pe faza la cris garden, desi trec zilnic pe acolo caci m-am mutat pe langa Balotesti
Am incercat de mult la pepinierele din jurul Capitalei, inclusiv la Ocolul Silvic Branesti si la Institutul din Voluntari.
Toti m-au trimis "la plimbare", cu sapa in mana......., iar la Cris Garden n-am fost pe faza
Si imi trebuie destul de multi (cred ca 30-40) caci vreau sa-mi fac un gard viu mai inalt, pe langa gardul de lemn existent acum.
Multumesc inca odata, dar mai am o intrebare:
Dupa cum vedeti, sunt mai mult decat profan in "meserie" si, ca atare, incerc fel de fel de experimente.
Ce pot planta in plin soare, intr-un pamant acid si argilos? (Nu de alta, dar ca sa pun pamant bun in curte mi-ar trebui cateva basculante bune) Acum am pus cativa trandafiri, salcii, forsythia, si doi, trei ienuperi taratori.
Am incercat cu tuia si, din 40 de buc. cumparate de la Hornbach, mi-au murit 15 (Cu toate ca am amestecat pamantul meu cu pamant special pt. conifere si am adaugat si ingrasamant pentru conifere)
Altfel, daca, prin intamplare, stitii pe cineva care sa-mi scoata mie puietii de salcam si sa ma duc sa-i iau.......... fac mare cinste
n zona in care m-am mutat te rogi de localnici cu banii in mana iar ei prefera sa stea si sa se planga ce greu o duc!
Oricum, cu MULTUMIRI, Vladimir
gomez99
QUOTE (vladone56 @ Apr 29 2008, 16:55) *
Ce pot planta in plin soare, intr-un pamant acid si argilos?

he he mai cunosc eu pe unu care are cam aceeasi problema biggrin.gif
pe moment stau prost cu timpul, ma omoara compiul, se pare ca a dat personalitatea in el si face fite. da cum ma eliberez pun o lista cu ce mi-a dat prin cap si ce am prins eu la mine. acu nu e musai sa merga si la tine, da macar iti faci o idee.
poate te gindesti si la coacaz si catina (ultima merge bine zicese in orice sol, da eu nu am gasit butasi). ar merge si zmeurul - care are ghimpi - da e cam invaziv. poti pune si maces, ca si asta merge bine la soare si sol asa si asa. ienuparul am auzit ca erge, am pus is eu seminte, ca butasi n-am gasit. da sper sa iasa.
treaba cu pamintul sta asa cum ai zis. solutia radicala e sa inlocuiesti stratul superficial - cu cheltuielile de rigoare. da asta te ajuta la plantele de suprafata, flori, unii arbusti. copacii seriosi o sa treaca de cei 50 cm si dau de solul care e si acu. ce as zice eu e sa te multumesti cu niste pamint bun in groapa de plantare, eventual ceva ingrasamint organic daca ai - eu am adus mranita la 50ron caruta, 2 carute. pui acolo ce trebuie, si copacul se simte bine in perioada de crestere. porma mai vedem. o sa ai un procent mare de rateuri, da n-ai ce face.
as zice sa nu te repezi la gardul viu din primul an. oricum ca sa iasa cum trebuie iti trebuie cam 3 ani. pui ce ai si dupa aia inmultesti singur, ca iese progresie geometrica la butasi smile.gif. lumea zice ca e mai bine sa pui toamna. la mine toamna e mare aglomeratie, asa ca tot ce am pus am pus primavara. oricum, dupa jumatea lui mai parca nu mai e asa bine sa plantezi, mai ales in soare.
o sa intreb de salcimi, da nu-i chiar ca in germania. o sa te duci la om, il gasesti baut la o nunta, sau mahmur dupa o nunta sau are un junghi si a tras o tuica sa-i treaca, si tre sa faci 3-4 drumuri pina te alegi cu puietii.
artar rosu incerc si eu, da din seminte, nu puiet, ca e prea scump dupa parerea mea.
vladone56
Buna ziua Gomez99
Imi face placere sa "vorbim"
Hai sa-ti spun un mic secret: ienuparul l-am luat din pepiniera, acum 2 ani. Nici nu-mi venea sa cred: si mare, si frumos, si ieftin. Acum s-a intins cam 2 m. fiecare. Cu brazii de acolo n-a tinut, din 3 s-a prins numai unul (probabil ca nu au fost scosi ca lumea). Spune-mi daca vrei amanunte despre locatie si ti le transmit cu placere.
Ai dreptate cu coacazul, am pus si din astia (cumparati de la Brico), dar au murit, probabil ca nu i-am udat eu la timp pt. ca am un program aiurea si uneori nu-mi mai arde de nimic.
Daca faci vreo isprava cu butasii, oricare din cei amintiti - ca oricum dau frumos in curte si cam am unde sa-i pun, nu ma uita..........
Cat despre drumurile amintite, pune-ma la incercare...........
gomez99
vezi de lemn ciinesc aici
http://www.gradini-gazon.ro/
da mie mi se par scumpe. ma mai gindesc si la faptul ca esti f ocupat - ca si mine - si o sa ai de udat o multime de puieti. poate iti faci intii un sistem de udare automata biggrin.gif
cu sacimii n-am facut nimic. da am trecut pe lista.
daca imi ies butasii, dau de stire.

vladone56

Multumesc mult pt. link. Dau o fuga astazi pana acolo cu speranta sa fie deschis. Oricum ma duceam pana la Agronomie pt. rasaduri, ca a cam venit vremea sa pun oarece legume saptamana viitoare si nu mi-am facut inca solar.
Cat despre butasi, vorba cantecului: "NU MA UITA..............."

dan-coacaz
Dacă mai e valabilă cererea și nu e prea târziu, butași de coacăz negru (înrădăcinați)vă pot oferi la toamnă, doar să plătiți transportul.
gomez99

afin ai cumva? stiu un amic care cauta.
dan-coacaz
CITAT (gomez99 @ 4th August 2009, 18:20) *
afin ai cumva? stiu un amic care cauta.

Bună dimineața!
Nu am afin. Am citit pe undeva despre afin de cultură: Maramureș ,două persoane,Diaconu Cristi și Bujor dacă bine am reținut.
gomez99
am dat de ei, vind numa pachet de 10 buc si amicu vrea 2-3.
romeo27
CITAT (dan-coacaz @ 4th August 2009, 15:34) *
Dacă mai e valabilă cererea și nu e prea târziu, butași de coacăz negru (înrădăcinați)vă pot oferi la toamnă, doar să plătiți transportul.

salut dan! ce soi e coacazul tau ?? coacaz rosu sau alb nu ai ???o zi buna iti doresc !!!!

CITAT (gomez99 @ 11th August 2009, 20:50) *
am dat de ei, vind numa pachet de 10 buc si amicu vrea 2-3.

salut! eu am cumparat in primavara afini ,zmeura si pomi de la pominova ,,http://pominova.ro/webshop/index.php?cPath=50&osCsid=hs02mdsq40d4s9dpvmr8umj0u0 ,,afini si pomi sau prins bine in schimb zmeura nici un fir ! ei vand la bucata !bafta !!
gomez99
merci, o sa arunc o vorba si acolo.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.