galerie efecte decorative
Pagini: 1, 2, 3

mutulica_41

Pt ca e cam amortit acest forum in ultimele zile, propun postati aici poze cu efectele decorative care le aveti prin casa, (evident, cine are), poate ne inspiram din ' operele ' care le aveti pt urmatoarea zugraveala. Poate ar fi oportun sa si explicati ce fel de produse ati dat, si tehnica aplicarii. Pt cei care nu cunosc, pun mai jos niste poze cu cateva exemple, dar le explic pe rand, la cerere, ca e prea mult de scris pt toate.Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment=
382643:Imag031.jpg]Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attach
ment=382653:Imag039.jpg]
adi_master
faine,auzi mutulica!!Tu ai auzit de cismarul ce umbla cu pantofii rupti?sau de croitorul cu camasa rupta?e,ceva de genul ala ma gasesc in ziua de azi!nu mai e timp tongue.gif asa ca am lasat peretii albi!! cool.gif

mutulica_41
QUOTE (adi_master @ Apr 24 2008, 21:48) *
faine,auzi mutulica!!Tu ai auzit de cismarul ce umbla cu pantofii rupti?sau de croitorul cu camasa rupta?e,ceva de genul ala ma gasesc in ziua de azi!nu mai e timp tongue.gif asa ca am lasat peretii albi!! cool.gif

Off topic: Pai daca te apucasi de unul singur sa ridici PIB-ul la nemti, cu cele 7 meserii ale tale...!
Fii atent aici la strategie: se ia cate o camera pe an, de regula primavara, se lucreaza la ea dupa program, cate 3-4 ore pe zi, se fixeaza termen de executie- ajunul Craciunului , iar la finalizare se prezinta ca si cadou de mos Craciun nevestei
(Posibil ca nevasta sa protesteze ca trebuie sa adune molozul zi de zi dupa tine - in cazul asta se bate nevasta cu o basca uda)
adi_master
priveste animatia de mai jos si iti vei da seama cum am reactionat cand am citit postul.
mutulica_41
pana mai fac rost de alte poze cu efecte decorative, va prezint niste tencuieli decorative de exterior, care am observat ca se cam poarta si la exterior.Au cateva avntaje demne de luat in seama : durata de viata cat a suportului (practic pe viata), se pot spala la nesfarsit cu peria de paie, daca sunt acrilice, peretele respira si sunt impermeabile la apa ( din exterior). Mai are avantajul ca problematica aplicarii la interior e mult mai simpla decat la exterior, unde se intampla ft des ' accidente' Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment=3831
08:PICT0011.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[
attachment=383111:PICT0014.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentul[attachment=383113
:PICT0016.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[at
tachment=383116:PICT0019.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[atta
chment=383123:PICT0024.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attach
ment=383128:PICT0029.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachme
nt=383133:PICT0034.JPG]Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[attachment
=383138:PICT0039.JPG]
Sper sa va placa
MirelaLucia
superfaine pozele. Unde ati tinut ascuns topicul asta si de ce nu mai butonati pe aici?

lasand deoparte faza cu batutul nevestei cu sapca uda smile.gif, m-ai facut sa rad pana si pe mine, imi si imaginam sapca aia din care se scurge sau tasneste apa, frumoase efecte la exterior. la cele de interior nu prea pot sa ma pronunt ca nu prea se vad clar. Apropos, cand e ziua ta, sa iti facem cadou un aparat bun de fotografiat. smile.gif
adi_master
mda,eu vreu numai un D-700 console.gif

MirelaLucia
QUOTE (adi_master @ Dec 2 2008, 16:37) *
mda,eu vreu numai un D-700 console.gif

adi, incepe cu un D-200. Aici te pot ajuta si invata sa-l folosesti. Cu D-700 nu m-am jucat inca. Daca nu ai o meserie in domeniu fotografiei ca sa scoti bani frumosi cu el, nu se merita. Un D-200 face multe pentru activitatea de hobby, fie ea si inraita. Iti pot arata poze cu ce face D-200, daca vrei.
mutulica_41
pai am vazut ca nu prea prezinta interes; unele sunt facute cu telefonul, nu prea imi vine sa-mi iau aparatul la servici, care de cateva zile a si fost maritat..., urmeaza upgradarea, dar eu am in plan un d80, si cred ca e arhisuficient pt un amator ca mine, cred ca d200 e prea destept pt cate clase am eu...
MirelaLucia

QUOTE (mutulica_41 @ Dec 2 2008, 18:20) *
pai am vazut ca nu prea prezinta interes; unele sunt facute cu telefonul, nu prea imi vine sa-mi iau aparatul la servici, care de cateva zile a si fost maritat..., urmeaza upgradarea, dar eu am in plan un d80, si cred ca e arhisuficient pt un amator ca mine, cred ca d200 e prea destept pt cate clase am eu...

legat de interes e o vorba: ce stie taranu ce e ciocolata/ mananc-ambalajul si-arunca bucata. Asa e si cu efectele astea decorative, sau cu arta facuta din orice, nu prea intereseaza. este scumpe Domne:).

Legat de aparat, se invata usor utilizarea unui D200 daca te pasioneaza. trebuie insa mult exercitiu, eventual studiul pe carti de fotografie cu film, clasica, unde inveti baza, ABC-ul si ai sa vezi cand incepi sa inveti si sa pui in practica tot ce inveti o sa vrei si mai mult si mai mult si mai mult si ajungi ca sotul meu care sta 5 ore sa fotografieze jetul de apa de la chiuveta smile.gif. daca vrei te invatam.
mutulica_41
QUOTE (MirelaLucia @ Dec 2 2008, 19:57) *
legat de interes e o vorba: ce stie taranu ce e ciocolata/ mananc-ambalajul si-arunca bucata. Asa e si cu efectele astea decorative, sau cu arta facuta din orice, nu prea intereseaza. este scumpe Domne:).

Legat de aparat, se invata usor utilizarea unui D200 daca te pasioneaza. trebuie insa mult exercitiu, eventual studiul pe carti de fotografie cu film, clasica, unde inveti baza, ABC-ul si ai sa vezi cand incepi sa inveti si sa pui in practica tot ce inveti o sa vrei si mai mult si mai mult si mai mult si ajungi ca sotul meu care sta 5 ore sa fotografieze jetul de apa de la chiuveta smile.gif. daca vrei te invatam.

O sa vreau, daca tot va oferiti, dar sa-mi iau intai aparat...,si nu va fi d200, e prea mult si prea scump la cat am eu nevoie sa-mi pozez matzele si peisaje, nu o sa m-apuc sa particip la concursuri
legat de topic, o sa incerc cu timpul sa mai adaug la galerie si alte efecte,
claudiaradu
atasez si eu 2 poze de la mine - una e pe pereti, iar cealalta in galeata momentan ! smile.gif
mutulica_41
ce vad eu in poze sunt finisaje de ext, nu efecte decorative, in galeata e marmoroc/marmofix (fiecare producator o denumeste cum vrea), si se foloseste mai mult la socluri, iar cealalta, (verde), e o texturata, sau piatra mica, nu se distinge clar; a nu se confuda vopsea (tencuiala) decorativa cu efect decorativ
claudiaradu
QUOTE (mutulica_41 @ Dec 3 2008, 11:42) *
ce vad eu in poze sunt finisaje de ext, nu efecte decorative, in galeata e marmoroc/marmofix (fiecare producator o denumeste cum vrea), si se foloseste mai mult la socluri, iar cealalta, (verde), e o texturata, sau piatra mica, nu se distinge clar; a nu se confuda vopsea (tencuiala) decorativa cu efect decorativ

eu am vazut cateva poze cu tencuiala decorativa de exterior si am zis sa pun si eu una - este galben pai si este piatra mica ! "va prezint niste tencuieli decorative de exterior"
corect cu ce ai zis ca e in galeata.
" a nu se confuda vopsea (tencuiala) decorativa cu efect decorativ " - dar noi despre ce vorbim: tencuiala sau vopsea ? huh.gif
e o problema daca am atasat tencuiala decorativa de exterior ?

cautam si vopsea decorativa de interior.......... smile.gif
mutulica_41
QUOTE (claudiaradu @ Dec 3 2008, 11:52) *
eu am vazut cateva poze cu tencuiala decorativa de exterior si am zis sa pun si eu una - este galben pai si este piatra mica ! "va prezint niste tencuieli decorative de exterior"
corect cu ce ai zis ca e in galeata.
" a nu se confuda vopsea (tencuiala) decorativa cu efect decorativ " - dar noi despre ce vorbim: tencuiala sau vopsea ? huh.gif
e o problema daca am atasat tencuiala decorativa de exterior ?

cautam si vopsea decorativa de interior.......... smile.gif

Nu ca ar fi o problema, poti sa postezi ce poze vrei, dar nu e acelasi lucru, efectele decorative sunt in prima mea grupa de poze, cand am deschis topicul; tencuielile decorative le-am postat mai tarziu
titlul topicului= efecte decorative; din partea mea, deviati fiecare cum vreti de la subiect, nu cer drepturi de autor!
mutulica_41
sa mai animam putin subiectul...aici e vb de un apt de smeker din Central Parc, cu un pret cat 2 case, si unde proprietarului i-a placut din prima ce i-am propus, spre ciuda arhitectului! ( ma mandresc cu asta, e prima victorie asupra arhitectilor) Judecati voi daca victoria e rasunatoare, sau doar de palmares (la scafe n-am nici o contributie)
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul[att
achment=497940:folder_nou_012.jpg]
achment=497943:folder_nou_017.jpg]
achment=497948:folder_nou_020.jpg]
Click pentru a vizualiza atașamentul...nu primesc medalie de bronz!
MirelaLucia

frumos apartament, frumoasa lucratura, bravo!!
MirelaLucia
mutulica, un efect pentru tine. Mie mi se pare super interesant si cred ca mai mult datorita combinatiei formate din efect ca atare si culori. Cred ca pe alte culori nu mai arata asa fain.
mutulica_41
Da, e frumos si de bun gust; mai de aproape nu se poate? l-ai vazut pe viu? era lucios sau mat?
MirelaLucia
QUOTE (mutulica_41 @ Dec 13 2008, 16:36) *
Da, e frumos si de bun gust; mai de aproape nu se poate? l-ai vazut pe viu? era lucios sau mat?

nu am mai de aproape sad.gif. Avea un aspect de piatra. Ziceai ca sunt placi de piatra imbinate. Era si mat, avea si reflexele alea de cristal din patra cand bate soarele in ea.
rosana
Are idee cineva cum se numeste aceasta vopsea? Are o prietena a mea un perete, dar nici ea si nici eu nu ne mai amintim cum se numeste.
Am lasat special o portiune cu blitz-ul ca sa va dati seama cum luceste in lumina(evident mult mai putin decat cu blitz direct). La pipait zici ca-i de plastic si este in relief. De la distanta zici ca e tapet. Cele patru culori au fost aplicate succesiv cu o spatula.
anca d
QUOTE (MirelaLucia @ Dec 13 2008, 09:24) *
mutulica, un efect pentru tine. Mie mi se pare super interesant si cred ca mai mult datorita combinatiei formate din efect ca atare si culori. Cred ca pe alte culori nu mai arata asa fain.

De efect modelul! Imi place f tare.
Eu insa am renuntat la efecte si am decis sa merg pe tapet. Am gasit ceva la kika, f multe modele si frumoase rau, insa mi se par f scumpe. Maine ma duc sa vad unele pe undeva pe bv. Basarabiei. Sper sa gasesc ce caut, daca nu, ma duc sa comand de la primii.
mutulica_41
QUOTE (rosana @ Dec 14 2008, 19:49) *
Are idee cineva cum se numeste aceasta vopsea? Are o prietena a mea un perete, dar nici ea si nici eu nu ne mai amintim cum se numeste.
Am lasat special o portiune cu blitz-ul ca sa va dati seama cum luceste in lumina(evident mult mai putin decat cu blitz direct). La pipait zici ca-i de plastic si este in relief. De la distanta zici ca e tapet. Cele patru culori au fost aplicate succesiv cu o spatula.

imi pare rau dar nu pot fi sigur din poza; pot fi vreo 3 variante: stucco veneziano, grasello di calcio, sau fond facut cu stucco si patinat cu efect perlescent ( la mine se cheama CHROMATIC)
rosana
Am cautat pe net si am vazut cum se executa cele spuse de tine. Nu stiu daca e o tehnica anume (clasica) pe peretele ei, dar efectul imi place. Eu eram interesata mai mult de tipul de vopsea cu care se poate executa asa ceva. La pipait nu se simte la fel ca vopseaua lavabila, ci mai mult ca o pelicula de plastic, spre silicon cumva. M-am uitat la lazurile de de la Policolor, la fel si la unii care pe un strat de Vinyl Silk aplicau "Special Effect". Am mai cautat si in rest dar din pacate din poze nu iti dai seama de textura. Peretele e intr-o bucatarie mare cat camera de zi de la bloc laugh.gif si mi se pare uimitor ca dupa mai bine de 5 ani arata la fel ca la inceput, desi se gateste sanatos. Am facut numai poze de "familie" acolo, asa incat nu pot sa-ti arat mai mult pentru ca se vad oameni.
Multam pentru denumirile profesionale. smile.gif
mutulica_41
Nu este o anume tehnica pt efecte decorative, imaginatia e cuvantul de ordine; dar italienii, cei care le-au inventat (toti ceilalti iau de la ei, nimeni altcineva n-a scos pe piata un produs al lui), au asa multe modele si combinatii, ca e ft greu sa scoti un model nou; ar trebui toata ziua sa te joci numai cu asa ceva, sa scoti efecte noi, nu stiu cine si-ar putea permite la noi; tehnici de aplicare gasesti si pe site-ul Policolor, parca si la Caparol; rezistenta lor mie mi se pare normala, pt ca sunt rasini speciale, cu aditivi speciali, retete studiate si imbunatatite de cateva sute de ani, de asta sunt si asa scumpe; nu m-am lamurit, esti doar curioasa cum s-a realizat acel efect, sau vrei sa ti-l faci acasa? Daca da, incearca sa mai obtii cateva poze, mai de aproape, si din cateva unghiuri (30, 45) si poate te pot ajuta; la ultima privire, am tot mai mult impresia ca e vb de efect perla in mai multe culori aplicat cu spaclu mic peste un fond galben; nu e greu de facut.
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.