Vreau sa invat engleza singur

AndyM

Salut. Am cam ramas in urma cu engleza, si imi dau seama ca nu stiu asa cum ar trebui la varsta mea (16 ani).
Si de exemplu, in generala am facut engleza pentru incepatori iar la liceu fac pentru avansati.
Stiu mai putin ca ceilanti colegi de-ai mei (majoritatea)
Si mai este motivatia principala ca imi place foarte mult programarea si cel mai bine poti invata din tutoriale/carti in engleza deoarece in romana sunt putine.

Daca ar fi sa adun as stii peste 100 de cuvinte in engleza, cu care ma descurc pe aici pe acolo pe niste forumuri straine. Insa la gramatica sunt praf.
Nu spun ca ar trebuii sa neglijez cuvintele si sa ma axez numai pe gramtica deoarece nici cuvintele nu sunt de ajuns.

De unde as putea sa incep?
Multumesc.
Rules_suck
De pe aria de limba engleza. wink.gif

MadMike.Mitza
Ca sa te descurci cu programarea, ai putea sa inveti pe de rost comenzile si ceea ce inseamna (ceea ce cred ca ai facut deja). In ceea ce priveste gramatica, nu ai nevoie in programare.
Dar daca vrei sa poti sa porti un dialog, nu cred ca este de ajuns sa inveti de unul singur.
De fapt, tu vrei sa inveti gramatica (sa o poti utiliza efectiv in comunicare) sau ... ?

ps: corecteaza-ma daca am inteles gresit problema ta.
AndyM
QUOTE (Rules_suck @ Apr 21 2008, 22:26) *
De pe aria de limba engleza. wink.gif

Bai sa mor eu.
Am incercat sa vorbesc cat de serios am putut.
Pe forumul acesta chiar nu pot face un topic fara sa nu raspuna cineva la misto?
Chiar crezi ca am nevoie de glume?
Mai bine ai parasii topicul si te-ai duce la culcare

@MadMike.Mitza
Acum citii mesajul.
Comenzile stiu ce inseamna si le pot folosii si pe din-afara.

Vreau engleza pentru a lua tutoriale bune pe internet.
De exemplu. Am invatat destule chestii in programarea Win32 API si vreau sa incerc ceva gen DirectX sau OpenGL dar nu am de unde sa invat deoarece in romana nu am gasit nimic.

// a fost doar un exemplu
MadMike.Mitza
Aaa...deci tu vrei sa inveti engleza pentru a fi sigur de autenticitatea tutorialelor?
Cred ca pentru a intelege cat de cat bine un tutorial ai nevoie de un vocabular, sa zicem, cel putin mediu, ori cele 100+ de cuvinte pe care sustii ca le stii nu cred ca sunt de ajuns.

offtopic: Intr-o vreme primeam in posta fluturasi cu cursuri (cacofonia...) gratuite de limba engleza, predate de studenti/profesori nativi vorbitori de limba engleza.
Rules_suck
Era vorba despre cursuri predate de vorbitori nativi, nu de profesori nativi. nu faceam misto de tine andy
AndyM
ok, scuza-ma, dar nu stiam de aria aceasta si am crezut ca faci misto tongue.gif
Greseala mea biggrin.gif

Rules_suck
Nicio problema. smile.gif
aurashooo
era o carte... omniprezenta, as putea zice, pe vremea lui ceasca, o am si acum (de la altii mai mari): engleza vorbita. era facuta pentru a te ajuta sa te descurci intr-un dialog. mie nu prea mi-a folosit. am avut o profa foarte buna din clasa a 2-a pana intr-a 8-a! ne-a facut sa ne placa. si ne spunea ca trebuie sa ne uitam la filme in engleza ca sa ne formam vorbitul. cu ce vrei tu e un pic mai greu. dar... eu am invatat engleza vorbita cu dexter's laboratory, power puff girls si cow and chicken (si restul). astia sunt cei mai bun profi: articuleaza bine si corect. doar sunt facute pentru copii, trebuie sa inteleaga ce se intampla in serial. asta, combinat cu ceva literatura ar trebui sa dea rezultate vizibile.
bafta!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.