Ciubex
Apr 15 2008, 16:09
Pentru ca de astazi (15.04.2008), deocamdata in regim de testare am putut accesa un asemenea serviciu si la DigiMobil, am decis sa incep aceasta discutie, legata strict despre serviciu. Pentru a fi mai usor de urmarit aici decat in celalat topic legat numai de DigiMobil.
Pe scurt serviciul este disponibil trimitand un sms fara text la numarul 700.
Ca raspuns vei primi deocamdata
- fie:
Serviciu indisponibil
- fie:
Pana la data YYYY-MM-DD hh:mm:ss
ati consumat in valoare de X eur,
fara TVA.
In aceasta varianta sunt incluse caractere de aliniat "\n", astfel incat mesajul se intinde pe 3 linii. As prefera ca aceasta fortare a mesajului sa fie afisat pe o linie urmatoare sa fie scoasa, pentru ca telefoanele au implementate asemenea "aranjari" in "pagina".
Am observat de asemenea ca in cazul in care sunt mai multe telefoane alocate unui acelasi abonament fix, costurile sunt raportate diferit, probabil, din calculele mele, fiecare cost afisat este calculat individual, si adunat pe abonament. Aceasta situatie mie mi se pare convenabila.
Retineti: Acest serviciu este in teste! Folositi-l doar la "nevoie" si retineti ca are doar caracter orientativ.
Costul unui sms trimis si al raspunului primit nu-l stiu, sper eu sa fie gratuite.
Sper sa fie:
- implementat si suport pentru afisarea minutelor consumate din pachetul abonamentului;
- actualizate datele cu cat mai mici intarzieri;
- disponibila varianta finala intr-un timp scurt.
Ma pot declara, pentru ca am fost foarte sceptic in privinta implementarii unui asemenea serviciu, multumit de implementearea lui atat de repede, ma asteptam sa fie facuta cam dupa un an de la lansarea acesteia.
Sper ca cei ce nu au ce discuta pe aceasta tema, sa se abtina de la raspunsuri neconstructive!
Multumesc!
Sa speram la un USSD in viitor,cum au altii...!
jafpefata
Apr 15 2008, 16:30
Cică am consumat 3.51€ fără TVA. Plauzibil
Blackhawk
Apr 15 2008, 17:10
Pana la data de 2008-04-14 20:25:09 ati consumat in valoare de 2.69eur, fara TVA
O sa testez in seara asta cam cat de precis e.
Blackhawk
Apr 15 2008, 18:43
Pana acum vad ca actualizarea se face odata la 12ore, acum am pana la 2008-04-15 07:51:51 aceeasi suma
Ciubex
Apr 15 2008, 20:28
Adineauri am facut o interogare pe cele doua telefoane care le am si data si ora de actualizare a costurilor este aceeasi: 2008-04-15 07:51:51.
Observand si datele lui Blackhawk, inseamna ca intreg serviciul se actualizeaza in acelasi timp, deci nu fiecare utilizator are o actualizare diferita de a altuia.
Cat priveste implementarea serviciului pe USSD, probabil ca intr-un viitor apropiat acesta se va intampla. Eu sincer sunt multumit sa primesc datele sub forma unui SMS, pentru a-mi fi salvat in telefon, mesajele de tip USSD le pierd odata cu inchiderea lor. Am un tel SE K800i, asadar spatiul alocat SMS-urilor pentru mine nu constituie o problema. Totodata e adevarat ca este mai rapida apelarea serviciilor tip USSD.
Ciubex
Apr 16 2008, 09:50
Am observat ca de aseara si pana acum acest serviciu, cel putin la mine nu mai are vreo reactie, trimit sms, nu primesc confirmare de primire, nu primesc nici unul dintre posibilele raspsunsuri expuse in primul post.
Sunt increzator de acum, ca sunt cei ce implementeaza acest serviciu, pe drumul cel bun
ianacosti
Apr 16 2008, 09:59
Si la mine acelasi lucru, nici o reactie!
Sunt in Brasov.
Blackhawk
Apr 16 2008, 11:11
QUOTE (ianacosti @ Apr 16 2008, 10:59)

Si la mine acelasi lucru, nici o reactie!
Sunt in Brasov.
S-au prins ca le-am vazut cartile si au plecat de la masa
La fel si la mine.
sorinsirbu
Apr 16 2008, 15:00
In Arad merge perfect.Acum am trimis sms si in urmatoarea secunda am si primit raspunsul.
Traiasca Digi...
George_Catean
Apr 16 2008, 15:12
mie in arad imi ia cam 30 secunde sa imi vina mesajul de la 700...dar functioneaza...
jeekxoo
Apr 16 2008, 17:24
Functional
jeekxoo
Apr 16 2008, 21:13
wow!
La ora 22.03 (16.04) ofera informatii despre costul pana la ora 20.14 (16.04).
E cea mai rapida actualizare pe care am intalnit-o pana acum, dintre toti operatorii folositi.
Se pare ca sms-urile trimise nu costa nimic.
luckas
Apr 16 2008, 22:36
confirm si in
iasi, date de acu 3 ore, mai rapide decat orange...asteptam oferta de date
Satmarean
Apr 16 2008, 23:00
Veste buna: Functioneaza si la Satu Mare !
Date de la ora 16:20 la 23:50. Mai bine ca si la Orange de exemplu.
Semn de intrebare: Am trimis un sms in Orange acum cateva zile...dar la costuri apare 0.00. Oare sa nu se fi taxat? Sau totusi este relativ de exact deocamdata acest serviciu?
Oricum Ciubex multumim de informatie.
George_Catean
Apr 17 2008, 09:54
si eu am observat ca nu mi-a cuprins redirectionarile la cost...
E imbucurator ca se lucreaza la serviciu si sunt chiar peste asteptarile mele cu nivelul de implementare. Insa deocamdata e intr-o forma alfa... eu vorbesc in fiecare zi catre mobili dar tot cost de 0.08 am desi situatia prezentata e cea din urma cu cateva ore de fiecare data. Oricum ma bucur ca se misca lucrurile si se misca in directia buna. Acoperirea e din nou peste asteptari.
telecomro
Apr 17 2008, 10:08
Probabil extrage datele din cache si nu direct. Adica undeva este un serviciu care trebuie sa comunice printr-un cache cu billingul....daca trimite gigelul de 40 de ori sms pe ora (cum fac unii abonati Cosmote de pe acest forum) sa nu interogheze de 40 de ori ....
Poate au setat ei perioada de viata a cache la o valoare mai mare sistemul fiind in teste.
Blackhawk
Apr 17 2008, 10:12
QUOTE (Sou @ Apr 17 2008, 09:55)

E imbucurator ca se lucreaza la serviciu si sunt chiar peste asteptarile mele cu nivelul de implementare. Insa deocamdata e intr-o forma alfa... eu vorbesc in fiecare zi catre mobili dar tot cost de 0.08 am desi situatia prezentata e cea din urma cu cateva ore de fiecare data. Oricum ma bucur ca se misca lucrurile si se misca in directia buna. Acoperirea e din nou peste asteptari.
Da, asta am observat si eu, desi am mai vorbit de vreo 60c (sic!) tot aceeasi suma imi apare desi actualizarile acum se fac odata la 2 ore, iar raspunsul vine in cateva secunde. Asta dupa ce ieri fie n-a raspuns fie iti dadea Serviciu Indisponibil!. Sa vad cand se schimba..
Corect spus "alfa", sunt curios daca au observat varful de cereri la 700
George_Catean redirectionari din minutele incluse, nu-i normal? Sincer il tin mereu in caz ca nu raspund, it works
telecomro
Apr 17 2008, 10:13
poti sa trimiti si de 67000 de ori sms , aplicatia nu intreaba de 67000 de ori billingul....
Ciubex
Apr 17 2008, 10:27
Cel putin mie, din punct de vedere al calcularii costurilor suplimentare, de ieri si pana astazi mi se pare corect ceea ce imi afiseaza acum acest serviciu. Abia astept sa introduca in raspunsul primit si minutele consumate sau ramase din abonament 
Cat priveste actualizarea datelor, acestea nu stiu care este periaoda de reimprospatare a acestora, este si normal pentru mine, dupa "antrenamentul" de la Orange si Vodafone, sa fie o intarzire intre momentul calcularii si cel al cererii.
jafpefata
Apr 17 2008, 10:35
QUOTE (telecomro @ Apr 17 2008, 11:13)

poti sa trimiti si de 67000 de ori sms , aplicatia nu intreaba de 67000 de ori billingul....
Asta așa este.. Nu mai stresați rețeaua!
nicu13
Apr 17 2008, 10:39
Corect, nu abuzati de serviciu.
ClientM
Apr 17 2008, 11:44
In Cluj functioneaza, am trimis meajul si dupa cateva secunde a venit raspunsul.
Gata s-a actualizat. Excelent.
Te intereseaza detaliile? CRV-ul de la Honda face diferenta!
Trepte laterale, proiectoare cu ornamente cromate, scut anterior, protectie portbagaj.
Mai multe detalii aici.
|
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.