Paxus
17th October 2004, 13:23
Tocmai mi-am luat prima amenda
! Am fost la Aeroportul Otopeni si m-a oprit politia pt folie atasata pe geamuri si pe luneta. O sa merg sa imi platesc amenda, nu e problema !
Am auzit ca cica ar exista niste firme autorizate care iti dau o autorizatie pentru circula cu automobilul care are folei pe geamuri ! Problema e ca nu stiu asemenea firme ! Cunoasteti voi ? Am uitat sa mentionez firme din Bucuresti
vektor12
17th October 2004, 17:49
eu stiu altceva... exista folie autorizata de catre RAR (unele dintre ele fiind produse si de 3M), si cu alea nu ai nici o problema... dar altfel nu stiam ca trebuie sa ii arati lu nenea politistu' autorizatia... oricum, o data cu folia primesti si un certificat in care scrie ca folia a fost autorizata de RAR.
dan2
17th October 2004, 23:54
great. eu am folie SL LUmar autorizata rar tot, stampile etc. etc. acum vreo 3 luni aproape de Otopeni mi-au luat talonu (prima oara), dupa aia de 2 ori in CT.
foliile au costat 130 euro
concluzie: nu fac 2 bani TOATE , REPET TOATE autorizatiile date de orice firma.
ca unii politisti mai halesc hartiile alea e partea a doua, aia destepti iau talonu
Monitoxus
17th October 2004, 23:58
Eu tot nu inteleg la ce va foloseste folia asta ?! E chiar inestetica in 99% din cazuri
vektor12
18th October 2004, 09:27
in cazul in care este montata cu cap si este de calitate, si nu o pui pe o dacie sau pe un trabant, e chiar frumoasa... daca folia este autorizata de RAR, nu au nici un drept sa iti dea amenda si nici sa iti retina talonul...
ddaca nu ai facut reclamatie, este vina ta. autorizaiua este data tocmai pentru a le putea arata dobitocilor ca folia respectiva perimte o anumlita vizibilitate... si nu ai vopsea neagra pe geamuri...
AcerMate
18th October 2004, 09:33
Se monteaza pe Drumul Sarii. Costa ceva e genul 50 E pe mp.
driverx
18th October 2004, 09:40
E frumoasa, ca tot voi creierele musculoase sa va dati smecheri cu masinile voastre si sa nu dati prioritate la pietoni si eu sa nu vad prin geamurile voastre si sami apara dintro data pedestrianu in fata.
Dupa ce puneti folia, lipiti un autocolant pe lunata: "Sunt un mare prost, dar am folie!"
AcerMate
18th October 2004, 09:45
Sau "Atentie lucrez la guvern si ma irit repede si am pile"
Paxus
19th October 2004, 15:02
QUOTE(driverx @ Oct 18 2004, 10:40)
E frumoasa, ca tot voi creierele musculoase sa va dati smecheri cu masinile voastre si sa nu dati prioritate la pietoni si eu sa nu vad prin geamurile voastre si sami apara dintro data pedestrianu in fata.
Dupa ce puneti folia, lipiti un autocolant pe lunata: "Sunt un mare prost, dar am folie!"

Ideea e in felul urmator.
Nu cred ca cu un Tico poti sa fii "smecher". Parerea mea ! Masina a fost cumparata cu tot cu folie ! Oricum avveam de gand sa o dau jos in viitorul aproipat. Dar se pare ca viitorul a venit cu mult mai repede decat ma asteptam. Asa ca am dat-o jos! Cat despre talon nu mie se pare corect sa ti-l ia pt 3 amarate de folii ! Amenda si gata !
dacuburebista
19th October 2004, 15:36
politistu a aplicat legea - acolo asa scrie
ca vor aia de la rar sa ia niste bani - asta e deja alta discutie
la fel e cu detectoarele radar - exista firme care le aduc, care le comercializeaza.... si daca te prinde politia
ghinion
Bitch_in_Red
19th October 2004, 17:08
Din cate stiu eu folia (mai corect spus filmul) NU se monteaza de frumusete ci se monteaza pentru a bloca razele solare si in consecinta pentru a mentine un interior mai racoros in autoturism.
In zonele calduroase si insorite, marea majoritate folosesc astfel de folii. Operatia de montare se numeste TINT, iar geamurile tratate se numesc "tinted windows". Vanzatorii iti recomanda sa studiezi legile locale si sa afli daca ai voie sa le folosesti.
Exista diferite valori referitor la cata lumina permit aceste filme sa treaca, plecand de la valori uzuale de 70% si mergand pana pe la 30..35%; acestea din urma sunt chiar negre si un sofer poate avea probleme de vizibilitate. Din cate stiu eu nici un fabricant nu comercializeaza filme cu valori sub 30%.
NU se monteaza pe parbrizul din fata, decat pe cele laterale si pe luneta. Este preferabil ca lateralele din fata sa nu aiba valori mai mici de 50% (din motive binestiute), la fel si pentru luneta.
In ceea ce priveste eficienta lor in a opri caldura, pot spune ca isi fac treaba cat de cat, si ce-i drept pana acum nu am stiut ca iti dau si dreptul de a fi mai "rotund/rotunda".
Still, I hope this helps...
vektor12
19th October 2004, 17:33
la noi... Dumnezeu cu mila.
still, exista si persoane care isi fac treaba bine, si daca va uitati pe site la 3M, o sa vedeti ca se specifica ca sunt autorizate RAR, si in consecinta (din experienta proprie) nu o sa aveti probleme cu politia... daca totusi persoana in cauza este mai incapatanata decat ii permite functia, exista intotdeauna posibilitatea unei contestatii...
Toranaga
19th October 2004, 19:36
Am înțeles că există și o altă metodă de a colora geamurile, una puțin mai costisitoare, însă mai eficientă (folia se desprinde). Ceva cu ionizare parcă? Sper să nu vorbesc prostii.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.