Miez de pulbere de fier

flaviand

Caut un miez de fier pentru transformator de semnal 500W frecventa 50000 Hz.

Din cate am inteles ferita din care sunt facute majoritatea miez-urilor de transformatoare nu duce asemenea frecvente.
Mi-a fost recomandat un miez din pulbere de fier, avand in vedere ca voi avea 3 iesiri si putere mare, nu am idee daca ar merge cu tole.

Am intrebat aici de asa ceva si am primit urmatoarele raspunsuri:

"Ne pare rau dar nu va putem ajuta. Noi producem doar miezuri din tabla silicioasa laminata la rece cu granule orientate."
"Nu, miezurile din tabla silicioasa merg pana in 400 Hz"

Alte idei ? Tole rotunde ?
mister_rf
Ai inteles gresit.
Materialele din categoria numita empiric ''ferite'' se pot folosi la frecvente mari. 50KHz nu este o frecventa asa de mare.

alin2o
QUOTE (mister_rf @ Apr 15 2008, 17:13) *
Ai inteles gresit.
Materialele din categoria numita empiric ''ferite'' se pot folosi la frecvente mari. 50KHz nu este o frecventa asa de mare.

unde folosesti tu 5000hz?
mister_rf
5000hz?
Eu? Nicaieri.
50KHz=50.000Hz se foloseste in SMPS.
flaviand
Pe secundar o sa am 40V.
La primar o sa am 3 infasurari, cu voltaj de aprox 14V si 3 frecvente diferite: 48.000, 24.000 si 12.000

Vor fi cam 130 de infasurari pe secundar (tot miezul) si vreo 45 de infasurari pe fiecare primar (cam o treime din miez fiecare).

Puterea nu e o problema, nu cred ca se va trece de 20A, deci cam 300W teoretic, eu am pus 500W ca sa am marja suficienta.
In schimb, am inteles ca ferita nu merge la frecvente inalte in cazul de fata:
"Ferrite is fine for lower frequencies, but for this application, a powdered iron toroid core is essential."

In schema originala se recomanda miezul T650-52 de aici: http://www.micrometals.com/pcparts/torcore7.html

Din pacate, are vreo 5kg si la o comanda din afara tarii inseamna ca transportul va costa dublu decat miezul in sine.
Daca imi poti recomanda ceva cu aceleasi caracteristici de la noi din tara as fi extrem de recunoscator thumbsup.gif
iop95
130 infasurari?? Poate spire...
Miezul ales nu e supradimensionat?
mister_rf
Spire=infasurari tot aia. biggrin.gif
Problema este ca cei care promoveaza proiectul (respectiv ''Free energy devices= electrolyser''),
folosesc ca miez unul cu pulberi metalice. Si miezurile realizate cu materiale din clasa feritelor functioneaza la frecventele respective chiar mai bine, dar se va alege un tor din seria ''gapped ferrite toroids''.

flaviand
130 infasurari?? Poate spire...
Miezul ales nu e supradimensionat?

Scuze, 130 de spire, infasurari sunt 3, ai dreptate.

Si miezurile realizate cu materiale din clasa feritelor functioneaza la frecventele respective chiar mai bine, dar se va alege un tor din seria ''gapped ferrite toroids''.

Poti detalia pls ?
Eventual un link de unde pot cumpara asa ceva in RO daca esti sigur ca va functiona la fel de bine ca modelul specificat ?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.