Slave Flash Trigger

d-tune

Am gasit schema asta : http://www.siliconchip.com.au/cms/A_30754/article.html, si as vrea sa stiu daca mai are si altcineva o schema asemanatoare functionala , probata.., sau daca dupa parerea voastra aceasta schema este perfect functionala sau are mici hibe?
Va intreb pentru ca in comert nu gasesti aproape deloc montaje asemanatoare , iar blituri vechi sunt destule , iar aparatele foto digitale din ziua de astazi nu le pot comanda.
[RO]-MARIUS
aceasta schema pe care ai prezentat-o are putine hibe in timpul functionarii, mai exact la punerea in functionare
trebuie setat numaratorul sa fie in pozitia zero (Resetat) pentru a putea functiona normal, adica apasarea butonului POWER=Reset la fiecare viitoare declansare.

Mai pot aparea declansari accidentale sau cateva impulsuri numarate inainte de a se declansa blitzul prin trecerea unor persoane prin fatza fotocelulei (fluctuatii de lumina).
Iar despre montarea fotocelulei nu stiu ce sa zic unde se va pozitiona, cei sigur este sa fie luminata direct de blitz.

Mai multe poze despre realizare poti gasi la linkul urmator Link poze
Merita incercat acest montaj biggrin.gif , dar mai poate fi si imbunatatit pentru a scapa de problemele actuale photo.gif

d-tune
Legat de fotocelula ia va fi plasata foarte aproape de blitz'ul intern, deci impulsuri nu are cum sa ia din alta parte.
Pai si cam ce ar mai trebui modificat in schema?
O schema asemanatoare mai are cineva ? Mai gasisem una cu 555 si 4017 parca ...orice counter ar merge dar comanda sa se faca de la o celula foto ( fotorezistenta, fototranzistor....)
d-tune
Am observat o chestie interesanta la ap mele ( fuji 5200, cannon g5) si anume.
Aparatele au sunetul ala ce imita declansatorul , si am observat ca atunci cand fotografiezi cu blitzul (si nu numai), sunetul este dat in momentul in care este actionat obturatorul (shuter'ul) si vine cam dupa primul flash, in toate modurile de flash.
Acuma ramane sa vad daca semnalul (sunetul de obturator) este dat si pe iesirea av....
d-tune
am ramas putin la schema asta : http://ukcaving.com/board/index.php?topic=5963.0;all
care ar trebui sa faca parte din unca ceva mai complexa , dar nu am gasit pe nicaierea moc3010,....3022
ce echivalenta are ? si daca are vre'o echivalenta cu ce ar modifica schema de mai sus..
multumesc anticipat...
[RO]-MARIUS
toata acea schema se poate inlocuit cu un Solid State Relay (SSR) de tipul S202T01 pentru Imax 2A sau S202S01 pentru Imax 8A sau S216SE2 cu Imax 16A
Acestea au element de forta Triac deci nu vei avea probleme cu gasirea polaritatii corecte de conectare ca la varianta prezentata cu Tiristoare.

Comanda acestor SSR-uri (mai multe blitzuri) se va face ca si cum ai lega mai multe leduri in paralel alimentate de la o singura baterie biggrin.gif
d-tune
Ok multumesc de informatie thumbsup.gif
O sa incerc sa comand asa ceva , asta pentru ca pe la mine prin oras slabut rau cu piesele....

atupi
Am facut eu acum un an in urma un slave flash trigger cu un microcontroller PIC. Tot montajul a intrat intr-o cutiuta de TIC_TAC iar fotodioda era suficient de sensibila sa preia lumina de la blitz pentru sincronizare. Partea frumoasa la acest montaj este ca "invata" modul de functionare al flashului tau si este programat PIC-ul in asa fel sa se sincronizeze sa trigereze slave-ul la ultima descarcare a flashului master.
Am vrut sa postez schema chiar acum dar nu mai dau de ea. O sa incerc sa o mai caut. Marea problema a mea fost sa gasesc pe cineva sa-mi programeze PIC-ul.
Toate cele bune!
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.