Marius19
12th April 2008, 10:34
As vrea sa am urmatoarele reguli:
1. sa rama la fel urmatoarele pagini:
pag1.html
pag2.html
pag3.html
pag4.html
2. Url-uri de forma www.example.com/categorie123.html sa se duca in www.example.com/index.php?idcateg=categorie123
3. Url-uri de forma www.example.com/categorie123/articol234.html sa se duca in www.example.com/index.php?numecateg=categorie123&numearticol=articol234
Un exemplu mai concret: sa zicem ca avem articole de imbracaminte grupate pe categorii. In categoria lenjerie dama, avem chiloti cu danteluta, fara danteluta, sutiene roz etc.
Deci vreau www.example.com/lenjerie-dama.html sa se duca in www.example.com/index.php?idcateg=lenjerie-dama si
www.example.com/lenjerie-dama/chiloti-cu-danteluta.html sa se duca in www.example.com/index.php?idcateg=lenjerie-dama&numearticol=chiloti-cu-danteluta.
Ptr al doilea ar fi mai bine cumva dpdv SEO sa am www.example.com/lenjerie-dama_chiloti-cu-danteluta.html, caracterul "_" fiind delimitatorul categoriei de articol?
georgica
12th April 2008, 21:32
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(pag1.html|pag2.html|pag3.html|pag4.html)
RewriteRule ^([^\/]+)\.html$ index.php?idcateg=$1 [L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(pag1.html|pag2.html|pag3.html|pag4.html)
RewriteRule ^([^\/]+)/([^\/]+)\.html$ index.php?idcateg=$1&numearticol=$2 [L]
Nu e testat, vezi daca merge.
Marius19
13th April 2008, 10:25
As dori sa transform tema intr-un subiect de discutie.
Ce mod rewrite ar fi cel mai indicat?
1) www.example.com/lenjerie-dama/chiloti-cu-danteluta.html
2) www.example.com/lenjerie-dama_chiloti-cu-danteluta.html
3) www.example.com/lenjerie-dama/chiloti-cu-danteluta/
Sunt vizate, in principal, cautarile de tipul: "chiloti cu danteluta dama", "chiloti dama", iar secundar (aprox. 20-25%) cautari de tipul "chiloti cu danteluta".
gumball3000
13th April 2008, 15:58
Marius19
13th April 2008, 16:26
QUOTE (gumball3000 @ Apr 13 2008, 15:58)

Din link-ul dat se vede ca se doreste excluderea celei de-a 3 variante?
Din cele 2 ramase de ce ai preferat-o pe prima (cea clasica)?
gumball3000
13th April 2008, 18:25
din experienta proprie, am observat ca google plaseaza mai bine site-urile care sunt definite ca pagini(.html, .php etc) decat folderele, varianta a 2-a nu e buna pt ca motoarele de cautare considera caracterul "_" ca fiind parte din cuvant (ex: masini_verzi este considerat un sg cuvant).
Totodata nu e bine sa ai mai mult de 3 "-" in url pt ca se considera a fi spam, exceptie face /aici-ceva/aici-ceva/aici-ceva/aici-ceva/
Marius19
13th April 2008, 20:40
QUOTE (gumball3000 @ Apr 13 2008, 18:25)

varianta a 2-a nu e buna pt ca motoarele de cautare considera caracterul "_" ca fiind parte din cuvant (ex: masini_verzi este considerat un sg cuvant).
Esti sigur? Poti sa dai niste referintei? Experienta proprie, link-uri etc?
QUOTE (gumball3000 @ Apr 13 2008, 18:25)

Totodata nu e bine sa ai mai mult de 3 "-" in url pt ca se considera a fi spam, exceptie face /aici-ceva/aici-ceva/aici-ceva/aici-ceva/
Cam in ce conditii sunt considerate SPAM cu mai mult de 3 de minus? Link-ul de mai jos intra in aceasta categorie?
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...ment-cu-Serbia/
Marius19
14th April 2008, 09:32
Insist pe varianta www.example.com/lenjerie-dama_chiloti-cu-danteluta.html si nu pe www.example.com/lenjerie-dama/chiloti-cu-danteluta.html datorite unei intrebari simple: ce link este favorizat ptr cautarile de genul "chiloti cu danteluta dama"? Cele in care cuvintele apar intr-un "fisier" (lenjerie-dama_chiloti-cu-danteluta.html), cele care apar in intregul url (www.example.com/lenjerie-dama/chiloti-cu-danteluta.html) sau nu conteaza?
Nu sunt prea convins ca "_" este considerat caracter obisnuit de Google si deci masini_verzi este vazut ca un singur cuvant, desi am vazut aceasta idee exprimata in multe locuri, mai ales pe acest forum. Mi-e tare greu sa cred ca Google dupa ce ca face corespondente intre cuvinte cu diacritice, ba mai mult iti sugereaza si ce cuvinte ar fi trebuit sa scrii daca cumva ai tastat gresit (optiune inclusiv pentru romana), ignora aceasta conventie, ca "_" delimiteaza doua cuvinte, conventie veche de cand nu exista nici acest motor de cautare si nici macar internetul .
demos
14th April 2008, 12:08
salut am si eu o intrebare daca stiti
uitati se da :
RewriteEngine On
Options +Followsymlinks
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^.* - [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule ^.*/images/(.*)$ /images/$1 [L]
RewriteRule ^.*/uploads_user/(.*)$ /uploads_user/$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/?$ /profile.php?user=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/albums/([0-9]+)/([0-9]+)/?$ /album_file.php?user=$1&album_id=$2&media_id=$3 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/albums/([0-9]+)/?$ /album.php?user=$1&album_id=$2 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/albums/([0-9]+)/([^/]+)?$ /album.php?user=$1&album_id=$2$3 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/albums/?$ /albums.php?user=$1 [L]
cand te inscrii iti da www.site.ro/link cum faca sa dea link.site.ro am cautat si pe net dar nu am gas nimic
Marius19
14th April 2008, 12:38
QUOTE (demos @ Apr 14 2008, 12:08)

salut am si eu o intrebare daca stiti

uitati se da :
cand te inscrii iti da www.site.ro/link cum faca sa dea link.site.ro am cautat si pe net dar nu am gas nimic
Daca tot topicul meu a luat o turnura de tip dezbatere si nu de a rezolva o problema pur tehnica, ar fi fost mai indicat sa deschizi un nou topic.
demos
14th April 2008, 12:43
Pentru ce sa deschid un alt topic ?
Vad ca te`au ajutat ... asa ca nu are rost sa mai deschid alt topic
Marius19
14th April 2008, 12:45
QUOTE (demos @ Apr 14 2008, 12:43)

Pentru ce sa deschid un alt topic ?
Vad ca te`au ajutat ... asa ca nu are rost sa mai deschid alt topic
Din bun simt.
In plus tu ai citit postul meu de dinainte de prima ta inteventie?
demos
14th April 2008, 13:06
Da si ti`am mai zis nu avea rost sa mai deschid unul doamne ce om !
Parca ai fii copil mic .
In fine nu are rost
gumball3000
14th April 2008, 18:25
QUOTE (Marius19 @ Apr 14 2008, 10:32)

Mi-e tare greu sa cred ca Google dupa ce ca face corespondente intre cuvinte cu diacritice, ba mai mult iti sugereaza si ce cuvinte ar fi trebuit sa scrii daca cumva ai tastat gresit (optiune inclusiv pentru romana), ignora aceasta conventie, ca "_" delimiteaza doua cuvinte, conventie veche de cand nu exista nici acest motor de cautare si nici macar internetul .
Eu am zis asa:
varianta a 2-a nu e buna pt ca motoarele de cautare considera caracterul "_" ca fiind parte din cuvant (ex: masini_verzi este considerat un sg cuvant).
Si cand am zis asta nu m-am referit doar la google
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.