intrebare legata de cada

catalin80

salut,
problema sta in felul urmator: am o cada d-aia de fonta, cum a existat in toate blocurile comuniste. in momentul in care am renovat apartamentul, neavand suficienti bani, am sarit peste partea in care trebuia sa inlocuiesc cada.
acum problema: vreau sa cumpar o cada d-asta de acril si sa o montez peste cealalta smile.gif
sa zicem ca am gasit cada , astfel incat sa se potriveasca( adica sa intre in cealalta). in momentul in care o montez , golul ramas intre cele 2 il voi umple cu spuma, mai putin partea din fata ( pt a lasa loc sa se scurga apa).
credeti ca este o idee buna ? pot aparea ceva probleme?
* vreau sa fac asta pentru a evita santierul din casa ( spart faianta si gresie, care nu au nici macar un an de cand le-am pus)

mersi
George_90
interesanta idee dar trebuie sa te gandesti si eventualele urmari , scurgeri poate iti vine sa o dai jos si pe asta... chiar nu stiu ce sa zic dar in principiu daca tot faci fa-o calumea

Mig VWFan
sincer n-am auzit de tziganie mai mare ca asta smile.gif)
si cum faci scurgerea? se potriveste gaura pe gaura ? si supraplinul ?
catalin80
QUOTE (Mig VWFan @ Apr 11 2008, 16:02) *
sincer n-am auzit de tziganie mai mare ca asta smile.gif)
si cum faci scurgerea? se potriveste gaura pe gaura ? si supraplinul ?

chiar nu ma intereseaza parerea ta...daca e tiganie sau nu, e la mine in casa.
ideea sa zicem ca mi-a venit cand eram la bricostore si am vazut cazile asezate una intr-alta.
si ca sa-ti raspund si la intrebare: supraplinul cazii noi nu ar avea nicio legatura cu supraplinul cazii vechi. toata apa care se scurge din noua cada se va scurge direct in cada veche.
ca in schita. sa zicem ca as gasi cada perfecta care sa se suprapuna peste actuala fara a fi vizibil intr-un fel acest lucru. intrebarea ramane aceeasi...ar fi o idee buna? probleme?
ultimo
Scuza-ma daca gresesc...dar cazile pe care tu le-ai vazut in Bricostore, nu aveau dimensiune?
Gandeste-te ca oricat de mult ai umple tu golul ramas cu spuma, cand intri in cada, greutatea ta va exercita o presiune, ceea ce poate duce chiar la aparitia de victime atat de natura umana cat si materiala, deoarece nu stiu cat de bine vei tu sa etansezi cada pe cada. Mai bine de banii astia, ti-ai cumpara o cabina de dus, si apoi golul lasat il umpli cu gresie si faianta.
adi_master
desi e cam ciudata ideea ta(nu ma-m mai intalnit)nu cred ca vei avea probleme majore!Se pune problema unei defectiuni la sistemul de scurgere a cazii superioare,scurgerea sa bata cu cea inferioare.Asezarea pe pat de spuma ''sar putea ''sa-i ofere stabilitatea de care are nevoie.ce material e in componenta cazii superioare?(ce-a ce vrei sa cumperi)?
catalin80
as vrea una de acril ( sau cum se numeste materialul ala). eu cred ca diferenta ( golul ramas) nu va fi mai mare de 2-3 cm. singura problema la care m-am gandit ar fi faptul ca s-ar mai inalta cu vreo 2-3 cm si sa zicem accesul va fi un pic mai greu. spuma fiind pe o suprafata destul de mare , iar greutatea corpului distribuita oarecum unifor nu cred sa existe riscul deformarii ( cel putin nu asa mare).

dreaQ
De ce nu incerci sa o reconditionezi pe cea de fonta? O cureti de tot si ii dai cu "smac" din ala special (emailul acela). La ideea ta cred ca o sa se vada cam urat pe margine. Ideea e sa nu iti intre nici apa intre cele 2 cazi ca s eimpute apa aia...chiar daca bagi spuma.

PS: daca ai pus intrebarea pe un forum asuma-ti si raspunsurile care te deranjeaza. Daca unu zice ca e tiganie nu te supara e parerea lui. Nu incepe cu "fac ce vreau e la mine acasa". Daca te bagi la intrebari primesti raspunsuri... wink.gif
mihilc
Normal ca trebuie reconditionata! Cele mai scumpe cazi acum sunt cele din fonta (vezi la Romstal - 1500 ron). Si sunt cele mai bune. NU iti lua acril, mai bine da un ban si reconditioneaz-o pe aia !
catalin80

am reconditionat-o ( ma rog am chemat niste mesteri) si a aratat destul de bine o perioada. pe urma a inceput sa se ingalbeneasca vopseaua aia. daca incerc sa o spal cu o solutie mai "tare" gen domestos...nu-i face bine sad.gif
cat priveste "raspunsul " lui "mig...." - nu cred ca se poate considera un raspuns la intreabarea mea. n-am intrebat daca va arata bine sau nu.
*marginile nu stiu cat se vor vedea pentru ca voi sparge ultimul rand de faianta cu care este zidita cada si voi tai o alta pe dimensiune. in lateral acelasi lucru ( cada nu este din perete in perete). partea din spate....ma mai gandesc smile.gif

un nume ceva pentru solutia de reconditionat si un loc unde as gasi asa ceva? cei care au venit au folosit 2 recipiente pe care le-au amestecat si un chit special ( care acum s-a cam umflat).
Mig VWFan
Pai daca tot spargi primul rand de faianta si pui altul ce te mai costa sa scoti si cada veche ?
catalin80
cada e zidita. cand sparg primul rand de faianta ( il sparg decat pe cel de sub cada cum ar veni). daca scot cada , trebuie sparta si gresia sad.gif(
am gasit ceva interesant acum, dar nu cred ca e valabil si pentru romania. cumva, oarecum bazat pe ce m-am gandit eu, numai ca exista o firma ( prin state, parca) ce face un mulaj pe cada existenta si practic iti fac o cada la comanda pe care o asezi peste cealalta

http://www.nemiroff.com/tub_liners.htm

* eu sper sa gasesc cada potrivita ( ca si cand ar fi un mulaj)
Mig VWFan
Daca vrei poti face asa: se gaseste fibra de sticla fasii , le mulezi pe cada veche si o lasi sa se intareasca. Apoi o dezlipesti si o lipesti la loc cu un adeziv adevarat. Dupa asta o chituiesti cu chit special pe care il slefuiesti la mare arta . Apoi aplici o vopsea auto + lac ce culoare vrea muschii tai biggrin.gif
Atunci sigur nu va iesi o tiganie wink.gif
dreaQ
Un amic si-a reconditionat cada. A slefuit vechiul email cu o perie montata ep un flex (polizor unghiular) pana la fonta bruta dupa care a aplicat respectivul email si inca un intaritor. Am vb cu el si mi-a zis ca acum, dupa un an, cada a inceput sa se ingalbeneasca. Asa ca reconditionatul are viata scurta. Sau poate sunt mesteri mai tari care dau si garantie. Daca pui de acril iti dau un sfat: pune vata, izoleaza imprejur si dupa aia zideste si pune faianta. Asta daca nu faci sandviș. dry.gif
cornel007
QUOTE (dreaQ @ Apr 21 2008, 08:48) *
Un amic si-a reconditionat cada. A slefuit vechiul email cu o perie montata ep un flex (polizor unghiular) pana la fonta bruta dupa care a aplicat respectivul email si inca un intaritor. Am vb cu el si mi-a zis ca acum, dupa un an, cada a inceput sa se ingalbeneasca. Asa ca reconditionatul are viata scurta. Sau poate sunt mesteri mai tari care dau si garantie. Daca pui de acril iti dau un sfat: pune vata, izoleaza imprejur si dupa aia zideste si pune faianta. Asta daca nu faci sandviș. dry.gif

Daca tot se vorbeste de cazi am si eu o intrebare ,, Se merita sa cumperi o cada cu hidromasaj ? (diferenta fiind de 1000 lei )
mutulica_41
QUOTE (catalin80 @ Apr 18 2008, 12:03) *
am reconditionat-o ( ma rog am chemat niste mesteri) si a aratat destul de bine o perioada. pe urma a inceput sa se ingalbeneasca vopseaua aia. daca incerc sa o spal cu o solutie mai "tare" gen domestos...nu-i face bine sad.gif
cat priveste "raspunsul " lui "mig...." - nu cred ca se poate considera un raspuns la intreabarea mea. n-am intrebat daca va arata bine sau nu.
*marginile nu stiu cat se vor vedea pentru ca voi sparge ultimul rand de faianta cu care este zidita cada si voi tai o alta pe dimensiune. in lateral acelasi lucru ( cada nu este din perete in perete). partea din spate....ma mai gandesc smile.gif

un nume ceva pentru solutia de reconditionat si un loc unde as gasi asa ceva? cei care au venit au folosit 2 recipiente pe care le-au amestecat si un chit special ( care acum s-a cam umflat).

eu in locul tau as reconditiona cada veche, pt ca n-ai nici o garantie cat de viabila este ideea ta, nici eu n-am auzit de asa ceva pana acum, si nu as face
Cada de fonta nu e greu de reconditionat dar trebuie s-o faci cum trebuie, si cu ce trebuie
In primul rand, daca e luat smaltul pe alocuri, si se vede fonta, trebuie sa cureti ft bine zona aia cu peria rotativa, cu abraziv, cu ce te descurci, apoi pe zona unde se vede fonta aplici un strat de grund epoxi bicomponent, ca e cel mai bun anticoroziv posibil, iar dupa 24 h, 2 straturi(poti si 3) de email poliuretanic bicomponent la distanta de 24 h intre straturi, de preferat aplicate la pistol, pensula lasa dungi, iar cu trafalet nu poti sa dai continuu pe muchiile rotunjite, iar la spray e mai complicat, sunt spray-uri speciale pt incarcat vopsele bicomponente, in care este bagat catalizator in loc de activatorul clasic, si care nu-l gasesti pe toate drumurile
Iar ca sa intelegi de ce s-a ingalbenit vopseaua dupa un timp, iti dau un exemplu : ia o pereche de pantofi din EUROPA de 30 lei, si mai ia una de 300 lei, si vezi care din ei te tin mai mult..., la fel e si cu vopselele, dar aici lumea nu intelege de ce o vopsea poate sa fie de 3-4-5 ori mai scumpa decat alta vopsea din aceeasi categorie, pe toata lumea nu intereseaza dacat sa-i placa culoarea, si eventual, gradul de luciu, si sa fie cat mai ieftina, bineinteles
Sper ca m-am facut inteles!
PS: daca trebuie sa cureti doar galbeneala din cada, aia se ia cu detrartrant
livicsor
QUOTE (catalin80 @ Apr 11 2008, 13:14) *
salut,
problema sta in felul urmator: am o cada d-aia de fonta, cum a existat in toate blocurile comuniste. in momentul in care am renovat apartamentul, neavand suficienti bani, am sarit peste partea in care trebuia sa inlocuiesc cada.
acum problema: vreau sa cumpar o cada d-asta de acril si sa o montez peste cealalta smile.gif
sa zicem ca am gasit cada , astfel incat sa se potriveasca( adica sa intre in cealalta). in momentul in care o montez , golul ramas intre cele 2 il voi umple cu spuma, mai putin partea din fata ( pt a lasa loc sa se scurga apa).
* vreau sa fac asta pentru a evita santierul din casa ( spart faianta si gresie, care nu au nici macar un an de cand le-am pus)

mersi

la varianta emailare cada veche te-ai gandit? vezi vreun dezavantaj clar?

QUOTE (mutulica_41 @ Apr 30 2008, 11:43) *
eu in locul tau as reconditiona cada veche, pt ca n-ai nici o garantie cat de viabila este ideea ta, nici eu n-am auzit de asa ceva pana acum, si nu as face
Cada de fonta nu e greu de reconditionat dar trebuie s-o faci cum trebuie, si cu ce trebuie
In primul rand, daca e luat smaltul pe alocuri, si se vede fonta, trebuie sa cureti ft bine zona aia cu peria rotativa, cu abraziv, cu ce te descurci, apoi pe zona unde se vede fonta aplici un strat de grund epoxi bicomponent, ca e cel mai bun anticoroziv posibil, iar dupa 24 h, 2 straturi(poti si 3) de email poliuretanic bicomponent la distanta de 24 h intre straturi, de preferat aplicate la pistol, pensula lasa dungi, iar cu trafalet nu poti sa dai continuu pe muchiile rotunjite, iar la spray e mai complicat, sunt spray-uri speciale pt incarcat vopsele bicomponente, in care este bagat catalizator in loc de activatorul clasic, si care nu-l gasesti pe toate drumurile
Iar ca sa intelegi de ce s-a ingalbenit vopseaua dupa un timp, iti dau un exemplu : ia o pereche de pantofi din EUROPA de 30 lei, si mai ia una de 300 lei, si vezi care din ei te tin mai mult..., la fel e si cu vopselele, dar aici lumea nu intelege de ce o vopsea poate sa fie de 3-4-5 ori mai scumpa decat alta vopsea din aceeasi categorie, pe toata lumea nu intereseaza dacat sa-i placa culoarea, si eventual, gradul de luciu, si sa fie cat mai ieftina, bineinteles
Sper ca m-am facut inteles!
PS: daca trebuie sa cureti doar galbeneala din cada, aia se ia cu detrartrant

salut
ma intereseaza si pe mine reconditionarea cazii vechi de fonta, dar opretiunile descrise de tine mai sus ma depasesc (sunt de genul feminin biggrin.gif). Cunosti si poti recomanda o firma care se pricepe si care ofera garantie?
mutulica_41
Nu cunosc pe nimeni specializat, e genul munca multa pe bani putini, e si chestia ca fiecare strat trebuie aplicat la 24h dupa cel anterior, deci cateva zile nu te poti folosi de cada, n-ai voie nici macar s-o stropesti din greseala, asta se poate aranja cu mesterii care iti mai fac si altele prin casa. Eu am facut-o odata pt un prieten, a iesit de nota 9 pt ca n-am avut pistol-compresor, dar nerodul n-a avut rabdare s-o lase 3 zile sa usuce bine in profunzime, si a 2-a zi s-a bagat la dus si bineinteles ca s-a umflat vopseaua. Nu m-as mai baga la asa ceva decat la mine acasa, si nici acolo cu placere, curgeau apele pe mine cand slefuiam emailul ala dur, si imi venea tot sangele in cap sa stau atata aplecat
In alta ordine de idei, n-o sa va dea nimeni garantie scrisa pt asa ceva
irina1975
Mai fratilor
Ce inseamna nebuneala asta cada de acril peste aia de fonta ,spuma bla bla
Eu mi-am reconditionat cada cu o firma specializata acum vre-un an -doi poate si azi ma uitam la ea si este nou nouata
Firma se numeste white Briliant e din galati parca dar au reprezentante in mai multe orase.In plus profesionalismul lor si educatia muncitorilor este de nota 10
www.reconditionaricazi.ro
in schimb publicitatea lor e agresiva rau
stau in iasi si in fiecare zi gasesc in posta si lipit la scara afis cu garantie 4 ani
e adevarat dau garantie 4 ani cu contract dar in fiecare zi trebuie sa vad lipit peste tot unde ma duc?
anul asta am vazut si in constanta
ma dispera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

si am uitat sa va zic
a durat 2 ore nu 24 cum ziceti voi
aveau ceva de incalzit(un aparat) si dadeau al doilea strat in 10 minute

keeekeeess
Te costa mai putin reconditionarea si ti-o face ca noua, plus ca ramai cu o cada din fonta care-i foarte buna, spre deosebire de plasticurile astea aparute acuma ...
kykobaw
salut,

mersi

Da, ai dreptate, foarte tampita ideea.

Lasa tziganiile, omule, cauta niste mesteri seriosi. In max 2 zile ar trebui sa schimbe cada si sa faca si curatenie luna. Binenteles spargi greie faianta. Nu te speria, ca nu ai s-o faci tu cu dalta si ciocanul. Tocmesti mesteri care stiu ce au de facut. Am vazut bai curatzate intr-o singura zi scos tot: cada, WC, Bide, gresia si faiantza, tevile vechi.
constantinadina
salut,

mersi

Sa nu cumva sa faci asa ceva!..Nici nu trebuie sa explic de ce (bunul simt, instinctul sunt de ajuns).
Gandeste-te singur.
Doamne fereste!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.