QUOTE (catalin80 @ Apr 11 2008, 13:14)

salut,
problema sta in felul urmator: am o cada d-aia de fonta, cum a existat in toate blocurile comuniste. in momentul in care am renovat apartamentul, neavand suficienti bani, am sarit peste partea in care trebuia sa inlocuiesc cada.
acum problema: vreau sa cumpar o cada d-asta de acril si sa o montez peste cealalta
sa zicem ca am gasit cada , astfel incat sa se potriveasca( adica sa intre in cealalta). in momentul in care o montez , golul ramas intre cele 2 il voi umple cu spuma, mai putin partea din fata ( pt a lasa loc sa se scurga apa).
credeti ca este o idee buna ? pot aparea ceva probleme?
* vreau sa fac asta pentru a evita santierul din casa ( spart faianta si gresie, care nu au nici macar un an de cand le-am pus)
mersi
la varianta emailare cada veche te-ai gandit? vezi vreun dezavantaj clar?
QUOTE (mutulica_41 @ Apr 30 2008, 11:43)

eu in locul tau as reconditiona cada veche, pt ca n-ai nici o garantie cat de viabila este ideea ta, nici eu n-am auzit de asa ceva pana acum, si nu as face
Cada de fonta nu e greu de reconditionat dar trebuie s-o faci cum trebuie, si cu ce trebuie
In primul rand, daca e luat smaltul pe alocuri, si se vede fonta, trebuie sa cureti ft bine zona aia cu peria rotativa, cu abraziv, cu ce te descurci, apoi pe zona unde se vede fonta aplici un strat de grund epoxi bicomponent, ca e cel mai bun anticoroziv posibil, iar dupa 24 h, 2 straturi(poti si 3) de email poliuretanic bicomponent la distanta de 24 h intre straturi, de preferat aplicate la pistol, pensula lasa dungi, iar cu trafalet nu poti sa dai continuu pe muchiile rotunjite, iar la spray e mai complicat, sunt spray-uri speciale pt incarcat vopsele bicomponente, in care este bagat catalizator in loc de activatorul clasic, si care nu-l gasesti pe toate drumurile
Iar ca sa intelegi de ce s-a ingalbenit vopseaua dupa un timp, iti dau un exemplu : ia o pereche de pantofi din EUROPA de 30 lei, si mai ia una de 300 lei, si vezi care din ei te tin mai mult..., la fel e si cu vopselele, dar aici lumea nu intelege de ce o vopsea poate sa fie de 3-4-5 ori mai scumpa decat alta vopsea din aceeasi categorie, pe toata lumea nu intereseaza dacat sa-i placa culoarea, si eventual, gradul de luciu, si sa fie cat mai ieftina, bineinteles
Sper ca m-am facut inteles!
PS: daca trebuie sa cureti doar galbeneala din cada, aia se ia cu detrartrant
salut
ma intereseaza si pe mine reconditionarea cazii vechi de fonta, dar opretiunile descrise de tine mai sus ma depasesc (sunt de genul feminin
). Cunosti si poti recomanda o firma care se pricepe si care ofera garantie?