Informatii despre accidentul de la Hoghiz din 03.apr.2008
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

marvin_trist

Sunt tatal indurerat al baiatului de pe Dacia papuc decedat in urma tragicului accident de circulatie din data de 03.apr.2008 de linga localitatea Hoghiz jud.Brasov si rugamintea noastra (a intregii familii) este : cine stie, cine cunoaste amanunte despre acel accident este rugat sa ne contacteze la tel. 0745139163, 0268515051, mail liviu1955@yahoo.com sau pe acest forum. Politia spune ca nu a mai gasit martori la fata locului in afara de soferul autovehiculului Nisan cu care s-a ciocnit masina fiului meu, ceea ce eu nu pot sa cred. Daca cineva stie mai multe si poate sa ne furnizeze informatii il rugam cu lacrimi de parinti indurerati sa nu taca si sa faca o fapta crestineasca spunindu-ne ceeea ce stie.Noi, toata familia si prietenii lui Stefan Madalin Postolache (avea doar 20 de primaveri), i-am fii foarte indatorati persoanei (persoanelor) care ne pot ajuta in elucidarea acesui tragic eveniment.
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Un memento facut de colegii lui Madalin
Alt remember pentru Madalin
M@nuel
Condoleante! sad.gif
Cuvintele sunt de prisos... sper sa aflati adevarul, poate asa veti putea suporta mai usor imensa pierdere suferita!
Dumnezeu sa-l ierte!

devs.java
@marvin_trist: Condoleante. Totusi, cauti martori pentru a incerca sa dovedesti o ipoteza, nu-i asa? Eu sper sincer sa gasesti toti martorii de care e nevoie. Dar intre timp, povesteste-ne ce s-a intamplat si ce spune politia si soferul Nissanului ce s-a intamplat acolo.

Tot ce-am reusit sa gasesc despre accidentul asta, este: http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stir...;id_stire=40550

Mig VWFan
Intradevar foarte trist, condoleante.
Asa la prima vedere se pare ca dacia a fost lovita in lateral dreapta , singura varianta plauzibila ar fi ca dacia a pierdut controlul si s-a asezat dea curmezisul...
devs.java
Tocmai in sensul asta eram curios de ipoteza tatalui, pentru ca banuiesc ca martorii au rolul de a confirma sau infirma aceasta ipoteza.

marvin_trist
QUOTE (devs.java @ Apr 9 2008, 19:26) *
Tocmai in sensul asta eram curios de ipoteza tatalui, pentru ca banuiesc ca martorii au rolul de a confirma sau infirma aceasta ipoteza.

Ipoteza mea: cel implicat in accident, respectiv soferul Nisanu-lui este singurul martor dar eu as vrea sa aud si o parere "neutra" neimplicata in accident, traficul rutier in zona este foarte intens si e aproape imposibil sa nu mai fi fost un participant la eveniment care din anumite motive nu a mai ramas sa depuna o declaratie la politie.Eu il astept in continuare avand in vedere ca este vorba de viata unui copil nevinovat.
uledu
QUOTE (marvin_trist @ Apr 9 2008, 19:18) *
Ipoteza mea: cel implicat in accident, respectiv soferul Nisanu-lui este singurul martor dar eu as vrea sa aud si o parere "neutra" neimplicata in accident, traficul rutier in zona este foarte intens si e aproape imposibil sa nu mai fi fost un participant la eveniment care din anumite motive nu a mai ramas sa depuna o declaratie la politie.Eu il astept in continuare avand in vedere ca este vorba de viata unui copil nevinovat.

care e ipoteza?

Dumnezeu sa-l ierte.

v3lsatis
Condoleante in primul rand.
Eu propun sa puneti soferul Nissanului Navara la detectorul de minciuni.
devs.java
Nu o luati asa. Nu e vorba de minciuni, omul doar vrea sa auda si o parere neutra de la cineva neimplicat, fie pentru a confirma totul, fie pentru a infirma.

Poti sa ne descri putin imprejurarile de acolo? Aliniament? Benzi? Curba? Drum uscat? Ud? Nisip pe sosea?

Eu cred ca e putin probabil sa fi implicat o alta masina, poate daca nu era curba, Papucul a evitat ceva. Daca e lovit pe partea dreapta si nu era curba, atunci foarte probabil a evitat ceva spre dreapta si cand a revenit spre stanga, a pierdut spatele. Se vad ceva urme de derapaj in sensul asta pe sosea? Derapand cu puntea spate spre dreapta si necorectand supravirajul la timp, practic masina a intrat pe contrasens cu partea laterala din dreapta expusa celor de pe contrasens. Asta ar fi ipoteza mea, dar depinde de ce ne vei spune relativ la context...

Papucul are tractiune spate si e recunoscut pentru instabilitatea grava pe puntea spate cand e gol. E o masina pentru soferi experimentati, in nici un caz pentru un baiat de 20 de ani, fara multa experienta.

Mig VWFan

QUOTE (v3lsatis @ Apr 9 2008, 19:32) *
Eu propun sa puneti soferul Nissanului Navara la detectorul de minciuni.

asta ai spus-o la misto sau vb serios ?? blink.gif
Sfatul meu pentru domnul care a deschis topic-ul este sa renunte sa-si faca rau singur fabricand tot felul de ipoteze . Vinovat sau nu, timpul nu mai poate fi dat inapoi.
devs.java
Din ce vad eu, Nissan urca pe sensul cu doua benzi si Papucul cobora pe sensul cu o banda si linie intrerupta pentru depasire. Nu se vede nici o curba. Corect?

QUOTE (Mig VWFan @ Apr 9 2008, 20:45) *
asta ai spus-o la misto sau vb serios ?? blink.gif
Sfatul meu pentru domnul care a deschis topic-ul este sa renunte sa-si faca rau singur fabricand tot felul de ipoteze . Vinovat sau nu, timpul nu mai poate fi dat inapoi.

Sper c-a spus-o la misto, ca daca vorbea serios... sad.gif

In alta ordine de idei, eu sunt de acord cu tatal lui Madalin. Nu fabrica ipoteze, nu vrea sa arunce vinovatii. Din ce inteleg eu, macar atata datorie avem fata de cineva care a trecut in lumea celor drepti. Macar sa aflam adevaraul. Am fost martor la un accident si si eu am simtit nevoia sa aflu adevarul, darmite daca era fiul meu cel implicat.

Incercati sa intelegeti durerea unui tata si dorinta de a afla adevarul, macar pentru memoria anilor grei ce vor urma. Chiar daca Madalin a fost vinovat, n-a facut rau nimanui.
v3lsatis
eu am zis-o serios, imi cer scuze daca am zis ceva gresit dar am crezut ca omul vrea sa se faca dreptate prin justitie.
marvin_trist
QUOTE (devs.java @ Apr 9 2008, 19:44) *
Nu o luati asa. Nu e vorba de minciuni, omul doar vrea sa auda si o parere neutra de la cineva neimplicat, fie pentru a confirma totul, fie pentru a infirma.

Poti sa ne descri putin imprejurarile de acolo? Aliniament? Benzi? Curba? Drum uscat? Ud? Nisip pe sosea?

Eu cred ca e putin probabil sa fi implicat o alta masina, poate daca nu era curba, Papucul a evitat ceva. Daca e lovit pe partea dreapta si nu era curba, atunci foarte probabil a evitat ceva spre dreapta si cand a revenit spre stanga, a pierdut spatele. Se vad ceva urme de derapaj in sensul asta pe sosea? Derapand cu puntea spate spre dreapta si necorectand supravirajul la timp, practic masina a intrat pe contrasens cu partea laterala din dreapta expusa celor de pe contrasens. Asta ar fi ipoteza mea, dar depinde de ce ne vei spune relativ la context...

Papucul are tractiune spate si e recunoscut pentru instabilitatea grava pe puntea spate cand e gol. E o masina pentru soferi experimentati, in nici un caz pentru un baiat de 20 de ani, fara multa experienta.

Trecuse de curba si era pe drum drept deja,soseaua era si este foarte buna in acea zona (aderenta f.buna,uscata) cu doua benzi la urcare si o banda la coborire (dar cu linie intrerupta pe banda de coborire), se pare ca a evitat ceva ce a aparut in fata masinii (asta este intrebarea:ce anume sau cine se afla acolo si de ce nu s-a oprit ca martor) si mai sunt si 11-12 m de urme de franare drepte lasate de papuc.Va rog daca stiti sa-mi dati mai multe amanunte despre comportamentul Daciei papuc (pe motorina) in astfel de situatii.
devs.java
1. Cu cat trecuse de curba?
2. Urme de franare? Sigur? Sau de derapaj? E mare diferenta...
3. Urme drepte inseamna paralele cu axul drumului? Cate dungi sunt? Sunt constante ca si latime?
4. Pe ce parte era curba?
5. Papucul cobora. Corect?
6. Nissan urca pe banda 2. De ce nu era pe banda 1? Depasea ceva?

Nu ai niste poze edificatoare pentru intrebarile astea?

QUOTE (marvin_trist @ Apr 10 2008, 03:16) *
[...]
Va rog daca stiti sa-mi dati mai multe amanunte despre comportamentul Daciei papuc (pe motorina) in astfel de situatii.

E o masina cu motor greu pe fata, arcuri rigide, pentru a suporta incarcatura, pe spate si cu electronica zero. Mai mult, in coborare, masa masinii trece aditional pe puntea fata. Daca masina nu e incarcata, asta, la viteza, e reteta pentru dezastru pentru ca diferenta de aderenta pe cele doua punti e majora. Plus tractiunea e pe spate. E foarte greu de controlat si la franarea de urgenta si la manevre de evitare. Aproape imposibil la viteza mare.

Ce viteza aproximezi ca avea papucul la primul semn de urgenta?

marvin_trist
QUOTE (devs.java @ Apr 10 2008, 02:31) *
1. Cu cat trecuse de curba?
2. Urme de franare? Sigur? Sau de derapaj? E mare diferenta...
3. Urme drepte inseamna paralele cu axul drumului? Cate dungi sunt? Sunt constante ca si latime?
4. Pe ce parte era curba?
5. Papucul cobora. Corect?
6. Nissan urca pe banda 2. De ce nu era pe banda 1? Depasea ceva?

Nu ai niste poze edificatoare pentru intrebarile astea?

E o masina cu motor greu pe fata, arcuri rigide, pentru a suporta incarcatura, pe spate si cu electronica zero. Mai mult, in coborare, masa masinii trece aditional pe puntea fata. Daca masina nu e incarcata, asta, la viteza, e reteta pentru dezastru pentru ca diferenta de aderenta pe cele doua punti e majora. Plus tractiunea e pe spate. E foarte greu de controlat si la franarea de urgenta si la manevre de evitare. Aproape imposibil la viteza mare.

Ce viteza aproximezi ca avea papucul la primul semn de urgenta?

Poza facuta de jos in sus: Click pentru a vizualiza atașamentul
Poza facuta de sus in jos: Click pentru a vizualiza atașamentul
Papucul trecuse mult (150m) de o curba larga la stanga de unde se putea vedea toata panta de la curba pana jos la capatul pantei, din poze se vad urme de frana paralele cu axul drumului pana sub Dacia avariata.In poza facuta de jos in sus se vede urma sub forma unui arc de cerc cum Dacia a fost tarata in sus la deal dar de pe banda ei.
Mig VWFan
Dar soferul nissan-ului ce a declarat ? El ar fi trebuit sa vada daca masina a ocolit ceva/pe cineva, ce viteza avea...etc.
relu17
Din cate se vede soferul Nissan-ului a intrat pe banda Daciei care a franat pe banda ei. Probabil soferul Nissan-ului a depasit ceva sau a ocolit ceva. Oricum martori e greu sa gasesti si asta din cel putin 2 motive. Daca e si altcineva implicat, nu o sa recunoasca pt ca are o vinovatie (cel putin morala) si in al doilea rand este mica sansa ca cineva sa fi vazut exact cum s-a intamplat accidentul.
k17
Sincere condoleante in primul rand. Cuvintele sunt de prisos si din pacate nu putem sterge cu buretele tot ce s-a intamplat.
Nu am fost martor si nu te pot ajuta in acest sens, cu mai mult decat o parere subiectiva.

Din ultimele doua poze (cele din care rezulta pozitia initiala a daciei) mie imi pare faptul ca Madalin a incercat sa evite prin stanga (oricum prin dreapta nu prea avea pe unde, intrucat exista acea "mantinela" de pa marginea drumului) nissan-ul care probabil a ajuns pe sensul sau.
Este posibil ca soferul nissan-ului sa fi ajuns pe banda lui Madalin dupa care sa fi incercat sa redreseze catre dreapta (catre banda lui de mers), moment in care s-a produc accidentul. Din poze se pare ca dacia a fost lovita pe banda sa.
Masinile sunt lovite destul de ciudat: dacia - fata/dreapta si nissan fata/stanga si poate ipoteza de mai sus ar putea fi o explicatie.

Una peste alta nu cred ca la 20 de ani nu ai aptitudini de sofer pentru o dacie papuc.
Personal, am condus o dacie 1410 de la 18 ani si parca in acea perioada o faceam mai bine decat o fac acum. Sigur lipsea experienta, dar in compensare, reflexele erau foarte bune.
closchkutza
In primul rand, sincere condoleante familiei indoliate in urma acestui trist eveniment. Imi pare rau pentru pierderea suferita.

In al doilea rand, am vizionat si eu reportajul de pe MixTv. Mi se pare cam trasa de par explicatia data de politia locala, ca si cea spusa de reporter. Intr-adevar, urmele de franare sunt paralele cu axul drumului iar Dacia papuc este toata pe banda sa de mers. As fi foarte curios sa ii pun o intrebare domnului politist: de ce daca autoturismul Dacia a intrat pe contrasens pentru ca soferul a pierdut controlul asupra autovehicului, masina este stationata pe banda sa de deplasare iar urmele de franare sunt paralele cu axul drumului?? De asemenea, se vorbeste de un impact frontal ceea ce este total fals, in cazul Daciei, impactul a fost lateral fata dreapta, nu ciocnire frontala(bot in bot).

Ce cred eu ca s-a intamplat: Soferul Daciei papuc, fiul dumneavoastra, a fost suprins dupa viraj de intrarea pe sensul sau de mers a autovehicului de teren, Nissan. Acesta a franat puternic, sperand sa poata evita impactul (urmele de franare provin de la puntea spate, neincarcata, fara aderenta), masina nu a avut puterea de oprire pe care soferul s-a bazat si in ultima fractiune de secunda a virat stanga, puternic, incercand sa-l ocoleasca. Asa s-ar putea explica impactul asupra autovehiculului Dacia, in partea dreapta fata. In acest caz, Madalin nu a avut nici o vina si foarte putini soferi ar fi putut evita impactul. Daca asa au stat lucrurile, experienta nu prea are nici un cuvant de spus in cazul de fata, cel putin nu in cazul lui Madalin.
devs.java
Din ce vad eu in imagini, impactul initial s-a produs pe contrasens pentru Papuc, nu pentru Nissan. Nu va luati dupa urmele de dupa impact. Am vizionat filmul de pe brasovultau.ro si acolo se vede zona de impact undeva langa masina de pompieri si e clar ca botul papucului a fost pe contrasens. Papucul a facut un 360 de grade ulterior, din ce vad eu...

Daca e sa ne luam dupa urmele ulterioare impactului initial, din poza asta,

Click pentru a vizualiza atașamentul

am putea deduce ca impactul s-a produs pe banda 1 la urcare in directia Nissan, dar nu e adevarat. S-a produs pe banda 2. Dar masinile se rotesc ulterior.

Nu e chiar asa de simplu. N-avem suficiente informatii sa emitem pareri pertinente. Comentariul audio, spune "viteza mare la Papuc", "curba stransa" iar politistii spun "din primele cercetari, vina apartine soferului de pe Papuc care a patruns pe contrasens". Credeti-ma, la fata locului, pentru cine se pricepe, urmele spun foarte multe. Am participat la o cercetare si am vazut ce si cum.

Oricum, mai e de remarcat ceva. Structura habitaclului papucului a cedat dezastruos.

In plus, mie lovitura usor stanga-lateral de la Nissan, imi sugereaza o tentativa de evitare a unui obstacol aparut brusc.

Inca o poza destul de relevanta.

C.F.S.
In primul rand, sincere condoleante pentru pierderea suferita...
Ceea ce ma intreb eu: nu ar fi posibil ca nissan-ul sa fi fost angajat intr-o depasire, si asa sa fi ajuns pe contrasens? Daca Madalin ar fi putut evita prin stanga (asa cum reiese ca a incercat in final) oare de ce ar fi franat atat de lung pe sensul lui pentru ca in ultima clipa sa incerce pe stanga.
Eu ma gandesc asa: nissan-ul intra in depasire, masina de pe dreapta reduce viteza si chiar inainte de iminentul impact Madalin a tras stanga de volan (oare se facuse ceva loc acolo, daca' cel masina depasita a franat? )
devs.java
QUOTE (closchkutza @ Apr 10 2008, 12:37) *
[...]
Intr-adevar, urmele de franare sunt paralele cu axul drumului iar Dacia papuc este toata pe banda sa de mers. [...]

De unde stii ca sunt urme de franare si nu de derapaj? Ai vazut cum se continua aceste urme si unde se opresc? Dacia a fost tarata, rotindu-se, spre inapoi. Iar daca rationamentul cu "Dacia papuc este toata pe banda sa de mers" e corect, nu-l putem aplica si la Nissan, care e in afara carosabilului pe directia lui de mers...?

QUOTE (C.F.S. @ Apr 10 2008, 13:24) *
In primul rand, sincere condoleante pentru pierderea suferita...
Ceea ce ma intreb eu: nu ar fi posibil ca nissan-ul sa fi fost angajat intr-o depasire, si asa sa fi ajuns pe contrasens? [...]

Nissanul era pe sensul de mers unde erau DOUA benzi de circulatie. Vrei sa spui triplare?

QUOTE (C.F.S. @ Apr 10 2008, 13:24) *
[...] Daca Madalin ar fi putut evita prin stanga (asa cum reiese ca a incercat in final) oare de ce ar fi franat atat de lung pe sensul lui pentru ca in ultima clipa sa incerce pe stanga.
[...]

Oameni buni, Papucul, la impact, era perpendicular aproape pe axul drumului. Asta nu e evitare prin stanga sau dreapta. Poate o manevra anterioara a produs asa un derapaj, dar cred ca e clar ca la momentul impactului papucul era la aproape 90 de grade fata de axul drumului si nissanul era aproape paralel. Probabil 10-15 grade spre dreapta, adica o manevra corecta de evitare.
closchkutza
N-o sa poti face tu in veci un papuc sa derapeze perfect pe lateral, astfel incat sa lase urmele alea in spatele lui. Cum au spus si altii, masina aia este usoara de spate si grea de fata, cu tractiune spate, asta mie imi spune ca nu derapeaza spectaculos de spate, asa cum s-ar crede, ci se roteste imediat! In consecinta, ar fi trebuit sa se roteasca imediat dupa ce a iesit din curba la stanga. Dar daca a derapat, de unde sunt urmele alea pe asfalt(tine minte, sunt paralele cu axul drumului! Un papuc care derapeaza n-o sa lase in veci urmele alea in spatele sau).
devs.java
Eu vorbeam de masele unei Dacii papuc. Problema e ca urmele alea se termina prea brusc sub masina, deci presupun ca daca sunt de la papuc, acesta a fost impins inapoi cativa metri, deci sunt importante urmele care nu se vad. Ce vreau sa spun este ca:

1. Nu stim daca sunt urme de la acest accident. se termina prea brusc sub masina si nu vedem cum s-au continuat. Din pozitia masinii cu acele urme, fie nu sunt de la aceasta masina, fie s-au continuat in fata si nu vedem restul.
  2. Un papuc pe franare de urgenta are o stabilitate jalnica. Arareori vezi asa urme DREPTE de la o franare de papuc.
  3. Masina fiind lovita pe partea laterala dreapta fata, unde daca papucul mergea drept si paralel cu axul drumului, era doar gardul de protectie, e clar ca s-a rotit cumva INAINTE de impact.

De asta spun ca cel mai important e ultimul punct de aici. Masina la momentul impactului, avea o pozitie perpendiculara pe drum. Asta nu se putea intampla decat daca anterior impactului, papucul s-a rotit cumva, expunand spre Nissan partea dreapta. Daca o Dacie papuc s-a rotit spre stanga in mers, mai mult ca sigur n-a mai fost pe sensul ei de mers, avand aderenta mai putina pe spate. Deci a intrat pe contrasens cu botul. Iar daca cumulez asta cu lovitura usor stanga fata a Nissanului si cu traiectoria acestuia ulterioara, eu cred ca Nissanul a incercat sa evite o masina care era deja perpendiculara pe axul drumului.

Dar de acord, ar fi nevoie de multe poze din multe pozitii ca sa intelegem mai bine ce s-a intamplat. La dosar sunt sigur asa poze, complexe, cu benzile de masurare si marcajele gata facute. Tatal victimei, sigur are access la acest dosar la procuratura sau direct la politie. Am vazut fotograful criminalist in film. De ce nu incerci Marvin_trist sa vezi daca poticopia acele fotografi? Oricum vor fi necesare multe expertize tehnice, poti sa ne tii la curent.

Analizand inca o data filmul, revin. E clar ca urmele sunt de la papuc pentru ca sunt marcate si masurate de politisti, deci ei cel putin asa cred. Acum una din roti e pe axul drumului... Si nu vedem cum se continua pana la impact, pentru ca masina a fost tarata mult spre inapoi.

Mai am capturat doua poze.

Aici, e clar ca noi nu vedem finalul urmelor Daciei papuc...

Si aici se vede ca poltistii masoara ce par a fi urme de franare cu ABS, probabil de la Nissan.

Mie-mi par clare cateva concluzii:

• Accidentul s-a produs pe banda 2 pe sensul Nissan de mers.
  • Dacia papuc era rotita axial mult la momentul impactului.
  • Dacia dintr-un motiv sau altul era in franare, nu stim daca asta a provocat rotirea sau nu.
  • O manevra de evitare voita a soferului din Dacie e putin probabil sa fi dus la rotirea asa de pronuntata a masinii, in plus, nu este foarte probabil sa eviti ceva spre stanga.
  • Sunt foarte importante vitezele celor doua masini si nu le stim.
  • Nu stim exact distantele de la punctul de impact pana la locul unde au ramas epavele
  • Nu stim locul exact de impact si traiectoriile de dupa ca sa intelegem dinamica.
  • Nu stim masele autovehiculelor si starea lor tehnica.

Practic avem mai mult intrebari decat certitudini. Pozele si masuratorile din dosar fac lumina cu siguranta.

Mai e ceva ciudat. Masinile sunt oprite ciudat. Nu stiu ce masa are un papuc dar presupun ca cel putin jumatate dintr-un Nissan ca acela. E ciudat ca masinile s-au oprit astfel incat Nissanul pare ca si-a continuat MULT drumul in acelasi sens si dacia a fost "aruncata/tarata" MULT inapoi fata de punctul de impact, care aparent e in dreptul masinii de pompieri.

Vedeti imaginea asta:
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=375625

closchkutza
De rotirea asta a daciei papuc m-am legat si eu. Uite-te cu atentie la poza papucului. O sa observi ca Nissanul nu a lovit perpendicular in papuc, ci oblic, punctul de impact primar putant fi intre aripa fata-dreapta si usa din dreapta. De ce zic asta? Priveste stalpul din dreapta si plafonul. Stalpul este alungit iar plafonul este cutat spre interior mai pronuntat in partea din fata.

De asemenea, un papuc gol care franeaza puternic duce imediat la blocarea rotilor pe puntea spate. Judecand dupa grosimea si culoarea urmelor de franare prezente pe asfalt, eu deduc ca doar rotile spate au fost blocate, fata nu. Daca ar fi blocat si fata, urmele de frana ar fi fost mult mai pronuntate din cauza greutatii considerabil mai mari care apasa pe puntea fata. Pe aceste considerente, imi pun intrebarea: cum a pierdut controlul, din moment ce a franat in linie dreapta si avea control total(sa zicem) asupra directiei, doar spatele fiind blocat, iar acesta, spatele, este prea usor ca sa produca o rasucire necontrolata a masinii?

In cazul unui derapaj necontrolat al puntii spate, datorat blocarii rotilor de pe aceasta punte(putin probabil, dar sa admitem), primul impact ar fi trebuit sa fie intre partea spate dreapta a papucului si bara de protectie de pe margine drumului. Spatele este mult prea usor ca sa poata roti vehiculul in jurul axei sale.

Apoi: De ce a franat? Ce a incercat sa evite?

De ce a tras stanga de volan? Ce a incercat sa evite?

Punctul de impact se pare ca a fost pe banda 2...dar: Nissanul se pare ca a lovit cu partea stanga-fata - lateral stanga(airbagurile laterale si cortina sunt deschise; acestea nu se deschid la impact frontal!) in partea dreapta fata(aripa-portiera) dinspre botul papucului. Deci, papucul se deplasa inca, in directia sa de mers, oarecum oblic fata de trasa normala(linie dreapta) cu un unghi de probabil 35-40 grade fata de aceasta spre stanga. Cum au ajuns masinile sa se loveasca in aceasta pozitie?

Intr-adevar, multe-multe necunoscute.

L.E: Ai foarte mare dreptate! Acum mi-a picat si mie fisa. Cum a ajuns papucul acolo, avand in vedere ca Nissanul a lovit si balustrada de protectie? Ce a impins papucul pana asa sus? Drumul este in rampa iar un papuc gol are cam 1.33t.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.