noua oferta la abonament de Paste

adrianatoma
Salut,

Am un abonament Free la Orange cu 260 de min in retea dupa 8 seara si cu 3 numere favorite Orange oricand.
De ceva timp am inceput sa vb si pe vodafone cam 30 de min lunar si pe langa abonament, mai platesc un cost suplimentar.

Tocmai am intrat pe site-ul Orange si am vazut aceasta oferta:

o ofertă pe viață
Ia-ți un [b]abonament de 3 euro (3,57 euro cu TVA inclus) până la 31 mai și ai:[/b]

• lunar, în orice rețea, la orice oră
    180 de minute cu 8,33 Euro/lună (TVA inclus)
plus 50% reducere la abonament timp de 1 an.

Ce ziceti? merita sa schimb free-ul cu asa ceva? vi se pare ceva dubios cu aceasta oferta? stiu ca multe au ascunzisuri si ca operatorii te pacalesc usor cu vorbe mari. nu cumva o fi vorba de fapt de o oferta pe o perioada limitata...? si apoi abonamentul devine unul clasic de 3 euro...?

multumesc de ajutor

Corbul2004
iti spune clar ca e pe viata ce mai vrei mai mult de atat?!
adrianatoma
pai asa mi se pare si mie logic...

daaaaar, iata ce scrie undeva apoi:

"Dacă te abonezi pe 1 an, timp de 6 luni primești lunar 180 de minute naționale cu 8,33 euro/lună și 50% reducere la taxa de abonament și ofertă specială pentru abonamentele Pocket E-mail, Pocket E-mail & Internet și Internet Unlimited Start, Night&Weekend și Unlimited Home, 3 luni."

so???? cursing.gif
crisstian
Eu nu as da free-ul pe optiunea asta. Eventual mi-as face alt abonament...
Eu am free si pe bune ma simt free atunci cand vorbesc, nu ma intereseaza cronometru si nici costu suplimentar...
260 min (5.34 euro)+700 min (0.038 euro/min) ai de unde.... biggrin.gif
Pe cand la 180 nat cam strangi cureaua cand te apropii de 180
Abo asta e bun pentru cei care vor sa se aboneze acum sau cei care au optiunea 180 min dupa ora 18.00.
Decat sa dai 3+5.5=8.5euro pe 180 min seara mai bine dai 10 euro pe 180 oricand cu oricine. Nu-i asa dragi forumisti care aveti abo 3+5.5? biggrin.gif

Hai sa-ti arat o ,,schema"...comparam free-ul cu abo asta 7+3 (180 min nat)

Free
vorbesti 260 min cu 5.34 euro
+180 min nati cu 0.206 eur/min
Rezulta 5.34+180*0.206=5.34+37.08=42.42 euro

La abo cu 180 min nationale 7+3 (euro)
vorbesti 180 min nat cu 10 euro
+260 min cu 0.11 eur/min (min care le aveai la free seara in retea s.a.m.d)
Rezulta 10+260*0.11=10+28.6=38.6 euro

Intre cele doua abonamente facand un calcul aproximativ (brut) e o diferenta de 42.42-38.6=3.82 euro
Desigur la abo cu 10 euro ai 260 min toatea ziua in orange si pe fix (la 0.11 euro/min), dar la free ai cu 3 nr fav, seara si in weekend in retea tarif de 0.038 eur/min. De aceea am spus un calcul aproximativ!
Tu ce zici pentru cativa euro te mai deranjezi?
corinabalota
Sugestie- treci de la free la flexibil și, daca ai vechime primesti bonus .
Flexibil 10 euro=credit 10+4,5(fct.de vechime-e de intrebat)
Flexibil 15 euro=credit 15+5,5.
Avantaje-cei 20 euro ii fol oricand, tarif Orange+Fixe=0.10 , alte ret.=0,14
(20 E=222min Orange,Fixe=143 alte retele=22MB )! ! ! = nu cu sens de+ ci de sau :peacefingers: :OK:
- apeluri nat
internat, mms și multimedia,wap si internet(servicii de date)-tarif standard
Cand ai drum pe la un dealer cere-i sa-ti calculeze -daca alegi flexibil 10=platesti 10euro,si poti vorbi si ziua
-50min cu Orange 50*0,10=5
-10 min Fix 10*0,10=1
-50 min alte ret 50*0,14=7
-? transf.date?..............
TOTAL 13+...1,5
Creditul neconsumat - luna urmatoare.
Mult succes ! Nu uita ca decizia iti apartine ! :OK:
luckas
sau ab 3eur+opt min flex 6eur+opt25 min nat la 1,5=la ab cu vechime cum sigur ai 450 min cu 3 nr fav sau cu orange dupa 18 si week-end sau 180 min orange oricand sau 90 nat din care doar 25 min nat se reporteaza. Costuri: 10,5 uuro fara tva. Astfel min orange este 5, iar cel nat 11, Totul e sa nu depasesti aceste min. Eu zic ca merge!. Bafta
marian13
Mai aveam si eu 6 luni din contractul dinainte si am vrut sa prelungesc cu 2 ani si astfel sa ma incadrez in aceasta oferta cu 180/viata. Raspunsul: trebuie sa reziliati vechiul contract...ups..platiti ce a mai ramas...off si apoi cartela...si un nou abo pe acelasi numar -de fapt asta era problema mea ca trebuia sa pastrez numarul. Asta se intampla la 411 sau cum mai e nr ala ...
Am fost sfatuit sa merg la Orange Shop in oras. M'am dus.Rezultatul: se rezolva, nu se poate.Dc?Pt ca s'a depasit data de facturare si nu stim daca dupa 31 mai ramane valabila oferta.WOW. M'am hotarat: am platit TOT am ramas pe cartela pt cateva zile si merg sa ma abonez COSMOTE ...macar stiu ca daca tot nu pot beneficia de oferta la Orange pe nr vechi si fac efortul de a anunta toate contactele mele de schimbarea nr macar o fac cu alt operator...Stiu..orange se crede tatic in piata..insa clientii nu se pastreaza cu japca si nici nu se mai castiga vreodata!Asa e cu noi cei din familia mea pt ca am reziliat toti 5! Bafta orange!Next LIFE!
medley
raspunsul celor din shop a fost normal,nu pot ei sa iti implementeze tie o oferta in orice zi a lunii vrei doar ca ii ameninti ca pleci la cosmote sau ca te-ai trezit pe ultima suta de metri.oferta curenta nu se poate activa pe orice tip de abonament oricand ci doar in ziua in care in mod normal iti intra minutele.mai era poate o varianta dar nu stiu situatia ta in detaliu dar poate ca se putea schimba data de facturare cu una anterioara datei de 31 mai in asa fel incat sa ai o luna de facturare de doar cateva zile,apoi se mai emite o factura si la aceasta sa iti intre si noua oferta.Din pacate sunt singur ca daca nu ti-au oferit aceasta varianta inseamna ca intradevar nu era disponibila in cazul tau.sunt constient de faptul ca unii clienti cred ca nimanui nu-i pasa de ei si ca ce bine va fi la concurenta daca se plang lor ca ce derbedei sunt portocalii.pe aceasi logica ar trebui ca in scurt timp si concurenta si se poarte la fel cu respectivii clienti mai ales ca tocmai i-a semnat pe 2 ani si mai greu se incumeta lumea sa dea din buzunar val abon X 24 luni.pentru fiecare client ce spune ca pleaca in alta retea te asigur ca e minim unul si la concurenta care spune exact acelasi lucru.nu e nimeni rau intentionat si nu vrea sa iti dea tie noua oferta.un client retinut cu oferta asta inseamna un client in minus de retinut la portabilitate,insemna bonus material pt acel shop,inseamna(asa cum de obicei este in orasele cu un singur shop) un client ce apoi va avea motive sa revina in acelasi unic shop pt eventual alt abon,accesorii,activare de optiuni,fidelizare.
uneori ,din pacate,asa cum unii clienti abia asteapta sa plece din retea din diferite motive,asa ii vor si cei din shop plecati.
multa bafta in reteaua pe care o vei alege(sau ai ales-o deja).
o sa vezi si acolo ca argumente de genul ca eu va platesc nu stiu cat tin pana la un punct caci platesti pt un serviciu nu platesti ca la stat,doar pt ca trebuie.
te folosesti de un telefon ,ai acces la servicii,la magazine,la service,ai fidelizari.ai acces la toate cele,fie ca le folosesti fie ca nu.
nici o factura nu cred ca a fost cu titlu de donatie,tot ai beneficiat de ceva pe parcursul anilor petrecuti.
mereu mi-au placut clientii nemultumiti,fara ei nu am putea stii ce nu merge undeva pentru ca inainte de orice calculatoare sau antene,end user-ul este cel ce ofera cel mai rapid feedback(de aia si exista 411/408/444-nu ca sa ii felicite lumea ci sa reclame probleme,sa primeasca solutii).coerent si rational o persoana ar trebui sa inteleaga ce se poate face,ce nu se poate face si de ce anume ,ulterior urmand sa ia o decizie.
uneori e mai bine sa mai vezi cum este si la altii pt a putea compara.orange are minusuri ce probabil ca in cazul tau au fost mai evidente decat la altii si poate ca in cosmote sau vodafone vei fi foarte multumit.dar per total ,comparand oferte,servicii,brand awareness,calitate,acoperire,initiativa nu cred ca e batuta de vreuna din retelele amintite anterior.sunt subiectiv si accept acest repros dar locul 1 nu se ocupa si patreaza cu japca,dupa cum te exprimai.
marian13
QUOTE (medley @ May 26 2008, 22:47) *
sunt subiectiv si accept acest repros

Ca sa sintetizez....
Acum...eu nu am amenintat ci in urmatoarele 10 minute am mers si m'am abonat(alt operator) iar celor din shop spre dezamagirea ta nu le-am suflat o vorba despre asta tocmai pentru a nu deveni caraghios cu amenintari de gen stiind ca in situatia mea sunt destui.
Acum chestia cu trezitul...hmmm...cred ca sinteza de mai sus e valabila pt tine...nu am timp destul pt polemica pe tema cine plateste cine serveste si mai ales cine face marketing si cum....dar in fine ...Endgame...
Acum retrospectiv fiind...imi dau seama ca greseam semnand cu ei...mai ales dupa modul in care se punea problema...Cred ca deja Orange sufera de complexul de superioritate de care au suferit toti nr 1 din tara asta candva...cand erau nr 1...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.