likudio
Apr 9 2008, 02:00
Salut. De vreo 2 luni sunt abonat Cosmote, cu un abonament Cosmote 30(+30 Bonus), + Extraoptiune 500/500 + 30 Mesaje nationale, si am patit o chestie foarte ciudata.
Nu mai aveam minute nationale, dar aveam cost sa zicem aproximativ 30Euro. Sunt facturat in data de 4, a fiecarei luni. La ora 23:58, in data de 3, am efectuat un apel, de 39 de minute, in Orange. Ma asteptam, in mod normal, ca sa fiu facturat, pe luna care tocmai se incheiase. Apelul s-a terminat, la ora 00:37, in data de 4, a unei noi luni de facturare.
In seara asta, de curios, apelez serviciul InfoCost. Si observ, ca desi mai aveam aproape toate minutele nationale, cosmote, sms-urile nationale si tot, aveam un cost suplimentar de 5.46 Euro. Inexplicabil. Dupa care, m-am gandit ca poate o fi fost acel apel. Impart costul la numarul de minute vorbite, si rezultatul e exact tariful unui minut in afara retelei. 0.14E.
A mai patit cineva asa? Mi se pare absurd, sa mi se bage cost suplimentar atata timp cat aveam minute nationale de unde puteau fi luate cele vorbite (luna tocmai incepuse, nu?! ), si absurd faptul, ca acel cost a intrat pe luna asta, si nu pe cel ce tocmai se incheiase.
Experiente asemanatoare?! Ma gandesc sa sun la ei... sa reglementeze problema... ori sa-mi scada costul existent pe acel apel si sa-mi ia din minute, pentru ca sa imi modifice factura pe luna trecuta ma gandesc ca nu se poate.
Inca n-a venit totusi factura... ar fi una ca acel apel sa fie facturat SI pe factura care tocmai trebuie sa vina, si cost suplimentar pe luna asta... Aiurea rau de tot...
ammon06
Apr 13 2008, 18:55
Nu iau apararea Cosmote, dar e corect cum s-a procedat.
Asa e la toti.. facturarea unui apel se face in functie de planul tarifar activ in momentul in care s-a initiat apelul. Daca de ex ai minute gratuite dupa ora 17:00 si initiezi un apel la 16:58, vei plati tot apelul conform costului de la 16:58. Asa este corect, nu este deloc un bug.
probabil ca platforma de billing ti-a despartit apelul pe cele doua facturi. asa e si normal. oricum pe luna in curs trebuia sa-ti scada din minute.