Wap Unlimited

dar3devil
Salut,
vreau si eu sa va intreb ceva.

Miercuri 2 aprilie, mi-am activat optiunea wap unlimited, asta seara cam pe la ora 8. Pana la ora 11 nu am observat nimic in neregula. A doua zi, am observat din 11 dolari cat mai aveam, am ramas doar cu 7.
Astazi, am conectat telefonul la un laptop si am folosit internet cu modemul oferit de Nokia pc Suite. Dupa 5 minute de navigat pe internet nu mai aveam nici acei 7 dolari.

Vreau sa ma lamuriti si voi. Am sunat la Orange si mi-au spus ca atata timp cat intru pe www. ma taxeaza, iar pe wap. nu.

Lamuriti-ma si voi, ca sincer nu mai stiu ce sa cred. Altii intra si pe www, au si streaming la telefon si nu au patit chestia asta.

Ce pot face? Eventual ceva setari sa-mi dati. Am Nokia 6300. Pe tel am si setarile de la telefon si setari primite de pe siteul nokia.ro.

multumesc.
dumy1dumy
1. ai primit mesaj ca ti s-a activat wapu...

2. ai pus in control panel, la modem, comanda initializare care trebuie pt wap...

La modem trebuie se pui comanda: at+cgdcont=1,"ip","wap"
Control Panel/Phone and modem options/Modems/selectezi modemu si apesi pe properties apoi te duci la Advanced si la Extra initialization commands pui at+cgdcont=1,"ip","wap" ,pt wap unlimited (*pt apn internet, adica fara restrictii pui at+cgdcont=1,"ip","internet" si nu o sa mai ai nici o restrictie, pret 0,9euro/Mb) apesi ok si iesi din Control Panel.

Iuliutz
Vezi ca tu accesezi internetul prin setarile de internet nu prin cele de Wap. Sterge din telefon setarile de internet si lasa doar wapul. Asa am patit si eu si am rezolvat astfel situatia. BAFTA!
dar3devil
multumesc pentru sfaturi. am facut asa cum a zis dumi si vad ca acum nu ma mai taxeaza.

thanks a lot inca o data. Dumi first.gif

noroc. cheers.gif
octavmandru
QUOTE (dar3devil @ Apr 6 2008, 08:14) *
multumesc pentru sfaturi. am facut asa cum a zis dumi si vad ca acum nu ma mai taxeaza.

thanks a lot inca o data. Dumi first.gif

noroc. cheers.gif

Stimabililor, rog spuneti-mi si mie daca mai merge smecheria asta... Ca am incercat toate setarile de modem, in toate combinatiile si nu mi-a mers.
Folosesc n70 si vista.
octavmandru
QUOTE (octavmandru @ May 19 2008, 16:18) *
Stimabililor, rog spuneti-mi si mie daca mai merge smecheria asta... Ca am incercat toate setarile de modem, in toate combinatiile si nu mi-a mers.
Folosesc n70 si vista.

Detaliez: modificarile pentru comenzile de initializare le-am facut si in pc suite, si in modem. n-a mers nici asa nici asa.
Am incercat diverse combinatii de comenzi... ori nu-mi intializeaza modemul, ori nu comunica cu reteaua...
Daca folositi pc suite: care-i apn trecut acolo? (unde apare username si parola, stiu ca se lasa liber)

Din cand in can plec de acasa si am mare nevoie de net pe laptop, fara sa platesc 90 centi pe mega sau abonament costisitor.

Multumesc anticipat
dumy1dumy
vezi ca e un tutorial prin sectiunea asta... in topicul Internet prin Wap Unlimited la pagina 7 gasesti tutorialul... gasesti acolo explicata modalitatea din PC Suite-Mobile Networking Wizard , cu poze si explicatii...

citeste tot... la final gaseai asta...(daca nu ai pus comanda de initializare si nr de dial cu cid-ul corespunzator... normal ca nu face nimic, pt ca nu comunica cu profilul care trebuie din telefon.. wink.gif

at+cgdcont=1,"ip","wap" cifra 1 reprezinta CID-ul, numarul profilului internet din telefonul dvs1- adica profilul de wap, este primul profil de internet din telefon, cel folosit pt acces la wap unlimited.
*99# - acesta este nr de dial pt CID 1, daca CID era, sa zicem 3,(respectiv al treilea profil de internet din telefon-cel folosit pt wap unlimited) atunci nr de dial se transforma in *99***3#, iar comanda modem in at+cgdcont=3,"ip","wap"

restul de informatii le gasesti in tutorial... wink.gif
alexxxutz
Cel mai bine e sa creeze in pcsuite o conexiune noua setata manual cu apn wap.Pc suite trimite string-urile de initiere,nu trebuiesc setate manual.La Nokia vezi sa ai la setari la conexiune,access point wap.Bafta
dumy1dumy
eu zic sa puna si comanda de initializare la modem... biggrin.gif sa nu aibe surprize si sa pape tot creditul de pe cartela biggrin.gif sau mai rau de pe abonament biggrin.gif
pc suite nu pune comanda... doar face conexiunea cu nr de dial corespunzator...
octavmandru
QUOTE (dumy1dumy @ May 20 2008, 11:10) *
eu zic sa puna si comanda de initializare la modem... biggrin.gif sa nu aibe surprize si sa pape tot creditul de pe cartela biggrin.gif sau mai rau de pe abonament biggrin.gif
pc suite nu pune comanda... doar face conexiunea cu nr de dial corespunzator...

Multumesc colegilor experimentati. Acum merge bine.

Am setat codul de initializare in modem properties - advanced. Cu pc suite, nu merge figura.
Am creat o noua retea din netw connections, configurata ca dial-up, cu nr *99#
Nu m-am putut conecta nici prin Pc suite, nici prin Bluetooth places (bluesoleil 5.5)

Inca o data multumesc, si va urez trafic nestingherit
assassyn
Stie cineva se poate juca World of Warcraft pe wap unlimited? mellow.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.