Alitalia
Pagini: 1, 2

sanddy1964

QUOTE (luk32 @ Sep 25 2008, 16:18) *
Arrivederci ALITALIA (Always Late In Takeoff Always Late In Arriving)

S-a rezolvat
O parte ia CAI-20%, Restu AIR FRANCE. Fara dminuari salariale.
Mai tre sa cada la pace cu pilotii si gata.
LoveDemon
Cât de retardat, de lipsit de ocupație, și de găunos poți să fii că să te bucuri de falimentul unei companii cu care n-ai nici o treabă? Nu te obligă și nu te-a obligat nimeni să zbori cu Alitalia. Nu-ți place, sabotează-i și nu zbură cu ei. Nu-i poți evita decât dacă dau faliment? Pe bune dacă înțeleg cretinismul din bucuria unor români că niște italieni cu care n-au absolut nici o legătură au dat faliment.
Cineva se plângea de mâncare. Dacă vrei mâncare bună, nu-ți cumperi bilet de avion, ci-ți rezervi masă la restaurant. Chiar așa de flămânzi sunt românii, că se bucură de mâncarea din avion? Ăsta e un criteriu de apreciere a calității unei companii aeriene? Nu te interesează să aterizezi în siguranță la destinație, te interesează mai mult să fie sandwich-ul bun? Văd ca aici n-a zis nimeni că n-ar fi avut zboruri sigure, ci că sandwich-ul era cu brânză.
Once upon a time, mă sună maică-mea să mă anunțe că taică-meu a murit. Fiind vineri seară în Israel, bineînțeles că n-am găsit nici un zbor. Și, după cum înmormântarea era duminică dimineață, era destul de important să ajung urgent în România. Singurul zbor disponibil a fost Alitalia.
Once upon another time, maică-mea era în Barcelona și m-a chemat și pe mine. Nu era absolut nici un zbor. Chiar și unul de la o agenție de turism s-a mirat că nu găsește chiar nimic. Nu era nimic-nimic, nici măcar la Business Class, pentru datele pe care le voiam eu (în timpul săptămânii). Singura combinație disponibilă, cam scumpă, dar disponibilă, a fost - ați ghicit! - Alitalia.
Once upon yet another time, aveam zbor cu nu știu ce companie low-cost (ceva cu mov) din București spre Budapesta. Zborul era sâmbătă, dar nu știu de ce am stat liniștită până duminică, când, înainte să plec spre aeroport, m-am uitat să văd dacă n-are întârziere zborul. Nu știu dacă cunoașteți groaza și dezamăgirea de a te prinde că ai încurcat ziua și ai pierdut avionul. Și trebuia să fiu în Viena a doua zi (luni). Ca să n-o mai lungesc, da, singurul zbor disponibil și relativ ieftin (150 euro) spre Viena direct a fost al lui Alitalia.
Bucurați-va în continuare.

vladc
eu nu pot sa zic ca ma bucur, dar ei de ceva vreme dadeau semne.

am zburat cu alitalia si nu mi-a placut... de ce? aeronave INFECTE in interior... jegoase cum n-am vazut niciodata asa ceva... + foarte scump. deci eu nu as mai zbura cu alitalia...

nu agreez alitalia, dar nici nu ma pot bucura pentru ceea ce li se intampla.
luk32
QUOTE (LoveDemon @ Sep 26 2008, 07:51) *
Cât de retardat, de lipsit de ocupație, și de găunos poți să fii că să te bucuri de falimentul unei companii cu care n-ai nici o treabă? Nu te obligă și nu te-a obligat nimeni să zbori cu Alitalia. Nu-ți place, sabotează-i și nu zbură cu ei. Nu-i poți evita decât dacă dau faliment? Pe bune dacă înțeleg cretinismul din bucuria unor români că niște italieni cu care n-au absolut nici o legătură au dat faliment.
Cineva se plângea de mâncare. Dacă vrei mâncare bună, nu-ți cumperi bilet de avion, ci-ți rezervi masă la restaurant. Chiar așa de flămânzi sunt românii, că se bucură de mâncarea din avion? Ăsta e un criteriu de apreciere a calității unei companii aeriene? Nu te interesează să aterizezi în siguranță la destinație, te interesează mai mult să fie sandwich-ul bun? Văd ca aici n-a zis nimeni că n-ar fi avut zboruri sigure, ci că sandwich-ul era cu brânză.
Once upon a time, mă sună maică-mea să mă anunțe că taică-meu a murit. Fiind vineri seară în Israel, bineînțeles că n-am găsit nici un zbor. Și, după cum înmormântarea era duminică dimineață, era destul de important să ajung urgent în România. Singurul zbor disponibil a fost Alitalia.
Once upon another time, maică-mea era în Barcelona și m-a chemat și pe mine. Nu era absolut nici un zbor. Chiar și unul de la o agenție de turism s-a mirat că nu găsește chiar nimic. Nu era nimic-nimic, nici măcar la Business Class, pentru datele pe care le voiam eu (în timpul săptămânii). Singura combinație disponibilă, cam scumpă, dar disponibilă, a fost - ați ghicit! - Alitalia.
Once upon yet another time, aveam zbor cu nu știu ce companie low-cost (ceva cu mov) din București spre Budapesta. Zborul era sâmbătă, dar nu știu de ce am stat liniștită până duminică, când, înainte să plec spre aeroport, m-am uitat să văd dacă n-are întârziere zborul. Nu știu dacă cunoașteți groaza și dezamăgirea de a te prinde că ai încurcat ziua și ai pierdut avionul. Și trebuia să fiu în Viena a doua zi (luni). Ca să n-o mai lungesc, da, singurul zbor disponibil și relativ ieftin (150 euro) spre Viena direct a fost al lui Alitalia.

Trecand peste jignirile care denota o proasta crestere evidenta, iti repet ca ma bucur ca va da faliment.
Este o companie care n-are nici o legatura cu piata reala a transporturilor aeriene din Europa, in care s-au bagat miliarde de euro care au disparut ca intr-o gaura neagra. Costurile reale de exploatare depasesc de cateva ori incasarile. S-a terminat pomana, asta e.
Nu poti sa spui ca daca nu-ti place, nu zbori si gata. Banii aia care li s-au dat sunt din buget, chiar daca cel italian. De ce sa munceasca unii ca sa aiba altii loc de munca?
Seful Alitalia e un manager care a venit de la caile ferate, pe care le-a dus cu un picior in groapa. Daca nu ai habar, mai bine te abtii.

In ultimul timp, stiind ca sunt pe duca, salariatii nici macar nu mai faceau eforturi sa pastreze unele aparente. Stewardese mai sictirite ca la Alitalia n-am intalnit nicaieri. Ultima oara cand am zburat au refuzat sa-i dea unei femei o aspirina, motivand ca au doar pentru personalul de zbor. Ma lasi....

flc
nu va luati de userul lovedemon, a avut o cadare nervoasa si sigur ii pare rau de ce a scris despre oameni pe care nu-i cunoaste, deci ignorati mesajul.
si eu ma bucur enorm de falimentul lor. nu am zburat cu asemenea companiei, ar fi culmea, eu nu zbor nici cu altele mai mari din diferite motive, gen lufthansa sau swiss air. nu ma intrebati de ce, e treabea mea si nu are sens aici aceasta discutie.
insa mama a zburat de cateva ori cu alitalia, si mi-a ajuns. cate telefoane, cate drumuri la aeroport degeaba, cat stress.
nu stiam unde ajunge si cand.
mereu cand auzeam de alitalia...dar acum gata, s-a terminat.
numai bine, zboruri placute !
korggis
Luk23, te sustin 101% .. Cele mai proaste calatorii vreodata. La un moment dat au avut tupeul sa spuna ca nu bani ca sa repare rahatul ala de mufa de la locul meu. Si asta dupa ce m-au tinut 16 ore pe aeroport (intirziere de toata jena). Angajati super sictiriti, mincare de nici pentru ciinii vagabonti nu era buna si mai sint. Sa se duca la dracu si sa intre toti in somaj.
Eu personal i-am spus sefului ca daca mai trimite pe cineva cu rahatul ala de companie, dau eu diferenta pentru o alta. Fara discutii. Si cind faci drumuri lungi peste ocean cu ratatii aia, crede-ma ca ti se apleaca. Si asta nu e doar parerea mea. Toti colegii care au "beneficiat" de asa ceva sint de acord cu mine.
Poate doar 10% din companiile low-cost sa fie mai rau.

ps: ca o ironie usoara: de ce crezi ca doar la alitalia gaseai locuri libere si restul erau toate ocupate ? De ieftin si in regula ce e ?
flc
QUOTE (korggis @ Sep 26 2008, 17:14) *
Luk23, te sustin 101%
Poate doar 10% din companiile low-cost sa fie mai rau.

ai grija ce spui despre low costuri...
daca una ar face 10 % din ce povestiti voi de alitalia ar da faliment in primul an !

fanii alitalia nu trebuie sa se simta ignorati sau jigniti, Doamne fereste !!
pur si simplu sunt si pareri impotriva acestei companii, sper ca se intelege de ce.
dar a lua ceva in nume personal ar fi o greseala de interpretare, in cel mai elegant caz.

Mosotti
QUOTE (duculeana @ Sep 24 2008, 13:12) *
Mai, totusi sunt una din cele mai mari companii aeriene din Italia (daca nu chiar cea mai mare)! La ei acum e ca si cand s-ar desfiinta la noi Tarom-ul. Va imaginati ce inseamna asta? Un dezastru, fiindca o sa ramana numai cu companii proaste, cu servicii low-cost! Si asta intr-o tara cu o populatie tripla cat a noastra. de ~60 milioane de oameni.
Si vorbim totusi de o companie veche de peste 60 de ani, infiintata dupa al doilea razboi mondial!

tarom e fix pix. cea mai tare companie romaneasca si de fapt din univers este carpat air w00t.gif

QUOTE (LoveDemon @ Sep 26 2008, 07:51) *
Cât de retardat, de lipsit de ocupație, și de găunos poți să fii că să te bucuri de falimentul unei companii cu care n-ai nici o treabă?

pai e corect, insa astia de-aici care se bucura au avut treaba cu ea, compania, asa ca de fapt nu inteleg de ce se zborsesc din moment ce este evident ca nu lor li te adresai laugh.gif

am zburat si eu o singura data cu ei si n-am nimic de zis de mincare + berica, insa in loc de insotitoare de bord aveau insotitori de bord, iar eu nu sint ghei si nu prea ma simt confortabil sa imi zimbeasca unii
LoveDemon
QUOTE (flc @ Sep 26 2008, 17:12) *
nu va luati de userul lovedemon, a avut o cadare nervoasa si sigur ii pare rau de ce a scris despre oameni pe care nu-i cunoaste, deci ignorati mesajul.

Daca tot e sa ignorati ceva, ignorati sfatul lui Flc de a ignora mesaje care nu-i apartin.

si eu ma bucur enorm de falimentul lor. nu am zburat cu asemenea companiei, ar fi culmea, eu nu zbor nici cu altele mai mari din diferite motive, gen lufthansa sau swiss air. nu ma intrebati de ce, e treabea mea si nu are sens aici aceasta discutie.
insa mama a zburat de cateva ori cu alitalia, si mi-a ajuns. cate telefoane, cate drumuri la aeroport degeaba, cat stress.
nu stiam unde ajunge si cand.
mereu cand auzeam de alitalia...dar acum gata, s-a terminat.
numai bine, zboruri placute !

Absolut penibil. De fapt, tu nu zbori deloc, dar ai auzit de la un vecin cam cum sta treaba cu zborurile astea. Nu?

nu va luati de userul lovedemon, a avut o cadare nervoasa

O caldare?
MATRIXU

QUOTE (LoveDemon @ Sep 26 2008, 08:51) *

Lasa ca sunt multi care nu stiau ce e cu Alitalia si au zburat blestemandu-si zilele!! Ai zburat peste ocean cu ei?? Ai vazut ce inseamna kktul ala de clasa business la ei?
MD-urile alea cu care zboara in Europa sunt vai steaua lor....
Da mie imi pare bine ca s-au dus, mai bine asa decat sa isi bata joc! Am evitat cat am putut Alitalia dar sunt momente cand doar cursele lor se potrivesc cu necesitatile mele si aia e, dau niste bani pt ce?? Pai la low cost ma simt mai bine, chiar daca platesc un sandwcih
Exemplele tale sunt cam aberante, tu ai avut aproape intotdeauna Alitala ca backup....si s-a potrivit cu necesitatile tale. Dar daca tu sustii sus si tare ca Alitalia are servicii bune, atunci sau ai mers doar cu ei si nu poti face o comparatie sau iti place sa scrii mult ca moderatoare!!

PS: Esti prea tare cum ai gasit tu zbor Alitalia Buc - Italia -Viena cu doar 150EUR!! Probabil ca era gol avionul si au scazut preturile!!
MiG29
Sa fiu sincer si eu am gasit la ei, vara trecuta Bucuresti-Amsterdam(via Milano si Roma la intoarcere) cu un pret mult mai bun decat la KLM, care zbura direct. Si da serviciile si mancare sunt slabe, dar felul cum zboara aia MD-urile 82e unic. Si senzatia e unica. Mie intr-un fel imi pare rau ca dau faliment, erau o pata de culuoare in lumea companiilor aeriene mari din Europa.

L.E. Vad ca totusi nenea Berlusconi o tine pe al lui, cum ca Alitalia tre sa existe si ca nu e de conceput ca o companie straina sa fie responsabila pentru transportul aerian in Italia. Oricum e nasol, ca flota de MD-uri trebuie schimbata in curand si nu prea cred ca au cu ce (si nici nu preau au ce, ca se astapta si 5 ani ptr un avion nou in ziua de azi)
duculeana
Alitalia, salvată de la faliment

Deși întreaga presă italiană anunțase că oferta va fi retrasă, din cauza opoziției unora din sindicatele personalului navigant, compania Aerea Italiana, un consorțiu de industriași italieni, a decis să-și mențină oferta de preluare a companiei.

"Totul este pregătit în ceea ce privește acțiunea de salvare demarată de compania CAI", a declarat Corrado Passera, președintele executiv al băncii Intesa Sanpaolo.

Menținerea pe linia de plutire a companiei Alitalia a fost una dintre platformele politice ale prim ministrului Silvio Berlusconi.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...de-la-faliment/
Imperator
QUOTE (duculeana @ Nov 1 2008, 21:36) *
Alitalia, salvată de la faliment

Deși întreaga presă italiană anunțase că oferta va fi retrasă, din cauza opoziției unora din sindicatele personalului navigant, compania Aerea Italiana, un consorțiu de industriași italieni, a decis să-și mențină oferta de preluare a companiei.

"Totul este pregătit în ceea ce privește acțiunea de salvare demarată de compania CAI", a declarat Corrado Passera, președintele executiv al băncii Intesa Sanpaolo.

Menținerea pe linia de plutire a companiei Alitalia a fost una dintre platformele politice ale prim ministrului Silvio Berlusconi.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...de-la-faliment/

Cat timp e Berlusconi la putere, Alitalia nu va inchide portile... E unul dintre cele mai sustinute puncte din programul lui electoral...
adb9000
QUOTE (Imperator @ Nov 9 2008, 09:59) *
Cat timp e Berlusconi la putere, Alitalia nu va inchide portile... E unul dintre cele mai sustinute puncte din programul lui electoral...

pana sa fie salvata au cam ramas toti prin aeroporturi!Si din experienta proprie va spun ca nu e prea placut!Eu am "prins" o greva in austria (prin 2001).Aveam bilet Venezia -Bucuresti prin Viena cu Austrian Airlines(inca nu era euro si nici companii low-cost)si am avut surpriza sa constat la aeroport ca Venezia -Vienna era "canceled" .Dupa ore de tratative am obtinut o varianta inlocuitoare la Lufthansa prin Munhen cu distanta intre avioane de 9 ore!Si pe vremea aia nu era intrarea libera in Germania!In loc de 6 ore am facut de la Venezia la Bucuresti cam 50 .Asa ca acum 6 -7 ore de intarziere ma cam fac sa rad!Multi se plang de 15 - 20 minute intarziere la companiile low cost la care au platit 100 euro!
Eu ce ar fi trebuit sa fac la peste 40 ore intarziere si la un bilet de 1300 marci (600 euro) ?
bubalus
cautam un bilet milano - bucuresti si retur pt 10-14 iunie....si am ramas surprins de diferenta de pret intre un bilet dus-intors si unul doar dus.
cel dus intors este 108 euro .... cel doar dus 228 euro.

este normal asa ceva? de e e diferenta asa de mare. stiam ca nu e jumatate din cel dus intors ci mai mult...dar nu ma asteptam sa fie dublu decat cel dus intors.
inside_spy
Biletul "one way" este de la București la Milano și costă 228 de euro este pentru 10 iunie, iar cel "dus-întors" este Milano-București-Milano este pentru 10 iunie din Milano și 14 iunie din București.

Ar fi mai multe variante aici:
- biletele mai ieftine pentru avioanele din 10 iunie către Milano s-au vândut deja, așa că au rămas cele mai scumpe, în timp ce pentru zborurile din 10 iunie de la Milano, respectiv 14 de la București au mai rămas destule bilete ieftine;
- Alitalia vrea să îi țină departe pe români de granițele Italiei, motiv pentru care cere 228 de euro pe biletul "doar dus" biggrin.gif;
- bug al site-ului Alitalia (deși mi-e greu să cred)
ș.a.m.d.
bubalus
QUOTE (inside_spy @ May 12 2009, 17:05) *
Biletul "one way" este de la București la Milano și costă 228 de euro este pentru 10 iunie, iar cel "dus-întors" este Milano-București-Milano este pentru 10 iunie din Milano și 14 iunie din București.

Ar fi mai multe variante aici:
- biletele mai ieftine pentru avioanele din 10 iunie către Milano s-au vândut deja, așa că au rămas cele mai scumpe, în timp ce pentru zborurile din 10 iunie de la Milano, respectiv 14 de la București au mai rămas destule bilete ieftine;
- Alitalia vrea să îi țină departe pe români de granițele Italiei, motiv pentru care cere 228 de euro pe biletul "doar dus" biggrin.gif;
- bug al site-ului Alitalia (deși mi-e greu să cred)
ș.a.m.d.

- ambele bilete au plecare din Milano. si e vorba de ac. cursa...daca ale ieftine s-au terminat...e normal sa fie terminate si cand faci rezervare du-intors....e acelasi zbor.
- inc aodata plecarea e din milano....deci ar trebui sa se bucure ca pleaca romanii si sa lase pretul mai mic daca nu s eintorc... smile.gif
am facut si o alta simulare Bucuresti - Milano in 14.06.09 ...pret 180 euro

deci daca iau dus-intors platesc 108 euro. daca iau intai dus apoi intors platesc 400 de euro. e f. ciudat
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.