QUOTE (LoveDemon @ Sep 26 2008, 07:51)

Cât de retardat, de lipsit de ocupație, și de găunos poți să fii că să te bucuri de falimentul unei companii cu care n-ai nici o treabă? Nu te obligă și nu te-a obligat nimeni să zbori cu Alitalia. Nu-ți place, sabotează-i și nu zbură cu ei. Nu-i poți evita decât dacă dau faliment? Pe bune dacă înțeleg cretinismul din bucuria unor români că niște italieni cu care n-au absolut nici o legătură au dat faliment.
Cineva se plângea de mâncare. Dacă vrei mâncare bună, nu-ți cumperi bilet de avion, ci-ți rezervi masă la restaurant. Chiar așa de flămânzi sunt românii, că se bucură de mâncarea din avion? Ăsta e un criteriu de apreciere a calității unei companii aeriene? Nu te interesează să aterizezi în siguranță la destinație, te interesează mai mult să fie sandwich-ul bun? Văd ca aici n-a zis nimeni că n-ar fi avut zboruri sigure, ci că sandwich-ul era cu brânză.
Once upon a time, mă sună maică-mea să mă anunțe că taică-meu a murit. Fiind vineri seară în Israel, bineînțeles că n-am găsit nici un zbor. Și, după cum înmormântarea era duminică dimineață, era destul de important să ajung urgent în România. Singurul zbor disponibil a fost Alitalia.
Once upon another time, maică-mea era în Barcelona și m-a chemat și pe mine. Nu era absolut nici un zbor. Chiar și unul de la o agenție de turism s-a mirat că nu găsește chiar nimic. Nu era nimic-nimic, nici măcar la Business Class, pentru datele pe care le voiam eu (în timpul săptămânii). Singura combinație disponibilă, cam scumpă, dar disponibilă, a fost - ați ghicit! - Alitalia.
Once upon yet another time, aveam zbor cu nu știu ce companie low-cost (ceva cu mov) din București spre Budapesta. Zborul era sâmbătă, dar nu știu de ce am stat liniștită până duminică, când, înainte să plec spre aeroport, m-am uitat să văd dacă n-are întârziere zborul. Nu știu dacă cunoașteți groaza și dezamăgirea de a te prinde că ai încurcat ziua și ai pierdut avionul. Și trebuia să fiu în Viena a doua zi (luni). Ca să n-o mai lungesc, da, singurul zbor disponibil și relativ ieftin (150 euro) spre Viena direct a fost al lui Alitalia.
Bucurați-va în continuare.
Trecand peste jignirile care denota o proasta crestere evidenta, iti repet ca ma bucur ca va da faliment.
Este o companie care n-are nici o legatura cu piata reala a transporturilor aeriene din Europa, in care s-au bagat miliarde de euro care au disparut ca intr-o gaura neagra. Costurile reale de exploatare depasesc de cateva ori incasarile. S-a terminat pomana, asta e.
Nu poti sa spui ca daca nu-ti place, nu zbori si gata. Banii aia care li s-au dat sunt din buget, chiar daca cel italian. De ce sa munceasca unii ca sa aiba altii loc de munca?
Seful Alitalia e un manager care a venit de la caile ferate, pe care le-a dus cu un picior in groapa. Daca nu ai habar, mai bine te abtii.
In ultimul timp, stiind ca sunt pe duca, salariatii nici macar nu mai faceau eforturi sa pastreze unele aparente. Stewardese mai sictirite ca la Alitalia n-am intalnit nicaieri. Ultima oara cand am zburat au refuzat sa-i dea unei femei o aspirina, motivand ca au doar pentru personalul de zbor. Ma lasi....