O sa ajung din nou in Malaezia cu treaba si am cerut la sfarsit cateva zile de concediu pentru o calatorie in Indonezia pentru ca sanse ca astea nu se ivesc in fecare zi. Asa ca sunt mari sanse sa ajung acolo pe la inceputul lunii iulie. Incerc sa stau acolo 9 sau 10 nopti.
Am luat ghidul Lonely Planet si am trasat ce vreau sa vad. Urmeaza sa cer sfaturi de la cei care ati fost acolo si ati vazut (Imperatore, te mai rog frumos o data sa fi pe receptie

). Cam asta e planul meu principal:
Zbor KL - Yogyakarta cu Air Asia. Pentru Borobudur si Prambanan. Se pot vizita amandoua in aceeasi zi sau sa pun cate o zi pentru fiecare ? Ce ma sfatuiti ? Din Yogyakarta in Borobudur sunt 42 km, din Yogyakarta la Prambanan 18 km. O sa stau 3zile/2nopti aici pentru cele doua obiective.
Zbor Yogyakarta - Denpasar cu Garuda, linia nationala a Indoneziei care vad ca are preturi de nimic

Deci mai raman 7 nopti in Bali.
Ce am citit pana acum/ ce as vrea/ ce nu as vrea de la Bali/ ce imi recomandati cei ce ati fost acolo:
Ubud clar ma interseaza, e punctul principal, acolo vreau sa imi caut cazare. Evident la buget, nu in hoteluri de lux sau resorturi all-inclusive. Acum nu stiu daca se merita sa stau 7 nopti cazat numai in Ubud in acelasi loc sau sa caut si un al doilea loc de cazare in alta parte din Bali (3-4 nopti in Ubud, 3 nopti altundeva). Imperatore, tu cum ai procedat ?
Nu ma intereseaza Kuta, am taiat-o din start de pe lista ca acolo e zona cea mai comerciala, cea mai aglomerata, cea mai scumpa si acolo au avut loc atentatele alea.
Ma intereseaza terasele de orezarii, ma intereseaza templele (care v-au placut ?), zona aia de lacuri si munti vulcanici (care ?) si poate o zi la plaja (ce imi recomandati mai linistit decat Kuta ?). Am decis ca statul cu burta la soare sa fie pe ultimul loc in Bali.
Zbor inapoi Denpasar - KL cu Air Asia.
Pun toate intrebarile astea pentru ca Bali are foarte multe obiective, poti face o gramada de chestii si timpul meu e scurt si e bine sa stim ce se merita cu adevarat sa vizitam din sfaturile si experienta celor ce au fost acolo.