Leduri

mitzunator

Cat consuma un led si cate leduri pot sa pun la o baterie de masina ca sa nu afecteze bateria adica s anu consume in draci din ea.Dac vreau sa imi pun aprox 35-40 de lediuri la masina mea e prea mult? (stopuri,interior,etc)
mikess
Un led consuma in jur de 6 mA dar trebuie avut in vedere urmatorele tensiune de alimentare sa nu depaseasca 3 v si sa se limiteze curentul prin led
La un calcul corect se pot pune pana la 100 de leduri si consum e de 6-700mA ceea ce inseaman ca o sa te tine bateria cateva sezi de ore depinde si de baterie

mister_rf
Un LED functioneaza corect de la 10 la 20mA sau mai mult, depinde de model.
Inserierea LED-urilor la limita la care suma tensiunilor directe sa fie mai mica decat tensiunea de alimentare permite economia de curent... biggrin.gif
Probabil ca numarul de LED-uri inseriate este de 4-6 in functie de culoarea lor, diferenta de tensiune trebuie sa fie disipata pe o rezistenta. Valoarea acesteia se stabileste pentru atingerea curentului necesar, deci ca diferenta dintre tensiunea de alimnetare si tensiunile directe pe LED-uri, impartita la curentul prin LED.
Pentru conectarea mai multor LED-uri se vor face grupe de LED-uri inseriate fiecare grup cu rezistenta proprie.
La prima vedere 40 LED-uri inseamna 8 grupe ce consuma fiecare 20mA, deci un total de 160mA din bateria de 12V si o putere consumata de aproximativ 2W. Pentru un acumulator de masina (45-55Ah) acest lucru este putin, durata de utilizare va depasi 200-250 de ore... cool.gif
Vezi ca au mai fost discutii despre LED-uri, foloseste functia SEARCH : "LED''.
mitzunator
mersi mult stiu am cautat dar te baga in ceatz a oameni cu atatea discutii mersi mult biggrin.gif
NickRvl
QUOTE (mikess @ Mar 30 2008, 01:42) *
Un led consuma in jur de 6 mA dar trebuie avut in vedere urmatorele tensiune de alimentare sa nu depaseasca 3 v si sa se limiteze curentul prin led
La un calcul corect se pot pune pana la 100 de leduri si consum e de 6-700mA ceea ce inseaman ca o sa te tine bateria cateva sezi de ore depinde si de baterie

Alea la 3,4V nu sint Leduri?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.