iulya_adryana
27th March 2008, 22:01
Va rog ajutati-ma!! Am nevoie urgenta sa aflu care e costul total pentru deschiderea unei sere (flori,nu legume).In suma as vrea sa fie incluse:
-costul terenului(200 mp);
-seminte;
-utilaje;
si tot ce mai e nevoie pentru deschiderea unei sere in toata regula.
Va rog daca aveti cunostinta sau stiti pe cineva care ma poate ajuta v-as fi recunoscatoare!!
Sau daca m-ati putea indruma catre un site/firma/persoana care sa fie in cunostinta de cauza ...la fel as vrea sa-mi spuneti!
Multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsuri va rog!!
gomez99
27th March 2008, 22:33
sint citeva lucruri la care e bine sa te gindesti daca vrei sa te apuci de asa ceva.
daca e doar hobby, atunci chestia se simplifica.
daca e un biz, atunci tine cont ca la o firma de talia asta beneficu poate dupa 3 ani, daca merge bine. altfel timp de 3 ani tre sa intretii si firma si casa. sanatoasa sa fii, ca necazurile vin ele singure!
consultanta se da pe formule standard. poate dupa ce obtii oarece informatii la OJCA e bine sa incerci sa abordezi si solutii mai putin ortodoxe. am un amic care si-a facut o sera mica din ce a strins de pe la vecinii care isi reparau casele. e drpt ca trebuie sa scrie pe ea "sera" ca sa te dumiresti imedat ce e, dar e functionala si a costat mai nimic.
poate ca ar fi mai bine sa incepi cu un solar si abia apoi sa treci la sera.
gomez99
27th March 2008, 22:52
nu stiu costuri, ca nu stiu preturiel al materiale. da hai sa teoretizam.
in functie de unde locuiesti, terenul poate sa fie intre 200 si 6000 eur. ideal ar fi sa fie linga casa.
depinde cit de mare e sera, materiale (profile, sticla) + manopera.
sera rece sau calda? la cald trebuie inclazire, ce fel de inclazire, cit costa pe luna?
in prima faza cine stie ce echipamente nu iti trebue, mai mult unelte.
suport (pamint, ghivece, turba) ingrasaminte, tratamente
seminte - depinde ce flori vrei sa cultivi. la www.sem-luca.ro poti sa iti faci o idee de cit costa semintele de cimparat mic-gross si cam ce pretul de desfacere sint la rasaduri si flori. sigur ca asta e importator, da cred ca o raita prin florarii te ajuta.
personal - citi angajati, care sint conditiile de slarizare ale zonei
contabilul - musai
desfacere, promovare, etichete, etc.
avize de constructie, de mediu, taxa la primarie - cit or fi si astea
pe urma ia nevoie de un economist ( probabil la ojca) care sa puna toate astea cap la cap si sa iti spuna cam ce bani iti trebuie, cind si cum trebuie sa ii ai, si cam ce sanse ai sa obtii profit in conditiile tale.
buteliearagaz
13th November 2008, 01:54
Pana la urma cat te-a costat , ca as fi si eu interesat ?
kappa_man84
15th April 2009, 13:55
Si eu sunt curios, ai inceput?
kappa_man84
16th April 2009, 07:14
Mai, 100 euro/m2 mi se pare cam mult. Am 3 oferte in fata cu sere cuprinse intre 357mp si 9600mp si preturile se invart pe la 25-30euro/mp. La cea de 9600mp este inclus si sistemul de incalzire si irigare, da' deja vorbim de sume destul de consistente. Fara fundatie.