Mercurial La Notari: Preturi Minime La Case

Zubaida

Taica-meu vrea sa-mi transfere cumva dreptul de proprietate al casei sale, in asa fel incat sa nu poata fi atacat de alti mostenitori mai betivi si mai pramatii si mai barbugii decat mine.

Conform mai multor sfaturi pe care le-am primit, cea mai greu de atacat ar fi o vanzare-cumparare. La notar, surpriza: guvernul pesedel in frunte cu intaiul bombonel al tarii tocmai a dus lacomia la un alt nivel si a ouat un mercurial pentru tranzactiile imobiliare, lucru care face cam scumpa trebusoara de care pomeneam in primul paragraf.

Bineinteles ca l-am injurat de toti mortii pe latifundiarul de la Cornu, cu ouale lui alea zbarcite cu tot, si-mi pun intrebarea fireasca: el de ce are voie sa vanda fabrici si uzine PE UN EURO si taica-meu nu are voie sa-mi vanda mie casa la un pret simbolic?

Va rog injurati si voi aici sa ne mai racorim nitel, pana la alegeri
vektor12
nu ai de ce sa injuri guvernul, oricum vanzarea sau cumpararea ar fi fictiva...

moartea
daca nu stii care sunt taxele exact, le poti afla de aici:
http://www.eimobiliare.ro/calculator_taxe.html
asta ca sa mai pun si eu sare pe rana, si pe a ta si pe a mea, pentru ca si eu voi trebui sa platesc o suma destul de mare.
colinut
eu cu ai mei am facut prin donatie...acelasi pretz cu vanz-cump ..cam 5mil
aproppo, poti sa faci drept de uzufruct pentru tatal tau care il asigura ca pana la moartea sa, nu il poate da nimeni afara din casa...nici chiar tu smile.gif
chiar daca e proprietatea ta...
intreaba la notar pentru mai multe detalii...

bafta!
vektor12
daca esti mostenitor unic, da... altfel decizia poate fi contestata.
madman2711
in primul si in primul rand e important sa stiu daca esti unicul mostenitor in afara de mama ta sau mai ai si alti frati

2 nu face un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct in beneficiul tatalui tau pt ca in caz de dezbatere a mostenirii exista prezumtia legala de a fi donatie simulata
pt a fi sigur fa un contract de vz cump cu clauza de intretinere care desi in practica e acelasi lucru este opozabil si celorlati mostenitori

intr-adevar nu poti pune un pret infim dar poti pune un pret foarte mic care oricum nu se plateste de exeplu un ap de 30000 E il cumperi cu 100 mil nici un notar nu poate spune nimic

plz feedback
vektor12
nu inteleg ce ai vrut sa spui la ultimul paragraf, ala cu apartamentul...

Zubaida
Mai am o sora, care are un barbat, nu stiu cum sa-l calific, fost puscarias, betiv, o bate si o terorizeaza psihic, ii papa banii la barbut, etc. El e de fapt problema, pt. ca ea e o marioneta care face ce-i zice el, in asemenea hal a adus-o. Individul a mai primit o garsoniera mostenire si inca vreo suta de milioane pe care a facut ce-a facut si le-a papat.

Ai mei n-ar vrea ca si ap. lor sa aiba aceeasi soarta si vor sa-mi faca act de vz-cump, cu clauza de intretinere, cum a zis madman, a.i. sa nu poata fi atacat de puscarias.

Nu stiu daca merge sa declari doar 100 mil valoarea apartamentului, asta inseamna putin peste 2.400 EUR, ar fi bine daca ar merge. Ce ma sfatuiti?
vektor12
e urgenta treaba???
Zubaida

2 saptamani, maxim o luna
ovidelu
Te sfatuiesc sa vizitezi un avocat. Daca nu poti, macar incearca la forumuri cu avocati si consiliere legala.
madman2711
toate bunurile primite mostenire sunt doar ale sotului mostenitor si nu fac parte din bunurile comune ale sotilor

contractul de intretinere este mai bun pt vanzator intrucat in cazul in care cumparatorul nu-si respecta obligatiile de intretinere intervine rezolutiunea si bunul revine in patrimoniul vanzatorului fara ca acesta sa datoreze nimic pt intretinerea primita

ar mai fi o solutie de vanzare a numai 70 - 90% din proprietate cu pastrarea a restului pentru ca bunul sa nu poata fi instrainat fara acordul proprietarului

dar cel mai bine te interesezi la un notar sau avocat desi notarul poate sa te invete mai multe chestiuni sau clauze posibile in asemenea contracte

sau poti sa faci ca si camatarii ii vinzi apartamentul si apoi faci antecontracte de vanzare cumparare prin care este obligat sa-ti vanda tie cu un anumit pret in caz contrar va fi incheiat contractul pe cale judecatoreasca

sunt mai multe solutii dar nu sunt toate gratis ca si asa fac concurenta neloiala
Zubaida
thanx madman, luni o sa fac o vizita la notar
colinut
eu, personal as sparge p**da-n el de puscariash... death.gif
iei o ranga, o invelesti intr-un ziar si-l bati dupa aceea cu ziarul...

si un dus rece la sora-ta sa-i vina mintea la cap... console.gif

daca nu, bafta la notar...dar sa te pregatesti cu 5-6 millione...

totusi... cu 2-3 milioane ai motiva vreo 3 baieti rai din cartier sa-l f**a pe puscariash pentru tine...

vezi si tu cum e mai ieftin smile.gif

notangel.gif
madman2711
alo exista si metode mai pasnice de a rezolva problemele ca nu suntem in epoca de piatra sau in afganistan
colinut
notarul ii scapa casa de pushcariash...
dar pe sora cine i-o scapa?

numai ziarul si dushul rece mentionate mai sus...
madman2711
din pacate nu cred ca e asa de simplu
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.