Salutare,
ultimile luni alaturi de orange au fost critice ... am fost plecat din Romania si am utilizat telefonul in roaming iar factura a fost cam marisoara si mi s-a parut cam suspect. Am sunat am facut reclamatie is mi s-a spus sa cer desfasuratorul. Bine am cerut desfasuratorul si am vazut multe convorbiri de 2-3 secunde si conectari la internet de aceasi durata. Mobilul meu a fost inchis pe perioada romingului, l-am deschis doar cand am avut nevoie de el si asta ptr ca nu aveam incarcator si nu vroiam sa ma lase de tot bateria.
Bun am sunat din nou la orange si mi-au zis ca au sa recalculeze sumele si o sa fiu contactat.
A trecut o luna si nimic sun din nou iar sunt amanat dupa care numarul meu a devenit NUMAR NEALOCAT. Sun de pe un alt nr la rel cu cl. orange si mi s-a spus sa platesc dupa care le-am spus ca eu nu platesc nimic pana la definitivarea problemelor. si m-au tot amanat ca voi fi sunat ca voi fi sunat dar nimic acum ma trezesc contactat de la firma specializata din partea orange ptr achitarea datoriei care acum este dubla. AM sunat din nou la orange si mi s-a zis iarasi ca voi fi contactat ptr solutionarea problemelor si uitati ca asa au trecut 3 luni si eu inca astept. Acum daca e sa platesc suma datorata eu nu-mi pot recupera numarul de telefon.
Ce sa fac pentru a solutiona odata problema pentru ca eu nu vreau sa platesc acele penalizari avand in vedere ca m-au pus sa astept pana la solutionarea problemelor si le-am explicat ca eu astept solutionarea problemei dar o astept pe banii mei si mi-au spus ca nu voi mai fi taxat in plus ... dar nimic ....
onlyone
Mar 27 2008, 01:07
Sper ca stiai faza cu mesageria vocala in roaming. Mai mult de atat nu stiu ce sa iti zic, stiam ca esti client vechi orange (daca nu cumva te confund cu altcineva)
Bafta la solutionarea problemei.
am 5 ani in reteaua orange ... si in ultimul an lunar am avut probleme cu ei, cat despre mesagerie vocala era dezactivata
alemat
Mar 27 2008, 09:37
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 01:02)

Salutare,
ultimile luni alaturi de orange au fost critice ... am fost plecat din Romania si am utilizat telefonul in roaming iar factura a fost cam marisoara si mi s-a parut cam suspect. Am sunat am facut reclamatie is mi s-a spus sa cer desfasuratorul. Bine am cerut desfasuratorul si am vazut multe convorbiri de 2-3 secunde si conectari la internet de aceasi durata. Mobilul meu a fost inchis pe perioada romingului, l-am deschis doar cand am avut nevoie de el si asta ptr ca nu aveam incarcator si nu vroiam sa ma lase de tot bateria.
Bun am sunat din nou la orange si mi-au zis ca au sa recalculeze sumele si o sa fiu contactat.
A trecut o luna si nimic sun din nou iar sunt amanat dupa care numarul meu a devenit NUMAR NEALOCAT. Sun de pe un alt nr la rel cu cl. orange si mi s-a spus sa platesc dupa care le-am spus ca eu nu platesc nimic pana la definitivarea problemelor. si m-au tot amanat ca voi fi sunat ca voi fi sunat dar nimic acum ma trezesc contactat de la firma specializata din partea orange ptr achitarea datoriei care acum este dubla. AM sunat din nou la orange si mi s-a zis iarasi ca voi fi contactat ptr solutionarea problemelor si uitati ca asa au trecut 3 luni si eu inca astept. Acum daca e sa platesc suma datorata eu nu-mi pot recupera numarul de telefon.
Ce sa fac pentru a solutiona odata problema pentru ca eu nu vreau sa platesc acele penalizari avand in vedere ca m-au pus sa astept pana la solutionarea problemelor si le-am explicat ca eu astept solutionarea problemei dar o astept pe banii mei si mi-au spus ca nu voi mai fi taxat in plus ... dar nimic ....
Salut,
Mi se pare ca scrie si in contract ca reclamatiile se fac la 411 si se solutioneaza, dar pana la solutionare factura trebuie platita. Ceea ce mi se pare foarte normal, de altfel, cum ar fi daca de fiecare data cand i se pare cuiva ca are factura prea mare sa nu o plateasca vreo 2 luni pana la recalculare? Ceea ce trebuia sa faci tu era sa platesti factura si la recalculare, daca intr-adevar se produsese vreo eroare, ei te-ar fi compensat.
Sunt de acord ca nu este ok sa fii facturat pentru servicii de care nu ai beneficiat si ca e nasol sa te trezesti din senin cu o factura mare (btw, cam despre ce suma era vorba?), insa contractul e contract si trebuie respectat. Vazand ca nu ai platit (nu te-au sunat sa te avertizeze ca iti vor taia telefonul?), ei au procedat la desfacerea unilaterala a contractului, prin urmare numarul tau a fost inchis.
adrianatoma
Mar 27 2008, 10:07
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 01:02)

Salutare,
am avut si eu un caz asemanator, am vb destul de mult in roaming dar am tinut socoteala la ce am vb...si cand mi-a venit factura si am vazut ca e aproape dubla, i-am sunat...si mi-au explicat ca de fapt ei te taxeaza fix numai ce trimite operatorul pe care l-ai folosit in roaming. si ca in functie de asta trimit factura...si ca nu au cu ce sa ma ajute ca daca atat a trimis operatorul din roaming, ei atat factureaza...si am cerut desfasurator, le-am explicat ca nu recunosc unele apeluri, au zis ca nu au ce sa faca...si am platit, ce sa fac?! bine, nu era chiar asa mare suma, acum nu stiu cat ai avut tu...
1060 RON din cate imi aduc aminte si la mine facturile erau in medie 250 -300 RON deci e un pic de diferenta fata de cum eram eu obisnuit.
Cat despre sa ma sune sa-mi zica ca daca nu platesc mi-l inchid nu a fost asaceva, m-am trezit de-odata cu el inchis exact cand aveam nevoie mai mare.
Sincer macvar clientii astia mai vechi sa-i respecte.
Am avut optiune internet always 500 MB si era gtauita mie luna d eluna imi era tarifata, sunam la ei si daca vroiau sa o scada bine daca nu nu, aveam reducere 20% la abonament pe 2 ani de zile o primeam doar odata la 3 luni cam asa .... si multe alte probleme si am facut reclamatii si nimic si acum ei se asteapta d ela mine sa fiu intelegator ?
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 10:42)

1060 RON din cate imi aduc aminte si la mine facturile erau in medie 250 -300 RON deci e un pic de diferenta fata de cum eram eu obisnuit.
Cat despre sa ma sune sa-mi zica ca daca nu platesc mi-l inchid nu a fost asaceva, m-am trezit de-odata cu el inchis exact cand aveam nevoie mai mare.
Sincer macvar clientii astia mai vechi sa-i respecte.
Am avut optiune internet always 500 MB si era gtauita mie luna d eluna imi era tarifata, sunam la ei si daca vroiau sa o scada bine daca nu nu, aveam reducere 20% la abonament pe 2 ani de zile o primeam doar odata la 3 luni cam asa .... si multe alte probleme si am facut reclamatii si nimic si acum ei se asteapta d ela mine sa fiu intelegator ?
Imi permit sa intervin si eu - de cand sunt pe forumul asta stiu ca ai fost obiectiv, deci nu cred ca exagerezi
ce iti pot recomanda este sa te duci intr-un magazin cu fact detaliata si sa stai de vb cu cineva de acolo
este posibil sa nu se fi dezactivat corect mesageria vocala si de aceea sa existe taxari
oricum sunt sigur ca stii deja ca roamingul este un serviciu foarte scump
cat priveste conectarile la internet, posibil sa fi fost si prin CSD
depinde de factura ta detaliata
dak vrei da un scan pe net si ne dam si noi cu parerea (eventual dai cu markerul peste nr apelate de tine des
)
bafta
cand am sa ma intorc de la birou d ela firma am sa caut factura detaliata si am sa incerc sa o scanez
adrianatoma
Mar 27 2008, 11:58
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 11:41)

cand am sa ma intorc de la birou d ela firma am sa caut factura detaliata si am sa incerc sa o scanez
pot sa te intreb in ce tara ai fost plecat? eu de exemplu pentru egipt am fost taxata cu 2 euro pe minut...in schimb in europa tarifele sunt mult mai mici si nu s-ar justifica o factura asa mare...
in Germania am fost, am mai telefonat din Austria si Ungaria.
adrianatoma
Mar 27 2008, 13:30
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 12:42)

in Germania am fost, am mai telefonat din Austria si Ungaria.
astea-s in ue, avem tarife mult mai mici...plus taxare la secunda dupa al doilea min...
cam ciudat!
in desfasurator, la apelurile cele scurte de care spui, e trecut numar de telefon, ceva...alea de cateva secunde...?
te intreb pt ca in mod normal pt o ora vb in roaming in tari eu platesti cam 30 de euro...numai apeluri initiate de tine. pana la o factura de 10 mil e cale luuuunga...
QUOTE (adrianatoma @ Mar 27 2008, 13:30)

astea-s in ue, avem tarife mult mai mici...plus taxare la secunda dupa al doilea min...
cam ciudat!
in desfasurator, la apelurile cele scurte de care spui, e trecut numar de telefon, ceva...alea de cateva secunde...?
te intreb pt ca in mod normal pt o ora vb in roaming in tari eu platesti cam 30 de euro...numai apeluri initiate de tine. pana la o factura de 10 mil e cale luuuunga...
in roaming nu exista taxare la secunda
exista doar taxare la minut
deci, este totuna sa vb 1 min si 1 sec sau 1 min si 59sec 
oricum dak pe detaliata apar convorbirile, atunci sigur e corecta factura
se pot aduna si verifici dak e totul ok
adrianatoma
Mar 27 2008, 14:07
QUOTE (sind @ Mar 27 2008, 13:57)

in roaming nu exista taxare la secunda
exista doar taxare la minut
deci, este totuna sa vb 1 min si 1 sec sau 1 min si 59sec
oricum dak pe detaliata apar convorbirile, atunci sigur e corecta factura
se pot aduna si verifici dak e totul ok
ai dreptate, nu exista taxare la secunda...
cand ajung acasa voi face un calcul secunda cu secunda si voi vedea daca iese cum trebuie, o factura de 1060 RON adunat cent cu cent o sa fie ceva de munca
)
inca o treaba, acum daca am aceste probleme cu orange mai pot face abonament la alta retea sa nu fie vre-o lista cu rau platnici care sa ma faca sa nu ma lase sa fac abonament? oricum la orange nu voi mai reveni, cel putin pe moment.
Momentan am cartela prepay la orange si e crancen mai ales cand se termina creditul cand ai nevoie mai mare. in medie sun cam 20-30 min pe zi, la cartela e cam big problem, daca aveam orange student sau young era o treaba ...
adrianatoma
Mar 27 2008, 16:02
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 14:26)

cand ajung acasa voi face un calcul secunda cu secunda si voi vedea daca iese cum trebuie, o factura de 1060 RON adunat cent cu cent o sa fie ceva de munca

)
inca o treaba, acum daca am aceste probleme cu orange mai pot face abonament la alta retea sa nu fie vre-o lista cu rau platnici care sa ma faca sa nu ma lase sa fac abonament? oricum la orange nu voi mai reveni, cel putin pe moment.
Momentan am cartela prepay la orange si e crancen mai ales cand se termina creditul cand ai nevoie mai mare. in medie sun cam 20-30 min pe zi, la cartela e cam big problem, daca aveam orange student sau young era o treaba ...
acum cativa ani erau probleme cu cei care isi faceau abonament pe un an la orange sa zicem ca sa ia un telefon nou, apoi renuntau la el dupa 3 luni si vroiau sa-si daca altul la vodafone pt alt telefon...era o problema daca nu plateai abonamentul la orange pana la capat, la vodafone refuzau sa-ti faca...dar atunci erau mult mai putini utilizatori...
acum sincer nu stiu sa mai fie cazul...asa ca mergi si incearca la vodafone fara probleme
capuera
Mar 27 2008, 22:48
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 14:26)

)
imi pare rau sa iti spun ca daca ai ajuns la societatea de recuperare creante, atunci stiu si ceilalti operatori de situatia ta cu Orange(mai putin Cosmote cred) si daca vei dori sa faci un abonament ti se va solicita un avans sau un depozit.
in ceea ce priveste taxarea in roaming nu cred ca ai ce face, pentru ca ei oricum primesc informatiile despre taxare de la reteaua din care ai vb...singura posibilitate pe care o vad sa fie in avantajul tau e daca nu ai avut MV-ul dezactivat complet din cauza Orange si din acest motiv ai fost tarifat...altfel iti cam recomand sa platesti factura
ideea este ca momentan factura a ajuns la 21 milioane de lei vechi si sincer asa ma cam lasa lefter.
CUm explicati ca ei imi spun sa astept solutionarea problemei si nu mai dau nici un semn de viata ?
AlexEn
Mar 27 2008, 23:34
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 23:20)

ideea este ca momentan factura a ajuns la 21 milioane de lei vechi si sincer asa ma cam lasa lefter.
Poti suna la departamentul de plati pentru o esalonare.
asta insemnand sa iplatesc in rate? sau ce mai exact ...
AlexEn
Mar 28 2008, 00:07
QUOTE (EPoX @ Mar 27 2008, 23:53)

asta insemnand sa iplatesc in rate? sau ce mai exact ...
Exact, sa nu platesti integral la scadenta, ci doar o parte din suma.
faza este ca ultimile 2 dati am fost contactat de o firma societatea de recuperare creante numita KEOS, ultima oara cand am vb am obtinut o prelungire a perioadei de achitare sold.
AlexEn
Mar 28 2008, 09:17
QUOTE (EPoX @ Mar 28 2008, 00:21)

faza este ca ultimile 2 dati am fost contactat de o firma societatea de recuperare creante numita KEOS, ultima oara cand am vb am obtinut o prelungire a perioadei de achitare sold.
Daca deja datoria a ajuns la firma de recuperare creante, atunci nu mai poti cere de la Orange esalonare deoarece nu mai ai datoria fata de ei.
Hidralazina
Mar 28 2008, 11:46
Eu nu inteleg cum ti-au dublat datoria in 3-4 luni astia de la firma de recuperare totusi...de la 1060 la 2100 de ROn e iarasi cale foarte lunga! Sugerez sa treci tot ce ai pe numele rudelor, nu se stie niciodata!
conform contractului orice client care nu plateste factura la timp se poate trezi cu penalitati de 1% pe zi - cine nu citeste contractul sa nu isi mai dea cu parerea aiurea
cat priveste intelegerea vodafone, cu siguranta la suma asta ti se va cere un depozit - as merge atat de departe cat sa zic ca 100EUR
vodafone si orange nu sunt atat de fomisti precum cosmote
poate la cosmote sa iti fie activat ab fara depozit
insa gandeste-te un pic - ce se intampla dak orange chiar avea dreptate?si ai fost facturat corect, conform facturilor detaliate?
eu iti recomand sa mergi intr-un magazin si sa stai de vb cu un shop manager dak vrei sa te reabonezi la orange
cu siguranta gasesti intelegere mai mare decat la concurenta
m-am hotarat sa ii sun si sa le spun ca le platesc doar suma datorata de 1060RON nimic mai mult.
faza e ca vreau sa platesc, nu vreau sa raman dator la nimeni ca nu se stie in viata ce se poate intampla.
adrianatoma
Mar 28 2008, 15:17
QUOTE (EPoX @ Mar 28 2008, 14:17)

faza e ca vreau sa platesc, nu vreau sa raman dator la nimeni ca nu se stie in viata ce se poate intampla.
incearca sa vb direct cu cineva, cum zicea sind mai sus...ca ai tot vb la serviciu clienti, la una-alta...vb direct cu cineva din orange shop, poate reusesti sa discuti cu un supervisor, ca prin telefon e mai greu...si sa intelegi exact ce s-a intamplat pe factura ta si ce solutii au ei, dar concret, fara sa te mai amane...si eventual fara sa fii nevoit sa faci abonament la voda sau cosmote
QUOTE (stokarit_s @ Mar 28 2008, 13:17)

Ce limbaj ai lasa de dorit
dc? asta este realitatea
am vazut situatii in care trageau de clienti sa se aboneze
ce sa mai zic de actele de activare - nici vb sa respecte aceleasi reguli
deci...no comment
si ink ceva - lipsa cosmote din baza de date comuna de datornici te face sa te gandesti cat de fomisti sau nu sunt
nu inteleg personal dc nu s-au bagat si ei, din moment ce fostul cosmorom a luat niste tepe de zile mari (dovada ca au dat si faliment)
Astazi m-am trezit cu o scrisoare in posta, adica cu 8 zile dupa sesizarea facuta la ei telefonic, care spune asa:
Stimate Domnule ... ,
Va multimim pentru sesizarea pe care ne-ati adresat-o cu privire la taxarea apelurilor efectuate de de numarul ( aici vine nr meu d etel suspendat de pe abonament)
Pe aceasta cale doresc sa va informez ca dumneavoastra va identificati in reteaua GSM prin intermediul cartelei Orange. Posibilitatea inregistrarii eronate a convorbirilor efectuate cat si a duratei acestora, este exclusa deoarece toate informatiile referitoare la numerele de telefon apelate si la serviciile de retea sunt inregistrate in baza noastra de date prin intermediul cartelei SIM.
In urma analizarii situatiei semnalate va informez ca apelurile efectuate in luna de facturare 6 septembrie 2007 - 5 octombrie 2007, de pe numarul de telefon ( aici vine nr meu d etel suspendat de pe abonament) au fost inregistrate corect in baza noastra de date si taxate in conformitate cu tariful de 0.09euro centi/ minut pentru convorbirile nationale, aferent abonamentului detinut de dumneavoastra, mai exact Business Flexibil 38 Euro, cu un credit inclus de 56.50 EURO.
De asemenea va informam ca dintr-o regretabila eroare, ca urmare a schimbarii de pachet efectuata din 6 iulie 2007, reducerea de 20% la taxa de abonament de 38Euro nu a mai fost aplicata.
In vederea corectarii acestei situatii in factura din data de 7 septembrie 2007 s-a regasit o reducere in valoare de 22.85Euro, fara TVA, pentru perioada 6 iulie 2007 - 5 octombrie 2007.
Va informam de asemenea ca, in data de 5 octombrie 2007, contractele pentru abonamentele detinute de dumneavoastra au fost denuntate unilateral de catre societatea noastra pentru depasirea termenului scadent facturii emise in 7 septembrie 2007.
in speranta ca informatiile oferite va vor ajuta la lamurirea acestei situatii, ramanem in continuare la dispozitia dumneavoastra prin serviciul de relatii cuclienti si sa va asiguram intreaga noastra atentie si consideratie.
Ei bine cum si ce trebuie sa fac acum ca sa platesc doar factura aferenta nu si penalizarile pentru ca eu astept aceasta scrisoare de 6 luni fratilor si eu in timpul acestor luni am fost penalizat ptr intarzierea platii, deci eu am asteptat scrisoarea asta 6 luni pe banii mei. Ce trebuie sa fac ?
QUOTE (EPoX @ Mar 28 2008, 19:21)

Astazi m-am trezit cu o scrisoare in posta, adica cu 8 zile dupa sesizarea facuta la ei telefonic, care spune asa:
Ei bine cum si ce trebuie sa fac acum ca sa platesc doar factura aferenta nu si penalizarile pentru ca eu astept aceasta scrisoare de 6 luni fratilor si eu in timpul acestor luni am fost penalizat ptr intarzierea platii, deci eu am asteptat scrisoarea asta 6 luni pe banii mei. Ce trebuie sa fac ?
mergi la un magazin orange si stai de vorba cu cineva de acolo
iti recomand direct cu shop managerul
nu garantez, insa cred ca poti gasi flexibilitate, mai ales ca ai fost client vechi
adrianatoma
Mar 31 2008, 21:57
salut,
ce ai mai facut cu factura?
salut,
nu am mai facut nimic , a fost weekendul oricum nu aveam cu cine vb.
Zilele astea am sa ma duc sa vb la orange shop.
medley
Apr 13 2008, 22:27
s-a rezolvat in vreun fel?
abonament la voda iti poti face dar cu depozit,varianta aceea cu 100e eu zic ca e cea mai optimista
datoria a devenit din 1000 in 2000 ca urmare a faptului ca din momentul in care abonatul devine suspendat pentru neplata si implicit contractul se reziliaza unilateral de catre operator,apoi se pun penalitati de 1%/zi din valoarea datorata.dupa 100 de zile datoria e data catre o agentie de recuperare,cazul tau,EOS KSI.cat timp datoria nu este achitata,acest mic inconvenient iti va afecta toate rudele in momentul in care ar dori sa isi faca un abon la orange,vodafone sau zapp.solutia?e cam tarziu dar ceri o factura detaliaza,vezi cum s-a ajuns la acest cost,insa cat timp apar convorbiri primite sau efectuate in roaming si trafic date,nu ai ce sa mai faci.oricum da-ne o veste sa vedem ce ai mai reusit sa aflii.
cheers!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.