internet VS biblioteca
Pagini: 1, 2, 3

Tigerrr

salut tuturor.In ultima vreme multa lume apeleaza la internet.Si m am tot intrebat daca mai sunt persoane care din cand in cand merg la biblioteca, sau daca sunt persoane care din nevoie folosesc internetul iar ca documentare mai bine se duc la biblioteca decat sa stea in fata la PC, sa auda ventilatoare..sau atunci cand iti e lumea mai draga iti pica netu sau ramai fara curent tongue.gif
sa nu ma intelegeti ca sunt pro sau contra la PC...eu doar sunt curios ce parere aveti voi...daca ati fost in ultima vreme si pe la biblioteca "naturala" si nu la cea "virtuala ".
Toata lumea isi face temele dupa net...mai bine zis, le copiaza de acolo, iar din cand in cand mai apare cate ceva nou..o combinatie intre cele vechi...la biblioteca nu se mai fac temele de mult, nu se mai cauta nimic pe acolo.Poate e si timul de vinovat ca e prea scurt ...nu stiu
Voi ce argumente pro si contra aveti ?? coolspeak.gif
Moaca
Ai un referat de facut pentru scoala si vrei idei originale ? naughty.gif

shiva
Ideea de baza e ca la biblioteca gasesti, de obicei, carti de specialitate vechi, perimate. In plus, e mai usor sa cauti pe google decat in nshpe mii de carti.
Moaca
QUOTE (shiva @ Mar 25 2008, 12:49) *
Ideea de baza e ca la biblioteca gasesti, de obicei, carti de specialitate vechi, perimate. In plus, e mai usor sa cauti pe google decat in nshpe mii de carti.

Depinde mult si de domeniu : daca este vorba de un domeniu nu foarte dinamic, sau daca ai nevoie de lucrarile de baza (cum e cazul de exemplu in stiintele umane, in special filosofie, antropologie etc.), mai degraba gasesti carti in biblioteci decat pe net. Sau daca nu stapanesti suficient de bine engleza/franceza/germana etc. ca sa poti citi versiunile originale pe care le gasesti pe net.
Oricum cand umbli pe net trebuie sa fii atent la capcane, cum ar fi de exemplu sa citezi o lucrare a unei persoane complet neavizate care-si face site si comenteaza cum il duce capul o carte de referinta, sau sa iei wikipedia ca litera de lege smile.gif
Tigerrr
QUOTE (Moaca @ Mar 25 2008, 12:36) *
Ai un referat de facut pentru scoala si vrei idei originale ? naughty.gif

nop..s a vorbit despre asta sapt trecuta la sc..si sunt curios ce crede lumea despre asta.daca era vorba de o tema cva, spuneam ca e vorba despre asa cva...wink.gif
eu sunt un curios, iar subiectul asta m a facut sa vreau sa stiu ce parere au alte persoane despre asta ..in afara de cei de la sc. coolspeak.gif

Sa revenim la subiect biggrin.gif
Eu de ex, nu am citit nici 1 carte pe net..fiindca crd ca as amortii in scaun...pe net caut doar informatii generale, iar cand e vorba sa invat ceva ma uit in carti fiidca,dupa parerea mea, pe internet nu stii cat de bune/precise sunt informatiile.Am un prieten care din cauza internetului a avut prob la facultate..cursurile nu erau asa cum trebuie..ma rog, si nu cred ca a fost singurul cu astfel de prob...
E bun si internetul..dar trebuie sa stii cand esti tu esti stapanul lui si nu invers ...el ofera info dar nu ti spune daca sunt bune sau nu.
shiva
Beletristica nu merita citita pe net/calculator. Isi pierde farmecul.
Informatiile de specialitate, cel putin in domeniul IT, sunt de cautat pe net si nu in biblioteci, pentru ca sunt referinte vechi si perimate.
In medicina si avocatura, lucrurile nu sunt asa dinamice, referinte gasesti mai greu pe net asa ca biblioteca e singura solutie( + ca iti trebuie o caruta de bani sa le cumperi ).
jafpefata
QUOTE (shiva @ Mar 25 2008, 13:33) *
In medicina si avocatura, lucrurile nu sunt asa dinamice, referinte gasesti mai greu pe net asa ca biblioteca e singura solutie( + ca iti trebuie o caruta de bani sa le cumperi ).

Cred că asta e o glumă, ambii mei părinți sunt medici și încă mai avem zeci de cărți ce trebe aruncate pentru că sunt uzate moral.
Avocatură.. Domeniul juridic e unul dintre cele mai dinamice. Așa te frigi numa'!

mnezo
@Moaca: Squashed Philosophers. Asta apropo de lucrarile de baza. Cartile intregi le pot gasi pe net inainte sa ajungi tu la lift smile.gif

@Shiva: da` ce zici de telefoane mobile? Personal am citit cateva zeci de carti pe W810le meu si am mai atras inca o adepta la metoda asta. Chiar nu ma deranjeaza deloc, plus ca am search, bookmarks si alte minuni.

Frumusetea informatiilor electronice e ca sunt ieftine/gratuite, accesibile oricand si oriunde si nici nu ocupa prea mult loc. Treaba cu picatul curentului/netului in 2008 e o scuza tampita, in cel mai bun caz. smile.gif Asta vizavi de beletristica.

Pentru lucrari de specialitate si alte obscuritati vor exista intotdeauna biblioteci mai mult sau mai putin specializate, chiar daca in viitor vor fi online si cartile nu vor mai fi din hartie. Sa nu devenim prea atasati de hartie, ca e in fond doar o etapa in istoria scrisului.
Moaca
QUOTE (mnezo @ Mar 26 2008, 02:41) *
@Moaca: Squashed Philosophers. Asta apropo de lucrarile de baza. Cartile intregi le pot gasi pe net inainte sa ajungi tu la lift smile.gif

Mersi de pont smile.gif
Oarecum off : subscriu la parerea shivei, pentru placerea mea prefer sa citesc o carte din hartie, pentru ca e o experienta senzoriala complexa si pentru ca o asociez cu tihna si relaxarea. Ar strica tot farmecul sa citesc Marquez sau Bulgakov cu ochii cascati la monitor biggrin.gif
Tigerrr

QUOTE (Moaca @ Mar 26 2008, 09:38) *
Ar strica tot farmecul sa citesc Marquez sau Bulgakov cu ochii cascati la monitor biggrin.gif

nu stai cu ochii cascati la monitor...poti sa l vezi si pe un proiector tongue.gif.Si nu o sa te doara nici ochii.biggrin.gif
si in plus...daca pleci de ex pe undeva iti iei un laptop cu tine si ai acolo o biblioteca intreaga...poate nu o sa ai aceeasi senzatie ca si cum ai citi o carte, sa ii simti fiecare fila, dar totusi...nu cred ca in calatorii vrei sa te cari cu 10 kg de carti dupa tine

Daca vrei sa te relaxezi si esti acasa...citeste o carte "normala"...dar daca vrei sa te informezi, jump on net

coolspeak.gif
don_dannielo
Decat biblioteca mai bine Diverta, au canapele de piele. tongue.gif
IVAN_V
Ce sa mai vorbim, internetul e cea mai mare biblioteca. Ever.
mihura
Acum depinde si ce cauti, eu pt a-mi face lucrarea de atestat acum 3 ani a trebuit sa merg la biblioteca, pe internet nu geseam ce-mi trebuie. Internetul "rulz" din pct de vedere al informatiei dar nici eu nu as sta cu ochii in monitor sa citesc o carte.Eventual o printez si tot nu stau la calculator.E deranjant plus ca-mi pierd rabdarea repede. rolleyes.gif
Laberta
La biblioteca te mai indruma si bibliotecarul. Ca nu e acolo doar ca sa-ti dea cartea.
solitudes
asta e tare :@Moaca: Squashed Philosophers. Asta apropo de lucrarile de baza. Cartile intregi le pot gasi pe net inainte sa ajungi tu la lift smile.gif
sa vad cine naiba citeste Kant , critica ratiunii pure pe internet. cica 3% 23 minute ...

The Condensed Edition of
Immanuel Kant's
Critiques of Pure & Practical Reason
... in 5,700 words

"Reason is the pupil of itself alone. It is the oldest of the science
death.gif
e doar un compendiu care e facut de unul care are 90% sanse sa nu fi inteles nimic din ce vrea Kant..

netul e bun ca surse de carte dar cum naiba citezi o carte de pe net?
prefer biblioteca de o mie de ori . cand mi-am facut licenta , pe net am cautat sursele de informatie primara si grosul a constat in sute de ora in bilbioteca citind , traducand , conspectand. de pe net mi-am luat doar un 10% informatii de ultima ora , restul tot din biblioteca..
crysty2k5
cand am nevoie de informatii, folosesc ambele surse ! wink.gif

pentru ceva usor Google & Wikipedia

pentru lucrari mai "stiintifice" biblioteca wink.gif

Demiurgul
Inainte preferam biblioteca acum insa prefer internetul ....este mult mai mare ...baza de date este incomparabila
Ripensis
Eu consider ca este mai comod sa citesc o carte normala decat sa citesc pe calculator. Atentia este mai mare, distractiile sunt mai mici si cantitatea de informatii retinuta este mai mare(parca vazusem acum ceva vreme un studiu dar nu mai stiu pe unde)
Dyzygoteka
Mi s-a intamplat, nu o data, sa citesc ceva intr-o carte si sa uit iar dupa o vreme sa vreau sa gasesc acel lucru. Primul gand a fost sa-mi doresc sa fi existat functia "search" . Cu toate astea, prefer cartile tiparite.
GeometryOfLove
personal consider ca lectura unei carti pe net nu e la fel cu cea a uneia materiale care o tii in mana, a carei consistenta o simti in fiecare pagina. nu am acelasi feeling de suspans/nesat?! daca citesc de pe comp.
Masc
si totusi nu vad editorialul din acest topic. tinde sa para mai mult o discutie generala...

oricum totusi sa fiu in pas cu restul spun ca e mult mai simplu si mai placut cititul unei carti pe calculator, chiar daca nu e atat de bine pt sanatatea ochilor. nivelul de concentrare asupra monitorului , a literelor e mult mai mare decat in cazul unui joc, film sau pur si simplu navigare. tot bucatile de hartie sunt mai sanatoase.
Asassin
QUOTE (Masc @ Apr 20 2008, 06:00) *
si totusi nu vad editorialul din acest topic. tinde sa para mai mult o discutie generala...

oricum totusi sa fiu in pas cu restul spun ca e mult mai simplu si mai placut cititul unei carti pe calculator, chiar daca nu e atat de bine pt sanatatea ochilor. nivelul de concentrare asupra monitorului , a literelor e mult mai mare decat in cazul unui joc, film sau pur si simplu navigare. tot bucatile de hartie sunt mai sanatoase.

Aprob treaba cu biblioteca. E mai odihnitor si mai interesant. Din pacate timpul e un mare dusman al acestei practici, si internetul apare ca o solutie viabila pentru tinerii din ziua de azi. Oricum, dupa parerea mea un foarte mic procent din elevii de azi mai citesc ceva, restul sunt houseri/raveri, etc. sau doar handicapati simpli.

Ce frumos era in copilarie cand stiam tot ce citeam pe de rost biggrin.gif...era o poveste cu o ratusca, tare mult imi placea dar nu mai retin cum se cheama !:)
zimzi
Prefer:
1.internet: argument: informatii multe. din pacate, nu prea e sanatos pt ochi si nici nu stii daca informatiile sunt reale.
2.biblioteca: argument: informatii sa zicem sigure, economisire curent electric. din pacate, cartile se pot umple de praf si se deterioreaza in timp si nu mereu gasesti ceea ce cauti.
C.F.S.
Prefer internetul, pentru comoditate.

La biblioteca merg numai cand doresc sa simulez inteligenta (iau o carte si afisez o moaca serioasa)

Era o gluma partea cu blblioteca, serios vorbind - nu mai am demult timp pentru asa ceva. Drumul + timpul pierdut ma costa mai mult decat cartile in site, pe care uneori le gasesc in format digital.
magul132001
Pe internet gasesti mult mai multe informatii generale intr o perioada scurta de timp, dar gasesti destul de greu , de exemplu, o cercetare serioasa cap-coada, cu detalii, bibliografie etc.
Prefer cartile , din obisnuinta, nostalgie, senzatii, miros dar daca esti in moarte clinica din cauza timpului cauti pe net.
Iar sa citesti beletristica de pe net deadtongue.gif . Eventual iti descarci cartea si o tragi la xerox, dar altfel..ioc.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.