Transformator 110/220V pentru mixer KitchenAid

he6emon

Mi-am cumparat recent din Statele Unite un mixer KitchenAid cu un motor de 325 watti. Ce fel de transformator imi trebuie pentru a-l putea folosi in Romania? Am gasit ceva aici. Imi este de ajuns un transformator de 1000 de watti? Ma sfatuiti sa cumpar transformatorul de aici din State si sa il car cu mine in avion sau se gasesc si in Romania?

Aveti idee daca va trebui sa platesc vama pentru transformator sau mixer la intrarea in Romania?
Mircel
QUOTE (he6emon @ Mar 24 2008, 08:45) *
Aveti idee daca va trebui sa platesc vama pentru transformator sau mixer la intrarea in Romania?

Nu, dar cu acei 188$ gasesti si in Romania "ajutoare in bucatarie" la fel de performante.
Si apoi gandeste-te un pic la gospodina ce-l va folosi cu acel greu transformator...Unde-l va tine intre doua amestecuri facute in bucatarie?...

grecu25
Dacă timpul de folosire nu depășește 10-15 min., poți folosi cu succes și un transf. de 500w. Eu am avut în aceiași situație
un polizor și am lucrat cu el "la greu", dar, trebuie să recunosc că Mircel are dreptate,la mine era vorba pe atunci de un atelier, pe când la tine ...în bucătărie... ,oricum opțiunea îti aparține! Succes!
elfos
Nu se merita sa iei ceva din SUA si aici sa-i pui convertor de la 220 la 110V. Ai ideea cat este de greu un convertor de tensiune de 1KW ? Si eu votez pentru varianta : cumpara de la noi o scula de firma si nu te mai omori cu transportul si cu alte transformatoare.
he6emon
In Romania am incercat mai multe mixere si nici unul nu a rezistat mai mult de doi ani. Aici in State prietenii mei au un mixer KitchenAid pe care il folosesc (aproape zilnic) de mai mult de 5 ani. Plus ca il pot folosi cu succes si pentru framantat de aluat/coca... Mixerul e foarte bun, si cand l-am vazut ieri pe Amazon in Gold Box (la reducere pentru o zi) cu $150 nu m-am putut abtine si l-am cumparat (l-am cumparat deja, deci nu mai este cale de intoarcere; oricum, la pretul asta m-am gandit ca nu pot gresi)... Eu am acasa deja un transformator de 2000W pe care il folosesc in sufragerie (e ascuns undeva sub o masuta si in momentul de fata e legat la mai multe aparate). Sunt foarte multumit de transformator (este foarte silentios, de fapt nici nu il poti auzi; este in priza tot timpul - il am deja de doi ani; pe siteul vanzatorului sa spune ca a fost folosit in trecut de armata SUA si este ideal pentru "all major appliances and sensitive electronics"). Nu a fost greu sa il car in Romania (are 9 kg), am avut prieteni care m-au ajutat la aeroport (l-am pus in avion si l-am vazut doar la sosire in Romania). As putea sa cumpar eventual un prelungitor si sa leg mixerul la acelasi transformator? Ma gandesc eu...

Banuiesc totusi ca este o limita la numarul de aparate care pot fi legate la transformator in acelasi timp? Pot pur si simplu aduna puterea tuturor aparatelor care sunt legate la el in acelasi timp? Cineva mi-a spus ca aceasta suma nu trebuie sa depaseasca jumatate din puterea transformatorului (adica 1000W). Este adevarat? Eu acum in folosesc cu niste aparate de putere mai mica. Pot fi probleme si cu priza la care este legat transformatorul daca exista prea mult consum(?) de acolo?

Multumesc celor care mi-au raspuns si imi vor raspunde. Ideea e ca electricele si electronicele sunt MULT mai ieftine aici in State decat in Romania mai ales daca le cumperi la reduceri (in acelasi timp si calitatea poate fi superioara, depinde de modelul aparatului; iar unele aparate nu au aparut inca in Romania, de exemplu: Roomba, Scooba, Slingbox). Aceste diferente de pret se ridica de multe ori la $400-500 pe aparat (fara exagerari). Exista riscuri in ce priveste garantia produselor dar eu le cumpar cu cateva luni inainte de a pleca de aici si le folosesc iar daca nu sunt probleme abia apoi le iau cu mine acasa in Romania. Pana acum nu am avut probleme... Eu zic ca la banii astia se merita.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.