Modele GIPSCARTON pt perete si tavan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

adi_master

Se vrea a fii un topic plin de imagini cu modele din GIPSCARTON pentru pereti,tavane,si cam tot ce se poate realiza din gipscarton.
In principiu!!Voi veniti cu un model,iar eu va ajut sa-l realizati,pe scurt schite de executie.Voi posta si eu cateva sute de poze cu astfel de modele.
Aceste modele le vom comenta impreuna si le vom adapta la situatiile voastre.
Va astept si pe voi cu modele care va plac si vreti /sau ati vrea sa le executati acasa.

Am sa postez cateva acum.

PS. Daca una din imaginile din acest topic intra sub licenta de Copyright,autorul este rugat sa comunice unui moderator de pe arie .
Multe din imaginile prezentate aici au ca si sursa Misiunea Casa.
adi_master
inca cateva modele!!

adi_master
inca !!
cornel007
QUOTE (adi_master @ May 10 2008, 17:18) *
inca !!

Super sunt modelele si pozele adi master coolspeak.gif , dar majoritatea formelor si modelelor au multe spoturi care din pacate se ard foarte repede cursing.gif
Vreau sa te intreb ceva deoarece vad ca esti aici ...In afara de profile cu ce a-si putea sa fixez sau sa lipesc gipscarton pe pereti?
adi_master
si inca...!!.....va urma.

QUOTE (cornel007 @ May 10 2008, 17:23) *
Super sunt modelele si pozele adi master coolspeak.gif , dar majoritatea formelor si modelelor au multe spoturi care din pacate se ard foarte repede cursing.gif
Vreau sa te intreb ceva deoarece vad ca esti aici ...In afara de profile cu ce a-si putea sa fixez sau sa lipesc gipscarton pe pereti?

mai,nu trebe sa le faci neaparat cu spoturi!!!Pt lipire folosesti un adeziv pe baza de ipsos,de ex:Knauf Perlfix
cornel007
QUOTE (adi_master @ May 10 2008, 17:31) *
si inca...!!.....va urma.

mai,nu trebe sa le faci neaparat cu spoturi!!!Pt lipire folosesti un adeziv pe baza de ipsos,de ex:Knauf Perlfix

Dar cum e mai bine sa pun rigipsul cu adeziv sau cu profile???
adi_master
QUOTE (cornel007 @ May 10 2008, 17:35) *
Dar cum e mai bine sa pun rigipsul cu adeziv sau cu profile???

Pai depinde ce vrei sa faci!!Prin lipire poti face numai la drept si numai pereti,pe cand cu profile....variantele sunt infinite.

balicab
Exact pentru niste mega-scafe din astea am adus de la draq-n carti spoturi cu 126 de leduri pe fasung normal... faza e ca spoturile cu leduri sunt mult mai bune decat cele cu halogen pentru ca nu se incalzesc (nu aprare funingine pe langa masca spotului daca nu lasi fante de ventilare), au cica 60-100k de ore de functionare, si consuma cat o lumanare.
adi_master
Acum depinde .....ce vrem de la acele spoturi!!ambienta sau putere maxima de iluminare!La cele cu halogen se va prelucra fante de eliminare a caldurii degajate.La ambientale se poate merge pe lumina continua(PIREX) pe scafe deschise!
peacefingers.gif
adi_master

inca!!
nicucraker969
mi-am facut cont!
acum ma poti lamuri cu ceea ce nu stiu?

- pe ce sistem sau ce brida folosesc pt prinderea de cd60 pe perete si din cati in cati cm se fixeaza ?(presupun ca cu dibluri se prinde brida de sustinere)
-la ce distanta de perete si in ce pozitie vine prins cd60
-am luat vata minerala cu folie de aluminiu de 100mm(cum se pune??cu folia de aluminiu la perete sau cu ea in exterior??)
-am cumparat folie din aceea care se pune pe sub parchet de 3 mm(asta e ppe??/se monteaza peste vata minerala am inteles?? trebiue sa mai las spatiu"aer"intre vata minerala si folie sau vin una peste alta??)sau nu mai trebuie montata avand in vedere ca are vata minerala?
-ce rigips sa cumpar, de 9 sau de 12 cm??

poate ma ajutati caci miercuri-joi vreau sa ma apuc de treaba!!

merci mult si astept nerabdator raspunsuri la nelamuririle mele!!

cu stima nicucraker969@hotmail.com

SUPER TARI POZELE DE MAI SUS!!!VREM MAI MULTE SI DESPRE CUM SE AJUNGE PANA LA PRODUSUL FINIT(CEL DI POZA)
adi_master
QUOTE (nicucraker969 @ May 12 2008, 17:53) *
VREM MAI MULTE SI DESPRE CUM SE AJUNGE PANA LA PRODUSUL FINIT(CEL DI POZA)

poti alege orice poza de mai sus si iti fac o schita de executie!!
Ca si brida de prindere se vor folosii bride fixe ''o sa atasez o poza cu ea''
distanta de perete este determinata de grosimea izolatiei pe care vrei s-o folosesti!
Vata minerala caserata se va monta cu partea de aluminiu spre exterior
La pereti sa va folosii placi de 12,5

IN principiu da-mi niste cote si iti fac o schita de executie,numai asa poti sa-ti dai seama despre ce vorbesc!

asta e brida de sustinere fixa!!se monteaza pe pereti/tavane.La pereti se monteaza din 500mm in 500mm,se vor prinde cu diblu de fi 6,iar de profil cu autofiletante rapide tip 225

inca cateva poze!!
mutulica_41
super pozele, Adi, toate sunt frumoase, de unde dreak ai atatea?
adi_master
QUOTE (mutulica_41 @ May 12 2008, 19:35) *
super pozele, Adi, toate sunt frumoase, de unde dreak ai atatea?

sunt doar poze de pe internet pentru a stimula imaginatia voastra, pentru a va da noi idei in vederea amenajarii locuintei voastre.
peacefingers.gif
S.T.L
Salut Adi,

Ma poti ajuta cu o mica schita pentru modelul de scafa din "paint-ul" atasat?
E o scafa ca cea din primul post, poza a 4-a.
Diferentele fiind ca eu vreau sa o fac cu neon+spoturi si ca nu "ies" asa mult de la perete cu partea de jos.

Astept ajutorul tau.

Multumesc anticipat.
adi_master
Am mai construit-o o data !!o recuperez si o postez aici pt tine! thumbsup.gif

Scafa inundata de lumina!
Scafa are deja anumite cote!!va trebuii numai sa spui cat vrei sa iese de la perete! si iti dau alte cote de executie.
Pt orice nelamuriri te astept cu intrebari!!
peacefingers.gif

detaliu.
trompilica
Adi dragule , de cand te caut ! vreau sa fac o galerie din rigips care sa imi mascheze sina de perdea si draperii. As vrea sa o fac dintr-un capat in altul al peretelui cu ferestrele. cum se face fixarea pe tavan? prin lipire sau pe alt sistem? multumesc anticipat maestre!
adi_master
priveste-o pe asta!!daca iti place iti fac o schita de executie!!merge si la drept fara spoturi.
Daca chiar vrei sa construiesti o varianta,atunci posteaza-mi si niste cote cu care sa lucru!!
peacefingers.gif
trompilica
QUOTE (adi_master @ May 13 2008, 21:24) *
priveste-o pe asta!!daca iti place iti fac o schita de executie!!merge si la drept fara spoturi.
Daca chiar vrei sa construiesti o varianta,atunci posteaza-mi si niste cote cu care sa lucru!!
peacefingers.gif

mersi frumos , dar spatiul dintre tavan si fereastra nu imi permite sa fac ondoleuri biggrin.gif, tre sa fie dreapta, de cca 10 cm, cat sa acopere partae de sus a draperiei, perdelei . pe mine ma intereseaza sistemul de prindere de tavan Adi. confusedsmiley.png
adi_master
ok aici vezi prinderea!!
trompilica
QUOTE (adi_master @ May 14 2008, 11:08) *
ok aici vezi prinderea!!

iti multumesc frumos Adi! esti "un" comoara la casa omului! coolspeak.gif sau "un comor"
adi_master
QUOTE (trompilica @ May 14 2008, 12:19) *
iti multumesc frumos Adi! esti "un" comoara la casa omului!

laugh.gif ,asta zice si nevasta cand e zi de salariu!! huh.gif
UncleSAM
Am mare nevoie de o imaginatie bogata, nu neaparat imagine. M-am blocat la finisajul unui apartament nou.
Am atasat schema. Problema e la micutul living, unde e o grinda pe care n-o agreez. Vreau sa fac ceva cu ea, probabil un gen de tavan fals cu spoturi sau ceva lumini.
Dimensiunile sunt cam asa: inaltimea totala 255, latimea si grosimea grindei de aprox. 25, dimensiuni camera 375*460.

Ai cumva o "sclipire" de creativitate?

Milioane de multumiri...................
adi_master
Daca nu ai gasit nimic care sa-ti placa in zecile de modele de mai sus ,sigur esti exigent!! smile.gif
Am sa rumeg putin problema poate,poate, sclipeste ceva!!
peacefingers.gif

uite aici un model de mascare de grinda!!poate-ti place!!
Si mai da-mi niste detalii!!iti placa formele drepte,curbe?
UncleSAM
Mda, ideea e ca spatiul e cam mic, si din greseala, simularea care am pus-o in poza e facuta la inaltime de 290 in loc de 255, adica nici inaltimea nu ma lasa sa ma joc cum vreau.
Initial ma gandisem sa trantesc acoloun fel de "S" care sa mascheze grinda la mijloc, dar toata lumea imi zice ca da senzatia ca pica tavanul pe tine.... sa merg doar cu spoturi in jos si cu lumina laterala mai puternica, sau sa incerc si ceva brate de inox cu halogen? In grida e cam greu sa pun spoturi, ca si-asa coboara destul de mult de la tavan...
Nu tin la linii drepte sau curbe... orice numai sa arate bine.
E o idee si ce mi-ai trimis tu acolo, insa nu am spatiul necesar realizarii, incaperea respectiva sigur e ceva mare si inalt. M-am uitat peste toate imaginile tale de mai sus, sunt superbe dar de asemenea marea lor majoritate sunt pentru spatii deschise si mai generoase.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.