De unde fac rost de asa ceva?

bogdan286

Salut. As vrea sa imi cumpar o placa de acest gen pentru testat montaje dar nu gasesc prin magazine... si m-am gandit ca poate o sa gasesc pe internet, insa nu am avut noroc .. dupa indelungi cautari fara nici un rezultat am decis sa apelez la forum rolleyes.gif Deci daca ma puteti ajuta cu niste link-uri de magazine virtuale din Romania ar fi super.

Am atasat si o imagine sa va faceti o idee sau pentru cine nu stie despre ce vorbesc sa se lamureasca smile.gif

Bafta, si multumesc anticipat
mister_rf
Ai incercat sa cauti folosind cuvintele corecte, de exemplu ''bread board''
http://images.google.ro/images?hl=ro&q...sa=N&tab=wi
Si exista la multe magazine si firme la preturi diverse(cam mari...) prefer sa nu le fac publicitate... rolleyes.gif

phlak
Eu folosesc la facultate placi de test ca cea din figura,si deasemenea m-am interesat sa cumpar si n-am gasit nicaieri! M-am gandit totusi la o varianta homemade,cu mai multe socluri de circuite integrate alaturate,lipite pe o placa de test clasica,gata perforata biggrin.gif
mister_rf
Au mai fost discutii pentru acest produs:

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=1284576
si denumirea completa
''solderless bredboard''. cool.gif
bogdan286
QUOTE (mister_rf @ Mar 22 2008, 23:54) *
Au mai fost discutii pentru acest produs:

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=1284576
si denumirea completa
''solderless bredboard''. cool.gif

Stiu ca s-a mai vorbit despre asa ceva insa nimeni nu a zis nimic despre unde pot gasi pe internet asa ceva... asa ca tot degeaba sad.gif
bogdan286
QUOTE (phlak @ Mar 22 2008, 22:39) *
Eu folosesc la facultate placi de test ca cea din figura,si deasemenea m-am interesat sa cumpar si n-am gasit nicaieri! M-am gandit totusi la o varianta homemade,cu mai multe socluri de circuite integrate alaturate,lipite pe o placa de test clasica,gata perforata biggrin.gif

Dupa parerea mea, nu cred ca se merita sa iti confectionezi singur asa ceva fiindca sigur nu o sa arate si sa funcioneze precum cea originala. Multa munca degeaba as putea spune smile.gif Oricum fiecare face cum stie wink.gif
Prien
Timp de vre-o 15 ani am incercat diferite montaje avand 2 (doua) placi de test (tambal) facute singur, de mine. Prima a fost realizata dintr-o foaie de dublu placat, -ca sa minimizez indoirea, dar evident ca merge si cu simplu.
Folosind o linie am trasat cu creionul distantele de 10- 15mm. Apoi cu un bisturiu, sau cu un cuter, am crestat cablajul. Ideea era sa nu am continuitate electrica intre patratele, dar nici distante prea mari. Asta ca sa pot conecta 2 sau mai multe patratele cu fluodor, fara sa mai folosesc terminale..
Apoi am smirgheluit, fluxat si cositorit placa...
Dupa un timp am facut o alta placa care are si niste socluri. Evident ca aduceam cu fire semanalele si alimentarile la pinii integratelor..
Cate montaje am incercat pe "tambal", sincer, nu mai stiu..
Sa nu uit. Ca picioare si distantier am folosit 5 suruburi M3*15, cu piulite. 4 pe colturi si 1 central. Pt a ascunde suruburile dupa un timp le-am ascuns in capacele de pasta de dinti, hi, hi..
Mai nou au aparut placile de test cu gaurele, care nici nu sunt prea scumpe. La care unesti cu fluodor sau cu fire terminalele..
Asa ca "''solderless bredboard''" mi se pare un moft. Si in plus e extrem de scump. Da, recunosc, da bine in poza si ia "fazta" la cei care nu au suficienta experienta...
Practic, dupa un timp, nici nu mai stau sa experimentez pe tambal. Proiectez cablajul, il calc, corodez si plantez. Cum am mana formata, eventualele modificari nu imi mai distrug traseele. Asa ca la final am montajul gata de bagat in cutie. Mai ales ca am proiectat tinand sema si de viitorul "ambalaj"..

bogdan286
chiar nimeni nu stie???
flo_victor
uite aici http://www.e-piese.ro/shop/realizare_cablaje
bogdan286

QUOTE (flo_victor @ Mar 26 2008, 18:49) *

Ms biggrin.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.