Drumul Timisoara Lugoj
Pagini: 1, 2, 3

boipboip

Drumul ce leaga Timisoara de Lugoj a fost este si va fii un adevarat dezastru, dar parca acum a atins apogeul.
Din pacate, apogeul asta m'a atins si pe mine, veneam aseara cu mashina de servici dinspre lugoj catre timisoara, cu familionul alaturi, rulam cam cu 60 km/h (deci 60, a se retine)cand deodata !Q@#$%^&*() .....am crezut ca vom muri....dar de fapt am dat intr'unul din miile de cratere. Doar prezenta mea de spirit ne'a salvat de la o tragedie. Rezultatul : 2 cacuciuri praf (poti baga capul prin ele - 2000 RON din prima), probleme la directie si controlul stabilitatii indicate de computer.
In fine, am juns acasa, am executat nejte beri sa ma linistestesc.....si azi am inceput demersurile : mers la locul crimei, executat nejte poze, si da'i cu mailurile ; Orban cel Ministru, drumuri nationale, consiliu judetean, analog tv, protv, antena1, 2, 3, 4, 5, politia rutiera, ziare , OPC, ....
Sunt curios daca se va intampla ceva.........nu vreau sa fiu un roman standard care injura si nu face nimik........oare voi reusi ceva? Om vedea...

Pozele le aveti atasate.........e incredibil ce e in jurul acelei gropi imputite : capace, cioburi, plasticaraie rupte, metale, ROTI distruse aruncate langa, de toate....oare cati oameni si'au f@#$ mashinile acolo ?

Tara de c@c@t, drumuri de c@c@t, atentate de c@c@t !
Aveti ceva sfaturi? Vreau sa ii nenorocesc pe vinovati !
ViorelX
Romania e plina de astfel de drumuri. Eu circul in mod obisnuit pe drumuri din astea si chiar mai rele. Dar sunt atent si adaptez mereu viteza la conditiile de drum, ca sa n-am asemenea neplaceri. Pe asemenea portiuni de drum 60km/h poate sa fie prea mult. Intrebarea este: asa e tot drumul acela sau e distrus doar pe o portiune, care te ia prin surprindere?
Nu zic ca e normal sa avem asemenea drumuri, dar asta-i situatia deocamdata si trebuie sa fim prevazatori in orice moment.

boipboip
QUOTE (ViorelX @ Mar 23 2008, 09:39) *
Romania e plina de astfel de drumuri. Eu circul in mod obisnuit pe drumuri din astea si chiar mai rele. Dar sunt atent si adaptez mereu viteza la conditiile de drum, ca sa n-am asemenea neplaceri. Pe asemenea portiuni de drum 60km/h poate sa fie prea mult. Intrebarea este: asa e tot drumul acela sau e distrus doar pe o portiune, care te ia prin surprindere?
Nu zic ca e normal sa avem asemenea drumuri, dar asta-i situatia deocamdata si trebuie sa fim prevazatori in orice moment.

restrictia pe acel drum este de 70 km /h. Fii convins ca ala e motivul pentru care eu am mers cu mai putin de atat, si anume 60. Drumul este mai tot prost, cu exceptia unor portiuni de 1-2 km. Pana acum nici eu nu am patit necazuri, in 10 ani de zile.....dar iata ca au venit.
Insa sa nu uitam intrebarea : ce ati face voi in asemenea situatie : ati injura ca descreieratii si pe urma ati considera subiectul inchis ? sau ati lua atitudine ? Sfaturi despre cum trebuie sa conduc nu am nevoie deoarece conduc mult sub limitele legale, deci prevazator, plus ca nu am avut in viata mea un accident, deci cred eu ca sunt un sofer prevazator!
SINEKT
Ma indoiesc ca o viteza de 60 pe un asemenea drum inseamna prudenta. Poate un 30 mai merge. Din punctul meu de vedere, este problema ta daca te crezi pe autobahn in Nemtzia. Din ce se vede in poze tot drumul e asa, se vede de la bun inceput ce fel de drum e, adica nu e totul ca-n palma si hopa dintr-o data groapa.

Inca astept vremurile in care o sa avem SOFERI in tara, nu.... ce avem acum. dry.gif D-aia am si zis, eu o sa-mi iau permisul curand, dar in situatia in care ne aflam la momentul de fata, eu nu ies cu masina din oras nici sa ma impusti.
boipboip
pai din cate imi spuneti se pot trage urmatoarele concluzii :
- eu am mers ca un descreierat
- drumuril sunt proaste .....asta este
- daca am avut ghinion....asta este...dar mai de graba mi'am facut'o cu mana mea
- nu avem dreptul sa facem nimik...doar sa acceptam situatia.
- toti soferii care si'au f@#$$ mashinile acolo au fost nejte cretini
- pe autobahn in nemtzia se mere cu 60 la ora

bah, vai'sh'amar.......nu ne vom depasi conditia de romani patetici si cu capul plecat nicioadata

aaaa., si Sinekt tu sa nici nu iesi cu mashina dupa cum vorbesti....mai bine nu da nici pentru carnet
Octavian___28
Parca am vazut intr-o poza un indicator cu restrictie de 30. Sau?
Oricum era pus aiurea, chiar inainte de gropi, mult prea inainte.
ozrind
Mai dar ce te-ai mai aprins smile.gif
Cere despagubiri de la administratorul drumului.

boipboip
QUOTE (Octavian___28 @ Mar 23 2008, 12:37) *

era un indicator .... ANYWAY, era vorba de alte gropi acolo...la groapa cu pricina nu era nimik, dupa cum se vede in poze.

Legat de aprins......evdent, sunt turbat .....incercati sa va puneti in locul meu, puteam sa o mierlesc impreuna cu familia...
Si in plus ma depaseste atitudinea asta romaneasca : acceptam cacatu' asta in care traim, acceptam ca sunt gropi, acceptam sa se pishe toti pe noi , platim impozite, rovignete, taxe de drum/mediu, ... pur si simplu trebe acceptat acest jeg ? Ma astept sa incercam sa schimbam ceva, nicidecum sa zicem : e vina ta ca ai dat in gropi ! nu e vina celor care nu le repara !
Daca asa gandim cu toti, pai eu zic ca meritam sa traim in cacat, meritam sa ne rupem mashinile, meritam sa ne moara cei apropiati in accidente, meritam sa dam spaga la doctori, meritam sa traim numai din spaga si nepotisme....
bolo
QUOTE (Octavian___28 @ Mar 23 2008, 12:37) *

Dupa cum spui tu ar trebui inventate indicatoarele pentru gropi.Restrictia aia e caracteristica drumurilor in lucru.Bineinteles ca acest drum e in lucru de ani de zile.
Cand ii mai aud pe la tv ca va fi gata anula asta si TM-Lugoj,si centura,si Lugoj-Caransebes si ce mai urmeaza dupa imi vine sa-i impusc pe toti.Asa arata un drum din Coridorului pan-european IV.Cu banii care s-au cheltuit de-a lungul timpului ar fi trebuit sa fie ca mult laudatele drumuri germane.

Am venit acum cateva luni noaptea,pe lapovita pe acest drum.Pur si simplu nu puteai ocoli nimic,nu mai vorbesc de adevaratele trambuline de la lucrarile neterminate.Din pacate si Lipova-Timisoara e la fel.Nu stiu de ce dar in Moldova de ex drumurile sunt mult mai bune.
AlexIP

Pe Timisoara - Lugoj prin Recas drumul e 56% facut sau neterminat, tin minte ca asta era procentul vehiculat cand s-au certat astia cu lucrarile pentru contract. Ideea e ca s-a reparat pe bucati, ce e facut e facut ok - dupa 2 km dai de o alta bucata buna dar vreo 10 cm mai sus, cu hop-ul aferent huh.gif si dupa alti 2 km dai de o bucata proasta asa cum e asta din poze... si tot asa. Eu prefer sa merg pe Buzias (masina mai inceata), ai de mers vreo 2-3 km prin Lugoj pe drumul lor cu piatra cubica dar parca e mai bun drumul per total. E mai putin circulat, are pomi pe margine, nu are tiruri... dar incepe sa se strice si ala.

Later edit: Am facut si eu prostia sa merg pe Timisoara - Lipova, noaptea. E mult mai rau drumul decat anul trecut. death.gif
Octavian___28
Anu' trecut imi aduc aminte ca am trecut cu microbusu pe TM-Lugoj (mergeam din Arad la Craiova, am luat-o prin TM ca aveam treaba si acolo) , am zis ca-l rup in doua, gropi care te luau seara prin surprindere death.gif

Nu mai trec pe drumu' ala prea curand, prefer sa ocolesc TM-Resita-Caransebes..decat sa omor pur si simplu masina. Mai ales daca e seara, daca nu cunosti drumu risti sa o belesti, asa cum a patit colegu'. Cine nu a circulat pe traseu' asta ar fi bine (fara suparare) sa se abtina de la comentarii de genu ''pai ce n-ai avut grija'', alea alea.

Eu cu busu n-aveam mai mult de 40 si tot am simtit ca-mi rup rotile.
Daca se pot trage la raspundere autoritatile, e bine sa se faca treaba asta, dar aici nu ma pricep ce-i de facut, traiesc cu impresia ca ne luptam cu morile de vant.
Niste iresponsabili, jigodii ordinare.
Crash
am mers si eu prin februarie pe drumul Timisoara-Craiova si m-am jurat ca mai bine ocolesc 200km dar macar merg pe un drum normal........cel dintre Lugoj si Timisoara l-am prins si eu cand era la inceputuri abia turnasera asfaltul(nu cel final...de fapt si acum e la fel) dar acum e jalnic iar daca mai continui pana la Caransebes te sinucizi de ciuda.Am inteles ca aia care au luat banii au parasit meleagurile astea deci nu il vad prea curand terminat(doar de la Lugoj incolo se lucra cam fara chef dar oricum se gasesc desteptii sa treaca pe rosu)

ontopic nu ai decat sa te duci la casco si se descurca ei mai departe.....daca nu ai casco te asteapta o munca anevoioasa impotriva administratorului de drum
mst
Imi pare rau pt tine si te inteleg pe deplin.
in rest sunt cam multe comentarii aiurea, nu stiu cati au circulat pe drumul asta ca sa stie ce surprize iti ofera. pur si simplu este praf, administratorul drumului ar trebui arestat.

Exact acum un an am patit-o si eu tot pe drumul asta, era 10 seara, ploua si dupa ce am iesit din Remetea si mai aveam cam 10 km din drumul de 600 de km din ziua aia am simtit o zdruncinatura serioasa. am oprit in spatele altei masini care era stationata acolo, m-am dat jos si am constatat ca aveam lipsa capacul de pe dreapta fata. din fericire nu am avut avarie la cauciuc, doar janta s-a indoit.
in schimb masina care era acolo avea roata rupta sau a avut ambele roti avariate, ca nu a mai putut continua drumul.

cautand impreuna cu cineva capacul de la roata mea am descoperit cam 20 de capace de roti. am hotarat sa il las naibii de capac ca nu se merita sa ne riscam viata pt el si ne-am vazut de drum.

trebuia sa mergi mai tare, ca poate zburai peste groapa. asa am gandit eu a doua zi, cand am fost pe acolo sa imi caut capacul. nu mai era, se facuse curatenie. deci in fiecare zi se facea curatenie, asa ca faceti un calcul cam cati au luat groapa respectiva.

cred ca sansa ta e sa mergi la casco si sa prin intermediul lor sa sa ii dai in judecata. iti doresc bafta si sper ca situatia sa revina la normal, dar nu vad sanse in tara asta. probabil daca mergi la politie iti va fi suspendat carnetul pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum.

acum niste intrebari pt carcotasi/maestri ai sofatului:
-cu ce viteza astronomica credeti ca circulam eu?
-cate indicatoare de avertizare existau?
-cat de bine era semnalizata starea drumului astfel incat noaptea si pe ploaie sa stii ce te asteapta?

ma bucur ca aseara am venit pe buzias, desi si acolo pe la padure sunt niste cratere de speriat.
AlexIP
Am venit ieri pe acolo (nu am mai ocolit prin Buzias). Pe langa Topolovatu Mare (parca) era un Passat B5.5 cu triunghi si cu oameni care stateau si se uitau lung la roata dreapta-fata. Banui ca era tot din cauza asta. A, era sa ma mai ating de cateva ori la oglinzi cu cei care faceau slalom de pe contrasens.
lucicop
Niste nenorociti astia care lasa drumurile asa. Era la un moment dat si pe centura Ploiestiului, cum o iei pe DN1 asa ceva, si se circula cu mare atentie. Nu e normal sa-ti rupi masina in astfel de gropi ca ei sa-si faca vila din banii furati in loc sa repare ca lumea drumurile. Nu e normal ca dupa fiecare iarna sa apara astfel de cratere. Cum au zis si cativa inainte, daca ai CASCO, rezolva asa si vor avea ei grija sa-si recupereze banii. Cred ca au o divizie intreaga de avocati pentru asa ceva biggrin.gif
AlexIP
Pentru cine are chef: http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx
dr4qul4
QUOTE (AlexIP @ Mar 24 2008, 21:37) *

ala e drum de care sa va plangeti?

arata chiar foarte bine. incercati o aventura pe drumul drajna-slobozia. in 20 de km experimentati senzatii extreme. si aveti grija sa nu-i dati talpa pana dupa iazu ca mai sunt cateva gropi (una e imensa) care te pot surprinde deoarece vin dupa 2-3 km de drum bun (denivelat dar fara gropi)

iar daca asta nu va satisface dati o tura prin bucuresti noaptea ca e liber. mergeti linistiti cu 60 la ora si veti ramane fara nici o roata.

traseul de urmat este soseaua pipera - bd aviatorilor, arcul de trimf- 1 mai - grivita - bucurestii noi.

daca vi se pare drumul prea bun e din cauza ca trece prin centru ( ma rog centrul bun, primaverii).
daca nu va potoliti setea de senzatii tari incercati strazile perpendiculare pe soseaua alexandriei ( stradutele din rahova) acolo veti descoperii foarte putine gropi. sunt atat de mari incat dupa ploaie poti da la peste.
tot in bucuresti am patit-o pe o strada care lega bd timisoara de bd. iuliu maniu. atunci am hotarat sa nu mai folosesc gps-ul in bucuresti. biggrin.gif spun "lega" pt ca probabil a fost bombardata si de asta arata in asa hal.
LC_TM
Drumurile din tot judetul Timis sunt praf. In Timisoara e la fel,am dat in niste gropi de am crezut ca imi rup masina,noroc ca am scapat relativ ok,deh...gume cu balonaj cat casa. mellow.gif
Arpi
QUOTE (bolo @ Mar 23 2008, 15:18) *
Nu stiu de ce dar in Moldova de ex drumurile sunt mult mai bune.

Oare de ce? smile.gif Tot bucurestiul din cine este alcatuit???
eeeee, vezi de ce?
Inainte prin Buzias era cat de cat ok, acuma e jale si pe partea aceea din pacate. E din ce in ce mai rau.
Asta este ... autonomieeeeeeeeee smile.gif
LC_TM
Sau mai bine lasi autonimia,iei un 4x4 robust si umbli cu grija wink.gif .
Fox_28
QUOTE (dr4qul4 @ Mar 26 2008, 16:55) *

man scuze ca ma bag, da' din cate bag eu de seama tu inca n-ai iesit din Bucuresti... Or fi drumurile proaste, da' nu sa-ti rupi rotile... Strazi si drumuri proaste sunt peste tot, ai unde sa le ocolesti, cel putin in Buc. Un sfat... mai pune niste gaz si mai iesi si tu la plimbare prin tara cu masina si apoi fa o comparatie intre parfumul din Bucuresti cu drumurile de 2 bani din Romania... Aici macar stii ca n-ai cum sa mergi tare ca nu-ti permite traficul, dar afara cand te astepti si tu sa mergi lin si sa ramai fara roti mi se pare mai jalnic...

dudy
Eu lucrez pe un santier aproape de Remetea Mare. In fiecare zi fac drumul asta dus-intors din Timisoara. Nu sunt multi km, 10 km mai exact de la iesire din Timisoara si pana unde lucrez, insa zilnic fac slalom printre gropile de pe margine. E groaznic. E adevarat ca am masina de serviciu, dar parca mi-e mila si de ea, plus ca pot sa-mi risc viata cu gropile astea. Am vazut des masini avariate din cauza gropilor. Oricum nu merge nimeni cu mai mult de 60-70 km/h indiferent de masina. Comic e, ca dupa prima curba mereu sta politie la panda. Ma si gandesc de ce. Ca la gropile care sunt pe ambele sensuri nu am vazut pe nici unul sa faca pe vitezomanul. Asta e. Din pacate prea multe lucruri nu putem face.
dr4qul4
QUOTE (Fox_28 @ Mar 26 2008, 17:40) *

daca vrei sa sti in fiecare luna fac cel putin 2000 km in afara bucurestiului. rm. valcea, buzau, focsani, galati, constanta aproape in fiecare luna, chiar si bacau cateodata.

poate tu nu ai trecut niciodata pe drumul drajna - slobozia.

pt ca pe stradutele din rahova si militari sigur nu ai mers.

poate ca nu esti din bucuresti si intrebi cine ma pune sa o iau pe stradute, daca ai fi fost probabil ca ai fi stiu ca e singura sansa de a circula.

drumuri bune sunt si in tara: bucuresti - bacau, bucuresti- targoviste (dn71 care e lacrima pana la targoviste), buc- valcea, pitesti-craiova, buzau-focsani.

ala e drum prost doar pentru ca mergeti cu 60 km/h. incearca sa mergi cu 60km/h pe stradutele din bucuresti.
apropo acum e o noua moda, nu se mai fac gropi, se trage un sant pe toata lungimea strazii ca sa nu-l poti ocolii.
Fox_28
Cand am lansat o afirmatie, normal ca stiu despre ce vb. Sunt din Buc si stiu situatia drumurilor din Buc. Drumul pe care l-ai zis tu prima oara ... " soseaua pipera - bd aviatorilor, arcul de trimf- 1 mai - grivita - bucurestii noi " il fac aproape zilnic... Cel putin portiunea pipera - arcul de triumf... si exceptand faptul ca in unele locuri s-a deformat piatra cubica, eu unu n-am probleme... Ca nu-i ca-n palma, e una, da' ca sa-mi rup masina-n 2 e alta... Normal ca sunt stradute laturalnice care n-au vazut in viata lor asfalt si plombe de asfalt... Da' acuma sa generalizam totul la cateva stradute mi se pare o prostie... Nu tin cu edilii, da' nici aberatiile nu-mi plac... biggrin.gif

Cat despre drumurile din Moldova, cel putin E85 ... un singur lucru spun... UMBRARESCU... si asta spune tot...
mst
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/sof...080327-02020617
ia uite aici, ce ne indeamna domnul. oare de aceeasi parere era si cand era drumul in subordinea lui?
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.