clasa a9a mate info
Pagini: 1, 2, 3

gio_bari

Sunt in clasa a 9a profilul mate-info si ma confrunt cu o problema destul de grava.Noi facem la scoala algoritmi si strcuturi de date,dar eu nu inteleg prea bine toate astea,de fapt nici un coleg nu stie sa faca problemele.Profesorul de info e un tip de treaba si ne explica dar din pacate nu explica pe intelesul copiilor.
Deci eu in afara de Citeste,Pt i=1 la n executa.....nu stiu sa fac nici o problema.
L-am intrebat de unde sa invat info si mi-a zis ca pe net sunt o gramada de articole cu probleme rezolvate.As vrea sa stiu un site care iti explica cum sa faci,fie el si in engleza si chiar am gasit cateva dar alea sunt pentru cei avansati,mie mi-ar trebui sa fac ceva usor,mai ales ca dupa vacanta de pasti vom incepe Limbajul C++ si mi-e cam teama...
Avem doar o singura ora pe saptamana de informatica.Nu-i corect. mad.gif
subiect
Si in cartea de informatica nu sunt explicatii deloc? Ar trebui sa fie la fiecare lectie.

gio_bari
QUOTE (subiect @ Mar 21 2008, 18:18) *
Si in cartea de informatica nu sunt explicatii deloc? Ar trebui sa fie la fiecare lectie.

Pai avem un manual fff prost.Si profu zice nici sa nu ne aruncam privirea in el. huh.gif
AndreiASM
Aveti un prof prost.
Cornel
Oricat de prost ar fi manulaul tot e mai bun decat nimic, o avea greseli dar nu cred ca sunt scrise acolo NUMAI prostii.

Invata din manulul ala lectia si intrebi pe prof ce e gresit in lectia aia ca sa nu ramai cu informatii gresite
Mr.Jinx
QUOTE (gio_bari @ Mar 21 2008, 18:14) *

și cât de mult vă poate cere la o oră pe săptămână? oricum, vezi manualul lui tudor sorin de clasa a 9-a.
gio_bari
QUOTE (Mr.Jinx @ Mar 21 2008, 18:57) *
și cât de mult vă poate cere la o oră pe săptămână? oricum, vezi manualul lui tudor sorin de clasa a 9-a.

Pai ora aia de info,sunt profil mate-info si dau teza obligatoriu din info.E adevarat ca e si dirigintele meu si e destul de intelegator.Am incheiat media 7 la informatica si pot sa zic ca nu stiu mare lucru decat intructiunile de baza Citeste n,Pt i=1 la n executa ....atunci...daca....altfel ....scrie etc...
Multi spun ca astea sunt cele mai usoare probleme,dar pt cine nu le intelege sunt cumplite. death.gif
Am gasit un site pe net care zice despre algoritmi,dar e greu pt ca e pt avansati.

Mr.Jinx
QUOTE (gio_bari @ Mar 21 2008, 19:03) *
Pai ora aia de info,sunt profil mate-info si dau teza obligatoriu din info.E adevarat ca e si dirigintele meu si e destul de intelegator.Am incheiat media 7 la informatica si pot sa zic ca nu stiu mare lucru decat intructiunile de baza Citeste n,Pt i=1 la n executa ....atunci...daca....altfel ....scrie etc...
Multi spun ca astea sunt cele mai usoare probleme,dar pt cine nu le intelege sunt cumplite. death.gif
Am gasit un site pe net care zice despre algoritmi,dar e greu pt ca e pt avansati.

la mate info nu ai cum să faci doar o oră pe săptămână și să mai dai și teză! și din ce-mi dau eu seama voi ați făcut până acum doar pseudocod, ceea ce e practic algoritmul scris în română, nimic ieșit din comun.
gio_bari
QUOTE (gio_bari @ Mar 21 2008, 19:03) *

Si as mai dori daca se poate sa-mi dea cineva linku la un site cu probleme de algoritmi,chiar si in engleza dar sa fie pt incepatori !!!!!
sad.gif(
zalman

QUOTE (gio_bari @ Mar 21 2008, 19:06) *
Si as mai dori daca se poate sa-mi dea cineva linku la un site cu probleme de algoritmi,chiar si in engleza dar sa fie pt incepatori !!!!!
sad.gif(

http://www.decompile.com/
http://zhuzeyuan.hp.infoseek.co.jp/ita/toc.htm
http://www.cwu.edu/~andonie/Cartea%20de%20algoritmi/toc.htm
http://www.cplusplus.com/ (e mai usurel)
http://www.cppworld.warpfive.net/ toate problemele pe care le faci in liceu...rezolvate
Crysper
mai copile, tu nu ai cum sa fi la mate-info, ori nu sti la ce profil esti ori incerci sa faci rost de articole pentru incepatori intr-un mod ... ciudat.

la mate-info se fac minim 4 ore de informatica pe saptamana indiferent de liceu, poate esti la mate-fizica si tu nu stii dontgetit.gif ?!?

catatoa
QUOTE (Crysper @ Mar 21 2008, 20:24) *
mai copile, tu nu ai cum sa fi la mate-info, ori nu sti la ce profil esti ori incerci sa faci rost de articole pentru incepatori intr-un mod ... ciudat.

la mate-info se fac minim 4 ore de informatica pe saptamana indiferent de liceu, poate esti la mate-fizica si tu nu stii dontgetit.gif ?!?

Exista 2 tipuri de mate-info: neintensiv si intensiv. La neintensiv se face o singura ora de programare pe saptamana si elevii dau si teza.
Cosmyn
QUOTE (catatoa @ Mar 21 2008, 21:23) *
Exista 2 tipuri de mate-info: neintensiv si intensiv. La neintensiv se face o singura ora de programare pe saptamana si elevii dau si teza.

se fac 2 ore la neintesiv
Vv3n0M
QUOTE (Cosmyn @ Mar 21 2008, 21:31) *

nu peste tot. tongue.gif
LauB
parerea mea ... deschide manualu' cat de prost ar fi e imposibil sa nu aiba algoritmii elementari si nu incerca sa tocesti, incearca sa iti dai seama de ce se intampla un lucru si sa iti iei exemple pe care sa le treci prin program si sa vezi cum se modifica ...

normal ar trebui sa aiba 3-4 ore de info din care profesorul isi alege cum le face: TIC/informatica
gio_bari
Se pare ca nu sunt crezut deloc.Am 5 ore de mate pe saptamana (inclus si un optional),3 de fizica,2 ore de TIC(inutile) si o singura ora de info.Sunt la mate-info neintensiv.
Cei de la mate info intensiv au 4 ore de info si o singura ora de TIC.Incredibil...
Bebeluska
Eu te cred. Frate-mio tot mate info a facut si intr-a 9a era la fel de speriat. smile.gif
zalman
pentru cei de la mate-info neintensiv e foarte nasol...de obicei se ocupa profii mai slabi de aceste clase ...in cls a9a au o singura ora/sapt si in cls a11a o sa ajunga la 4...plus ca dau teza ...iar TIC-ul nu e chiar inutil...asa ziceam si eu insa am vazut ca sunt elevii la mate-info intensiv info care nu stiu ce inseamna unitate optica sau nu stiu sa caute un fisier cu o anumita extensie...dar...de ce ma mir ...ca doar suntem in romania (tara tuturor posibilitatilor)
madlex
Eu zic sa nu va plangeti. Aveti destule manuale/ore/posibilitati ca sa treceti teza sau daca sunteti pasionati de programare sau orice tine de informatica in genere aveti internetul/documentatie/carti electronice/librarii etc. Posibilitati exista DACA doriti.

Eu zic sa va ganditi la cei de acum 10 ani care se duceau la olimpiadele de informatica si programau pe hartie, sau doar in laborator-ul (caci prea multe nu prea erau) de informatica din liceu, fiindca familile sarace nu isi permiteau un calculator (care era foarte scump la vremea aia).Sau gandititi-va la cei din facultati care poate mai fac o facultate sau tin un servici si nu pot "parcurge" materia de la inceputul semestrului ora de ora fiind nevoiti sa recupereze in ultimele zile de sesiune tot semestrul. Ei cum pot?!

Daca doriti mai multe ore de informatica, vorbiti cu directorul sa modifice programa scolara pe anul viitor. El impreuna cu sefii de catedra decid programa claselor si numarul de ore necesare. Faceti o petitie cu semnaturi si exista sanse sa se rezolve.

offtopic:
@zalman:
Cine intreaba este prost pentru cinci minute, dar cine nu intreaba ramine prost pentru totdeauna

Este un proverb chinezesc interpretat/copiat gresit.
Probabil l-ai gasit aici

Forma lui originala era:
Cine intreaba va fi "rusinat" pentru un moment, cine nu pentru o viata.
Suna un pic mai bine nu ? E si mai logic daca il citesti inca o data.

Cheers
chri5ty
Eu sunt la mate-info intensiv, 6 ore pe sapt. Si noi am inceput cu algoritmi... bla bla bla. Eu is destul de avansat la C++ si alte limbaje de programare, dar ii vedeam pe colegi cum se chinuie sa priceapa ceva, iau note mici, iar in teza toata gama de note. De asta am facut un programel in care ii scrii un algoritm si el il testeaza. De fapt il transforma in cod JavaScript si il lanseaza in executie. Gasesti aici si programelul (versiunea 1) http://infoclub.go.ro la rubrica download, se numeste "Algoritm". Versiunea 2 e mult mai calumea, dar nu am pus-o pe sait (de fapt e abandonata de cand am incercat sa fac un parser, sa transforme codul intr-un fel de limbaj de asamblare, de unde sa poti parcurge algoritmul pas cu pas, sa vezi ce nu e bine).
E buna si evrsiunea asta. Te uiti la conventiile de scriere, si daca le respecti cu atentie, iti afiseaza si schita in partea de jos a ferestrei.
Good luck naughty.gif

mai precis, intra aici http://infoclub.go.ro/download/algoritm.html
figo1988
din ce inteleg el are probleme cu intelegerea modului in care functioneaza un algoritm, mai ales ca acum lucreaza in pseudocod. Si eu am fost la clasa neintensiva si il inteleg oarecum. Daca chiar iti place informatica, trebuie sa iei fiecare lectie in parte si sa parcurgi algoritmul cu pixul si hartia in fata. iti notezi variabilele pe hartie si la fiecare pas observi modificarile. Cu timpul o sa vezi ca o sa ti se para din ce in ce mai usor.

Trecerea din pseudocod in C sau C++ nu trebuie sa te sperie, partea cea mai grea din programare o reprezinta intelegerea algoritmilor si nu atat de mult sintaxa limbajului.

Spor la treaba!
Ann0nim
QUOTE (Cosmyn @ Mar 21 2008, 22:31) *

si eu sunt tot la mate-info neintensiv si in clasa a 9-a faceam 2h de info si 2 de T.I.C
acum sunt intr-a 10-a si fac tot la fel,de anul viitor am sa fac mai multe
Ca sa iti raspund la problema ta pot sa iti zic ca intr-a 9-a nici "daca" sau "cattimp" nu stiam ce inseamna,da am zis sa ma pun pe invatat si aveam o culegere foarte buna:Informatica pentru Liceu si Bacalaureat,clasa a IX-a Intensiv,claselea IX-a si a X-a ne-intensiv,e scrisa de George Daniel Mateescu si Pavel Florin Moraru.E f buna cartea si iti recomand sa o citesti,explica pe intelesul tuturor!!!
spider54
QUOTE (gio_bari @ Mar 21 2008, 21:14) *
Sunt in clasa a 9a profilul mate-info si ma confrunt cu o problema destul de grava.Noi facem la scoala algoritmi si strcuturi de date,dar eu nu inteleg prea bine toate astea,de fapt nici un coleg nu stie sa faca problemele.Profesorul de info e un tip de treaba si ne explica dar din pacate nu explica pe intelesul copiilor.
Deci eu in afara de Citeste,Pt i=1 la n executa.....nu stiu sa fac nici o problema.
L-am intrebat de unde sa invat info si mi-a zis ca pe net sunt o gramada de articole cu probleme rezolvate.As vrea sa stiu un site care iti explica cum sa faci,fie el si in engleza si chiar am gasit cateva dar alea sunt pentru cei avansati,mie mi-ar trebui sa fac ceva usor,mai ales ca dupa vacanta de pasti vom incepe Limbajul C++ si mi-e cam teama...

idea e cam asa... tot o sa faci probleme cu citeste pt i=1 la n executa.... cel putin asa fac eu sunt a Xa si in a IXa am invatat cateva instructiuni acum in a Xa... am invatat vectori... si metode de sortare.... in rest tot cam acelasi lucru ca in a IXa facem:D
lol profilul mate info... si doar o ora pe saptamana??

am uita sa te intreb tu faci in pseudocod sau in c++?? ca eu am inceput direc in c++

cum zicea si figo1988 in mare parte informatica se baseaza mai mult pe intelegearea alcoritmiulor (cel putin in a IX si a Xa)... in a XI sa vezi materie pe capu nostru...
DarkAngelBv
QUOTE (catatoa @ Mar 21 2008, 22:23) *

Gresesti. La mine in liceu intensiv-ul are 7 ore de informatica iar ne-intensivul 5 (si 7 de mate death.gif )
madlex
Gresesti. La mine in liceu intensiv-ul are 7 ore de informatica iar ne-intensivul 5

Depinde de liceu si de clasa.
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.