Ibiza vs Leon

atreidex
Ok, vin si eu cu un versus mai putin obisnuit, dat fiind ca masinile sunt din clase diferite si sunt ale aceluiasi producator...

Ideea e ca dupa ceva timp de sortat si triat oferte, am ajuns la concluzia ca viitoare masina va fi fie un seat ibiza cu motorizare 1,4 TDI fie un seat leon cu motor de 1,4 pe benzina.

Am lansat topicul in special pentru a ma hotari care dintre masini va fi "aleasa" dat fiind ca acum sunt 50/50 si chiar nu stiu incotro sa inclin balanta.

Ibiza pe motorina ma atrage datorita pretului ceva mai bun (10.500 E fara TVA) si a consumului mult mai scazut (tinand cont ca voi merge 90% din timp prin minunatul Bucuresti sad.gif ). Mentionez ca estimez sa parcurg aprox. 20-25 de mii de km anual.

Leonul imi place foarte mult ca masina in general si datorita pretului bun pe care il are in perioada asta (11.660 E fara TVA) + dotarile standard peste cele ale Ibizei. Sunt curios insa cum sta din punct de vedere al consumului in Bucuresti, daca poate cineva sa ma ajute in acest sens.

Vin dupa un BMW din '91 care la un mers normal prin Bucuresti imi sorbea 16 l/100 si in aglomeratie se apropia de 22 l/100km asa ca sunt oarecum traumatizat de subiectul "consum" smile.gif Si cum aglomeratiei din Bucuresti i se potriveste proverbul "only the sky is the limit" cred ca acesti litri/km devin din ce in ce mai importanti biggrin.gif

Multumesc anticipat inlove.gif
Marius3k
De ce nu incerci calea de mijloc? Cordoba 1.9TDI?
ionut_ionut
vrei neaparat seat?

totusi 12500e este un pret usor cam piperat pt o ibiza slab dotata si cu 70cp

leon cu motorul de 1.4 nu merita,chiar daca 90% din cei 25k km ii faci prin bucuresti,iar la cati km faci ar fi f.bun un diesel,la 11790e fara tva iti iei hyundai i30 1.6crdi 115cp,o masina mai dotata ca o ibitza si cu un motor mai economic si mai capabil decat cel al leonului

MAK
QUOTE (Marius3k @ Mar 18 2008, 06:50) *
De ce nu incerci calea de mijloc? Cordoba 1.9TDI?

Sau Cordoba 1,4 TDI.
Dragon Warrior
In primul rand nu ai cum sa faci 25.000 de kilometri pe an cu preponderenta de 90% prin Bucuresti. Ar insemna sa faci 22.500 de kilometri pe an numai in Bucuresti. Si nu poti pentru ca viteza medie de deplasare prin oras nu-ti permite.

Daca te refereai la 90% din timp si nu 90% din numarul de kilometri, altfel arata ecuatia wink.gif
MAK
Arpopo de motoarele de 1,4 TDI, e ceva la mijloc, cineva minte, sau VW si-a batut joc de Seat.
Acest motor pus pe Skoda are cuplul 155 Nm / 1.600 - 2.800, iar pe Seat 155 Nm/2200 rpm.
Nu stiu cum vine asta, m-am uitat pe mai multe site-uri de la Seat si toate da acelasi lucru.
http://www.skoda.ro/technik_te.php?B_ID=24...hsMotor=627-195

http://www.alto-seat.ro/index.php?cale=tem...l=technicalinfo

Iar la Skoda toate site-urile dau acelasi lucru.
ionut_ionut
QUOTE (Dragon Warrior @ Mar 18 2008, 07:54) *
In primul rand nu ai cum sa faci 25.000 de kilometri pe an cu preponderenta de 90% prin Bucuresti. Ar insemna sa faci 22.500 de kilometri pe an numai in Bucuresti. Si nu poti pentru ca viteza medie de deplasare prin oras nu-ti permite.

Daca te refereai la 90% din timp si nu 90% din numarul de kilometri, altfel arata ecuatia wink.gif

cum sa nu se poata ?????? am avut zile de am fac si 120-130km pe zi in Buc (da,in cursul saptamanii),eu in 4luni si 2sapt de cand am actuala masina am fac 12000km dintre care cam 2500km ex urban si restul in buc,deci aprox 9500km in 4luni si 2saptamani in BUC => aprox 25k km an in buc

QUOTE (MAK @ Mar 18 2008, 08:01) *
Arpopo de motoarele de 1,4 TDI, e ceva la mijloc, cineva minte, sau VW si-a batut joc de Seat.
Acest motor pus pe Skoda are cuplul 155 Nm / 1.600 - 2.800, iar pe Seat 155 Nm/2200 rpm.
Nu stiu cum vine asta, m-am uitat pe mai multe site-uri de la Seat si toate da acelasi lucru.
http://www.skoda.ro/technik_te.php?B_ID=24...hsMotor=627-195

http://www.alto-seat.ro/index.php?cale=tem...l=technicalinfo

Iar la Skoda toate site-urile dau acelasi lucru.

pe vechea fabia tdi 70cp stiu ca era la fel 155Nm / 2200rpm,se poate ca la fabia 2 sa fi schimbat ceva in bine
Dragon Warrior
Ca sa faci 22.500km in Bucuresti, ar trebui sa faci in fiecare zi a anului ~60 de kilometri pe zi in Bucuresti. Oras in care media de viteza este de 10kmph, masurata pe toata durata zilei (24 de ore), ceea ce inseamna ca viteza medie in timpul zilei este jalnica. Mult sub 10km/h.

Dar hai sa zicem 10km/h. Ar insemna ca in fiecare zi din an sa petreci cam 6 ore in trafic zilnic. Daca nu esti sofer de autobuz, taxi sau distributie, coletarie, nu prea ai cum sa faci chestia asta in Bucuresti.

Cazuri exceptionale exista, bineinteles.
ionut_ionut
QUOTE (Dragon Warrior @ Mar 18 2008, 09:00) *
Ca sa faci 22.500km in Bucuresti, ar trebui sa faci in fiecare zi a anului ~60 de kilometri pe zi in Bucuresti. Oras in care media de viteza este de 10kmph, masurata pe toata durata zilei (24 de ore), ceea ce inseamna ca viteza medie in timpul zilei este jalnica. Mult sub 10km/h.

Dar hai sa zicem 10km/h. Ar insemna ca in fiecare zi din an sa petreci cam 6 ore in trafic zilnic. Daca nu esti sofer de autobuz, taxi sau distributie, coletarie, nu prea ai cum sa faci chestia asta in Bucuresti.

in traficul de la ora 7:30-9:30 viteza medie dinspre periferie spre centru este 6-11km/h(in functie de zona),la fel si seara in traficul de la ora 16;30-19:30 dinspre centru spre periferie,in schimb intre 10:00 si 16:00 scoti viteza medie de 16-20km/h(in functie de zona),nopatea >20km/h

probabil daca faci o medie pe 24 ore scoti 16-17km/h
vlad b
QUOTE (Dragon Warrior @ Mar 18 2008, 09:00) *

Tu vrei sa-i demonstrezi ca nu poate face 22.500 km pe an in Buc, ci 20.000, sau ce? Omul a-ntrebat ce sa aleaga intre Leon si Ibiza, nu altceva..

Revenind la topic: cu diferenta de 1160 eur CIP intre cele 2 modele, ai putea lua niste optionale dragute pe Ibiza si sa ajungi/depasesti Leon-ul. Mai bine aia mai mica decat aia mai mare submotorizata.. Sau mai asteapta juma de an si strange pt un Leon mai puternic smile.gif, care oricum nu va consuma cat bmw-ul..
Dragon Warrior
Nu. Vreau sa ii demonstrez ca in bucuresti nu se vorbeste de kilometri pe an ci se vorbeste de ore in trafic. Fabricantii masinilor ar trebui sa inceapa sa dea consumul pe ora, ca la motostivuitoare sau combinele agricole.

In baza celor spuse mai sus, mergi prietene (initiatorul topicului) pe diesel.
Genesis
din ce am vazut pe clubul seat, un leon 1.4 benzina ia cam 10-12 in bucuresti in functie de aglomeratie. Iar 1.6 benzina ia 11-14.
1.4 pe leon e usor submotorizat, insa are o cutie setata diferit si nu se simte asa mult cum se simte la golf, focus, mazda. Mergi pe care iti place mai mult, pt oras 1.4 benzina e ok pt Leon.
atreidex
Daca ar fi un consum de 11-12 poate chiar 13 in aglomeratie e ok. Ce-i drept varianta mai logica e o Ibiza pe diesel mai dotata decat Leonul pe benzina insa mie imi place super mult cum arata Leonul in general si asta inclina puternic balanta smile.gif

@Dragon Warrior: Cand am spus 90% in bucuresti am vrut sa dau de inteles ca majoritatea timpului o voi conduce in oras, rar mai fac un drum la munte sau la mare (2-3 ori pe an). smile.gif

@ionut_ionut: M-am hotarat la SEAT si voi ramane aici cu toate ofertele bune din partea koreenilor, japonezilor, francezilor s.a.m.d smile.gif Imi place stilul lor, designul, am auzit lucruri bune si despre motorizari...

Maine poate imi fac timp sa trec pe la un showroom Seat sa vad ambele modele mai bine si eventual sa le testez. Apropo testul se face pe loc sau trebuie sa ma programez cu 3 saptamani inainte pentru un drive-test?

Cei care sunteti in tema, ce dealer SEAT imi recomandati in Bucuresti? Multumesc!

Vlad_int1
QUOTE (atreidex @ Mar 18 2008, 20:43) *
Cei care sunteti in tema, ce dealer SEAT imi recomandati in Bucuresti? Multumesc!

Daca chiar esti interesat da-mi PM si iti dau numarul de telefon al unui consilier si o sa-ti dea el toate detaliile.
Parere personala : leonul cred ca o sa te faca sa te simti mai bine decat ibiza .
atreidex
QUOTE (Vlad_int1 @ Mar 18 2008, 21:13) *
Daca chiar esti interesat da-mi PM si iti dau numarul de telefon al unui consilier si o sa-ti dea el toate detaliile.
Parere personala : leonul cred ca o sa te faca sa te simti mai bine decat ibiza .

ok, mersi de ajutor wink.gif
cred ca o sa ramana leonul pana la urma... numai sa nu se termine promotia pana rezolv eu cu creditul smile.gif
Genesis
metrotehnica par mai ok. Si pe mine ma intereseaza un leon, mi s-a pus pata pe cum arata si de fiabila stiu ca e fiabila, bordul mi se pare ok acum, nu imi place la fel ca cel de pe 308, a doua masina care acum imi place culmea. Bine, drive-test nu cred sa aiba cu 1.4, poate 1.6 sau 1.9 diesel. Dar iti faci o parere de cum sta masina pe drum si cum franeaza, cum e cutia...

Eu am vb doar telefonic pana acum cu reprez de vanzari, dar la alto-syncro mi-au taiat-o cam scurt . Tipul de la metrotehnica a parut mult mult mai civilizat si ok, cel putin la telefon.
atreidex
QUOTE (Genesis @ Mar 19 2008, 01:31) *
metrotehnica par mai ok. Si pe mine ma intereseaza un leon, mi s-a pus pata pe cum arata si de fiabila stiu ca e fiabila, bordul mi se pare ok acum, nu imi place la fel ca cel de pe 308, a doua masina care acum imi place culmea. Bine, drive-test nu cred sa aiba cu 1.4, poate 1.6 sau 1.9 diesel. Dar iti faci o parere de cum sta masina pe drum si cum franeaza, cum e cutia...

Eu am vb doar telefonic pana acum cu reprez de vanzari, dar la alto-syncro mi-au taiat-o cam scurt . Tipul de la metrotehnica a parut mult mult mai civilizat si ok, cel putin la telefon.

Mergem sa ne luam masina impreuna? tongue.gif Mi-a dat Vlad_int1 numarul unui dealer (nu stiu de unde o fi smile.gif ) si am sa vorbesc maine cu el. Sper sa ma lamureasca. Bordul si mai ales consola centrala sunt marul discordiei din cate observ, multi sunt nemultumiti de calitatea bordului. Eu am sa vad exact cum sta treaba in show-room ca pana acum nu am avut ocazia sa ma urc intr-un leon (doar la SIAB dar atunci nu am stat sa analizez detaliile...)

As fi vrut eu un leon pe diesel dar cum nu sunt bani.... ne multumim si cu 1.4 rolleyes.gif
MAK
QUOTE (atreidex @ Mar 19 2008, 02:21) *
As fi vrut eu un leon pe diesel dar cum nu sunt bani.... ne multumim si cu 1.4 rolleyes.gif

Decit un Leon cu 1,4 benzina, mai bine o Ibitza cu 1,4 TDI, sau o Cordoba cu 1,4 TDI, sau de ce nu , 1,9 TDI 101 Cp.
ionut_ionut
QUOTE (MAK @ Mar 19 2008, 02:24) *
Decit un Leon cu 1,4 benzina, mai bine o Ibitza cu 1,4 TDI, sau o Cordoba cu 1,4 TDI, sau de ce nu , 1,9 TDI 101 Cp.

subscriu

iar daca tot vrei leon dif intre 1.4 si 1.6 e de 2-300e fara tva
Genesis
nu e atat. Leonul de 1.4 e la oferta, 13800 cu tva. 1.6 costa 16200 cu tva, la care iti mai dau discount ~500 euro. Deci dif e mult mai mare.
atreidex, sa imi spui si mie la ce dealer ai fost si cum a decurs treaba. Cat despre bord si consola centrala, cel putin mie materialele mi se par bune, peste media clasei, doar culoarea gri nu ma incanta. Ergonomia e iarasi f buna, fiecare buton e unde trebuie sa fie.
atreidex
QUOTE (MAK @ Mar 19 2008, 02:24) *

De ce zici asta? E mult submotorizat la 1,4 sau are motorul de 1,4 probleme?
Am citit topicurile tale cu tutoriale despre diesel, am vazut si filmuletele de pe youtube, e foarte util ce ai facut tu, felicitari! Insa m-am speriat putin asa cand am vazut cat de "prudent" trebuie sa fii cu un motor diesel si de aceea as inclina spre unul pe benzina.

QUOTE (Genesis @ Mar 19 2008, 14:57) *
nu e atat. Leonul de 1.4 e la oferta, 13800 cu tva. 1.6 costa 16200 cu tva, la care iti mai dau discount ~500 euro. Deci dif e mult mai mare.
atreidex, sa imi spui si mie la ce dealer ai fost si cum a decurs treaba. Cat despre bord si consola centrala, cel putin mie materialele mi se par bune, peste media clasei, doar culoarea gri nu ma incanta. Ergonomia e iarasi f buna, fiecare buton e unde trebuie sa fie.

Azi n-am mai apucat sa merg la showroom, am incercat sa dau telefon atat la metrotehnica cat si la alto-syncro dar se pare ca nimeni nu binevoieste sa raspunda huh.gif Mai incercam...

Edit1: Am vorbit cu un anume domn Adrian Dabu de la Metrotehnica si mi-a lasat o impresie FOARTE proasta. Numai agent de vanzari nu se numeste ala ca trebuia sa trag eu de el sa-mi dea detalii. In principiu mai sunt 50 de masini la promotie la ei dintr-un lot de 150, deci atat o sa mai tina promotia asta...

L-am rugat sa-mi dea niste detalii despre motorul de 1.4 dar mai bine il intrebam de ultima colectie de bikini de la Jolidon ca sunt sigur ca stia mai multe tongue.gif

La intrebarea daca pot sa fac un drive-test cu el mi-a spus simplu ca nu au masina Leon pt. drive-test nici de 1.4 nici de 1.6, punct.

Daca isi inchipuie ca cu vocea aia plictisita si tonul superior am sa cumpar ceva de la el se cam inseala.

Edit2: Cei de la Porsche Romania (Bucuresti Aviatiei) mi s-au parut cu mult peste cei de la Metrotehnica asa ca maine dimineata le fac o vizita. Ce nu inteleg e ca termenul de asteptare e in jur de 10-12 saptamani... ma gandeam ca stocul asta de la promotie e cu livrare imediata dry.gif Nu cred ca am rabdare sa astept 12 saptamani deadtongue.gif
Dragon Warrior
Oribila asteptarea. Eu astept dupa masina mea doar 8-9 saptamani. Mai am vreo 2 pana vine.

Dar senzatia pe care o ai cand stii ca vine cu ce vrea inimioara ta pe ea: priceless biggrin.gif
Vlad_int1
QUOTE (atreidex @ Mar 19 2008, 16:23) *

Suna la numarul pe care ti l-am dat ca omu chiar se pricepe si vorbeste si frumos; e agent de vanzari la Porsche Buc Vest , asta am uitat sa-ti spun smile.gif si din cate stiu eu aveau leon pentru test-drive , nu stiu in schimb daca si cel de 1.4.
MAK
QUOTE (atreidex @ Mar 19 2008, 16:23) *
De ce zici asta? E mult submotorizat la 1,4 sau are motorul de 1,4 probleme?
Am citit topicurile tale cu tutoriale despre diesel, am vazut si filmuletele de pe youtube, e foarte util ce ai facut tu, felicitari! Insa m-am speriat putin asa cand am vazut cat de "prudent" trebuie sa fii cu un motor diesel si de aceea as inclina spre unul pe benzina.

La ora actuala, VAG inca mai produce motoare diesel pt motorina din tara noastra, cind or trece 100% pe TDI CR, atunci o sa fie probleme de injectoare, daca motorina n-o sa fie mai buna si la noi in tara, sau cine stie, poate VAG o sa ia in calcul acest aspect.
Nu ma intereseaza benzinarele, dar din ce mi-a trecut pe la urechi, cica nu ar fi asa fiabil motorul de 1,4, dar nu pot sa spun sigur pt ca asa cum am spus, nu m-am documentat bine pt a avea o parere pertinenta.
atreidex
QUOTE (Vlad_int1 @ Mar 19 2008, 18:20) *
Suna la numarul pe care ti l-am dat ca omu chiar se pricepe si vorbeste si frumos; e agent de vanzari la Porsche Buc Vest , asta am uitat sa-ti spun smile.gif si din cate stiu eu aveau leon pentru test-drive , nu stiu in schimb daca si cel de 1.4.

L-am cautat pe google tongue.gif si am vazut ca lucreaza la Porsche Bucuresti Vest... insa cum pe site-ul lor nu era oferta de Leon am zis ca sa nu sun degeaba... Oricum cred ca o sa-l sun maine, sa vad...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.