sp4wned
16th March 2008, 23:10
Salutare tuturor!
As dori sa ma ajutati cu idei, sfaturi in renovarea unui apartament cu 3 camere decomandat, et 4/4. Practic la ce m-am cam gandit eu, din ce am mai citit pe aici... as vrea sa pun parchet laminat in toate camerele, pe hol, iar la baie gresie faianta. As vrea sa il termoizolez dar nu stiu care este cea mai buna solutie... adica si la plafon, pe bloc nu stiu exact exact cum este pentru ca peste vreo 2 saptamani se muta vechii proprietari din el. Vreau sa pun termopane centrala si aer conditionat pe hol. Nu stiu cum sa procedez. Sunt foarte derutat. La fel nu stiu nici cat m-ar costa toate lucrurile. De centrala stiu ca in jur de 50 mil. Restul nu stiu... va rog sfaturi... Apartamentul va fi gol. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac? Nu reusesc sa atasez schema apartamentului. Am incercat cu 3 browsere diferite si dimensiunea este mica.
adi_master
17th March 2008, 09:22
La izolare sunt doua variante:Polistiren-3cm,plasa de fibra de sticla(armare)adeziv(mortar)si finisaj exterior glet.
a 2 a varianta este:vata minerala,folie bariera de vapori ,gips carton.
In functie de solutia aleasa iti pot reda pas cu pas izolarea,tinand cont ca la 1 varianta camera se va micsora ci cel mult 4 cm peste tot iar la a 2 a varianta e vb de max 10cm.
ATENTIE:rezistenta mecanica la prima varianta e foarte scazuta,orice lovire usoara va fii vizibila!!!!
mutulica_41
17th March 2008, 22:21
QUOTE (sp4wned @ Mar 16 2008, 23:10)

Salutare tuturor!
As dori sa ma ajutati cu idei, sfaturi in renovarea unui apartament cu 3 camere decomandat, et 4/4. Practic la ce m-am cam gandit eu, din ce am mai citit pe aici... as vrea sa pun parchet laminat in toate camerele, pe hol, iar la baie gresie faianta. As vrea sa il termoizolez dar nu stiu care este cea mai buna solutie... adica si la plafon, pe bloc nu stiu exact exact cum este pentru ca peste vreo 2 saptamani se muta vechii proprietari din el. Vreau sa pun termopane centrala si aer conditionat pe hol. Nu stiu cum sa procedez. Sunt foarte derutat. La fel nu stiu nici cat m-ar costa toate lucrurile. De centrala stiu ca in jur de 50 mil. Restul nu stiu... va rog sfaturi... Apartamentul va fi gol. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac? Nu reusesc sa atasez schema apartamentului. Am incercat cu 3 browsere diferite si dimensiunea este mica.
cred ca o sa te duca la peste suta de milioana ce vrei sa faci, fara centrala si adiacente..., eu, daca as sta la ultimul etaj. as izola si plafonul, iar la pereti doar pe cei exteriori (asta doar dpdv al bugetului), daca n-ai arici in buzunare, bineinteles ca e mai sanatos sa ii izolezi pe toti, dar cel mai rece perete este cel de exterior, care fie vb intre noi ar trebui izolat la exterior, dar asta-i treaba de alpinisti utilitari, si am auzit de vreo 130-140 roni manopera pe mp, iar e vb dee buget..., in alta ordine de idei, vezi ce grosime de parchet iti iei, din experienta mea, nu ti-as recomanda mai subtire de 8 mm, iar pe hol o sa se murdareasca cel mai mult si cel mai des, de asta eu am optat pt gresie pe hol. Pt termopane studiaza forumul de profil, o sa gasesti raspunsuri la multe intrebari, si acolo poti face greseli dupa care plangi mai tarziu (marca de profile, marca de feronerie-extrem de important)ultima chestie- aerul conditionat daca-l pui pe hol n-o sa-ti raceasca in toata casa, decat poate daca-ti pui vreun animal mare-gen 22.000 btu, nu cred ca asa te-ai gandit, nu? Astea incalzesc/racesc un anumit volum de aer functie de puterea lui in btu, sa nu-ti faci iluzii ca unul de 12.000 btu iti face fata in toata casa; eu am luat unul de 12000 btu, clasa A (WW), si in manual scrie ca daca il montez pe hol. garantia scade la 1 an! Nu sunt expert in astea, m-am documentat pe forum ceea ce iti recomand si tie.La finisaje pot sa te mai ajut, daca ai intrebari mai la concret
PS: nu conteaza schema apartamentului, degeaba o postezi, conteaza ce meseriasi iti gasesti, ca sunt multi carpaci care se dau meseriasi umblati prin Italia, Germania, Israel, si poate doar faceau material si il dadeau la mana meseriasilor, eu intalnesc destui d-astia pe santiere. Aa, si parerea mea e sa tocmesti lucrarea la metru patrat, nu pe ansamblu apartament, asa ard smecherii pe fraieri, deci sa te interesezi de manopera/ mp pt fiecare operatie in parte: izolatie, gletuit finisaj, s.a.m.d., si sa umbli tu dupa materiale, ca ei o sa-ti ia de unde e mai comod pt ei , sau de unde isi iau spaga...Parerea mea...
adi_master
17th March 2008, 22:24
un raspuns categoric ai primit de la mutilica_41 tine cont de el!!
mutulica_41
17th March 2008, 22:30
QUOTE (adi_master @ Mar 17 2008, 22:24)

Bate 'cuba' pe monitor!
sp4wned
17th March 2008, 22:39
QUOTE (adi_master @ Mar 17 2008, 22:24)

Salut! adi_master vad ca esti singurul care ai raspuns pana acum din toti care au citit mesajul. As dori sa imi dai o adresa de email sa iti pot trimite si schita de la apartament. Nu am amenajat niciodata pana acum. Apartamentul este gol si nu stiu ordinea in care sa fac renovarea. Pe partea de electrica si sanitara am o ruda care o sa imi faca de la zero... apartamentul este debransat de la incalzire si are gaze trase separat inclusiv pentru centrala... Doresc sa vam fac urmatoarele..... izolare pe exterior balcon bucatarie dormitor, montare centrala termica, aer conditionat, schimbat tamplarie, montat termopane, usi interior, usa intrare, gresie+faianta baie, parchet+faianta bucatarie ( ar fi bine si gresie pe partea cu chiuveta?), parchet hol, dormitoare sufragerie (de care imi recomanzi pt fiecare ma refer la trafic grosime). izolare in perete in exterior comun cu casa scarii. La tavan ce sa fac? Ma refer la termoizolatie? Sa izolez pe bloc sau pe interior plafonul??? Astept ajutorul tau... ma refer la pasi.... ce sa fac prima data... doresc sa caut o echipa pe partea de gresie faianta parchet izolat. La centrala intai sa dea cei ce o monteaza gaurile si apoi la sfarsit sa puna caloriferele si centrala? As dori pas cu pas indrumari pentru ca vad ca te pricepi foarte bine si stii la ce ma refer.... daca imi dai si un mail iti pot trimite o schema cu apartamentul ca sa iti dai seama de amplasare.
Nu merge sa atasez poze aici la softpedia nu stiu de ce...
Iti multumesc anticipat.
am scris si aici PM-ul
ma refeream la schita ca sa se vada si suprafetele
adi_master
17th March 2008, 22:46
te pot ajuta numai in cazul in care vrei sa bricolezi singur ceva in acel apartament,insa nu poti sa impui echipelor de mesteri sa lucre asa cum iti dam noi sfaturi caci fiecare are modul lui de lucru(cei drept operatiile fiind aceleasi ca si produsul finit!!
o adresa de e-mail ti-am trimes pe PM dar discutia propiu-zisa se va purta aici sa poata si altii comenta si invata in acelas timp.
Fiecare etapa trebuie luata pe rand!!
Izolarea,cum ai de gand sa izolezi pe exterior?ai aprobarile necesere se schimbare a fatadei imobilului?
Daca nu izolarea trebuie facuta pe interior!!
in primul post ti-am expus doua variante in functie de buget si de pretentii alega una sa putem sa avem un inceput de plecare!
sp4wned
17th March 2008, 22:53
QUOTE (adi_master @ Mar 17 2008, 22:46)

Izolarea,cum ai de gand sa izolezi pe exterior?ai aprobarile necesere se schimbare a fatadei imobilului?
Daca nu izolarea trebuie facuta pe interior!!
in primul post ti-am expus doua variante in functie de buget si de pretentii alega una sa putem sa avem un inceput de plecare!
nu am aprobare.... de unde se procura? ce acte trebuiesc? cat dureaza ai idee....
din pacate nu pot sa renovez apartamentul... sunt de parere ca fiecare cu meseria lui... nu e de joaca cu materialele care sunt necesare....
pai as dori sa izolez la exterior dar cred cu o echipa cu schele nu de alpinisti utilitari
adi_master
17th March 2008, 23:10
iti prezint celebrul articol ''ART 31'' de care noi constructorii ne ferim cat putem sa nu-l incalcam.
Art. 31. - Constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 5 la 10 ani si interzicerea unor drepturi proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei constructii ori executarea de modificari a acesteia, fara respectarea reglementarilor tehnice privind stabilitatea, rezistenta si exploatarea, daca acestea ar putea produce una sau mai multe dintre urmatoarele consecinte: pierderi de vieti omenesti, vatamare grava a integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, distrugerea totala sau partiala a constructiei, distrugerea ori degradarea unor instalatii sau utilaje importante, ori alte consecinte deosebit de grave. Fapta prevazuta în alineatul precedent se pedepseste cu închisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi, în cazul în care a avut drept urmare distrugerea totala sau partiala a constructiei, moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, distrugerea ori degradarea unor instalatii sau utilaje importante, ori alte consecinte deosebit de grave. avertisment:art 31 a fost redat de un moderator.egal ce fel de material e in conpozitia zidurilor,egal cat timp ne costa,pe langa faptul ca am putea face rau tocmai persoanelor iubite,ne confruntam si cu ''ART 31''
Nu stiu in ce masura o sa obtii autorizatie caci prezinta pericol mare pt trecatori,la ce furtuni or atins rom in ultima vreme!!!!nu au rezistat acoperisuri dar mai o izolatie partiala.Izolarea exterioara se face cu polistiren+ca la baza izolatiei se monteaza un profil de soclu!
Incearca sa renunti la ideea asta.Apartamentul e propietate privata dar nu si fatada blocului!!
sp4wned
17th March 2008, 23:22
am inteles... dar totusi de ce din ce in ce mai multe blocuri, foarte multe, sau doar unele apartamente aici in Buzau de unde sunt.... sunt extrem de multe la exterior izolate... cum asa????? nu or fi toate cu autorizatie dar o parte banuiesc ca da...
iar daca nu as reusi pe exterior asa alege prima varianta.
adi_master
17th March 2008, 23:27
Nu te contrazic,dar daca e posibil trebuie multe hartii.In resita acum 6 ani am unit 2 apartamente (p+1)pintr-o casa a scarii exterioare,dar totul a fost posibil caci amplasarea blocului a fost cumva marginasa si propietarul tocmai cel care da autorizatiile!!
Prima data intereseaza-te si daca e posibil o sa-ti fac un tutorial amanuntit ,daca nu si izolarea trebuie facuta la interior atunci acesta e primul luctu pe care trebuie sa-l faci dupa (gaurii,o parte din instalatie electrica)
adi_master
18th March 2008, 22:57
pana acum nu am primit nici un e-mail cu schita!!
In momentul in care intrii intr-un apartament trebuie urmatoarele operatii facute:1 schimbatea tamplariei (ferestere)2dat jos de pe pereti/tavane pana la beton.3baia bucataria trebuie ca podeau sa fie pregatita pt placare:pe podea daca ai gresie trebuie data jos ,daca ai mozaic trebuie buceardat(din 10 in 10cm trebuie spart eventual cu un burghiu de 22 sau mai mare pe toata suprafata(NU GAURI EVECTIVE CI NUMAI 2 3mm ATATA CAT SA TRECI DE STRATUL DE LUCIU)4 instalatia electrica......trebuie facute santurile pt noiel prize5....instalatia sanitare ....tevi trase pe pozitie 6 gauri si cabluri trase pt aer conditionat.Dupa aceste operatii se poate trece efectiv la finisaj.la baie poti face inca o hidroizolatie daca nu e facuta deja.poti alege o camera sau buc sau baie si in cadrul acesteia putem sa dezvoltam (etape de finisaj
e la beton pana la cheie)
sp4wned
20th March 2008, 00:59
Cool. Buna ordine. Trebuie sa ma interesez de termopane.... si sa vad ce fac cu autorizatiile alea! revin cu amanunte. am retrimis schita
adi_master
20th March 2008, 09:43
in momentul in care ai geamurile puse poti sa treci la alte operatii de finisare,cu usile tre sa mai astepti pana le vine randul!!
sp4wned
20th March 2008, 23:05
QUOTE (adi_master @ Mar 20 2008, 09:43)

in momentul in care ai geamurile puse poti sa treci la alte operatii de finisare,cu usile tre sa mai astepti pana le vine randul!!
dar usa de la intrare cand o pot schimba? la inceput? cand e recomandat
adi_master
20th March 2008, 23:08
usa de intrare o poti schimba odata cu geamurile dar tine cont de cea ce vrei sa plachezi pe hol!!!!
Sp4wn
12th April 2008, 23:18
Salutare tuturor.
Am revenit. Am intrat in posesia apartamentului si o sa postez in continuare cateva poze. O sa incep cu sufrageria. Am cautat echipe de mesteri am vazut vreo 7... si ma apropii de alegerea lor dar inca nu stiu exact ce este necesar camerelor... si mi-e teama ca ei sa nu ma sfatuiasca ca trebuie doar anumite lucruri doar ca sa fie mai putina munca,,, de exemplu in camere este calciu pe pereti si mi-au spus ca avand in vedere ca peretii sunt strambi calciul nu trebuie curatat pana la zid ci doar luar "moturile" si apoi venit cu rigips e bine? Si de asemenea au spus ca nu e necesar sa izolez peretii pe interior dinspre vecin cu polistiren. Avand in vedere ca sunt la ultimul etaj ce ma sfatuiti? Sa faca tavanele cu rigips si polistiren sau vata de sticla? peretii si tavanul este cam stramb. Am dat comanda de termopane si in balcon si la toate geamurile. Nu stiu unde sa montez aerul in sufragerie pe ce perete si sum as putea sa maschez furtunul acela? De asemenea la scurgere cum sa procedez? Astept raspuns si voi mai reveni cu intrebari si pentru celelate camere. Va multumesc....
aaaa era sa uit. Nu prea stiu ce usa sa pun de exterior... Bayler sau Best Imperial.... La best imperial ne plac la design cele de interior. Sun bune?
Click pentru a vizualiza atașamentul
balcon
bucatarie
dormitor mic
mir2006
13th April 2008, 07:11
QUOTE (sp4wned @ Mar 17 2008, 00:10)

Salutare tuturor!
Anul trecut am facut exact acelasi lucru pe care vrei tu sa-l faci, tot la un apart. 4/4. Ce pot sa-ti spun din experienta mea, dar si a altora: prima data te ocupi de instalatia electrica, daca vrei parchet laminat va trebui sa torni sapa, altfel exista riscul sa ai probleme mari cu parchetul din cauza neregularitatii planseului, iti montezi tocaria-mare atentie la montaj si la pervaze, instalatia sanitara, indreptat peretii, nu-ti recomand sub nici o forma izolarea interioara, daca poti, lucru de care ma indoiesc, fa-o la ext., foloseste vopseluri lavabile de calitate (amorsa si vopsea din aceeasi gama), antimucegai pt. baie, buc., si balcon, faianta pana jos pe peretele unde ai chiuveta si unde iti vei monta mobila de buc., gresie in hol, buc. si baie, parchet in camere, balcon izolat, eu am preferat parchet in locul gresiei in balcon. Nu te sfatuiesc sa iti pui centrala de apart. Intereseaza-te si vei vedea ca cei cu centrala au platit mai mult intretinerea fata de cei cu repartitoare. Instaleaza apometre. Nu uita sa aerisesti des, sa folosesti hota la buc. Dupa primul an, vei realiza daca ai probleme si apart. necesita izolare int., lucru care trebuie facut extrem de profesionist. Chiar daca stai la et. 4, vei vedea ca nu este atat de frig iarna, dupa cum afirma unii, si nu ar trebui sa faci ceva in plus, daca nu este cazul. Daca te vei zgarci la incalzire, f. probabil ca vor aparea ceva probleme. Pt. mai multe detalii, apeleaza si la forumul
, vei afla lucruri interesante. Eu am respectat toate aceste etape si sunt f. multumit, chiar daca stau la ultimul etaj.
adi_master
13th April 2008, 08:33
QUOTE (Sp4wn @ Apr 12 2008, 23:18)

Salutare tuturor.
Am revenit. Am intrat in posesia apartamentului si o sa postez in continuare cateva poze. O sa incep cu sufrageria. Am cautat echipe de mesteri am vazut vreo 7... si ma apropii de alegerea lor dar inca nu stiu exact ce este necesar camerelor... si mi-e teama ca ei sa nu ma sfatuiasca ca trebuie doar anumite lucruri doar ca sa fie mai putina munca,,, de exemplu in camere este calciu pe pereti si mi-au spus ca avand in vedere ca peretii sunt strambi calciul nu trebuie curatat pana la zid ci doar luar "moturile" si apoi venit cu rigips e bine? Si de asemenea au spus ca nu e necesar sa izolez peretii pe interior dinspre vecin cu polistiren. Avand in vedere ca sunt la ultimul etaj ce ma sfatuiti? Sa faca tavanele cu rigips si polistiren sau vata de sticla? peretii si tavanul este cam stramb. Am dat comanda de termopane si in balcon si la toate geamurile. Nu stiu unde sa montez aerul in sufragerie pe ce perete si sum as putea sa maschez furtunul acela? De asemenea la scurgere cum sa procedez? Astept raspuns si voi mai reveni cu intrebari si pentru celelate camere. Va multumesc....
aaaa era sa uit. Nu prea stiu ce usa sa pun de exterior... Bayler sau Best Imperial.... La best imperial ne plac la design cele de interior. Sun bune?
Se pare ca apartamentul e mic ca suprafata,izolarea cu vata minerala+gipscarton sare din schema,deoarece iti va micsora si mai mult incaperile.
Podeaua din sufragerie e de jale,optic e foarte stramba si trebuie trasa o sapa de egalizare.
Tavanul poti sa-l faci din gipscarton dar la cota ce-a mai mica.Peretii trebuie curatati pana la beton si facuta o izolare cu polistiren expandat de 20-30mm(peretii exteriori).
In bucatarie trebuie data jos vopseaua de ulei.
aerul conditionat poti sa-l pozitionezi pe grinda deasupra geamului,iar furtunele vor fii mascata in coltul grinzii caci grinda nu poate fii gaurita(poate dar nu recomandat)
In principiu spune ce ai vrea sa faci in sufragerie,finisaje!
Sp4wn
13th April 2008, 08:34
La balcon ne hotarasem la gresie, tencuit si polistiren sus. Pe hol la parchet si o mica parte cu greise la intrare. De asemenea debaraua aceea vrem sa o daramam si sa o refacem mai mica si incontinuarea ei sa facem un dresing mare din rigips pana aproape spre usa. Credeti ca se poate? Ma refer sa il faca cu usi glisante sertare multe si jos si sus. Cata greutate poate tine? Cum se iese din baie in stanga unde este debaraua acum vreau sa pun masina de spalat. La bucatarie in dreptul geamului vreau sa sparg peretele sa fac usa....
Ca o recapitulare ar veni asa: Termopane peste tot, centrala Ariston (nu stiu ce model), aer conditionat Samsung (nu stiu ce model) idei?
- Bucatarie: spart perete si facuta usa spre balcon. Pe peretele din dreapta unde va fi chiuveta va fi faianta de jos pana sus. Jos o parte gresie o parte faianta. Restul peretilor pentru a iesi drepti se fac cu rigips.
- Balcon: Izolat sus pe bloc. Jos gresie. Brau tencuit si tavan curatat si izolat cu polistiren si gletuit. (a zis cineva inainte cu parchet) e chiar o idee buna?
- Sufragerie: parchet, tavan rigips cu vata de sticla sau polistiren, sau cu nimic. Vor fi ceva spoturi. Pereti curatati de calciu (ei imi spun ca nu este necesar pana la zid... una ca dureaza foarte mult si a doua pentru ca sunt strambi si nu se merita gletuiti ci placati cu rigips. Usi schimbate peste tot. Instalatia electrica si sanitara peste tot. Deasemenea nu stiu unsa sa montez centrala (daca o pun pe balcon, va trebui calorifer si acolo plus ca va trebui si refacut proiectul pentru ca sa prelugeste instalatia sau nu este cazul? Sau in bucatarie?)
- Iluminatoarele de la usi acoperite toate. Poate imi dati sfaturi si la usi de interior si exterior. Beyler beste imperial?
- Hol: la intrare un mic patrat de gresie, debaraua daramata, parchet peste tot si refacuta debaraua mai mica plus un dressing foarte mare din rigips pana aproape de intrare, unde vreau sa pun un pantofar si un cuier.
- Dormitor mic: parchet, gletuit unde se poate rigips unde nu.
- Dormitor mare: parchet, gletuit unde se poate rigips unde nu. Cateva spoturi.
- Baie: ghena desfiintata mutata chiuveta pe perete si mai la dreapta, gresie faianta de jos pana sus.
credeti ca m-am gandit bine????
Va multumesc.
adi_master
13th April 2008, 08:56
ok,in primul rand faceti o schema a apartamentului cu cote in ''paint''din windows sa vedem si niste cote!!
daca micsorarea spatiului nu va creaza probleme atunci se poate trece la placare cu gipscarton+vata minerala+folie PPE.
Dresingul se poate face fara probleme.
Ideea este ca fara o schita cu cote,e greu sa-mi dau seama de modificarile pa care vreti sa le faceti.Din poze pot numai sa va sfatui cu ce ar trebiu facut pt o buna calitate a finisajului dorit.
mir2006
13th April 2008, 09:08
La ce ti-ai propus, pregateste-te psihic pt. vreo 3 luni de stres si bani cu nemiluita. Vei fi fericita daca vei scapa cu 10000-12000 de euro, cu manopera cu tot. Fii atenta la ce vrei sa spargi, vecinii tai s-ar putea sa nu fie chiar atat de toleranti, mai ales ca ii vei supune si pe ei la stres. Sa nu te trezesti cu politia si cu cei de la urbanism pe cap, sa mai incasezi si ceva amenzi. In balcon observ ca ai niste probleme, nu-mi dau seama daca sunt infiltratii sau de la condens. Trebuie izolat cu vata de sticla pe cadre de aluminiu, vezi toate etapele pe forumul pe care ti l-am recomandat. Plafonul, la fel. Si da, merge si parchetul, acoperit cu un covoras. Izolat fiind, nu vei mai avea umezeala si este chiar placut iarna. Cum te-ai gandit sa izolezi pe acoperis? S-ar putea sa strici hidroizolatia existenta si va fi vai si amar! Intereseaza-te la asociatia de prop., de regula nu se permite refacerea sau imbunatatirea doar a unei parti din acoperis, doar in cazuri extreme, mai ales daca exista si o garantie a acestuia.
QUOTE (mir2006 @ Apr 13 2008, 09:58)

La ce ti-ai propus, pregateste-te psihic pt. vreo 3 luni de stres si bani cu nemiluita. Vei fi fericita daca vei scapa cu 10000-12000 de euro, cu manopera cu tot. Fii atenta la ce vrei sa spargi, vecinii tai s-ar putea sa nu fie chiar atat de toleranti, mai ales ca ii vei supune si pe ei la stres. Sa nu te trezesti cu politia si cu cei de la urbanism pe cap, sa mai incasezi si ceva amenzi. In balcon observ ca ai niste probleme, nu-mi dau seama daca sunt infiltratii sau de la condens. Trebuie izolat cu vata de sticla pe cadre de aluminiu, vezi toate etapele pe forumul pe care ti l-am recomandat. Plafonul, la fel. Si da, merge si parchetul, acoperit cu un covoras. Izolat fiind, nu vei mai avea umezeala si este chiar placut iarna. Cum te-ai gandit sa izolezi pe acoperis? S-ar putea sa strici hidroizolatia existenta si va fi vai si amar! Intereseaza-te la asociatia de prop., de regula nu se permite refacerea sau imbunatatirea doar a unei parti din acoperis, doar in cazuri extreme, mai ales daca exista si o garantie a acestuia.
Scuze, Sal, n-am avut nici pe departe intentia de a face reclama la ceva. Mi-am insusit critica.
Cu stima!
Sp4wn
13th April 2008, 09:28
Din pacate sau foarte prost cu banii... nu vreau sa mobilez o s folosesc ceva mobila mai veche... Ideea este asa...
Costuri pe care le stiu in lei:
Termopane: 6.000
Centrala + calorifere + aer 6.500
Usi interior 5 x 420 = 2.100
Mesteri (fara electric si sanitar) 6.500
Usa interior maxim 1.100
Total: 22.200 RON
mai trebuie sa pun ceva la balcon sus: E o chestie misto acolo sus ... ca nu cred ca influenteaza cu restul izolatiei pe bloc. Deasupra lui zici ca e o cada separata unde fundul este tavanul balconului.
Plus materiale la sanitar si electric vreo 2000. Iar eu am cu totul 34.000 lei... deci e cam nasol ca nu imi ajung banii de materiale.... Nu mai pun manopera la electric si sanitar pt ca sper sa ma coste putin pentru ca imi face un prieten bun....
deci vine cu totul mai putin materiale amenajare si izolatia macar la balcon 24.200... Imi ajung 10.000 pentru gresie, faianta, parchet, profile si tot ce mai intra la tot ce am nevoie? Nu ced..... offffffffffffff
Sp4wn
13th April 2008, 19:38
adi_master
13th April 2008, 19:44
asta doream sa vad!!!
o sa editez planul cu modificarile tale si le voi transpune 3d sa vedem mai bine compartimentarea.De acord?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.