Renunt sau nu la Orange?

gafton26
Salut!

De vreo 6 ani sunt fericitul posesor al unui abonament Orange Free. Acum am cam 260 de minute in retea dupa ora 20 si in weekend, desigur cu 3 numere favorite. In restul timpului minutele catre toate retelele sunt taxate cu vreo 20 eurocenti ... Abonamentul era de vreo 7 dolari pe vremuri ... deci acum e vreo 5 euro cred... (platesc destul cost suplimentar deci nu prea stiu exact...)
Problema se pune in felul urmator... nu am minute nationale... si nu prea pot sa sun prea multa lume in timpul zilei... motivul este lesne de inteles...
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa renunt la asta si sa ma orientez spre alt abonament/ alt operator? Daca da ... care ar fi cea mai buna alegere?

Multumesc.
SUPERSTAR2007
QUOTE (gafton26 @ Mar 16 2008, 12:42) *
Salut!

De vreo 6 ani sunt fericitul posesor al unui abonament Orange Free. Acum am cam 260 de minute in retea dupa ora 20 si in weekend, desigur cu 3 numere favorite. In restul timpului minutele catre toate retelele sunt taxate cu vreo 20 eurocenti ... Abonamentul era de vreo 7 dolari pe vremuri ... deci acum e vreo 5 euro cred... (platesc destul cost suplimentar deci nu prea stiu exact...)
Problema se pune in felul urmator... nu am minute nationale... si nu prea pot sa sun prea multa lume in timpul zilei... motivul este lesne de inteles...
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa renunt la asta si sa ma orientez spre alt abonament/ alt operator? Daca da ... care ar fi cea mai buna alegere?

Multumesc.

Parerea mea e sa renunti la abonament si sa inchei unul nou tot cu orange,.. mai ales acu ca ofertele la incheierea unui nou abonament sunt foarte bune!
macsfx
Suna la 411 si solicita o prelungire de contract pe 1/2 ani pe promo-ul curent. In felul asta iti pastrezi numarul si implicit vechimea/beneficiile din retea si beneficiezi si de minute nationale + apeluri in afara retelei la tarife superior mai bune decat cele de la abonamentul Free.
crisstian
Si eu am tot free de multi ani.
Depinde de valoarea facuturilor lunare.
Poti sa te ,,intinzi" la un flexibil23 sau 35.
Oferta nationala e o vrajeala: pot sa-ti dea 1 milion de minute ca dupa un an treci pe abonamentul tau ,,standard" si adio milionu de minute. biggrin.gif
Poti sa te folosesti de simulatorul in excel care l-am pus intr-un alt topic fiindca ti se potriveste...si vezi acolo daca ti se merita sa alegi un alt abo sau nu. adica introduci minutele vorbite la free si la flexibil si vezi ce cost iti iese si cat ti se vine valoarea medie pe minut.

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=4247769

Nu uita un lucru azi orange nu mai are in oferta abonament cu minute multe in retea cu oricine la tarif redus (fie si cu * (seara)). si pe aici se ,,sopteste" ca orange ar avea 10 mil de clienti, asa ca e nasol ca tu sa poti vb ieftin doar cu 5 (nr favorite). Daca renunti la free in favoarea abo de 3 eur + 180 min in retea e bun da' cand treci de 180 te-ai ars. Daca iti iei felexibil vb mult si bine cu 5, dar daca ii suni pe ceilalti clienti (10 mil-5 nr favorite) iar te-ai ars. La free ziua e aceiasi schema. Au astia de la orange temele bine facute. V-am spus eu odata cam cat se vine minutul de telefonie mobila...

Asa ca schema e in felul urmator pleci de la 5.34 euro in sens crescator si platesti cu ceva mai mult daca consumi mai mult... sau pleci de la un flexibil 23 sau 35 dar platesti lunar minim peste 1 mil/1.5 miloane (inclusiv taxa 5 nr favorite)
Vezi ca daca ai in familie pe cineva cu cartela prepay de exemplu cu tarif timp favorit ( 0.18euro/min ziua pe fix si in orange) daca o reincarci cartela la 30 zile (bonus 30% din val reincarcata) tariful ala se reduce la 0.11-0.12 eur/min chiar mai jos daca si primeste bonus la 100 min primite si 0.09 eur/min se reduce la 0.06 eur/min. Eu pe schema asta merg deocamdata. Fiecare se descurca cum poate. Asa evit tariful de 0.206 eur/min de la free. Iar daca e sa vb vreodata ziua imi permit sa dau si 0.206 eur/min...
Mie personal nu-mi plac abo actuale ca nu-ti ofera libertatea sa vorbesti cu oricine din retea la un tarif redus fie si seara si in weekend... au ceva oferta, dar noaptea...insa oferta aia e pentru bufnite. biggrin.gif
Pentru cine n-a avut pana acum telefon/abonament cea mai buna oferta azi ramane cosmote-ul asa cum a fost in trecut la dialog abonamentul dialog free... dar asta e o alta discutie....
jafpefata
Eu sincer aș renunța, la cartelă am 200 min la 4? în rețea anytime și sunt sigur că mai vin oferte din astea. Și dacă nu vin, sunt alții cu oferte și mai bune.
Așa e, prețul diferă, una e să vorbești 200-300 de minute la 10? și una e să vorbești mii de minute la banii ăia. Și e perfect posibil.
aum
sfatul meu: modifica-ti abonamentul orange pe care il ai in prezent. exista optiuni si combinatii mai avantajoase decat free-ul. iti spun eu doua dintre ele:

ab. de 3 euro + opt. minute flexibile 6 euro = 9 euro (pana la 325 de min. cu 3 nr. fav.)

ab. flexibil 7 euro + opt. 5 nr. fav 3 euro + opt. weekend 2 euro = 12 euro (381 min cu nr. fav + 180 in weekend = 561 min in retea)

ab. free sucks.

ps: vezi ca ti-am luat in calcul si vechimea mai mare de 4 ani. (o ai nu-i asa?)

pps: am omis opt. cea mai ieftina: ab. de 3 euro + 180 de min cu 3 nr. fav + weekend 3 euro = 6 euro. (180 de min nr. fav + weekend + 25 min. nat.)
jafpefata
Orange dă multe minute fidelizare la abonamentele cu minute naționale wink.gif
aum
QUOTE (jafpefata @ Mar 16 2008, 17:25) *
Orange dă multe minute fidelizare la abonamentele cu minute naționale wink.gif

asta e una dintre greselile lor (parerea mea, care este). mai bine le-ar da de la inceput si nu ar mai da impresia ca sunt aberant de scumpi la ab. cu min. nat. incluse. (oricum sunt scumpi dar daca-ti faci calculele fara fidelizare sar de la scumpi la aberant de scumpi)
crisstian
Daca zici ca-ti permiti cam 12 euro lunar ti-am facut eu o comparatie intre free si flexibil 7
Concluziile le tragi singur. Eu spun doar ca la aceiasi bani ai cam 33-36 min nationale si 260 min in reteaua orange...indiferent care abo l-ai avea... numai ca alea 260 min la flexibil sunt doar cu 5 nr favorite... s.a.m.d. mai studiezi tu...

Ideea e ca de pe la 25-30 de euro in sus discutam de oferte cu tot felul de minute ,,sofisticate"
Un abonament free se vinde pe bani grei, eu de noile abo n-am auzit pe cineva sa le vanda cu tot cu fidelizare asa ca sa te gandesti bine ce faci...
c0nnex
sincer free e o mare porcarie
sa dai 20 de centi pe un minut in anu 2008 este escrocherie
m a rugat un prieten sa imi dea un free dar nu am vrut
consider ca este mult mai bun vodafone cent 240 care iti ofera 240 minute in intervalul 17-10 am
fata de 20-07 la free
+ la free ai 3 nr favorite la cent nu ai
+ la cent ai interval mare orar nu ai nr favorite dar cine are tarif unic cum am eu este super ok
eu platesc 10.30 pt un minut in orice retea si am 250 minute la cent iar din iunie voi avea 260 minute
gafton26
Ideea e ca ma intereseaza un abonament care sa fie avantajos si dpdv al comunicarii si cu celelalte retele. Nu imi doresc minute doar in Orange... Deci minutele nationale sunt un criteriu in alegerea unei alte variante...
alemat
QUOTE (gafton26 @ Mar 17 2008, 12:29) *
Ideea e ca ma intereseaza un abonament care sa fie avantajos si dpdv al comunicarii si cu celelalte retele. Nu imi doresc minute doar in Orange... Deci minutele nationale sunt un criteriu in alegerea unei alte variante...

Pai pentru asta activezi optiunea apeluri nationale la tarifele din retea (3 EUR) si vorbesti cu 0.11 in orice retea.
MysticRiver8
QUOTE (alemat @ Mar 17 2008, 12:32) *
Pai pentru asta activezi optiunea apeluri nationale la tarifele din retea (3 EUR) si vorbesti cu 0.11 in orice retea.

Trebuie sa vorbesti enorm ca sa merite astia 3 euro. E tot un drac daca iti cumperi un abonament mai scump.
Iata cum ai pus botul la marketingul portocaliu...
gafton26
Din pacate la abn Free nu se pot adauga alte Optiuni .... este deja Full Options (din punctul lor de vedere huh.gif )
sind
QUOTE (gafton26 @ Mar 17 2008, 12:37) *
Din pacate la abn Free nu se pot adauga alte Optiuni .... este deja Full Options (din punctul lor de vedere huh.gif )

prb e ca nu se mai afla in oferta nationala ab ala - de aia nu s epot adauga decat opt de sms si internet

parerea mea flexibil de oricare valoare + opt acelasi tarif indiferent de retea (3eur) + opt nr fav - 5 din orange

sau poti face altceva - iti faci un family acum de 11 cu oferta curenta si cu un alt nr de tel si free asta il bagi tot in family sa nu iti pierzi numarul - asta dak nu te deranjeaza sa ai 2 tel

dak da...flexibil rullzzz

si oricat s-ar spune pe aici - nu da nimeni min nationale cum da orange - pe bune acum
cosmote este super oferta dak vb doar in cosmote

du-te intr-un shop si stai de vb cu cineva si o sa afli mai multe
aum
QUOTE (gafton26 @ Mar 17 2008, 12:29) *

confirm ce zice si sind. orange prin ab. flexibil da cele mai ieftine min. nat. de pe piata.
sasha_r0
QUOTE (gafton26 @ Mar 16 2008, 12:42) *
Salut!

Multumesc.

Salut,

Eu am doua abonamente, unul la vodafone si unul cosmote!
Cel vodafone, am avut cent (cel cu 500 minute cu un cent/minut in week-end) si l-am schimbat in vodafone cent in timpul saptamaanii! adica 200 de minute cu 1 cent/minut oricand (de luni pana duminica de la 00 la 12 ) tongue.gif + 30 minute in gratuite in vodafone + 30 de minute gratuite in orice retea + 25 mesaje ( 1 euro / extraoptiune ). abonamentul este 5 euro + 1 euro extraoptiunea = 6 euro! + ce mai vorbesc eu, de obicei in jur de 30 ron / luna maxim maxim!!!
Cosmote : am abonametul cosmote 30 , adica abonament de 5 euro (parca) cu 30 de minute in orice retea! + extraoptiunea 500 min + 500 sms in cosmote (cam toti prietenii + familia au abonamente la cosmote)! si pentru ca am un an si ceva in retea am acum 60 de minute in orice retea! 5 euro (abonamentul) + 3 euro (extraoptiunea) = 8 euro ! niciodata nu depasesc!
Total in jur de 50 - 55 ron / luna cele 2 abonamente! Si va spun sincer ca vorbesc linistit! Nu imi fac griji! Mai ales ca am minute nationale suficiente pentru reteua orange si destule in cosmote si vodafone!
Eu sunt multumit! Insa abonamentul meu vodafone nu se mai gaseste acum!
Asta am eu, daca te-a ajutat cu ceva! tongue.gif
alemat
QUOTE (MysticRiver8 @ Mar 17 2008, 12:35) *
Trebuie sa vorbesti enorm ca sa merite astia 3 euro. E tot un drac daca iti cumperi un abonament mai scump.
Iata cum ai pus botul la marketingul portocaliu...

Evident ca un client isi alege optiunea numai daca stie ca vorbeste foarte mult in afara retelei, altfel nu renteaza. Si da, la abonamentul de 3EUR trebuie sa vorbesti minim 60 de minute in afara retelei ca sa renteze optiunea aia, iar la flexibil 7 minim 75. Omul care a deschis problema chiar asta vroia: minute nationale multe. Ca daca vrea putine poate pur si simplu sa treaca pe 3 EUR + optiunea de 15 minute nationale (total 40 de minute) pentru 4.5 EUR.

Uite si un calcul scurt despre rentabilitatea optiunii respective:

Flexibil 15 fidelizat la maxim fara optiune - maxim 143 nat
Flexibil 7 fidelizat la maxim cu optiune - 95 nat - total 10 EUR + 5.28 EUR pentru restul de 48 de nationale = 15.58 EUR

Diferenta apare cand depasesti acest prag, moment in care a doua combinatie devine rentabila.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.