Orange - reclama inselatoare

wester
Sunt satul de toate reclamele false si mincinoase pe care le vad la tv, in presa si pe strada.
Chiar nerusinarea in incercarea de-a prinde noi utilizatori nu are limite? Iti dau de toate..minute nelimitate, acces nelimitat, telefoane gratuite, dar cand te apuci sa citesti intre randuri sau ce este scris cu litere mic iti dai seama ca totul e o minciuna.
ce ma innervat cel mai tare a fost chestia cu internet nelimitat.... e culmea!!!
Am fost la prima reclama placut surprins pana cand am accesat pagina de web de la orange...
Era de asteptat...internet nelimitat dar cu "limită de utilizare rezonabilă" dupa care trebuie sa scoti din buzunar bani daca ai depasit traficul...
Imi explica cineva si mie cum de mai e nelimitat? Si chiar au voie sa faca reclame false? Ma gandesc ca ar trebui reclamati la protectia consumatorului..sau boicotati cumva...
Oricum Orange...de data asta o groaza de puncte negre..
Blackhawk
Asa e cam la toti, daca nu cumva te mint pe fata atunci te atrag cu oferte de care clar nu ai cum sa profiti 100% sau chiar deloc..
cutler
ia legatura cu OPC.
ioni2ioni
E ca la Alien vs Predator: indiferent cine castiga... noi pierdem. Vodafone vs Orange. Eu sunt abonat Vodafone si as avea nevoie de un abonament mobil de date, iar dilema este mare. Am citit pe Sofpedia atatea pareri incat nu mai stiu ce sa cred.
Ca de obicei, Orange si Vodafone te obliga sa te gandesti care e raul cel mai mic, pt ca bine pe linie nu are cum sa fie
Astfel, poti alege Vodafone, abonament cu trafic adevarat nelimitat, insa cu restrictie de viteza, de ajungi posibil sa dai cu laptopul de azvarlita. Sau alegi Orange, viteza oricum mai mare pe EDGE comparativ cu GPRS, insa la depasire e nasol, 0,7 Euro pe 100 MB ( ma refer la abonamentul de 10 Euro ). Am facut un experiment pe mobil, prin WLAN si 1/2 h de streaming a papat 87 MB!!!! Asa ca 1,5 GB pusi in joc nu reprezinta mare lucru.
Acum, nu stiu daca e subiect chiar de topicul asta si in mod sigur s-au mai exprimat pareri in multe locuri pe forum, dar, in afara de adevarul din titlu ( reclamele Orange SI Vodafone sunt mincinoase ), hai sa vedem cum se comporta fiecare retea in parte. Fara sa facem reclama vreunuia dintre operatori, care credeti ca merita ca retea? E GPRS atat de groaznic? Mie uneori mi-a mers binisor pe mobil. E 3G de la Orange o gluma proasta? Nu stiu pt ca, asa cum am zis, sunt la Voda, dar asa sustin unii de pe aici. EDGE e ca viteza un fel de GPRS cu alt nume? Multumesc.
jeekxoo
O fi sarbatorit oranj 10 mil. de abonati, dar de aici n-au decat o singura directie...in jos.
Pana sa plece marele sef din tara sunt convins ca au ramas 9 mil. si ceva.
Am sunat pentru reziliere de peste doua saptamani si cica o sa ma caute ei. Acum am inteles de ce au tot tergiversat. Trebuia sa ies la numaratoare.disgust.gif
alemat
QUOTE (jeekxoo @ Mar 15 2008, 23:15) *
O fi sarbatorit oranj 10 mil. de abonati, dar de aici n-au decat o singura directie...in jos.
Pana sa plece marele sef din tara sunt convins ca au ramas 9 mil. si ceva.
Am sunat pentru reziliere de peste doua saptamani si cica o sa ma caute ei. Acum am inteles de ce au tot tergiversat. Trebuia sa ies la numaratoare.disgust.gif

O, da, fix cu tine s-au strans 10 milioane de clienti smile.gif
stokarit_s
QUOTE (wester @ Mar 15 2008, 22:08) *
Sunt satul de toate reclamele false si mincinoase pe care le vad la tv, in presa si pe strada.
Chiar nerusinarea in incercarea de-a prinde noi utilizatori nu are limite? Iti dau de toate..minute nelimitate, acces nelimitat, telefoane gratuite, dar cand te apuci sa citesti intre randuri sau ce este scris cu litere mic iti dai seama ca totul e o minciuna.
ce ma innervat cel mai tare a fost chestia cu internet nelimitat.... e culmea!!!
Am fost la prima reclama placut surprins pana cand am accesat pagina de web de la orange...
Era de asteptat...internet nelimitat dar cu "limită de utilizare rezonabilă" dupa care trebuie sa scoti din buzunar bani daca ai depasit traficul...
Imi explica cineva si mie cum de mai e nelimitat? Si chiar au voie sa faca reclame false? Ma gandesc ca ar trebui reclamati la protectia consumatorului..sau boicotati cumva...
Oricum Orange...de data asta o groaza de puncte negre..

Ai dreptate ai punctat bine Orange si Vodafone colaboreaza intre ei sa mentina tarife mari si au reclame false.
Cosmote chiar ofera pe voce minute si mesaje la un pret bun fara sa le fac reclama ca nu am de ce dar chiar sunt multumit de ei deocamdata.
Ei sunt singuri care au mai facut concurenta Orange si Vodafone sa mai scada din tarife si sa vina cu oferta mai "bogate" in minute.

Eu zica ca daca ar intra si pe partea de date , 3G Cosmote ar fi mult mai bine pentru utilizatori de telefonie mobila pentru ca ar fi nevoiti sa scada tarifele si sa inbunatateasca ofertele din cauza concurentei.
Eu sper ca sa intre pana la urma si pe partea de date Cosmote nu sa fie doar un vis frumos. wink.gif

QUOTE (alemat @ Mar 15 2008, 23:21) *
O, da, fix cu tine s-au strans 10 milioane de clienti smile.gif

Daca esti rautacios ce rezolvi cu asta ?
Fiecare client conteza pentru ca aduce profit operatorului care ii furnizeaza servicii contra cost. wink.gif
jeekxoo
oranj si vodaf. trebuie sa inceteze sa mai faca "reclame de curtea scolii" daca mai vor crestere.
Numai eu am impresia ca firmele astea parca se adreseaza numai adolescentilor, liceenilor? (sute de minute+ sute + bleah in primele luni..in primul an...bleah)
Doar fluturasi si panselute de marketing care vor sa acopere tarifele enorme practicate.ewpu.gif
Blackhawk
QUOTE (jeekxoo @ Mar 15 2008, 23:38) *
oranj si vodaf. trebuie sa inceteze sa mai faca "reclame de curtea scolii" daca mai vor crestere.
Numai eu am impresia ca firmele astea parca se adreseaza numai adolescentilor, liceenilor? (sute de minute+ sute + bleah in primele luni..in primul an...bleah)
Doar fluturasi si panselute de marketing care vor sa acopere tarifele enorme practicate.ewpu.gif

Am zis si eu de mai multe ori: Majoritatea ofertelor sunt facute sa-ti ia ochii dar nu sunt deloc "utile"

Chestia cu fluturase, panselute, etc e tare ineficienta(ca dovada ca au prea multi bani) mai fac si gunoi peste tot.
exorcistul
Reclamele sunt facute ptr oameni prosti.
alemat
QUOTE (stokarit_s @ Mar 15 2008, 23:30) *
Daca esti rautacios ce rezolvi cu asta ?
Fiecare client conteza pentru ca aduce profit operatorului care ii furnizeaza servicii contra cost. wink.gif

Pai eram rautacios nu pentru ca le-as tine partea, ci din cauza a ceea ce a zis persoana respectiva:

Am sunat pentru reziliere de peste doua saptamani si cica o sa ma caute ei. Acum am inteles de ce au tot tergiversat. Trebuia sa ies la numaratoare

Uite asa se dezvolta teoria conspiratiei smile.gif Nu, pe bune, acum, chiar crezi ca i-a tergiversat cineva rezilierea? Oricum rezilierea nu se face pe loc, ci de la urmatoarea data de facturare. Sincer, crezi ca a stat cineva sa-i studieze lui account-ul, sa verifice daca data lui de facturare vine inainte de momentul anuntului si sa-i amane rezilierea? Uite, de aici misto-ul.

Pentru cei care se simt amanati, mergeti intr-un Orange Shop, reziliati si gata.
jeekxoo
Tariful de 11c in retea practicat de ambele e absolut batjocoritor.
Anul asta vor trebui sa lupte sa-si pastreze abonatii.
alemat
QUOTE (jeekxoo @ Mar 16 2008, 00:07) *
Tariful de 11c in retea practicat de ambele e absolut batjocoritor.
Anul asta vor trebui sa lupte sa-si pastreze abonatii.

Eu unul de-abia astept, dar sincer ma indoiesc. Cosmote a adunat 3 milioane de clienti pe care i-a strans de la Orange si Vodafone si deocamdata nu am observat nici un boom major, nici o schimbare radicala a ofertelor....

Din cate stiu, o parte consistenta din venituri e data de clientii corporate, in momentul in care s-ar oferi mult mai multe minute in timpul zilei, e posibil sa inceapa sa apara network busy, iar clientii corporate nu inghit prea usor astfel de situatii.
alexandranyd
Vad ca sunt doar viitori CEO pe aici. Am si eu o intrebare domnilor. Daca maine sunteti directori la Vodafone , Orange sau alta companie si de la actionari primiti dispozitie sa mentineti veniturile si baza de clienti cum procedati ?

alemat

Cosmote are 4.1 mil acum activi. La sfarsitul anului aveau 3.6 mil. Anunta saptamana viitoare rezultatele pe 2007.
alemat
QUOTE (alexandranyd @ Mar 16 2008, 00:14) *
Vad ca sunt doar viitori CEO pe aici. Am si eu o intrebare domnilor. Daca maine sunteti directori la Vodafone , Orange sau alta companie si de la actionari primiti dispozitie sa mentineti veniturile si baza de clienti cum procedati ?

alemat

Cosmote are 4.1 mil acum activi. La sfarsitul anului aveau 3.6 mil. Anunta saptamana viitoare rezultatele pe 2007.

Ok, nu stiam ca au 4.1 milioane de clienti. My bad smile.gif
jeekxoo
QUOTE (alemat @ Mar 16 2008, 00:06) *
Uite asa se dezvolta teoria conspiratiei smile.gif Nu, pe bune, acum, chiar crezi ca i-a tergiversat cineva rezilierea? Oricum rezilierea nu se face pe loc, ci de la urmatoarea data de facturare. Sincer, crezi ca a stat cineva sa-i studieze lui account-ul, sa verifice daca data lui de facturare vine inainte de momentul anuntului si sa-i amane rezilierea? Uite, de aici misto-ul.
Pentru cei care se simt amanati, mergeti intr-un Orange Shop, reziliati si gata.

Sincer nu ma asteptam ca Orange-ul sa tina cu dintii de cele 30 de zile din contract, parca ar fi UPC-ul. thumbdown.gif
Toate aceste amanari, faptul ca la serv. clienti iti spun ca toti "operatorii specializati sunt ocupati...va sunam noi in 30 de zile", nu da bine deloc. Lasa impresia de lipsa de organizare...cel putin.
Am 2 abonamente la ei de 7 ani. E rusinos.
rich1974
salut! stiti de ce cred ca nu dau trafic nelimitat? fiindca am observat ca reteaua de date orange e destul de aglomerate si probabil vitezele ar scadea foarte mult. eu am prins max 64 kbps pe apn wap. cam putin fata de cei 220 kbps pentru edge. stramingul radio consuma foarte mult. eu ascult la 32 kbps si consum 20 MB pe ora. puteau sa faca si ei ca la voda limitare de viteza si aveau avantajul retelei EDGE. dar asa cum am spus cred ca au probleme cu supraincarcarea retelei. probabil ca ei chiar streamingul incearca sa-l descurajeze prin aceste limitari de trafic.
Ignition
QUOTE (exorcistul @ Mar 15 2008, 23:52) *

De asta si au efect smile.gif
xndoe
In ce conditii se poate reclama acest tip de reclama la OPC? Ce articol din legislatie incalca?
Nu exista nici o portita in lege care sa le dea celor de la Orange castig de cauza?

Detalii despre modul de depunere a unei reclamatii la OPC (ANPC):
http://www.anpcnet.ro/ro/?page_id=261

Pentru a depune o reclamație aveți două opțiuni:
Astfel, vă recomandăm să vă adresați direct Oficiului din județul dvs...
(Lista Oficiilor Județene pentru Protecția Consumatorilor)

...sau puteți depune o reclamație online, apăsând aici

Pentru a afla cum trebuie depusă o reclamație, vă rugăm consultați această pagină.

Spor la completat!
AlexIP
QUOTE (exorcistul @ Mar 15 2008, 23:52) *

Ai fi uimit sa vezi cat de prost poti fi cateodata, fara sa vrei. biggrin.gif

Btw, degeaba vorbiti de Cosmote daca momentan nu are NIMIC de oferit pe treaba de date. Mai bine vorbiti de Zapp. smile.gif Ca o comparatie pe intelesul tuturor, cam pe la aceeasi suma de bani, Zapp iti da acuma o bicicleta frumoasa si te lasa sa te plimbi toata luna cu ea. Orange si Vodafone iti dau cate o motocicleta cu limita de km dar diferenta e ca Orange dupa ce depasesti limita o sa iti ceara bani, iar Vodafone o sa iti dea tot o bicicleta, mai jerpelita decat cea de la Zapp. Cosmote, in cazul de fata, te trimite la plimbare pe jos.
Un-Baiat
Ar trebui sanctionati astia cu reclamele lor mincinoase !
Cosconor
QUOTE (Blackhawk @ Mar 15 2008, 21:48) *
Asa e cam la toti, daca nu cumva te mint pe fata atunci te atrag cu oferte de care clar nu ai cum sa profiti 100% sau chiar deloc..

Nu ma mira deloc faptul ca utilizeaza cuvântul Unlimited pentru noua lor oferta de Net, care vine ca raspuns noii ofertei Vodafone de Net Unlimited (care este chiar Unlimited, pentru ca acea limitare de viteza nu are nici o legatura cu asta). Si cum probabil Voda a facut publicitate multa cu noul lor Unlimited... ce putea sa faca si Orange ? rolleyes.gif

PS : si înca e bine, ca în alte tari se utilizeaza cuvântul Unlimited dar cu limitari de trafic de maxim 50Mb lunar... sau, si mai tare, optiuni de Blackberry numite Unlimited, dar cu limitare de trafic de 5Mb lunar ! biggrin.gif
sind
QUOTE (AlexIP @ Mar 16 2008, 10:58) *
Ca o comparatie pe intelesul tuturor, cam pe la aceeasi suma de bani, Zapp iti da acuma o bicicleta frumoasa si te lasa sa te plimbi toata luna cu ea. Orange si Vodafone iti dau cate o motocicleta cu limita de km dar diferenta e ca Orange dupa ce depasesti limita o sa iti ceara bani, iar Vodafone o sa iti dea tot o bicicleta, mai jerpelita decat cea de la Zapp. Cosmote, in cazul de fata, te trimite la plimbare pe jos.

foarte foarte tare smile.gif)
acum lasand gluma la o parte - luati internet mobil pt odc?sau torrenti?
nici o companie nu are peering - deci adormi in fata calculatorului pana tragi un dvd
pt browsing si e-mail si eventual streaming - 4/6/8/12 GB sunt suficienti
parerea mea

daca pici din 3G+ sau 3G in GPRS este un lucru - daca pici in EDGE este cu totul altceva
Hexawa
Treaba e destul de simpla - reteaua mobila de date nu permite lansarea unor oferte fully unlimited datorita resurselor disponibile limitate.

Conceptul unlimited cu fair usage este folosit frecvent in mai toate tarile din europa pentru oferte de acces mobil internet si in esenta spune faptul ca ai suficient de mult astfel incat sa nu atingi aceasta limita, ceea ce in realitate se si intampla. Desigur sunt si exceptii.

Astfel, orange ca si voda pun diverse restrictii, fie legate de volum de trafic fie de viteza de transfer.

Eu zic ca un utilizator care stie cat de cat ce are nevoie isi poate gasi oferta potrivita fie la voda (unlimited cu limitare viteza), fie la orange (unlimited cu limitare trafic, insa tarife pe MB mai bune ca la voda).

Eu am acum unlimited office 6GB la orange pentru laptop si imi e ultrasuficient, cred ca si Start 1.5GB ar fi de ajuns - acasa si la serviciu am oricum alte conexiuni.
sind
QUOTE (Hexawa @ Mar 17 2008, 14:25) *
Treaba e destul de simpla - reteaua mobila de date nu permite lansarea unor oferte fully unlimited datorita resurselor disponibile limitate.
Conceptul unlimited cu fair usage este folosit frecvent in mai toate tarile din europa pentru oferte de acces mobil internet si in esenta spune faptul ca ai suficient de mult astfel incat sa nu atingi aceasta limita, ceea ce in realitate se si intampla. Desigur sunt si exceptii.
Astfel, orange ca si voda pun diverse restrictii, fie legate de volum de trafic fie de viteza de transfer.
Eu zic ca un utilizator care stie cat de cat ce are nevoie isi poate gasi oferta potrivita fie la voda (unlimited cu limitare viteza), fie la orange (unlimited cu limitare trafic, insa tarife pe MB mai bune ca la voda).
Eu am acum unlimited office 6GB la orange pentru laptop si imi e ultrasuficient, cred ca si Start 1.5GB ar fi de ajuns - acasa si la serviciu am oricum alte conexiuni.

in sfarsit...inca cineva care pune punctul pe I
ideea este k in clipa in care o companie de tel mobila ar oferi unlimited la viteza maxima, ar fi rupta in 2 reteaua
gandeste-te cati disperati de odc si torenti ar rupe, chiar si fara peering
este normal ca eu utilizator sa imi doresc sa vb la telefon oricand, nu sa dea network busy la fiecare 5 min
rich1974
pai atunci sa nu se mai numeasca unlimited!
Hexawa
QUOTE (rich1974 @ Mar 17 2008, 16:42) *
pai atunci sa nu se mai numeasca unlimited!

Pai este unlimited, ca chiar daca esti in cei 1% care depasesc traficul fair usage, poti sa continui sa folosesti serviciul fara a fi limitat, doar ca ai viteza mult mai mica (la voda) sau platesti in plus (la orange) smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.