nmirela
14th June 2008, 17:19
QUOTE (ngr @ Jun 14 2008, 17:21)

va multumesc amandurora DAR nu pot primi pm. asa ca va rog mult sa folositi optiunea de trimis EMAIL.
Credeam ca ti-ai rezolvat problema cu Pm-urile. Am trimis cu optiunea Send mail, dar astept confirmare de la tine, ca sa stiu daca a ajuns
ngr
15th June 2008, 08:10
multumesc, am primit de la amandoi 
sorin_
15th June 2008, 16:52
QUOTE (ngr @ Jun 14 2008, 17:21)

va multumesc amandurora DAR nu pot primi pm. asa ca va rog mult sa folositi optiunea de trimis EMAIL.
Aha... deci de asta nu ai primit pm si direct de la mine!
oricum ceva recomandari in plus pentru a avea de unde alegi nu strica! Apropo, structuristul tau nu ti-a recomandat pe nimeni? Mie personal mi l-a recomandat arhitectul, caci mai lucrasera si stia ca este serios!
ngr
16th June 2008, 08:32
va multumuesc tuturor.
nu, structuristul nu este multumit nici el de geologul cu care lucreaza.
ngr
18th June 2008, 20:14
am discutat (prin intermediul arhitectului de la primarie) cu vecinul care a avut studiul facut pe bune si a confirmat ca si la el a iesit la fel de prost, urmarea a facut cu subsol. asa ca ne-am calmat, ramane cu subsol!
maine de vorbit cu arhitectii sa stabilim intalnire pentru definitivarea solutiei. initial vroiam sa astept sa iasa avizele dar nu mai am stare.
INTREBARE:
fata de planul de situatie vizat spre neschimbare ce modificari se mai pot face? (ma refer ca retragere, marit/micsorat constructia, etc)?
as vrea sa ma mai retrag cam cu 1 metru...
ROMBI
30th June 2008, 16:25
ngr, daca aflu cat e amenda pentru inceperea constructiei fara autorizatie , te anunt si pe tine. multa bafta!
nmirela
2nd July 2008, 02:01
QUOTE (ROMBI @ Jun 30 2008, 17:25)

ngr, daca aflu cat e amenda pentru inceperea constructiei fara autorizatie , te anunt si pe tine. multa bafta!
Am inteles ca s-au marit de curand amenzile si sunt intre 5000 si 12000 Ron. (Discutau niste doamne de la primarie - in timp ce sotul meu astepta sa iasa CU - despre cineva care s-a apucat de construit fara autorizatie si si-a pus casa la 75 de cm de drum.... si erau suparate ca n-au ce-i face... zicand ceva de genul ca nu pot sa-i dea decat o amenda de maxim 12000
Ron si cam atat....)
interesant 
ne poate ajuta cineva macar cu un numar de lege/act normativ care vorbeste despre constructii, implicit despre sanctiuni?
macar sa stim la ce ne asteptam!
poate sa vina sa iti darame casa?
o poti receptiona la finalizare fara sa fi avut autorizatie?
nu vrea sa incalc legea sau sa incurajam elegalitatile, dar e bine de stiut, mai ales ca uneori birocratia e mare!
salutare
zilele astea sper sa definitivam proiectul
va atasez pozele pt comentarii
maine e ultima zi cand mai facem ajustari
mai am de facut contract cu rebu (mi se pare magarie sa ceara bani in avans, cand mai ai 1-2 luni pana te apuci de treaba, si pe o cantitate arbitrara, cu o valoare deloc neglijabila!!!!), de dat anunt si depus apoi la mediu.
dupa asta, Doamne ajuta!
prima poza: mansarda
poza 2: parter
poza 3: fatada principala
poza 4: fatada 2
MirelaLucia
7th July 2008, 16:02
QUOTE (ngr @ Jul 7 2008, 16:56)

salutare
mai am de facut contract cu rebu (mi se pare magarie sa ceara bani in avans, cand mai ai 1-2 luni pana te apuci de treaba, si pe o cantitate arbitrara, cu o valoare deloc neglijabila!!!!), de dat anunt si depus apoi la mediu.
dupa asta, Doamne ajuta!
nu stiu ce o sa pui in baia de jos pentru ca la latimea de 1m nu prea functioneaza nimic. Atat chiuveta cat si WC-ul au macar 50cm adancime, iar pentru o utilizare normala mai trebuie 70cm in fata loc liber. probabil vei avea doar un WC la geam si atunci nu justifica lungimea baii
marian.bazavan
7th July 2008, 16:23
QUOTE (ngr @ Jul 7 2008, 16:56)

salutare
dupa asta, Doamne ajuta!
tevile de la etaj de la baie pe unde trec? mai bine muti baia de la etaj deasupra baii de la parter. baia de la parter o maresti putin ca sa ai loc (poti pune si masina de spalat) si muti scara altfel . asa castigi spatiu!
vimp
7th July 2008, 20:05
poti lasa bucataria deschisa in living sau sa o faci mai mica si sa mai maresti baia cu 1/2m in latime. Are dreptate Mirela, nu prea ai ce face cu ea de un metru.
MULTUMESC.
discutia cu baia am mai avut-o noi
si cand avea baia doar 90 cm 
atat va ramane oricum. dupa cum vedeti casa are doar 60 mp amprenta, e cam greu sa le inghesui pe toate.
daca maresc baia parter se micsoreaza dormitorul de la etaj, asa ca exclus.
speram insa si la altfel de comentarii.
multumesc ca v-ati facut timp totusi sa treceti si pe aici.
marian.bazavan
8th July 2008, 13:35
QUOTE (ngr @ Jul 8 2008, 14:20)

MULTUMESC.

atat va ramane oricum. dupa cum vedeti casa are doar 60 mp amprenta, e cam greu sa le inghesui pe toate.
1. de la 0.90 a ajuns la 1.00 m . daca mai "negociem" ajungi la 1.50 m.
2. incearca mutarea baii de sus si reorientarea scarii. = mai putine tevi prin casa, spatiu mai mare, baia de jos poate capata si un dus si o masina de spalat. spre bucuria ei!!!!
3. spune ce sfaturi astepti si noi te ajutam cu drag
4. trecem pe la toti ca asa aflam lucruri noi si asa ne ajutam
asteptam decizia ta finala si spor la lucru!!
marian, multumesc 
eu nu "vad" altfel baia de sus si scara
. zi-mi cum si o fac
roandre
8th July 2008, 14:36
M-am uitat si eu pe planurile tale si as avea aceleasi remarci ca cele de mai sus legate de baia de la parter si cea de la etaj.
Dar ma rog, dc altfel nu se poate amplasa, sigur se va gasi o solutie si pt situatia data.
Eu in schimb la etaj as micsora holul marind putin cele 2 dormitoare ca in desenul atasat.
Terasa comuna la cele 2 dormitoare de la etaj mie una nu-mi place (pe ideea ca iese cineva dintr-o camera si se duce sa se uite la celalalt in camera pe terasa). Categoric as imparti acea terasa in 2.
Ma tot uit la scara (dar recunosc ca pot sa ma insel) si la parter scara se desfasoara pe o lungime de 2.60m (de la zidul fatadei principale pana la baie), iar la etaj scara ajunge peste acea baie (adica pe o suprafata de 3.60 m)
Nu am vazut sa ai nici spatii de depozitare (o camara), centrala tehnica unde o vei pune? Arhitectul alta varianta nu ti-a mai dat?
roandre, langa baia de jos este scara catre subsol, care va avea de altfel spatiile de depozitare.
studiez propunerea ta. holul oricum este f mic, 178x171, insa nici nu m-am gandit ca s-ar putea si asa
roandre
8th July 2008, 14:55
Am inteles acum! Nu am retinut ca ai subsol la casuta.
Holul inseamna 3 mp care ar putea fi folositi la "marirea" dormitoarelor si sigur iti va fi mai util asa spatiul acela decat pe post de hol. Mie una mi se pare mai practic asa.
MirelaLucia
8th July 2008, 14:55
QUOTE (ngr @ Jul 8 2008, 14:20)

MULTUMESC.

ngr, nu stiu cum sa iti spn. Intr-un dormitor 30cm in minus nu sunt mare scofala, dar intr-o baie lata de 1m sa adaugi 30cm e mare lucru. Oricat de categorica esti tu cu latimea baii de jos, acea baie este nefunctionala. Incearca sa stai cu latul in dreptul unei chiuvete si sa masori apoi distanta de la umarul tau cel mai departat la perete si ai sa vezi ca nu incapi in 1m!!!!. Poate vrei sa ajungi in fundul baii facand pasi laterali, asta e altceva.
oricum e decizia voastra.
Mi se pare absurd sa iti faci birou in conditiile in care iti faci o asa baie de serviciu si pentru musafiri!!! Sper ca nu ai musafiri mai solizi sau mai grasi, ca trebuie sa pui anunt pe usa pentru depasirea de gabarit.
inca mai astept sugestii de la voi
o sa fac un dosar cu propunerile si le voi discuta cu arhitectul, asa ca nu va sfiiti
sper sa am cat mai multe
e clar ca nu se poate tine cont de toate pentru ca fiecare face in primul rand cum simte. cele de ordin funcyional, pe care nu le-am bagat insa in seama, este sunt foarte importante.
mookie123
8th July 2008, 16:33
QUOTE (ngr @ Jul 8 2008, 16:28)

inca mai astept sugestii de la voi
o sa fac un dosar cu propunerile si le voi discuta cu arhitectul, asa ca nu va sfiiti
sper sa am cat mai multe

e clar ca nu se poate tine cont de toate pentru ca fiecare face in primul rand cum simte. cele de ordin funcyional, pe care nu le-am bagat insa in seama, este sunt foarte importante.
Te-ai gandit sa faci etajul in consola? Astfel mai castigi spatiu la etaj. Arhitectul cu care am lucrat asa a procedat si sunt foarte multumit de ceea ce a iesit din inspiratia lui. (stalpi putini, unghiuri putine, camera matriomoniala cu baie propie si dressing - tot in 73,9 mp utili).
Si eu am avut aceeasi problema cu primul arhitect. Ma gandeam eu si cu prietena ce solutii sa gasim (nu puteam sa dorm noaptea) ca sa iasa totul cat mai bine si le discutam cu arhitectul. Ori, cel care ne-a proiectat casa, a venit cu solutia ne-a prezentat-o si a fost dragoste la prima vedere.
marian.bazavan
8th July 2008, 23:22
QUOTE (ngr @ Jul 8 2008, 15:35)

marian, multumesc

eu nu "vad" altfel baia de sus si scara

. zi-mi cum si o fac

maine am sa incerc sa -ti fac o schita, atat cat ma pricep la desen pe calculator. aaaaaa.... la ora cand scriu deja azi e maine!!!
cam pe la pranz cred! dupa ca ma trezesc! acum sunt la munca!
mookie, la voi a iesit super!
daca va amintiti sunt ceva constrangeri in ceea ce priveste terenul: locatia, solul, familia... la care trebui adaugat evident si bugetul. sunt mai multe lucruri care "ingradesc" imaginatia din pacate.
marian, astept cu nerabdare. pana atunci, somn usor
si nu uita ca e zidarie portanta.
marian.bazavan
9th July 2008, 11:49
am incercat sa fac modificarile asa cum m-am priceput. ii rog pe cei care se pricep sa deseneze mai cu stil , asta daca iti place varianta mea!
ngr
15th July 2008, 18:11
Astra,
tu bantui si prin jurul bucurestiului, sigur stii ceva depozite si statii si prin zona mea. unde ma trimiti sa ma interesez de fier, beton, balast si alte materiale? utilaje pentru sapat si compactat?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.