conu71
3rd February 2009, 20:40
QUOTE (ngr @ Feb 3 2009, 19:53)

atat iti trebuie

crezi sau nu, nu am mai alergat dupa alte oferte; in afara de cea de la veka de care stii, nu am mai cerut alta. acum, sa nu cumva sa te umfli in pene si sa maresti pretul

discutiile au fost asa: cu cine punem, cu vlad, cu stefan, cu nicu...? (pe nicu nici nu l-am mai intrebat de pret, desi mi-e amic); cu alte cuvinte, am mers doar pe recomandare, ne-a interesat persoana. si la ce discurs ai...

esti greu de refuzat

poate gresesc, insa sunt convinsa ca si termopane conteaza foarte mult montajul, nu numai marca. si aici sper sa fie de nota 10.
glumeam cu scumpitul. nu vezi ce vremuri de 3 lei traim?
))) nu-i asa ca ma pricep sa vand?
)) montajul este efectuat de persoane care au minim 8 ani de montaj. avem si vreo 2 incepatori dar aia sunt bagatori de seama doar, adica mai tin de fereastra, mai pun o spuma, mai cara o sticla, etc. sunt sigur ca daca nu iese de 10 nu scap usor:))))
ngr
3rd February 2009, 21:25
tigla din dreptunghiul de alta culoare fusese montata cu vreo 2 saptamani inainte, plouase, cred ca era si cam bruma... cea de pe margini fusese montata in ziua aia si era din pachete.
adresa o gasesti la ei pe site, comunicarea cu ei mie mi s-a parut foarte dificila, apoi distribuitorul mi-a zis ca ei vand doar prin intermediul dealerilor si am renuntat. insa am mai avut nevoie de cateva bucati, am fost direct la ei depozit si le-am cumparat fara nici o problema (depozitul e pe sos. giurgiului nr.5, dp ce treci bariera progresu spre jilava pe partea stanga, vis-a-vis de statia de benzinarie PECO
CRG
4th February 2009, 12:53
vizavi de peco, unde este bannerul cu strabag, a doua intrare (sunt doua, una langa alta).
Montator au si ei unii pe care ii cunosc. Deci da, poti cumpara direct de la ei, dar din cate stiu, preturile sunt de catalog, adica uniforme indiferent de sursa.
Ngr, model / culoare? Sunt fan tondach 
PS: luati-va si sotiile cand mergeti sa vedeti mostrele de culoare (pe Giurgiului au destule, mostre voiam sa spun)..
ngr
4th February 2009, 21:43
palotas (castel), natur
nu ai recunoscut modelul?
sanddy1964
4th February 2009, 21:59
QUOTE (ngr @ Feb 4 2009, 21:43)

palotas (castel), natur

nu ai recunoscut modelul?

imi place castelul asta.
da un catalog cu preturi unde gasesc, ca pe site nu sunt preturile?
daca oamenii au si montatori si cine sa calculeze cat material iti trebuie..e ok...
cu cat e mai mic pretul acolo , dupa parerea ta?
ngr
4th February 2009, 22:37
de la distribuitor am avut pentru tigla de margine pretul de 6,9 lei (inclusiv tva), de la ei am luat-o cu 6 lei. la tigla pentru teava de aerisire a fost mai bun pretul distribuitorului.
cel mai bine e sa contactezi si distribuitori, te hotarasti sa ceri oferta de pret pentru un model sau doua, acelasi la toti, mergi si la depozitul de pe giurgiului (toti distribuitorii din bucuresti iau de aici) si compari apoi. nu te grabi
sa iei decizia. nu uita sa intrebi de transport, macara si paleti. eu am ramas cu ei, spre exemplu. si inainte de montat tigla trebuie batuta pazia si puse carligele pentru jgheaburi.
apropo, de pazie cred ca am uitat sa va spun ca am luat-o prea ingusta. cap de femeie
am zis ca sunt de 15 capriorii, sa nu fie pazia prea mare, si desi ea era la 20 cm, am solicitat ajustare pana la 18 cm
( doar ca sectiunea capriorilor se mareste, taindu-se pentru a pica perpendicular pe pamant, cu atat mai mult cu cat inclinatia acoperisului este mai mare. consecinta: pazia este prea ingusta! probabil cand vom pune sageacul vom schimba si pazia, desi ma bate gandul si de apune o sipca in partea superioara... nu-mi plac carpelile, dar cand ma uit pe fundul sacului, ma ia plansul.
revenind la tondach, sunt foarte curioasa la ce pret ofera ei montajul si ce include asta.
altfel, va rog sa imi mai spuneti cu ce acte sa ma duc la primarie pentru receptie. am cateva mici modificari fata de proiect, cine trebuie sa faca dispozitiile de santier? structuristul sau dirigintele?
roandre
4th February 2009, 22:59
ngr, stai linistita ca si eu am patit-o cu pazia prea ingusta (desi a mea a fost de 25 cm) care pe deasupra mai avea si model si nu se "pupa" la colturi. Pana la urma am reusit s-o maschez cu jgheaburile si e ok, pt necunoscatori pare "perfecta"
.
Ai intrebat la primarie in ce stadiu poti face receptia casei? Cand iti expira tie autorizatia? Cat de curand tre sa dau si eu o fuga pe la Primarie sa intreb cum se face receptia ca mie pe 5 mai imi expira autorizatia si n-as mai vrea s-o prelungesc...dc s-ar putea!
Dispozitiile de santier trebuie sa le dea structuristul...nu stiu dc poate si dirigintele de santier.
adyastra
9th February 2009, 13:52
QUOTE (ngr @ Jan 18 2009, 16:22)

anca, nu am vrut din inox, era ultima varianta pe care mi-o doream. nu am avut alta solutie, era singurul loc unde puteam pune semineul si face gaura pentru cos, insa dadea fix in coama, si trebuia ocolita.
la mine casa s-a marit fata de proiect cu vreo 10-15 cm si pe lungime si pe latime. si fata de poriect s-au marit ferestrele de la subsol, de la 35 la 50 cm; si a mai aparut o fereastra la subsol. in rest nu sunt alte modificari. pentru ele ar trebui sa am dispozitii de santier? cine ar trebui sa le semneze? sau se trec cu vederea? mai ales marirea dimensiunilor, daca nu se specifica dimensiunile corecte in receptie, se va vedea diferenta la masuratorile cadastristului. sau imi fac prea multe griji?
adyastra, pretul depinde foarte mult si de momentul inceperii constructiei; chiar daca ai face un proiect identic cu oricare dintre noi tot nu vei avea aceleasi costuri. dupa ce vei avea proiectul si un necesar de materiale abia atunci poti estima un cost. la case cu aproximativ aceleasi suprafete am vazut diferente de cateva mii de kg la fier. bafta!
merci!
sunt la faza certificatului de urbanism !
mai am mult pana departe.
ngr
9th March 2009, 20:57
sambata, 7 martie, s-a dat startul la campania de primavara: instalatiile sanitare. telul: facut locuibil parterul, sa ne putem muta. obstacole majore: criza imobiliara, imposibilitate vanzare apartament.
dorinta: succes!
roandre
10th March 2009, 01:52
QUOTE (ngr @ Mar 9 2009, 20:57)

sambata, 7 martie, s-a dat startul la campania de primavara: instalatiile sanitare. telul: facut locuibil parterul, sa ne putem muta. obstacole majore: criza imobiliara, imposibilitate vanzare apartament.
dorinta: succes!
Spor la finisaje si sa va mutati cat mai repede!
Ce ai facut pana la urma cu receptia casei? Ai aflat ce acte ai nevoie pt a face receptia?
ngr
10th March 2009, 19:10
multumesc 
nu am mai facut receptia, nu mai are sens... vroiam sa mut ipoteca, insa...
am aflat ce acte trebuie, mi-a trimis de la primarie un fax cu o lista de acte. daca te intereseaza o sa scriu.
roandre
10th March 2009, 21:05
Da, ma intereseaza actele pt receptie dc poti sa-mi trimiti si mie lista.
ngr
10th March 2009, 22:30
procedura de receptie a lucrarilor de construire/demolare
etapa 1:
- cerere semnata de catre investitor si inregistrata la registratura primariei;
- copie AC;
- copie BI/Ci investitor;
- copie dupa dovada achitarii taxelor aferente AC (taxa de autorizare, taxa ISC, taxa OAR/Uniunea Arhitectilor);
- referatul proiectantului;
- declaratia privind valoarea reala a lucrarilor;
- punctul de vedere al ISC (dupa caz);
- eventuale dispozitii de santier (dupa caz);
- reprezentarea grafica a modificarilor (dupa caz).
etapa 2:
- analizarea dosarului de receptie a lucrarii;
etapa 3:
- vizualizarea si verificarea constructiei in teren a comisiei de receptie;
etapa 4:
- regularizarea taxei de autorizatie de construire si intocmire a procesului verbal de receptie;
etapa 5:
inregistrarea constructiei la administratia financiara.
roandre
11th March 2009, 10:52
Multumesc frumos pt lista!
Deci iar tre sa ajung la arhitecta pt "referatul proiectantului"
...si tocmai ce am aflat ca s-au mutat cu sediul in Pipera.
Dar cartea tehnica, acele procese verbale intocmite de dirigintele de santier unde se cer? Vad ca la receptie nu e nevoie de ele.
akinik
11th March 2009, 12:43
QUOTE (roandre @ Mar 11 2009, 11:52)

Deci iar tre sa ajung la arhitecta pt "referatul proiectantului"

...si tocmai ce am aflat ca s-au mutat cu sediul in Pipera.
Banuiesc ca e vorba de <referatul de verificare al proiectului> ,si pe care banuiesc ca l-ai primit odata cu proiectul , de la arhitect(proiectant).
Cauta bine prin documente si il vei gasi.
roandre
11th March 2009, 19:36
Nu cred ca e referatul de verificare pe partea de arhitectura ci e vorba de "punctul de vedere al proiectantului". Cel putin asa ceva mi-a trebuit cand am facut receptia lucrarii de demolare a vechii casute.
akinik
11th March 2009, 21:34
QUOTE (roandre @ Mar 11 2009, 20:36)

"punctul de vedere al proiectantului".
interesant ..nu am mai auzit asa ceva pana acum
roandre
11th March 2009, 23:30
Omul cat traieste invata
.
"Proiectantul va intocmi un referat in care isi va exprima punctul de vedere cu privire la executia lucrarilor"...despre asta e vorba.
sanddy1964
11th March 2009, 23:37
QUOTE (roandre @ Mar 11 2009, 23:30)

Omul cat traieste invata

.
"Proiectantul va intocmi un referat in care isi va exprima punctul de vedere cu privire la executia lucrarilor"...despre asta e vorba.
pai sa inteleg ca toate PV-urile alea sunt vax-albina? toate certificatele de calitate sunt zero barat? Si eu care ma agitam sa iau tot felul de certificate, pana si de la membrana aia hodroizolanta .Forget about. NU mai alerg aiurea.
roandre
12th March 2009, 00:05
Asta intrebam si eu...la ce bun toate procesele alea verbale, alergarea dupa certificatele de calitate dc la receptia casei nu se cer?
sanddy1964
12th March 2009, 00:18
QUOTE (roandre @ Mar 12 2009, 00:05)

Asta intrebam si eu...la ce bun toate procesele alea verbale, alergarea dupa certificatele de calitate dc la receptia casei nu se cer?
Cred ca sunt bune daca vinzi casa,,,ala care cumpara poate audita ce ai facut tu cu un inspector si el le va cere. In rest, clar ca sunt maculatura atata timp CAT TU PLATESTI.Bine e sa respecti totusi un sistem de calitate, bun sau rau...ala e...eu o sa incerc.
Pana la urma aia o sa ne ceara sa ne auditam ISO9001 casa facem case in regie proprie.
lifestyle2000
12th March 2009, 09:21
Cred ca roandre se refera la "memoriul de arhitectura" sau "memoriul de rezistenta", pagina aceea de inceput in care arhitectul sau structuristul face un rezumat asupra proiectului.
roandre
12th March 2009, 15:52
Mai dar n-a facut nimeni receptia la casa pe acest forum ca sa ne lumineze si pe noi ce reprezinta acel referat al proiectantului?!?
ngr, tie ti s-a explicat mai bine despre ce este vorba?
lifestyle2000, eu nu m-am referit la memoriul de arhitectura sau structura din PAC ci la un alt referat privind punctul de vedere al proiectantului asupra executarii lucrarii (cel putin un astfel de referat mi s-a cerut mie cand am facut receptia la demolarea casei).
Dc tot nu ne lamureste nimeni, azi sau maine ma duc eu pana la primarie si intreb exact despre ce e vorba si va spun.
Alezandru
13th March 2009, 20:34
Eu am facut, dar nu mi-a cerut asa ceva, de fapt nu mi-a cerut multe din actele descrise mai sus.
Am prezentat urmatoarele:
etapa 1:
- cerere semnata de catre proprietar,
- copie AC;
- copie BI/Ci proprietar,
etapa 2:
- vizualizarea si verificarea constructiei in teren a comisiei de receptie;
etapa 3:
-inregistrarea constructiei la administratia financiara.
etapa 4:
- intocmire a procesului verbal de receptie;
Dupa care pentru intabulare:
-copie legalizata act proprietate teren,
-copie carte de identitate
-cadastru pe cladire,
-certificat fiscal (pe cladire cu teren)
-o taxa (pana intr-un milion parca, nu mai stiu)
-original si copie proces verbal receptie (parca si originalul a trebuit)
si cam atat din cate i-mi aduc aminte.
ngr
13th March 2009, 23:23
cred ca fiecare primarie are propriile reguli, pe marginea unor documente obligatorii intalnite la toata lumea. depinde de cat de "catolici" sunt. cand a facut mirelalucia cred ca nu i-a trebuit nimic, s-a dus pana acolo parca si s-a rezolvat.
cat despre cartea tehnica, clar nu ne trebuie acum. si mie mi-a zis dirigintele ca poate cand ne vom alinia la legislatia comunitara cu privire la vanzare poate vor trebui, sau la o asigurare.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.